Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

Verdens bedst betalte fodboldspillere

Nogen er kendte for deres elegante spil og smukke afslutninger, andre for deres heftige temperament eller evne til at markedsføre sig selv. Men fælles for fodboldspillerne på denne liste er, at de er blandt verdens bedste. Og med at være en af verdens bedste fodboldspillere følger også at være blandt verdens bedst betalte fodboldspillere.

På denne liste ser vi nærmere på de millionkontrakter, som Messi, Ronaldo og co. har indgået med verdens mest prestigefyldte fodboldklubber samt på stjernernes vej mod toppen. Her er listen over de ti bedst betalte fodboldspillere, baseret på oplysninger fra 2017.

(Spillere i den kinesiske liga ikke er inddraget.)

10. James Rodriguez, Bayern München

Foto: Danilo Borges/copa2014.gov.br [CC BY 3.0 br]
Navn: James Rodriguez
Alder: 26 år gammel
Nationalitet: Colombiansk
Nuværende hold: Bayern München
Nuværende løn: 12,7 mio EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 18,7 mio. EUR

Færdigheder: Afleveringer, Dødbolde.

James Rodríguez blev født i Cúcuta, Colombia, i 1991. Han er kendt som en kreativ playmaker med et fremragende blik for de afgørende afleveringer, der ofte resulterer i mål. Desuden er han god til at gennemskue en kamps dynamik meget nøjagtigt, hvilket gør ham formidabel til at skabe lovende dødbold-situationer. Ved VM i 2014 vandt han Guldstøvlen som den bedste spiller i FIFA-rangordenen og afsluttede turneringen med 6 scorede mål.

Rodríguez begyndte at spille fodbold i 2008, i en alder af 14, i den colombianske anden division-fodboldklub Envigado. Det var dette hold, der hjalp med at rykke ham op i divisionen det følgende år, i 2009. På et tidspunkt kunne Rodríguez’s potentiale ikke længere gå ubemærket hen af professionelle fodbold-scouts. I 2010 skrev han kontrakt med sin første europæiske klub i Porto. I løbet af de tre år han spillede der, stod han for nogle meget mindeværdige øjeblikke i Champions League.

Rodríguez’s hurtige stigning mod toppen af det internationale marked blev konsolideret, da han i 2013 skiftede fra Porto til Monaco. Dette salg var på det tidspunkt den næst-dyreste i international fodbold: 45 millioner EUR.

Allerede i 2014, da Rodríguez var 23 år, blev han betragtet som en af de bedste fodboldspillere i verden, da han underskrev en kontrakt med Real Madrid til en anslået pris på 80 millioner EUR.

I juli 2017 blev han lånt ud til Bayern München i en to-års-periode, hvor han for tiden fortsætter med at hævde sig som en af ​​de ubestridt bedste midtbanespillere.

9. Paul Pogba, Manchester United

Paul Pogba
Foto: Кирилл Венедиктов [CC BY-SA 3.0 or GFDL]
Navn: Paul Pogba
Alder: 24 år gammel
Nationalitet: Fransk
Nuværende hold: Manchester United
Nuværende løn: 14,7 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 18,2 mio. EUR

Færdigheder: Dribling, Hovedspil, Langskud.

Paul Pogba er kun 24, men anses allerede for at være et af de mest etablerede navne i international fodbold. Dels på grund af sin styrke som spiller, men også hans stærke personlighed, der har sikret ham roller som anfører og nøglespiller i en tidlig alder. Pogba begyndte allerede som seks-årig at spille fodbold nær sin hjemby i klubben US Roissy-en-Brie.

Efter syv års træning sluttede han sig til USA Torcy, hvor han blev anfører for første gang i en alder af bare 13 år. Et år senere blev han headhuntet til professionel fodbold og begyndte at spille i Le Havre, hvor han hurtigt også blev anfører på U16-landsholdet.

Hans succes og beundring fra et ellers konkurrencedygtigt fodboldmarked skyldes i høj grad Manchester United. Klubben snuppede  i 2009 Pogba fra Le Havre. Men Pogbas internationale anerkendelse og berømmelse blev for alvor manifesteret med hans tid i Juventus fra 2012-2014. Her fik han titlen “Golden Boy” for at være den bedste unge spiller i Europa.

I 2016 tog Paul Pogba et yderligere trin op i sin fremadstormende karriere, da han af Manchester United blev købt tilbage fra Juventus. Dette var på det tidspunkt det dyreste køb af en fodboldspiller nogensinde, med en værdi på 105 millioner EUR plus 5 millioner EUR i bonus.

8. Sergio Agüero, Manchester City

Aguero
Foto: Oleg Bkhambri (Voltmetro) [CC BY-SA 4.0]
Navn: Sergio Agüero
Alder: 29 år gammel
Nationalitet: Argentinsk / Spansk
Nuværende hold: Manchester City
Nuværende løn: 12,5 mio EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 19,3 mio. EUR

Færdigheder: Dribling, Afslutninger.

Sergio Agüero er en solid angriber, der har fordel af at være i stand til at skyde med begge fødder.

Han er en fremragende tekniker og hans medspillere stoler på ham, når det kommer til de afgørende situationer. Hans millionær-løn hos Manchester City er mere end et tydeligt bevis på, at han er et bold-geni.

Som de fleste andre fodboldstjerner, begyndte Sergio Agüero at spille tidligt. Han blev hurtigt en integreret del af juniorholdet i Argentinas Club Atlético Independiente som bare 9-årig. Da han blev 15, var han den yngste spiller, der blev udvalgt til at deltage i en argentinsk fodboldturnering. Oplevelsen var positiv for den unge spiller, og han efterlod et godt indtryk på holdet, men han var endnu for ung til at spille professionelt og blive en del af Club Atlético Independiente’s førstehold.

Omkring et år efter blev han dog endelig udtaget til at være en del af Independientes U20-landshold.

Og faktisk blev U-20-verdensmesterskabet i 2005 vundet af Argentina, ikke mindst takket være Sergio Agüero.

En stærk holdspiller

Hans solide præstation på banen, hans holdånd og selvfølgelig hans resultater skaffede naturligvis Sergio Agüero en kontrakt med en af ​​de største europæiske klubber, nemlig Atletico Madrid i 2006 for 20 millioner EUR. I det følgende år sikrede han holdet en plads i finalen, efter at have erstattet ​​Fernando Torres (som blev købt af Liverpool), som angriber. Det var i den tid, at han scorede vigtige mål for sit hold mod Real Madrid, Valencia, Sevilla og Villarreal og dermed hjalp med at placere Atletico Madrid på fjerdepladsen i den spanske liga og for første gang gav holdet en plads i Champions League.

I 2011 blev han købt af engelske Manchester City med en kontrakt på 5 år til en værdi af ca. 45 millioner EUR. En af hans største beundrere er klubbens træner Pep Guardiola, som – efter Agüero havde lavet hat-trick mod Watford og dermed kun var to mål væk fra at være den mest scorende i Manchester City nogensinde –  har sagt følgende om angriberen: “Han er en legende og allerede en del af klubbens historie. Agüero’s resultater taler for sig selv – han er utrolig”.

7. Luis Suárez, Barcelona

Foto: Ruaraidh Gillies [CC BY-SA 2.0]
Navn: Luis Suárez
Alder: 30 år gammel
Nationalitet: Uruguayansk
Nuværende hold: Barcelona
Nuværende løn: 14,8 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 20 mio. EUR

Færdigheder: Afleveringer, Afslutninger, Langskud.

Luis Suaréz er måske en af ​​vor tids mest ikoniske spillere. Han er kendt for sit selvsikre spil, sine driblinger og sine langskud, men også for nogle dramatiske momenter på banen, hvor han stridslystent har bidt andre spillere. Han har endda fået tilnavnet “Vampyren” og har måttet stå over for hårde sanktioner på grund af sin adfærd på banen. Ikke desto mindre forbløffer og begejstrer han tusindvis af mennesker med sit livlige og følelsesladede spil.

Listen over præmier og ærestitler, der er blevet vundet af Suaréz, er nærmest uendelig og tæller 14 trofæer, hvoraf fire er fra nationale ligaer, en Champions League og en ​​America’s Cup. Han er også blevet hædret med den Gyldne Støvle, en Golden Shoe of Eredivisie, en Premier League Golden Shoe og Pichichi-trofæet.

