EM vinder 2021

I denne artikel analyserer vi de bedste bud en EM vinder 2023. Vi vurderer de bedste EM vinder odds, de stærkeste kandidater og kommer med vores bud på Danmarks chancer til EM 2021.


 

Hvem vinder EM 2021?

EM vinder odds

Skulle vi gå rent statistisk til værks, ville det bedste bud på en finale være Tyskland og Spanien, som har deltaget i 10 ud af 15 finaler (en enkelt gang, i 2008, var imod hinanden).
 

Men fodbold er som bekendt mere end statistik, og begge lande har skrantet lidt i de senere år. Spanien røg således ud i ottendedelsfinalen både ved EM 2016 og VM 2018, mens Tyskland chokerede ved at slutte sidst i sin gruppe ved VM 2018 på trods af, at de var en af de helt store favoritter. Nendenfor har samlet en top 5 over de største favoritter hos bookmakerne pt.

EM vinder 2021: Frankrig

Som verdensmestre er Frankrig selvfølgelig storfavoritter til at revanchere det skuffende finalenederlag til Portugal på hjemmebane ved EM 2016 og kunne kalde sig EM 2023 vinder. Franskmændene kan stille med stjerner på alle pladser, og de fleste bærende spillere har desuden masser af fodboldår tilbage i sig.

Med navne som Lloris på målmandsposten, Pavard og Varane i forsvaret, Pogba og Kanté på den centrale midt og esser som Griezmann og Mbappé i angrebet kan franskmændene levere en stjerneparade, hvis lige sjældent er set.

Læg dertil, at de i Didier Deschamps har en gennemrutineret træner, der til EM 2023 vil have siddet i trænersædet for Frankrig i 9 år, længere end langt de fleste andre landstrænere kan prale af, og du har en bundsolid kerne.

Frankrigs største potentielle sten i tandhjulet kan meget vel vise sig at være hovmod.

EM vinder 2021: England – skal de have den første pokal siden 1966?

Da Gareth Southgates tropper nåede VM-semfinalen i 2018, markerede det enden på to årtiers ørkenvandring for the Three Lions, hvor den ene skuffelse erstattede den anden. Inden da havde England sidst kvalificeret sig en semifinale i en stor slutrunde i 1996, hvor de røg ud efter straffespark mod Tyskland. Dengang blev det sidste spark brændt af … Gareth Southgate.

Nu ser tingene noget lysere ud for England, hvis offensiv endelig lader til at have fået lidt momentvise strejf af flow over sig, hvilket har været et særsyn under tidligere trænere som Sven Göran Eriksson og Fabio Capello, der mest excellerede i forkrampet fodbold.

em mestre fodbold

Men den unge offensiv med spillere som Marcus Rashford, Raheem Sterling, Jadon Sancho og skarpretteren Harry Kane har af flere omgange vist meget mere bid end de to foregående årtiers mange forskellige konstellationer. Truppen er noget tyndere end mange af de andre på vores top 5, og få skader kan vælte korthuset. Men i skrivende stund er England altså blandt favoritterne.
 

EM vinder 2021: Belgien

Ligesom England fik Belgien en længe tiltrængt vækkelse ved VM 2018. Inden da havde de i årevis skullet høre på, at “NU måtte det være!” for det lille land med de mange stjerner. Men gang på gang endte det i skuffelse.

Ikke ved VM 2018, hvor Lukaku, Hazard og resten af stjerneparaden blandt andet ekspederede Brasilien ud, inden de måtte stække våben mod Frankrig.

Belgien har mange spændende unge navne på papiret. Men de har også en del bærende spillere, for hvem EM 2023 kan være sidste chance såsom Alderweireld, Vertonghen og Dries Mertens.
 

Spaniens EM vinder odds

Allerede nu lader det største problem for Enrique dog til at være at finde en angriber, der konsekvent kan fremvise mål i støvlerne. Det skal løses, hvis Spanien skal ende med at kalde sig vinder af EM 2023.

Pt. kigger mange spaniere mod FC Barcelona, hvor den unge Ansu Fati lader til at have fået sit gennembrud. Fati er blot 17 år, men har allerede fået sit landsholdsgennembrud, hvor han tilmed har fået hul på både målscorings- og assist-bylden.
 

Vinder Tyskland EM 2023?

Joachim Löw overlevede ydmygelsen ved VM 2018. Men det gjorde spillere som Mats Hummels, Thomas Müller og Jerome Boateng ikke. Der er dømt selvransagelse og udrensning hos tyskerne, der er i gang med et større generationsskifte og som i skrivende stund kun har én spiller over 30 i truppen, nemlig 33-årige Manuel Neuer på mål.

em vinder 2021

Der er heldigvis for tyskerne nok talent at tage af med unge Kai Havertz som det seneste stjerneskud, der er i færd med at folde sig ud. Ligesom Spanien mangler Tyskland dog umiddelbart den åbenlyse målscorer.

