Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

Live betting på VM 2018

Verdensmesterskaberne i fodbold nærmer sig med hastige skridt. Dermed er det også tid til at springe ud i et af årets største markeder for live betting – eller in-play betting, som det også kaldes, når man better på en sportsbegivenhed, imens den finder sted.

Slutresultat, første målscorer, begge hold scorer, halvvejs-resultat, gult kort … mulighederne for, hvad man kan spille penge på under en fodboldkamp med yndlingsholdet vil næsten ingen ende tage. Live betting er blevet uhyre populært på kort tid. Måske er du en af dem, der får et ekstra kick ud af at sætte penge på højkant midt i kampens hede?

Vi har talt med nogle inkarnerede live bettere for at finde ud af, hvad det er ved denne form for gambling, der får dem op at ringe – og selvfølgelig hvad de skal live bette på til verdensmesterskaber i fodbold 2018.

 

VM live betting
Regler og vilkår gælder +18

Live betting er sjovere end normal betting

“Live betting er meget, meget sjovere end normal betting. For når jeg live better, bliver jeg nødt til virkelig at engagere mig i kampen, fordi jeg har ekstra penge på spil”.

Sådan siger Niels på 30 år, som er mere end almindeligt glad for at live bette. I mange år har han oddset på den “sikre” måde – nemlig sat penge på en kamp eller et spil, før den bliver spilet og altså “låst” sin indsats fast uden mulighed for at justere den. Men for et par år siden, fik han øjnene op for den normale bettings viltre lillebror, live betting.

“Den primære grund til, at jeg live better, er for at gøre det mere spændende”, fortæller Niels- “men hvis jeg ser en oplagt mulighed, kan jeg også finde på at placere et live bet”, siger Niels. Han ser frem til VM, som han helt sikkert skal lave noget live betting på.

Men hvad mener Niels, når han taler om en oplagt mulighed? En kort indføring i live bettingens væsen, er vist på sin plads.

Hvad er live betting?

Som sagt et live bettingen den normale bettings vilde lillebror. Hvordan skal det forstås? Jo, som navnet antyder, er det specielle ved live betting selvfølgelig, at det foregår her og nu – live. Når man better på traditionel vis, spiller man penge på en kamps udfald, inden den går igang. Det betyder, at man ikke har mulighed for at ændre sin vurdering af, hvordan en kamp vil udspille sig, og derfor er helt afhængig af “skæbnen”. Sådan er det ikke, når man live better. Her kan du undervejs i kampen se de to hold an, inden du beslutter dig for, hvem og hvad du vil oddse på.

Hvor pre-match betting i høj grad afhænger af held og selvfølgelig også den research, du har lavet, inden du placerer dit væddemål, kræver in-match betting altså helt andre færdigheder: Her kommer dine evner til at aflæse en kamp og spillerne, der deltager i den, i spil. Kort sagt skal du være knivskarp og dybt fokuseret på kampen, du spiller på, for at lave det helt rigtige live bet. Og så skal du selvfølgelig sørge for at se kampen live.

Live betting blev for alvor populært hos den engelske gambling-virksomhed Betfair for omkring ti år siden. Da begyndte odds-udbyderen nemlig at tilbyde in-match-betting på fodbold, løb, tennis, hestevæddeløb samt flere andre sportsgrene. Og det var noget, folk var vilde med. Spillebranchens enorme boost i de senere år skyldes i høj grad, at live betting er blevet så populært. Det er da heller ikke til at komme udenom, at live betting tilføjer en hel del ekstra spænding end det traditionelle væddemål, hvor man ikke behøver at følge med i en kamp live men blot kan tjekke resultaterne på et senere tidspunkt.

Hvad er fordelen ved live betting?

Den helt store fordel ved live betting er, at du kan få meget højere odds på forskellige væddemål, end du ville kunne få inden kampen.

  • Hvis du tror at en kamp ender over 2.5 mål og du venter 25 minutter inde i kampen vil oddsene være signifikant højere. Rigtigt mange kampe er målløse de første 20-25 minutter og her er live betting en fordel.
  • Hvis en stor favorit kommer bagud skyder favorittens odds i vejret og du kan nu spille på favoritten, som ofte kommer tilbage, til meget favorable odds.

Hvis du vil live bette til VM skal du huske at du sagtens kan snuppe en bonus med på hele 1.500 kroner fra Unibet. Regler og vilkår gælder.

 

Vm odds 2018
Regler og vilkår gælder +18

Live betting giver adrenalin

Men selvfølgelig kræver succesfuld live betting også en solid omgang research. Kun på den måde kan man nemlig få helt styr på trends og tendenser og drage fordel af sin viden, når man kan se, at bookmakerne ikke er lige så skarpe som en selv. Og det er lige præcis det, live betteren Niels mener, når han taler om en “oplagt mulighed”. For eksempel kunne man forestille sig, at et af hans favorit-fodboldhold kom i problemer mod et hold, de burde slå, fortæller han. Så kan der opstå en mulighed for et godt live bet. Et eksempel kunne være Frankrigs forestående kamp mod Australien under VM 2018:

“Jeg kan slet forestille mig, at Frankrig ville tabe til Australien. Så hvis jeg for eksempel ser, at Frankrig i kampen mod Australien pludselig er kommet bagud, er det en oplagt mulighed for mig at live bette på, fordi oddsene på en sejr til Frankrig så er steget. Hvis jeg havde spillet på kampen på forhånd, havde jeg ikke fået særligt høje odds på en sejr til Frankrig over Australien. Men fordi de nu er kommet bagud, kan jeg vinde flere penge – fordi jeg er stadig temmelig sikker på, at Frankrig nok skal vinde den kamp alligevel”, fortæller Niels.

På den måde opstår der altså en mulighed for et favorabelt bet, man ikke kunne have forudset. Et andet eksempel kunne være, hvis et hold, der anses som svagt, er heldige at score alligevel, fortæller Frederik på 28, som også er glad for at live bette.

“Hvis jeg for eksempel havde tænkt mig at bette på, at der bliver scoret over 1.5 mål i en fodboldkamp, og der så bliver scoret et mål meget tidligt i kampen – så kan jeg spontant ændre mit bet til over 2.5 mål. På den måde er jeg sikret en profit ligegyldigt hvad, der sker”.

Det kræver altså snilde at være en succesfuld live better. Og is i maven. Frederik indrømmer da også, at spændingen ved at bette, mens kampen står på, er den største grund til, at han kan lide at live bette.

“Jeg elsker den følelse af adrenalin, der opstår, når man ved, at man skal være totalt opmærksom på en kamp”, siger han – “det giver bare noget ekstra”.

Hvad kan jeg live bette på til VM 2018?

Fodbold er ubestrideligt den mest populære sportsgren at live bette på. Og flere og flere bookmakere tilbyder da også i stigende grad live betting til deres kunder. Hvor de mindre odds-udbydere dog typisk kun tilbyder live bets på de store ligaer som Champions Leauge og EM og VM i fodbold, finder man et langt større udvalg hos kendte bookmakere som for eksempel Betsafe og Bet365. Hos disse odds-udbydere kan man live bette på over 250 kampe hver eneste dag.

VM i fodbold er en af verdens største sportsbegivenheder. Finalen overværes af omkring en milliard mennesker, hvilket svarer til hver syvende person på hele kloden. 32 lande deltager i konkurrence om at blive fodboldverdensmestre, og endnu flere mennesker spiller penge på den populære begivenhed.

I år er det Rusland, der er værtsnation for VM. Bekendt er Rusland verden største land – og dermed også inddelt i forskellige tidszoner. Faktisk hele 11. Der er næsten 2.500 kilometer mellem VM’s vestligste punkt, Kaliningrad, og det østligste, Jekaterinburg, og tre timers tidsforskel på de to byer.

Så hvad betyder det for dig, der glæder dig til at live bette på VM-kampene? Live betting hænger uløseligt sammen med at se den kamp, man spiller på, i realtid. Heldigvis bliver de allerfleste af årets VM-kampe spillet i Ruslands vestlige byer, hvor tidsforskellen mellem Rusland og Danmark kun er på to eller tre timer. Det skulle altså kunne lade sig gøre at sætte sig halvanden times tid foran skærmen, når de kampe, man vil spille på, løber af stablen.

Så hvem skal du placere dine live bets på under VM 2018? Vi ser her nærmere på Betsafe og Bet365, der som sagt er nogle af de førende bookmakere på live betting- markedet.

Hos Bet365, Betsafe, Unibet og 888sport kan du live bette på det hele under VM

Hos den store, svensk-ejede bookmaker Betsafe og den populære engelske bookmaker Bet365 kan man live bette på alle de sportsgrene, ligaer og turneringer, hjertet begærer. Og udover det finder du hos begge bookmakere også nogle ”hjælperedskaber”, der hjælper dig til at finde de allerbedste live odds. Disse redskaber er oversigter over livescores og live-statistikker over for eksempel antal kort, straffespark og hjørnespark. På en stor del af kampene, man kan live bette på, finder du også grafikker, der viser, hvad der sker på banen hele tiden.