Suaréz historie går tilbage til Uruguay, hvor han spillede i 14 år af sin ungdom og hurtigt sluttede sig til det bedste hold. I 2003, 19 år gammel, forlod han for første gang sit kontinent for at spille i en europæisk klub: Groningen i ​​Holland.

I 2007 blev han overført til Ajax, derefter til Liverpool i 2010 og endelig i 2014 til Barcelona, hvor han underskrev en af ​​de dyreste kontrakter nogensinde for nogen fodboldklub – 82,3 millioner EUR.

Suaréz indtager således en høj position på listen over de højest betalte fodboldspillere, hovedsageligt på grund af hans sponsorater og reklamekontrakter. Den værdifulde sponsorering, som han modtager fra Adidas og annoncerne til Beats, Pepsi, Samsung, Garnier osv., gør ham ikke kun til en spiller med en millionær-løn, men også en spiller, som ved, hvordan han udnytter rettighederne til sit eget image.

6. Wayne Rooney, Everton

Verdens dyreste spillere
Foto: Дмитрий Голубович  [CC BY-SA 3.0 or GFDL]

Navn: Wayne Rooney
Alder: 32 år gammel
Nationalitet: Engelsk
Nuværende hold: Everton
Nuværende løn: 15 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 20,2 mio. EUR

Færdigheder: Driblinger, Vilje, Afslutninger.

Wayne Rooney er 32 år gammel, men er stadig en institution i europæisk fodbold, og den dybe respekt og beundring, som han nyder, mærkes straks, når han træder ind på banen. Han blev særligt berømt i de 13 år, han spillede for Manchester United, hvilket gav sig udslag i 559 kampe og 253 mål.

Wayne Rooney fik sin fodbold-debut på eksplosiv manér, da han spillede på juniorholdet i sin hjemby Liverpool og scorede så mange mål pr. sæson, at det ikke var til at overse. I en alder af 9 år startede han på Evertons hold og scorede her på imponerende vis 114 mål i bare 29 U-10 og U-11-kampe.

Skiftet til Manchester United

Som den bedste i sin aldersgruppe har han fra begyndelsen haft en strålende karriere og er konstant blevet anerkendt som spiller på sine ungdomshold i Everton. Det førte til, at han som 18-årig sagde ja til et tilbud fra Manchester United på 29 millioner EUR. Dette var et rekordhøjt beløb til en spiller under 20 år, og det slog for alvor Wayne Rooney’s enorme potentiale fast.

I år har Wayne Rooney, efter mere end et årti som spiller for Manchester United, sluttet sig til sin ungdomsklub Everton på en fri transfer. Wayne Rooney havde dog meddelt, at verdensmesterskabet i 2018 kan blive hans sidste turnering som professionel fodboldspiller, hvormed han ville afslutte sin karriere i samme klub, som han startede. Det er en beslutning med symbolsk karakter og må siges at være den bedste måde at afslutte en professionel cyklus, der har bestået af store præstationer, og som har bragt ham enorm beundring fra fodboldentusiaster verden over.

5. Zlatan Ibrahimovic, Manchester United

verdens dyreste spillere
Foto: Football.ua [CC BY-SA 3.0 or GFDL]

Navn: Zlatan Ibrahimovic
Alder: 36 år gammel
Nationalitet: Svensk
Nuværende hold: Manchester United
Nuværende løn: 23,1 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 27,4 mio. EUR

Færdigheder: Afleveringer, Kreativitet, Langskud, Dødbolde, Hovedspil.

Zlatan Ibrahimovic er en anden af ​​verdensfodboldens ikoniske personligheder. Han er kendt for at have en stærk og tidløs personlighed på banen, hvilket bidrager til at give ham den naturlige respekt, som han, som ikke bare talentfuld men også karakterfast og til tider temmelig fræk spiller, nyder. Han er sommetider blevet beskyldt for at mobbe andre spillere, men dette overskygger ikke hans fremragende tekniske kvaliteter, hans ambitionsniveau og hans kreative kapacitet som spiller.