25-årige Timo Werner ligner et muligt bud på en skarpretter, men han har endnu til gode at runde 20 scoringer på en sæson på klubplan, mens Serge Gnabry med 8 mål i EM kvalifikationen har vist sig som Tysklands hidtil giftigste.
 

Hvor langt kommer Danmark til EM 2020

EM odds på Danmark.er lige nu 29.00, hvilket gør os til den 9. største favorit pt. De aktuelle EM odds på Danmark reflekterer altså, at vi er større favoritter end Kroatien og langt større favoritter end lande som Sverige og Tyrkiet (odds 81) og Rusland og Ukraine (odds 91).

Danmark vinder EM

Oddsene afspejler at Danmark ses som favorit til at slutte som toer i gruppen efter Belgien. Så hvis vi leger med det scenarie, hvordan ser den videre færd så ud for Danmark?

Det ville parre os med nummer 2 i gruppe A, som huser Italien, Schweiz, Tyrkiet og Wales. Herefter ville det sandsynligvis være vinderen af gruppe C (Nederlandene, Østrig, Nordmakedonien og Ukraine), der ventede i kvartfinalen, og går man igen med sandsynligheden ville det altså blive Nederlandene, som har set vakkelvorne ud under den nye træner.

I en eventuel semifinale ville vente potentielle modstandere som Kroatien, England, Spanien eller Sverige og vi ville altså undgå holdene fra Dødens Pulje F før en eventuel finale.

Tidligere EM vindere

Det er altid en god idé at starte med at dykke ned i historien. Så lad os begynde med en oversigt over tidligere EM-vindere, og hvad vi kan udlede af den.

EMVinderSølvmedaljer
1960SovjetunionenJugoslavien
1964SpanienSovjetunionen
1968ItalienJugoslavien
1972VesttysklandSovjetunionen
1976TjekkoslovakietVesttyskland
1980VesttysklandBelgien
1984FrankrigSpanien
1988HollandSovjetunionen
1992DanmarkTyskland
1996TysklandTjekkiet
2000FrankrigItalien
2004GrækenlandPortugal
2008SpanienTyskland
2012SpanienItalien
2016PortugalFrankrig
2020    –      –

Der har altså været hele 10 forskellige EM-vindere de 15 gange, turneringen er blevet afholdt. Det afviger meget fra VM, hvor 21 slutrunder blot har kastet 8 forskellige vindere af sig. Og hvem har så vundet fleste gange? Her er det et parløb mellem Tyskland og Spanien.

Lande fordelt efter antal titler

RangeringLandGuldmedaljerSølvmedaljerBronzemedaljer
1Tyskland332
2Spanien31
3Frankrig21
4Sovjetunionen13
5Italien121
6Portugal113
7Holland14
8Tjekkiet12
9Danmark11
10Grækenland1
11Jugoslavien2
12Belgien11
 Tjekkiet11
14England2
15Ungarn
Sverige
Rusland
Wales
Tyrkiet
1

Kun tre hold har vundet EM mere end én gang, og her har Tyskland altså deltaget i 6 ud af 15 finaler. Selvom halvdelen er blevet tabt, er det en imponerende statistik. Sovjetunionen har den tvivlsomme ære af at have tabt lige så mange finaler som tyskerne, mens Holland hele fire gange er gledet i svinget i semifinalen og dermed har dén lidet flatterende rekord.

De største (fodbold)lande, der endnu ikke har prøvet at vinde EM, må siges at være England og Belgien. Belgierne var tættest på med finalen i 1980, mens Englands semifinale-nederlag hjemme mod Tyskland i 1996 er det bedste resultat sammen med tredjepladsen i 1968. Her er i øvrigt en anden afvigelse fra VM, der er værd at bemærke.

6 gange er et VM blevet vundet af landet, der var vært. Det er kun sket tre gange ved EM, nemlig Spanien i 1964, Italien i 1968 og senest Frankrig i 1984.

EM vinder odds

Lige nu ligger de fem favoritter mellem 6.0 og 9.0 i EM vinder odds. Det betyder, at favoritterne vurderes til at have mellem 22 og 12,5% chance for at hjemtage trofæet.

Det giver selvsagt ingen mening at spille på, hvem vinder EM 2023 endnu. Endnu er ingen deltagere fundet, og det er for tidligt at vurdere skader, form, karantæner etc i forhold til odds på vinder af EM 2023. Det giver dog stadig god mening løbende at holde øje med de forskellige fodbold EM odds, da det giver dig vigtig indsigt i, hvordan bookmakerne bedømmer de forskellige bud på en EM vinder 2023.

Og når vi kommer tættere på, står vi selvfølgelig klar med en gennemgang af odds på vinder af EM 2023.

Er du sulten efter VM læsning? Læs vores artikler nedenfor, hvor vi gennemgår Danmark vinder VM odds

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening