Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

Verdens bedst betalte fodboldspillere

Nogen er kendte for deres elegante spil og smukke afslutninger, andre for deres heftige temperament eller evne til at markedsføre sig selv. Men fælles for fodboldspillerne på denne liste er, at de er blandt verdens bedste. Og med at være en af verdens bedste fodboldspillere følger også at være blandt verdens bedst betalte fodboldspillere.

På denne liste ser vi nærmere på de millionkontrakter, som Messi, Ronaldo og co. har indgået med verdens mest prestigefyldte fodboldklubber samt på stjernernes vej mod toppen. Her er listen over de ti bedst betalte fodboldspillere baseret på oplysninger fra 2018.

(Spillere i den kinesiske liga ikke er inddraget.)

10. Kevin de Bruyne, Manchester City

Foto: Erik Drost – Flickr: Kevin De Bruyne

Navn: Kevin de Bruyne
Alder: 27 år gammel
Nationalitet: Belgisk
Nuværende hold: Manchester City
Nuværende årlige løn (ikke medregnet personlige sponsor- og reklameindtægter): 16,3 mio EUR

Spil på at Kevin scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Afleveringer, teknik, spilintelligens, stabilitet

Kevin de Bruyne blev født i Drongen, Belgien, i 1991. Han er kendt som en kreativ offensiv midt med et fremragende blik for de afgørende afleveringer, der ofte resulterer i mål. Desuden er han god til at gennemskue en kamps dynamik meget nøjagtigt, hvilket gør ham formidabel til at nedbryde modstandernes forsvar. Ved VM i 2018 blev han kåret som den 8. bedste spiller for sin rolle i det belgiske bronze.

Rodríguez begyndte at sin professionelle karriere i Genk, hvor han var med til at vinde mesterskabet i 2010-2011. I 2012 skiftede han til Chelsea uden succes, og han skiftede i 2014 til Wolfsburg. Året efter blev han kåret til den bedste spiller i Bundesligaen og blev solgt til Manchester City for £54 millioner.

Her har han på tre år udviklet sig til en af verdens absolut spillere under Pep Guardiola, og det er blevet til et enkelt mesterskab og to Liga Cup-trofæer. Han blev desuden kåret til Årets Spiller i Manchester City i både 2016 og 2018. Det konsekvent høje niveau har altså sikret ham en kontrakt, der rækker til en 10. plads over de bedst betalte fodboldspillere.

I landsholdsregi har De Bruyne spillet over 65 kampe og scoret 15 mål.

9. Luis Suárez, Barcelona

Foto: Ruaraidh Gillies [CC BY-SA 2.0]
Navn: Luis Suárez
Alder: 32 år gammel
Nationalitet: Uruguayansk
Nuværende hold: Barcelona
Nuværende årlige løn: 16,9 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 20 mio. EUR

Spil på at Suaréz scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Afleveringer, Afslutninger, Langskud.

Luis Suaréz er ikke blot en af de bedst betalte fodboldspillere, men også en af ​​vor tids mest ikoniske spillere. Han er kendt for sit selvsikre spil, sine driblinger og sine langskud, men også for nogle dramatiske momenter på banen, hvor han stridslystent har bidt andre spillere. Han har endda fået tilnavnet “Vampyren” og har måttet stå over for hårde sanktioner på grund af sin adfærd på banen. Ikke desto mindre forbløffer og begejstrer han tusindvis af mennesker med sit livlige og følelsesladede spil.

Listen over præmier og ærestitler, der er blevet vundet af Suaréz, er nærmest uendelig og tæller 14 trofæer, hvoraf fire er fra nationale ligaer, en Champions League og en ​​America’s Cup. Han er også blevet hædret med den Gyldne Støvle, en Golden Shoe of Eredivisie, en Premier League Golden Shoe og Pichichi-trofæet.

Suaréz historie går tilbage til Uruguay, hvor han spillede i 14 år af sin ungdom og hurtigt sluttede sig til det bedste hold. I 2003, 19 år gammel, forlod han for første gang sit kontinent for at spille i en europæisk klub: Groningen i ​​Holland.