Både Betsafe og Bet365 har sat en ære i at tilbyde fodboldfansene et bredt udvalg af live odds på både små og store kampe og turneringer. Du kan live bette på for eksempel:

-1X2
-Over/under
-Handicapspil
-Hvem scorer næste mål
-Totalt antal mål
-Antal scoringer ved halvvej
-Begge hold scorer
-Første målscorer
-Næste målscorer
-Sidste målscorer

Danmark skal som bekendt møde Frankrig, Peru og Australien i den første runde i VM, og Danmarks åbningskamp spilles mod Peru den 16. juni. Peru har ikke været med i VM i 36 år og bliver set som et af de mindre stærke hold i verdensmesterskaberne. Her burde der altså være god mulighed for nogle fordelagtige live bets, hvis det skulle lykkes Peru at smide en bold i kassen i første del af kampen og på den måde forhøje oddsene på, at Danmark vinder.

Hos Betsafe og Bet365 finder du masser af muligheder for live bets. Hvis du er mere til at benytte dig af de danske bookmakere, er Nordicbet og Unibet gode valg. Her finder du også et bredt udvalg af live bets samt live streaming af alle VM-kampene.

Live bet på VM med en bonus med på hele 1.500 kroner fra Unibet. Regler og vilkår gælder.

Cash out er en stor fordel ved live betting

Niels, som er en trofast kunde hos Bet365, ser frem til at placere live bets under VM 2018. En kamp, han allerede nu ved, han vil placere live bets på, er Rusland mod Saudi-Arabien.

”Jeg tror jo, at Rusland får tæsk i VM – så i kampen Rusland mod Saudi-Arabien kunne jeg godt finde på at spille på, at Rusland vinder, men at begge hold scorer. Den kamp har jeg tænkt mig at spille på for at gøre det mere spændende for mig selv”, fortæller han.

Niels har dog også været ude for nogle ubehagelige oplevelser med live betting. Det er noget, der nogle gange følger med, fordi man ofte er følelsesmæssigt engageret i kampen, siger han.

”Jeg spillede på, at mit yndlingshold Milan skulle vinde over Atalanta – de skulle bare vinde. De førte da også 1-0, og det var skidegodt. Og så udlignede Atalanta i de allersidste minutter, så den blev 1-1”.

Da Niels så, at kampens udfald ikke ville blive, som han havde forudset, skulle han have skyndt sig at lukke væddemålet, siger han. At lukke et væddemål, før en kamp er afgjort, kaldes også cash out og er en af de helt store fordele ved live betting. Hvis man lukker sit væddemål, inden en kamp er forbi, sikrer man sig nemlig en gevinst – eller i det mindste gør man sit eventuelle tab mindre, hvis man har vurderet en kamp forkert. Men det kan selvfølgelig være svært at erkende, at ens yndlingshold har spillet fallit.

“Jeg skulle have lukket væddemålet – det er noget, jeg normalt benytter mig meget af. Men det gjorde jeg ikke, så jeg tabte. Men jeg spillede med hjertet – jeg er Milan-fan, og jeg håbede sådan på, at de nok skulle klare den”, siger Niels.

Gode råd til live betting på VM

Ja, det kan være sværere end som så at bevare roen og overblikket, når Danmark går på banen for – forhåbentlig – at møde verdensmestrene Tyskland til VM 2018. Vil man live bette på kampe, hvor man er så engageret, at man kan være styret af sine følelser, er her et par live betting- råd, der er gode at have in mente:

– Vær meget opmærksom. Hold hele tiden øje med, hvordan kampen udvikler sig.
– Lav god research. Find ud af alt, hvad du kan om de forskellige spillere og hold, inden du kaster dig ud i live betting.
– Bevar roen og lad være med at reagere spontant på et mål eller lignende, du ikke havde regnet med. Det gælder om at udnytte, når markedet laver fejlvurderinger.

Måske har du nu fået endnu mere lyst til at placere live bets, når verdensmesterskaberne i fodbold ruller over skærmen i næste måned. Det er i hvert fald sikkert, at der vil være en hulens masse live bets at boltre sig i, når fodboldholdene går på banen på Luzjniki Stadion d. 14 juni. Og hvorfor ikke gøre det endnu mere spændende, end det allerede er?

Læs om vores VM betting guide lige hér.