Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

VM Betting Guide

I sommeren 2018 er det igen tid til fodboldens ubetinget største begivenhed, når VM 2018 sparkes i gang i Rusland. Læs vores store VM 2018 gennemgang, hvor vi klæder dig på til VM med den ultimative VM betting guide.

Betting på VM 2018

Til sommer er fire års ventetid slut for fodboldhungrende mennesker verden over, når VM 2018 sparkes i gang den 14. juni i Ruslands hovedstad Moskva. Her skal 32 holde dyste om den største ære, en fodboldspiller kan opnå, udødelighed og retten til at kalde sig “Verdens bedste”. I denne VM Betting Guide tager vi et kig på favoritterne i 2018.

VM i fodbold er en af de største sportsbegivenheder, finalen overværes af omkring 1 milliard mennesker, hvilket svarer til hver syvende person på hele kloden. Den store opmærksomhed gør selvfølgelig også VM til en attraktiv begivenhed at spille på, så hvis du vil optimere dine chancer for at score lidt mønt på underholdningen, så læs vores VM betting guide.

Lad os starte med lidt historie. VM er blevet afholdt 20 gange siden det første gang fandt sted i 1934. De 20 forskellige mandskaber, der har fået guldet om halsen, fordeler sig på blot otte lande: Brasilien, Italien, (Vest)tyskland, Uruguay, Argentina, England, Frankrig og Spanien. Brasilien er de kronede konger med fem titler, mens Tyskland og Italien følger efter med fire.

Seks gange er VM-titlen endt i det land, hvor turneringen bliver afholdt. Det er næsten hver tredje gang, og det kunne indikere, at hjemmebanefordelen spiller en ikke uvæsentlig rolle i favoritrollen. Kuriøst nok er ingen af Brasiliens VM-titler hentet, mens turneringen blev afholdt på brasiliansk jord. Sidst var de tæt på, da de mødte Tyskland i semifinalen. Men det gik som bekendt ikke så godt.

Måske går det bedre for Rusland. Det vil imidlertid være noget af en overraskelse, eftersom de for tiden ikke har en skræmmende trup og i øvrigt aldrig har opnået en podieplads ved et verdensmesterskab, hverken i sovjet-tiden eller sidenhen. Det afspejler de høje odds på over 40 da også. Russerne er dog svære at vurdere, da de som værtsland ikke har skullet deltage denne VM kvalifikation.

De bedste VM bookmakere

Det er ikke kun spillere, der flokkes om de mange spændende typer VM betting. Det gør de mange bookmakere selvfølgelig også. Og det er ikke uvæsentligt, hvilken bookmaker du vælger, for her kan være mange fordele ved at vælge rigtigt. Vi har i denne VM Betting Guide derfor taget et kig på tre af de største bookmakere.

Unibet

Hvis du er på jagt efter en god VM bonus, så er Unibet ikke et dårligt sted at starte. Udover at være en af de største aktører på markedet med tonsvis af spilletilbud og mange Unibet kampagner, kan du også få en stor Unibet velkomstbonus på 1.600 kroner som ny kunder, hvis du tilmelder dig og bruger vores Unibet bonuskode.

Vores Unibet bonuskode giver dig nemlig ikke blot 100 % i bonus op til 1.500 kroner, men også et risikofrit væddemål på dit første Unibet mobil bet – måske du kommer til at starte med det helt perfekt VM odds.

Derudover har altid opdaterede Unibet en omfattende livebet-afdeling, som få kan konkurrere med. Med Unibet livebetting kan du spille på kampene mens de finder sted, og Unibet er skrappe til at opdatere odds og spilmuligheder.

Den stopper dog ikke der. For med Unibet livebetting får du også adgang til Unibet live stream! Unibet live stream giver dig mulighed for at se et væld af kampe live via din Unibet konto. Det giver dig ikke blot en fordel, når det gælder din live betting, men sikrer dig også bare god, gedigen underholdning.

Unibet

Betfair

Ingen VM Betting Guide uden betfair, som nogle af de absolutte kæmper indenfor online betting, især når det gælder fodbold.

Hos betfair er der endnu mere at hente i velkomstbonus, hvis du er ny kunde! Her kan du nemlig få en betfair velkomstbonus på op til 2.000 kroner med vores unikke betfair bonuskode, som du kan hente forneden.