I 2007 skiftede han til Ajax, derefter til Liverpool i 2010 og endelig i 2014 til Barcelona, hvor han underskrev en af ​​de dyreste kontrakter nogensinde for nogen fodboldklub – 82,3 millioner EUR.

Suaréz indtager således en høj position på listen over de højest betalte fodboldspillere, hovedsageligt på grund af hans sponsorater og reklamekontrakter. Den værdifulde sponsorering, som han modtager fra Adidas og annoncerne til Beats, Pepsi, Samsung, Garnier osv., gør ham ikke kun til en spiller med en millionær-løn, men også en spiller, som ved, hvordan han udnytter rettighederne til sit eget image.

8. Paul Pogba, Manchester United

Paul Pogba
Foto: Кирилл Венедиктов [CC BY-SA 3.0 or GFDL]
Navn: Paul Pogba
Alder: 25 år gammel
Nationalitet: Fransk
Nuværende hold: Manchester United
Nuværende årlige løn: 16,9 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 18,2 mio. EUR

Spil på at Pogba scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Dribling, Hovedspil, Langskud.

Paul Pogba er kun 25, men anses allerede for at være et af de mest etablerede navne i international fodbold. Dels på grund af sin styrke som spiller, men også hans stærke personlighed, der har sikret ham roller som anfører og nøglespiller i en tidlig alder. Pogba begyndte allerede som seks-årig at spille fodbold nær sin hjemby i klubben US Roissy-en-Brie.

Efter syv års træning sluttede han sig til USA Torcy, hvor han blev anfører for første gang i en alder af bare 13 år. Et år senere blev han headhuntet til professionel fodbold og begyndte at spille i Le Havre, hvor han hurtigt også blev anfører på U16-landsholdet.

Hans succes og beundring fra et ellers konkurrencedygtigt fodboldmarked skyldes i høj grad Manchester United. Klubben snuppede  i 2009 Pogba fra Le Havre. Men Pogbas internationale anerkendelse og berømmelse blev for alvor manifesteret med hans tid i Juventus fra 2012-2014. Her fik han titlen “Golden Boy” for at være den bedste unge spiller i Europa.

I 2016 tog Paul Pogba et yderligere trin op i sin fremadstormende karriere, da han af Manchester United blev købt tilbage fra Juventus – og blev en af de bedst betalte fodboldspillere. Dette var på det tidspunkt det dyreste køb af en fodboldspiller nogensinde, med en værdi på 105 millioner EUR plus 5 millioner EUR i bonus.

7. Mesut Özil, Arsenal

Navn: Mesut Özil
Alder: 30 år gammel
Nationalitet: Tysk
Nuværende hold: Arsenal
Nuværende årlige løn (ikke medregnet personlige sponsor- og reklameindtægter): 17,8 mio EUR

Spil på at Özil scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Driblinger, afleveringer.

Den offensive elegantier Mesut Özil huserer primært på den centrale midt, men kan også indtage fløjen. Han blev født 15. oktober 1988 og startede sin professionelle karriere hos Schalke 04 , men skiftede i 2008 til Werder Bremen for €5 millioner. Her fik han sit gennembrud i 2010, da han som blot 22-årig var stærkt medvirkende til, at Tyskland nåede semifinalen, inden Spanien ekspederede dem ud, og desuden var en af de nominerede til Golden Ball samme år.

Efter VM hentede Real Madrid ham, og i sin første sæson kvitterede Mesut Özil for tilliden med rekordmange assists – 17 styk, da Real Madrid blev mestre i 2012. I 2013 skiftede Mesut Özil til engelske Arsenal for €50 millioner. I sin første sæson var han med til at slukke Arsenals 9 år lange trofætørke, da klubben vandt FA-cuppen, og året efter satte Özil endnu engang assist-rekord, da han 19 gange formåede at have næstsidste fod på en scoring i Premier League.