Et svensk ikon

Zlatan Ibrahimovic er en særdeles beundret figur i sit hjemland, Sverige, hvor han 11 gange har vundet Golden Ball, som bliver tildelt landets bedste spiller. 10 af tildelingerne skete sågar lige efter hinanden mellem 2007 og 2016.

Som søn af indvandrerforœldre i Sverige begyndte Ibrahimovic sin rejse mod fodboldens stjerner på en forholdsvis diskret og beskeden måde. Som 6-årig spillede han godt nok på to lokale junior-fodboldhold, men udviklede sig uden højere forventninger. Og da han blev 15, overvejede han endda at forlade fodbold for at forfølge et job i den lokale havn i hans hjemby.

Ibrahimovic underskrev dog sin første professionelle kontrakt med Malmö, og i 1999 begyndte han at spille for førsteholdet i den bedste liga, Allsvenskan, i Sverige. Kort efter, i 2001, kom det store gennembrud og anerkendelsen af ham som spiller på det internationale marked: Ajax købte ham for 8,7 millioner EUR.

I 2004 købte Juventus ham af Ajax for 16 millioner EUR og i 2006 var det Inter Milans tur til at betale 24,8 millioner EUR. I 2009 overbød Barcelona med 46 millioner EUR, efterfulgt af AC Milan, Paris Saint-Germain og endelig Manchester United i 2016, som i øjeblikket betaler spilleren tæt på en million EUR om måneden.

4. Gareth Bale, Real Madrid

Gareth Bale
Foto: Steindy [CC BY-SA 3.0]
Navn: Gareth Bale
Alder: 28 år gammel
Nationalitet: walisisk
Nuværende hold: Real Madrid
Nuværende løn: 19,7 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 29,1 mio. EUR

Færdigheder: Langskud, Hurtighed, Driblinger

Den vel nok største figur i walisisk fodbold, Gareth Bale, er et absolut midtpunkt, som ofte roses for sin fantastiske hurtighed, der gør ham ideel i kontraspillet. Han mestrer både de lange og korte skud med millimeter-præcision takket være hans formidable venstre-fod og hans ekstraordinære fysiske kvaliteter.

Gareth Bale blev født i Cardiff, Wales, og efter at have gået i grundskolen, hvor han var med på flere sports- og idrætsholdhold, blev hans kald til fodbold alvor. I en alder af 9 havde han allerede tiltrukket sig den historiske Southampton-klubs opmærksomhed, og begyndte samtidig at udvikle sine fysiske og tekniske færdigheder.

Som teenager var han allerede den mest konkurrencedygtige og fysisk udviklede på sin skole, Whitchurch High School. Han kunne sprinte 100 meter på bare 11,4 sekunder og hjalp med at vinde flere lokale sportskonkurrencer og fodboldturneringer i U-18-kategorien på sin skole.

Millionær som 17 årig

I 2006, som 16-årig, modtog han en invitation fra Southampton, som i ham så et enormt udviklingspotentiale – og blev professionel. I 2006-2007-sæsonen modtog han hædringer fra BBC Wales og blev tildelt Football League Young Player of the Year-prisen. Hans første millionærkontrakt kom bare et år senere, i 2007, da han var 17, hvor Tottenham tilbød 5,6 millioner EUR. samt flere bonusser for spilleren. Tottenham er den klub, der har fået mest ud af sin spiller i løbet af det seks år lange samarbejde.

I 2013, da Gareth Bale var 23, var han på sin karrieres højdepunkt og kunne ikke længere modstå milliontilbuddene fra andre klubber: Han blev solgt for en anslået sum af 91 mio. EUR til Real Madrid.

Siden da og indtil nu har Gareth Bale fastholdt sit høje niveau i både Real Madrid og på det walisiske landshold. Han har vundet utallige “årets bedste spiller”-priser, og han hjœlper sin klub med at vinde både nationale titler og Champions League-titler.

Rettighederne til brugen af ​​hans image i korporativ sammenhæng er i øjeblikket meget værdifuld, da han er en spiller, der ikke bare står for lederskabets ånd og ambitioner men også filantropi og velgørende sager.