For at få denne betfair bonus skal du indtaste vores betfair bonuskode i feltet “Promokode”, når du tilmelder dig som ny kunde og mindst sætte 100 kroner ind. Der er nemlig tale om en match-bonus, hvilket betyder, at betfair fordobler ethvert indskud, du foretager.

Der, hvor betfair skiller sig ud, er på sin særlige spillebørs, hvor du kan handle odds med andre brugere. Derudover er de kendt for en virkelig flot tilbagebetaling på 95% på deres spillebørs og 97% på den regulære betfair sportsbooking. Vi regner derfor også med at finde saftige betfair VM odds næste sommer.

Betfair står ikke tilbage for nogen, og derfor kan du også her fornøje dig med både betfair live betting og betfair live stream. Ligesom Unibet finder du hos betfair en masse kampe, som du ikke blot kan spille på, mens de afvikles, men også se samtidig, så længe du har en betfair konto med penge på kistebunden.

Livebetting hos Betfair

NordicBet

Den sidste bookmaker, vi har taget et kig på i vores VM betting guide, er NordicBet. NordicBet kan ikke prale af at være lige så store eller kendte som betfair eller Unibet. Men det betyder ikke, at de ikke er konkurrencedygtige eller at du ikke kan se frem til flotte VM odds fra denne kant!

Her kan du nemlig hente en NordicBet velkomstbonus på helt op til 2.000 kroner, når du som ny spiller opretter dig og gør brug af vores NordicBet bonuskode. Her er altså tale om en bonus, der giver stort set alle konkurrenter solidt baghjul.

Derudover er en af styrkerne ved NordicBet deres store fokus på det danske marked. Som navnet antyder, fokuserer NordicBet nemlig særligt på de skandinaviske markeder, herunder det danske, og det betyder, at der bliver kræset om dig som kunde.

Det kan eksempelvis mærkes på den skarpe NordicBet kundeservice. Her får du super hurtigt hjælp med alt fra stort til småt, og du er desuden sikret, at hjælpen altid foregår på dansk.

Uanset hvem af de tre ovenstående, du vælger som din VM bookmaker, så anbefaler vi som altid, at du nøje læser reglerne for deres omsætningskrav igennem. Dem finder du på de respektive sider under “Regler og vilkår for velkomstbonusser”.

NordicBet Sportsbook

VM odds og tips

Nogle foretrækker de langtidsholdbare spil, når de kaster sig ud i online betting. Andre vil hellere forsøge at lure rytmen i kampen og tage live betting i brug. Her giver vi dig inspiration til spændende VM odds uanset, om du er hyggespiller, der læser vores VM Betting Guide for hyggens skyld, eller tager det gravalvorligt.

Odds på vinder af VM 2018

Klassikeren er selvfølgelig at spille på den samlede vinder, da det både giver spænding i det lange løb og den helt særlige “Hvad sagde jeg”-følelse at være den eneste i venneflokken, der spottede de peruvianske verdensmestre anno 2018 allerede i januar.

Og lad os så ikke glemme, at et langskud fra midten i god tid kan give et fantastisk afkast, som det gjorde, da adskillige “tosser” spillede på Leicester som engelsk mester før sæsonstart i 15/16. 

I årets VM kvalifikation er det en stribe europæiske hold, der har imponeret mest. Mens Brasilien og Argentina haltede en smule i den sydamerikanske gruppe, buldrede lande som Tyskland, England, Spanien og Belgien igennem deres respektive grupper, som de alle klarede uden nederlag.

Med 10 sejre ud af 10 mulige og en målscore på næsten skøre 43-4 nedtonede de forsvarende verdensmestre fra Tyskland ikke sin favoritværdighed, mens det bliver spændende at se, om England for en gang skyld kan overføre sine fine takter fra årets VM kvalifikation til når det virkelig gælder.

Men der er selvfølgelig en grund til, at odds er mere generøse, jo længere væk turneringen er. Lige nu kan du for eksempel få pengene 9 gange igen hos Unibet, hvis du spiller på Spanien, og de gentager succesen fra 2010.

Det er meget tænkeligt, at det odds ikke varer ved frem til juni 2018, og det er der gode grunde til. For det første er grupperne til VM ikke trukket endnu. Det bliver de den 1. december i år, og her udtrækkes holdene efter seedninger, der afgøres ud fra landenes placering på verdensranglisten.