Det så længe ud til, at Mesut Özil ville lave samme nummer som sin tidligere holdkammerat Alexis Sanchez, som skiftede fra London-klubben i januar-vinduet 2018, da hans kontrakt var tæt på at udløbe. Mesut Özil valgte dog i sidste ende at forlænge, hvormed han blev Arsenals med afstand højest lønnede spiller.

6. Gareth Bale, Real Madrid

Gareth Bale
Foto: Steindy [CC BY-SA 3.0]
Navn: Gareth Bale
Alder: 29 år gammel
Nationalitet: walisisk
Nuværende hold: Real Madrid
Nuværende årlige løn: 20,4 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 29,1 mio. EUR

Spil på at Bale scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Langskud, Hurtighed, Driblinger

Den vel nok største figur i walisisk fodbold, Gareth Bale, er et absolut midtpunkt, som ofte roses for sin fantastiske hurtighed, der gør ham ideel i kontraspillet. Han mestrer både de lange og korte skud med millimeter-præcision takket være hans formidable venstre-fod og hans ekstraordinære fysiske kvaliteter.

Gareth Bale blev født i Cardiff, Wales, og efter at have gået i grundskolen, hvor han var med på flere sports- og idrætsholdhold, blev hans kald til fodbold alvor. I en alder af 9 havde han allerede tiltrukket sig den historiske Southampton-klubs opmærksomhed, og begyndte samtidig at udvikle sine fysiske og tekniske færdigheder.

Som teenager var han allerede den mest konkurrencedygtige og fysisk udviklede på sin skole, Whitchurch High School. Han kunne sprinte 100 meter på bare 11,4 sekunder og hjalp med at vinde flere lokale sportskonkurrencer og fodboldturneringer i U-18-kategorien på sin skole.

Millionær som 17 årig

I 2006, som 16-årig, modtog han en invitation fra Southampton, som i ham så et enormt udviklingspotentiale – og blev professionel. I 2006-2007-sæsonen modtog han hædringer fra BBC Wales og blev tildelt Football League Young Player of the Year-prisen. Hans første millionærkontrakt kom bare et år senere, i 2007, da han var 17, hvor Tottenham tilbød 5,6 millioner EUR. samt flere bonusser for spilleren. Tottenham er den klub, der har fået mest ud af sin spiller i løbet af det seks år lange samarbejde.

I 2013, da Gareth Bale var 23, var han på sin karrieres højdepunkt og kunne ikke længere modstå milliontilbuddene fra andre klubber: Han blev solgt for en anslået sum af 91 mio. EUR til Real Madrid.

Siden da og indtil nu har Gareth Bale fastholdt sit høje niveau i både Real Madrid og på det walisiske landshold. Han har vundet utallige “årets bedste spiller”-priser, og han hjœlper sin klub med at vinde både nationale titler og Champions League-titler.

Rettighederne til brugen af ​​hans image i korporativ sammenhæng er i øjeblikket meget værdifuld, da han er en spiller, der ikke bare står for lederskabets ånd og ambitioner men også filantropi og velgørende sager.

5. Gianluigi Buffon, PSG

Navn: Gianluigi Buffon
Alder: 41 år gammel
Nationalitet: Italiensk
Nuværende hold: PSG
Nuværende årlige løn (ikke medregnet personlige sponsor- og reklameindtægter) 21,2 mio. EUR

Spil på at Buffon scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

40 år er ingen alder, når man er en af verdens bedste målmænd. Det må have været logikken, da Gianluigi Buffon som vel nok verdens ældste spiller nogensinde tog et skridt op af karrierestigen, da han i sommeren 2018 forlod Torino for Paris og blev en af de absolut bedst betalte fodboldspillere.

Buffon blev født 28. januar 1978, og hans professionelle karriere begyndte i Parma, hvor han fik Serie A debut på et Parma-mandskab, der i de kommende år både vandt Coppa Italia, UEFA Cuppen og den italienske Supercup. I 2001 blev han solgt til Juventus for €52 millioner, et rekordbeløb der først blev toppet 17 år senere. I Juventus fortsatte Buffon sin himmelflugt mod stjernerne, og han vandt ekstra mange hjerter, da han som en af få valgte at blive, da Juventus som følge af Calciopoli-skandalen blev tvangsnedrykket til Serie B.