3. Neymar Jr., Paris Saint-Germain

bedst betalte fodboldspillere
Foto: Antoine Dellenbach [CC BY-SA 2.0]

Navn: Neymar Jr
Alder: 25 år gammel
Nationalitet: Brasiliansk
Nuværende hold: Paris Saint-Germain
Nuværende løn: 12,8 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 31,7 mio. EUR

Færdigheder: Afleveringer, Dribling, Krydsløb, Kreativitet.

Neymar sammenlignes ofte med den brasilianske fodboldlegende Pelé, dels fordi han har den samme smukke og kunstneriske spillestil, dels fordi han laver fænomenale driblinger og besidder en evne til at forenkle spillet, når det er nødvendigt – og så scorer han mange mål: Neymar er den fjerde bedste brasilianske spiller, når det kommer til mål. Han har allerede scoret 52 mål i 81 kampe, siden han fik sin nationale debut som 18-årig.

Neymar da Silva Santos Júnior har samme navn som sin far, der i sin barndom også var fodboldspiller. Således har hans far altid været en uundværlig støtte  for ham i udviklingen af hans fodboldfærdigheder.

Starten i Santos FC

I 2003, kun 11 år gammel, var Neymar allerede en del af juniorholdet i den vigtige brasilianske klub Santos FC. Senere, da han blev 17 år, underskrev han sin første professionelle kontrakt som spiller, som gjorde ham til en del af Santos FC’s førstehold og sikrede ham hans første sponsorater.

Fra 2009 til 2013 blev Neymar en førende figur i brasiliansk fodbold efter at have vundet prisen som årets bedste sydamerikanske spiller. I 2013 fik han sit store gennembrud, da han blev købt af Barcelona til en anslået værdi af 57,1 millioner EUR. I 2017 skrev han igen historie som hovedperson i den mest værdifulde transfer i historien,  Paris Saint-Germain købte ham for 222 millioner EUR.

Neymar må bestemt siges at være en af ​​de største fodboldstjerner, der får mest udbytte af reklamekontrakter og kommercielle partnerskaber, der mere end fordobler hans spillerløn. Han lægger således ansigt til kampagner for prestigefyldte mærker som Nike, Panasonic, Volkswagen og Banco Santander.

2. Lionel Messi, Barcelona

Foto: Agencia de Noticias [CC BY-SA 2.0]

Navn: Lionel Messi
Alder: 30 år gammel
Nationalitet: Argentinsk
Nuværende hold: Barcelona
Nuværende løn: 45,4 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 68,6 mio. EUR

Færdigheder: Afleveringer, Dribling, Langskud, Kreativitet, Dødbolde.

Ligaen med de to højest betalte spillere i verden, er en liga for sig. Det skyldes, at løn- og reklamekontrakter er mere end fordoblet sammenlignet med den tredjebedst rangerende på denne liste.

Argentinske Lionel Messi er i øjeblikket den næsthøjest betalte spiller i verden, og han har nået denne position igennem konsekvente præstationer på banen. For det har han nydt anerkendelse siden sin barndom.

Messis resultater taler for sig selv: Han er den mest scorende argentiner nogensinde og vandt allerede Junior VM i 2005. Han har desuden vundet en olympisk guldmedalje i 2008.

Lionel Messi blev født i Rosario, Santa Fe, Argentina, og det var der, at han i en alder af seks år sluttede sig til en af ​​de lokale klubber for at starte sin fodboldtræning hos Newell’s Old Boys. I løbet af de seks år der fulgte, scorede Messi tæt på 500 mål for sit hold, og han blev anset for at være helt uovertruffen.

Imidlertid blev Messi som 10-årig diagnosticeret med en mangel i produktionen af ​​væksthormoner. Da vedvarende behandlingerne var for dyre for både hans familie og den lokale fodboldklub, hvor han allerede blev betragtet som en stjerne, måtte der findes et alternativ.

Flytter til Barcelona som 11 årig

Der blev indledt forhandlinger om at sende det unge talent til Spanien, for på den måde at kunne forene hans behov for behandling og hans fodboldspil –  og den næsten umulige plan bar i sidste ende frugt: Det følgende år, da Messi var bare 11, flyttede han til Barcelona.