Vi har før set de såkaldte “Dødens puljer” i gruppespillene ved VM, grupper hvor 3 eller måske endda alle 4 har høj kvalitet, og det derfor er svært at forudse, hvilke to der går videre. Leger vi videre med eksemplet Spanien, som er placeret i pot 2, kunne et muligt gruppespil for dem blive i følgeskab med eksempelvis Tyskland, Kroatien og Nigeria. Altså ikke en uoverkommelig gruppe, men bestemt heller ikke én, hvor avancement er givet.

Især ikke, hvis opgaven mudres af skader, hvilket er en anden vigtig grund til, at det kan være værd at vente med at placere væddemål. Et spansk hold uden eksempelvis De Gea, Ramos, Busquets og Morata lyder pludselig knap så skræmmende.

Spanien vandt for første gang VM i 2010, da Holland blev slået 1-0 i finalen. Her møder de Schweiz i gruppespillet, en kamp som Spanien overraskende tabte 0-1.

Spil på VM topscorer

Apropos skader er et andet populært spil, hvem der løber med topscorertitlen, så selvfølgelig har vi tilegnet et afsnit i vores VM Betting Guide til dette spil. For dem med virkelig store ambitioner hvor mange mål, topscoreren lander på, når røgen har lagt sig, for det giver selvfølgelig højere VM odds end “blot” at finde topscoreren.

Her giver det selvfølgelig mening at væbne sig med tålmodighed og først foretage sit væddemål, når man er tæt på VM som muligt, så man ikke ender med at smide en plovmand efter en spiller på krykker.

ÅrSpiller(e)/land(e)MålKampe
2014James Rodríguez (Colombia)65
2010Thomas Müller (Tyskland)
David Villa (Spanien)
Wesley Sneijder (Holland)
Diego Forlán (Uruguay)
55-7
2006Miroslav Klose (Tyskland)57
2002Ronaldo (Brasilien)87
1998Davor Šuker (Kroatien) 67
1994Hristo Stoichkov (Bulgarien)
Oleg Salenko (Rusland) 
67/3
1990Salvatore Schillaci (Italien) 67
1986Gary Lineker (England)65
1982Paolo Rossi (Italien) 67
1978Mario Kempes (Argentina)67
1974Grzegorz Lato (Polen)77
1970Gerd Müller (Tyskland)106
1966Eusébio (Portugal)96
1962Garrinchea (Brasilien) m.fl44-6
1958Just Fontaine (Frankrig)136
1954Sándor Kocsis (Ungarn)115
1950Ademir (Brasilien)86
1938Leônidas (Brasilien)75
1934Oldřich Nejedlý (Tjekkoslovakiet)54
1930Guillermo Stábile (Argentina)84

Tager vi et kig på tidligere slutrunder, kan vi se, at der er en tendens til, at topscoreren får nettet til at blafre seks gange, hvilket er sket i 7 af de 10 seneste tilfælde. Vi kan ikke overraskende se, at der også er en sammenhæng mellem topscorertitlen og hvor langt landet, han repræsenterer, når.

Siden 1962 er det kun sket én gang, at turneringens topscorer ikke som minimum fik lov at opleve en kvartfinale. Det skete i 1994, da Oleg Salenko scorede vanvittige seks mål – fem af dem imod Cameroun – for alligevel at se Rusland ryge ud i grundspillet. Det langt mest normale er dog, at topscoreren når de maksimale syv kampe, hvilket kan ske ved enten at nå finalen eller den ekstra bronzekamp, der også spilles ved VM.

I indeværende VM kvalifikation er det igen i de europæiske lande, vi har set spillere skille sig ud. Robert Lewandowski i særdeleshed, da den polske verdensstjerne scorede hele 16 mål i 10 kampe og tillige fandt en enkelt assist frem, da Polen tog førstepladsen foran Danmark. Med 15 mål kan Cristiano Ronaldo heller ikke beskyldes for at have sovet sig denne VM kvalifikation, mens også Romelu Lukakus 11 mål er en ualmindeligt pæn høst.