Buffon har vundet flere titler og priser end de fleste. Vi har ikke leksikon-plads at gøre godt med, så vi nøjes med de vigtigste: Ballon d’Or andenplads i 2006, Golden Foot-titlen, Årets Serie A spiller, Årets Serie A målmand 12 gange, verdens bedste målmand fem gange (rekord sammen med Iker Casillas), 9 Serie A mesterskaber, 5 Coppa Italia og en UEFA Cup titel. Med seks kampe færre end Paolo Maldini er Buffon desuden den spiller i Serie A med næstflest kampe nogensinde.

4. Alexis Sanchez, Manchester United

Navn: Alexis Sanchez
Alder: 30 år gammel
Nationalitet: Chilensk
Nuværende hold: Manchester United
Nuværende årlige løn: 23,3 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 27,4 mio. EUR

Spil på Sanchez

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Kreativitet, Fart, Langskud.

Han er omtrent to lorte høj, men de beskedne 169 centimeters chilensk vildskab og teknisk styrke repræsenterer en større værdi end de fleste danske virksomheder foruden en løn, der rækker til en top 5 over de bedst betalte fodboldspillere.

Alexis Sanchez er født 19. december 1988 og startede karrieren i hjemlandet for Cobreloa som 17-årig, inden italienske Udinese opsnappede ham i 2006. Efter et par låneophold i Sydamerika fik han sit gennembrud i Udine, hvor han i de næste tre år scorede mål på samlebånd, inden FC Barcelona fo €30 millioner gjorde ham til den dyreste chilenske spiller nogensinde i 2011.

Trods tre år med masser af mål og assists ved siden af David Villa og Lionel Messi, hentede FC Barcelona i 2013 Neymar, og Sanchez forlod året efter det spanske for engelske Arsenal, som betalte €36 millioner for ham. Her blev han med det samme den altoverskyggende stjerne, og i 2016-2017 scorede han utrolige 30 mål, mens han også fandt tid til at levere 14 assists.

Der var dog ikke mange udsigter til sølvtøj i Arsenal, og med tiden blev Sanchez’ utilfredshed mere og mere tydelig. I januar 2018, med et halvt år tilbage af sin kontrakt, valgte Arsenal derfor at indgå i en opsigtsvækkende byttehandel med Manchester United, som sendte Henrik Mkhitaryan til London for at få Sanchez.

Her scorede 30-årige Sanchez, hvad der må formodes at være karrierens sidste store kontrakt. Til hans held er det også karrierens største, som indbringer ham 3,3 millioner danske kroner. Om ugen.

3. Neymar Jr., Paris Saint-Germain

bedst betalte fodboldspillere
Foto: Antoine Dellenbach [CC BY-SA 2.0]

Navn: Neymar Jr
Alder: 27 år gammel
Nationalitet: Brasiliansk
Nuværende hold: Paris Saint-Germain
Nuværende årlige løn: 26,3 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 31,7 mio. EUR

Spil på at Neymar scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Afleveringer, Dribling, Krydsløb, Kreativitet.

Neymar sammenlignes ofte med den brasilianske fodboldlegende Pelé, dels fordi han har den samme smukke og kunstneriske spillestil, dels fordi han laver fænomenale driblinger og besidder en evne til at forenkle spillet, når det er nødvendigt – og så scorer han mange mål: Neymar er den fjerde bedste brasilianske spiller, når det kommer til mål. Han har allerede scoret 52 mål i 81 kampe, siden han fik sin nationale debut som 18-årig.

Neymar da Silva Santos Júnior har samme navn som sin far, der i sin barndom også var fodboldspiller. Således har hans far altid været en uundværlig støtte  for ham i udviklingen af hans fodboldfærdigheder.

Starten i Santos FC

I 2003, kun 11 år gammel, var Neymar allerede en del af juniorholdet i den vigtige brasilianske klub Santos FC. Senere, da han blev 17 år, underskrev han sin første professionelle kontrakt som spiller, som gjorde ham til en del af Santos FC’s førstehold og sikrede ham hans første sponsorater.