Hans integration i Spanien forløb ikke helt glat, da han hurtigt blev kendt som en genert og lidt bange dreng. Men i 2003, efter at have tilbragt fire år med træning, var han blevet tættere knyttet til klubben. Her blev han endelig integreret på reserveholdet i Barcelona B med alle øjne hvilende på sig.

2005, da han blev 18, skulle vise sig, at blive et af de mest bemærkelsesværdige år i hans karriere, fordi han blev tilbudt muligheden for at underskrive en kontrakt med Barcelona og støde til førsteholdstruppen med en frikøbsklausul på 150 mio. EUR.

Messi blomstrede, og vandt adskillige titler med Barcelona, ​​blandt andet den fjerde Golden Boot i sæsonen 2016-2017. Han anses nu for at være en sand topspiller og kaptajn. Han lader sig aldrig lader sig påvirke af sin succes men derimod udviser en sand lederånd og konsekvens som spiller.

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Foto: Football.ua [CC BY-SA 3.0 or GFDL]

Navn: Cristiano Ronaldo
Alder: 32 år gammel
Nationalitet: Portugisisk
Nuværende hold: Real Madrid
Nuværende løn: 49,7 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 80 mio. EUR

Færdigheder: Hovedspil, Dribling, Dødbolde, Kreativitet.

Cristiano Ronaldo har været kendt som den bedste spiller i verden i flere år og også den højst betalte.

Han er en fremragende ambassadør for Portugal, idet han repræsenterer et positivt billede af landet på internationalt niveau og ofte engagerer sig i filantropiske sager og begivenheder i sit hjemland. Men han ved også som ingen anden, hvordan han skal markedsføre sig selv og tjene penge på sit image: Han har skabt mærket CR7, der sælger tøj, hotelkæder og teknologiske produkter, og han ejer sågar en lufthavn ved navn Madeira Lufthavn, hvilket siger meget om hans anerkendelse i og kærlighed til sit land.

En tidlig start

Cristiano Ronaldo blev født i Madeira, i byen São Pedro, der ligger på øen Funchal. Som den yngste søn i en stor familie på seks, begyndte han at spille fodbold som 6-årig i en lokal amatørklub ved navn Andorinha, og flyttede senere til Madeira.

I 1997, da han var 12 år, opstod muligheden for at rejse til fastlandet Portugal for at prøve at blive rekrutteret som en af de nye “Big Three”-spillere. Det lykkedes for ham, han sluttede sig til sportsskolernes træningsskoler og begyndte der et kursus på fire år med hurtig vækst og stor udvikling af hans fodboldtalent.

Hans kvaliteter var tydelige og dyrebare for en trop på udkig efter nyt talent, så han blev flyttet fra ungdomsholdet til reserveholdet i Sporting B og endelig til Sporting. To år senere, efter som 18-årig at have lavet en sand drømmepræstation mod Manchester United, blev han solgt til det engelske hold for det højeste beløb, der nogensinde er blevet udbetalt til en spiller i den alder – omkring 14 millioner EUR.

Seks år på Old Trafford

Ronaldos skifte til Manchester United, hvor han var i seks år, var helt afgørende for hans udvikling og status som international topspiller. I denne periode lavede han spektakulære mål, udviklede sin spilleridentitet og etablerede sig som en af ​​de mest adrætte og kreative fodboldspillere på banen. Ikke kun på grund af sin evne til at få bolden til at skrue og sine direkte sammenstød, men også for at være en effektiv målscorer.

Hans skifte til Real Madrid i 2009 for et beløb, der aldrig før var set på fodboldmarkedet – nemlig 94 mio. EUR  – var en sand verdensbegivenhed.

Hans strålende spillerhistorie fortsætter og tilføjer flere præmier og mål til hans cv, end alle andre spillere i hans generation har kunnet opnå. Og selvom han er en moden spiller, kommer han ikke til at forlade fodboldbanen lige med det samme. Ronaldo fortsætter med at overgå sig selv i hver kamp, der kommer, og med samme lidenskab og dedikation, som han har udvist hele vejen igennem. Måske er det netop derfor, han år efter år bliver udråbt til den bedste fodboldspiller i verden.