Spørgsmålet er dog, om nogen af de tre lande Polen, Portugal eller Belgien sandsynligvis vil nå de maksimale syv kampe og komme til at spille med om medaljer. Skal man tro bookmakerne, er skørere ting sket, men ingen af dem regnes som favoritter ifølge oddsene, og det tillægger vi i denne VM betting guide trods alt en del betydning.

Sådan spiller du på VM 2018

Med så længe til VM 2018 er der selvfølgelig en række faktorer, der skal overvejes for de af jer, der søger at lave en pæn profit på turneringen. Med spillere som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar og en række andre stjernenavne, kan vi forvente en række yderst tætte opgør, hvor det kan være svært at udpege en endelig vinder.

Vi har dog samlet en række guidelines, som med garanti vil forøge dine chancer for at slå bookmakerne, når turneringen er overstået:

 • Spil kun, når der er værdi.
 • Specialiser dig i særlige markeder.
 • Vær konsekvent med beløbene, du satser.
 • Noter dine væddemål.
 • Gør brug af mange bookmakere.
 • Spil aldrig, når du er vred.

På grund af turneringens format er det vigtigt at foretage nøje research, hver gang du overvejer at foretage et væddemål, såsom holdets motivation, skader og karantæner og indbyrdes opgør for nu at nævne et par faktorer, der spiller ind på slutresultatet.

Der findes uanede mængder information og data om alle kampe, hvor statistikker omhandlende mål, form og modstander er nogle af de vigtigste. Fodbold har længe været en af de mest spillede på sportsgrene, og meget tyder på, at VM 2018 vil sætte nye rekorder.

Derfor kan du også forvente, at online bookmakere vil gøres deres for at sikre, at de kommer ud som den store vinder. Det betyder, at spillere er nødt til at sprede deres væddemål så bredt som muligt.

Når favoritholdene ofte giver beskedne odds, kan det eksempelvis være værd at overveje alternative væddemål såsom antal scorede mål, første målscorer, begge hold til at score og stillingen ved halvleg, i stedet for kun at tænke i vinder og taber.

De bedste typer VM 2018 betting

Som nævnt vil bookmakerne tilbyde et stort udvalg af spil på grund af den store opmærksomhed, der er på VM 2018. Og derfor kan du med fordel skele til andre væddemål end de klassiske 1X2. Her kan du se nogle af de konkrete væddemålstyper, du kan overveje som alternativ:

 • Første målscorer: Det har længe været et populært spil at sætte lidt mønt på spilleren, du tror, sparker begivenhederne i gang. En stor del af forklaringen på spillets popularitet er de forhøjede odds i forhold til 1X2-spil. Om det er Messi for Argentina eller Ronaldo for Portugal, tilbyder de fleste bookmakere dette spil.
  Efter at have taget et kig på startopstillingerne kan der være god værdi i at spotte den første målscorer, men fordi dette spil kan være overstået blot få minutter inde i kampen, overses dette spil af og til.
 • Begge hold til at score: Også dette spil kan være værd at overveje, når du spiller på VM-kampe. På grund af deltagerlandenes kvalitet er der en vis sandsynlighed for at begge hold i de fleste kampe vil være i stand til at producere chancer og har tilpas kvalitet til også at kunne gøre arbejdet færdigt.
  Odds på dette marked er grundlæggende tiltrækkende, og tidligere VM-turneringer bekræfter, at der er ræson i dette spil. Om det gælder både Brasilien og Tyskland til at score, eller England til at udligne en spansk føring, giver et kig på landes defensive og offensive kvaliteter et praj om, hvorvidt der er værdi i spillet.
 • Hvornår scores første mål: Selvom dette spil ikke findes hos alle bookmakere, er det blevet mere populært med tiden. Nogle hold i VM-slutrunden satser på at buldre over svagere modstandere og score et tidligt mål, og her kan der være god værdi i at spille på et tidligt mål.
  I andre, mere jævnbyrdige opgør, hvor blot et enkelt mål skiller kombattanterne, kan det i stedet være værd at overveje et mål i kampens slutfase. En yderligere gevinst ved dette spil er, at det giver ekstra spænding til, hvad der ofte er en i forvejen hæsblæsende afslutning.
 • Over/under: Også over/under-spil rummer potentiale for væddemål med god værdi for den vakse spiller. Her gælder det om at gætte, hvor mange mål, der bliver scoret i kampen, og ofte tilbyder bookmakerne dette væddemål i form af over/under 0.5, 1.5, 3.5, og 4.5 mål til attraktive odds.
 • Handicapvæddemål: Handicapvæddemål er et andet væddemål, der har været populært længe, og det er ikke overraskende også muligt at spille på ved VM. Ved handicapvæddemål tildeles det ene hold et eller flere mål, og denne type væddemål kommer ofte med et opskruet odds.
  I 2018-turneringen kunne hold som Brasilien, Tyskland og Spanien tænkes at vinde overbevisende sejre over et par af de mindre fodboldnationer. I disse tilfælde kan det være værd at overveje at spille på en af storfavoritterne, selvom de starter med handicap ved at være bagud med et eller flere mål.
  På den måde kan du undgå at foretage væddemål til odds 1,10 og lignende, der ikke rokker det store ved balancen, når de går hjem. 
 • Andre spil: Særligt i løbet af de sidste par år er en række nye, alternative væddemål kommet til, såsom antallet af hjørnespark, kort og indkast for nu at tage nogle af de mest populære. Denne type spil kan for eksempel give mening, hvis begge hold har ry for at være aggressive, er rivaler eller har en bitter fælles fortid, hvor du med fordel kan spekulere i antallet af gule – eller røde – kort.