Fra 2009 til 2013 blev Neymar en førende figur i brasiliansk fodbold efter at have vundet prisen som årets bedste sydamerikanske spiller. I 2013 fik han sit store gennembrud, da han blev købt af Barcelona til en anslået værdi af 57,1 millioner EUR. I 2017 skrev han igen historie som hovedperson i den mest værdifulde transfer i historien,  Paris Saint-Germain købte ham for 222 millioner EUR.

Neymar må bestemt siges at være en af ​​de største fodboldstjerner, der får mest udbytte af reklamekontrakter og kommercielle partnerskaber, der mere end fordobler hans spillerløn. Han lægger således ansigt til kampagner for prestigefyldte mærker som Nike, Panasonic, Volkswagen og Banco Santander.

2. Cristiano Ronaldo, Juventus

Ingen af de bedst betalte fodboldspillere når Ronaldo og Messi til sokkeholderne. Foto: Football.ua [CC BY-SA 3.0 or GFDL]

Navn: Cristiano Ronaldo
Alder: 34 år gammel
Nationalitet: Portugisisk
Nuværende hold: Juventus
Nuværende løn: 29,1 mio. EUR
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 80 mio. EUR

Spil på Ronaldo

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Hovedspil, Dribling, Dødbolde, Kreativitet.

Cristiano Ronaldo har været kendt som den bedste spiller i verden i flere år og også den højst betalte.

Han er en fremragende ambassadør for Portugal, idet han repræsenterer et positivt billede af landet på internationalt niveau og ofte engagerer sig i filantropiske sager og begivenheder i sit hjemland. Så glemmer man, at han som så mange andre fodboldspillere af og til glemmer at betale sin skat.

Men han ved også som ingen anden, hvordan han skal markedsføre sig selv og tjene penge på sit image: Han har skabt mærket CR7, der sælger tøj, hotelkæder og teknologiske produkter, og han ejer sågar en lufthavn ved navn Madeira Lufthavn, hvilket siger meget om hans anerkendelse i og kærlighed til sit land.

En tidlig start

Cristiano Ronaldo blev født i Madeira, i byen São Pedro, der ligger på øen Funchal. Som den yngste søn i en stor familie på seks, begyndte han at spille fodbold som 6-årig i en lokal amatørklub ved navn Andorinha, og flyttede senere til Madeira.

I 1997, da han var 12 år, opstod muligheden for at rejse til fastlandet Portugal for at prøve at blive rekrutteret som en af de nye “Big Three”-spillere. Det lykkedes for ham, han sluttede sig til sportsskolernes træningsskoler og begyndte der et kursus på fire år med hurtig vækst og stor udvikling af hans fodboldtalent.

Hans kvaliteter var tydelige og dyrebare for en trop på udkig efter nyt talent, så han blev flyttet fra ungdomsholdet til reserveholdet i Sporting B og endelig til Sporting. To år senere, efter som 18-årig at have lavet en sand drømmepræstation mod Manchester United, blev han solgt til det engelske hold for det højeste beløb, der nogensinde er blevet udbetalt til en spiller i den alder – omkring 14 millioner EUR.

6 år i Manchester – 9 i Madrid

Ronaldos skifte til Manchester United, hvor han var i seks år, var helt afgørende for hans udvikling og status som international topspiller. I denne periode lavede han spektakulære mål, udviklede sin spilleridentitet og etablerede sig som en af ​​de mest adrætte og kreative fodboldspillere på banen. Ikke kun på grund af sin evne til at få bolden til at skrue og sine direkte sammenstød, men også for at være en effektiv målscorer.

Hans skifte til Real Madrid i 2009 for et beløb, der aldrig før var set på fodboldmarkedet – nemlig 94 mio. EUR  – var en sand verdensbegivenhed.

Hans strålende spillerhistorie fortsætter og tilføjer flere præmier og mål til hans cv, end alle andre spillere i hans generation har kunnet opnå. Og selvom han er en moden spiller, kommer han ikke til at forlade fodboldbanen lige med det samme. Ronaldo fortsætter med at overgå sig selv i hver kamp, der kommer, og med samme lidenskab og dedikation, som han har udvist hele vejen igennem. Måske er det netop derfor, han år efter år bliver udråbt til den bedste fodboldspiller i verden.

Det sidste kapitel (?)

Nu har Ronaldo startet det formentlig sidste kapitel på højeste niveau, da han blev solgt til Italien for €6 mio. mere end for 9 år siden. Denne gang var det Juventus, der får fornøjelsen af den portugisiske superstjerne, der sammen med Messi er i en klasse for sig selv blandt verdens højest betalte fodboldspillere.

1. Lionel Messi, Barcelona

Foto: Agencia de Noticias [CC BY-SA 2.0]

Navn: Lionel Messi
Alder: 31 år gammel
Nationalitet: Argentinsk
Nuværende hold: Barcelona
Nuværende årlige løn: 42,6 mio. EUR inkl. alle bonusser
Samlet indtjening fra reklamekontrakter: 68,6 mio. EUR

Spil på at Messi scorer

Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Færdigheder: Afleveringer, Dribling, Langskud, Kreativitet, Dødbolde.

De to højest betalte spillere i verden er i en liga for sig. Det skyldes, at løn- og reklamekontrakter er mere end fordoblet sammenlignet med den tredjebedst rangerende på denne liste.

Argentinske Lionel Messi er i øjeblikket den højest betalte spiller i verden, og han har nået denne position igennem konsekvente præstationer på banen. For det har han nydt anerkendelse siden sin barndom.

Messis resultater taler for sig selv: Han er den mest scorende argentiner nogensinde og vandt allerede Junior VM i 2005. Han har desuden vundet en olympisk guldmedalje i 2008.

Lionel Messi blev født i Rosario, Santa Fe, Argentina, og det var der, at han i en alder af seks år sluttede sig til en af ​​de lokale klubber for at starte sin fodboldtræning hos Newell’s Old Boys. I løbet af de seks år der fulgte, scorede Messi tæt på 500 mål for sit hold, og han blev anset for at være helt uovertruffen.

Imidlertid blev Messi som 10-årig diagnosticeret med en mangel i produktionen af ​​væksthormoner. Da vedvarende behandlingerne var for dyre for både hans familie og den lokale fodboldklub, hvor han allerede blev betragtet som en stjerne, måtte der findes et alternativ.

Flytter til Barcelona som 11 årig

Der blev indledt forhandlinger om at sende det unge talent til Spanien, for på den måde at kunne forene hans behov for behandling og hans fodboldspil –  og den næsten umulige plan bar i sidste ende frugt: Det følgende år, da Messi var bare 11, flyttede han til Barcelona.

Hans integration i Spanien forløb ikke helt glat, da han hurtigt blev kendt som en genert og lidt bange dreng. Men i 2003, efter at have tilbragt fire år med træning, var han blevet tættere knyttet til klubben. Her blev han endelig integreret på reserveholdet i Barcelona B med alle øjne hvilende på sig.

2005, da han blev 18, skulle vise sig, at blive et af de mest bemærkelsesværdige år i hans karriere, fordi han blev tilbudt muligheden for at underskrive en kontrakt med Barcelona og støde til førsteholdstruppen med en frikøbsklausul på 150 mio. EUR.

Den er siden blevet fornyet en række gange, senest i 2017, hvor han mod at forlænge til 2021 fik endnu en klækkelig lønforhøjelse og en frikøbsklausul på omkring 5 milliarder danske kroner. Dermed koster 70 kilo argentinsk troldmand det samme som en 1/8-del af Storebæltsbroen.

Messi blomstrede i samme periode, og vandt adskillige titler med Barcelona, ​​blandt andet den fjerde Golden Boot i sæsonen 2016-2017. Han anses nu for at være en sand topspiller og kaptajn. Han lader sig aldrig lader sig påvirke af sin succes men derimod udviser en sand lederånd og konsekvens som spiller.

I dag kan du hente en Betsafe bonus på 500 kroner.