VM 2018 live streaming

VM i fodbold er en af de mest populære sportsbegivenheder overhovedet. En af fordelene ved, at det afholde i Rusland er, at det for os danskere harmonerer meget godt med døgnrytmen, da de fleste kampe bliver spillet i byer, hvor tidsforskellen blot er to eller tre timer foran.

Dermed bliver der ikke noget vrøvl med at skulle sidde oppe klokken 2 om natten for at få den sidste kamp med på VM live stream.Men hvor kan man overhovedet se VM live stream henne? På grund af VM’s popularitet koster rettighederne adskillige spidser på en jetjager.

Derfor skal du desværre nok indstille dig på, at VM live stream via din bookmaker næppe bliver en realitet.Herhjemme bliver det DR og TV2, der viser VM-kampene. Du vil altså kunne se det på et godt gammeldags tv, ligesom vi forestiller os, at der vil være VM live stream på begge hjemmesider.

Alt er dog ikke helt ved det gamle, for både Facebook, Twitter og Snapchat brygger også på at lægge bud på at kunne få lov at vise VM live stream. Så måske er vi så heldige, at vi kan følge VM live stream fra endnu flere kanaler end tidligere.

Krestovsky Stadion i Skt. Petersborg er et af de stadions, hvor VM-slaget skal udkæmpes.

VM grupperne

Den første december 2017 skulle VM-grupperne fordeles. Det blev med danske øjne en nådig lodtrækning, der puljer os med Australien, Peru og Frankrig. Det kunne bestemt have været værre.

Vores svenske naboer skal til sammenligning op mod en af de absolutte forhåndsfavoritter Tyskland foruden Mexico og Sydkorea, mens førstegangsdeltagerne fra Island også kommer op mod kompetent modstand. De møder nemlig Argentina, Kroatien og Nigeria i hvad der umiddelbart må betegnes som VM 2018’s ‘Dødens Pulje’.

Se de samlede grupper her.

Gruppe AGruppe BGruppe CGruppe DGruppe EGruppe FGruppe GGruppe H
RuslandPortugalFrankrigArgentinaBrasilienTysklandBelgienPolen
UruguaySpanienPeruKroatienSchweizMexicoEnglandColombia
EgyptenIranDanmarkIslandCosta RicaSverigeTunesienSenegal
Saudi ArabienMarokkoAustralienNigeriaSerbienSydkoreaPanamaJapan

VM gruppe A

I gruppe A tager værterne fra Rusland imod Uruguay, Egypten og Saudi Arabien. Nogle vil måske mene, de to førstnævnte er storfavoritter til at gå videre, særligt Uruguay, anført af Luis Suárez ligner et godt bud på en gruppevinder, men gruppen kan hurtigt blive mere jævnbyrdig end den lægger op til på papiret.

Rusland har selvfølgelig en fordel i form af hjemmebanen, men landet, der ligger nummer 65 på verdensranglisten (to pladser under Saudi Arabien), har ikke gjort det store væsen af sig på den internationale scene. Da de deltog ved VM 2014, var det således deres første VM deltagelse i 12 år, og deres seneste EM-deltagelse i 2016 sluttede i gruppespillet, da Wales tævede dem 3-0 i den sidste kamp i gruppe B.

Egypten bugner heller ikke af kendte navne, og en stor del af ansvaret vil formentlig ligge på to Premier League spillere, Arsenals Mohamed Elneny og ikke mindst stjernen over dem alle, Mohamed Salah. Kan han fortsætte sin form fra Liverpool, kan egypterne godt sende et forsvar eller to rundtossede i seng.

Gruppe A
Rusland
Uruguay
Egypten
Saudi Arabien

VM gruppe B

Gruppe B har parret Portugal mod Spanien, Iran og Marokko, og udover gruppe G ligner dette umiddelbart gruppen med de sikreste bud på to avancementer i form af Portugal og Spanien.

Portugal kom igennem VM-kvallen med 9 sejre og 1 nederlag, hvilket var nok til en førsteplads i gruppen i kraft af en bedre målscore end Schweiz, mens Spanien gik ubesejret igennem deres gruppe, hvor Italien altså i første omgang måtte lade sig nøjes med andenpladsen og sidenhen måtte se sig slået af vores svenske naboer i playoff-kampene.

Hos Iran er det formentlig træner Carlos Queiroz, den tidligere Manchester United-assistent og kortvarige Real Madrid-træner, der vækker bedst genklang. Hos Marokko er der lidt mere stjernestøv at finde i form af Juventus-stopperen Medhi Benatia, elegantieren og humørspilleren Hakim Ziyech fra hollandske Ajax og Yones Belhanda, der har over 200 kampe i henholdsvis Ligue 1, Premier League og 1. Bundesliga på cv’et.

At d’herrer Queiroz, Benatia, Ziyech og resten af den iranske og marokkanske trup for alvor kan drille de to sydeuropæiske tophold er dog svært at forestille sig.

Gruppe B
Portugal
Spanien
Iran
Marokko

VM gruppe C

Frankrig, Peru, Danmark og Australien står for at skulle levere festfyrværkeriet i gruppe C. Og umiddelbart er der lagt op til en fest, for efter lodtrækningen havde samtlige hold travlt med at drage et lettelsens suk over at have trukket netop deres modstandere.

Alle fire hold har næppe mange anker mod at kåre Frankrig som favorit til førstepladsen, så slaget om andenpladsen skal stå mellem Danmark, Peru og Australien, hvor man formentlig skal være from down under for ikke at se Danmark og Peru som de mest sandsynlige bud på andenpladsen.

Hvis danskerne lærte én ting i løbet af kvallen, så er det, at Christian Eriksen er sådan cirka lige så vigtig for Danmark, som Maradona var det for de argentinske verdensmestre i 1986. Med 8 mål og 3 assists var han direkte involveret i 44% af Danmarks mål.

Men Danmark viste sig såmænd også at være mere end en enmandshær, og der kom grundlæggende langt mere styr på holdet, som Åge Hareide fik sat sit præg efter en bleg start. Det var ikke nok til at tage førstepladsen over Polen, og til sommer 2016 skal duellen så efter alt at dømme udkæmpes mod Peru, der lige præcis sneg sig forbi Chile i den sydamerikanske CONMEBOL og kvalificerede sig til sit første VM siden 1982.

Når det gælder profiler, vækker navne som André Carrillo, Raúl Ruidíaz og Renato Tapia måske ikke den store genklang, men der er ikke tale om uefne spillere. Førstnævnte, fløjspilleren Carrillo har tidligere domineret den bedste portugisiske række for blandt andre Sporting CP, inden hans bedrifter i sommeren 2017 førte ham til Premier League og Watford.

Den 27-årige angriber Ruidíaz gør sig i den bedste mexicanske række, hvor han for sin nuværende klub kan prale af samlet set flere end 100 mål og assists i lidt flere end 170 kampe. Og endelig har den blot 22-årige Tapia etableret sig som et sikkert valg på den centrale midt på det Feyenoord-hold, der i sæsonen 16/17 tog klubbens første mesterskab på denne side af årtusindeskiftet.

Gruppe C
Frankrig
Peru
Danmark
Australien

VM gruppe D

Den famøse ‘Dødens pulje’ i 2018 må nok tilfalde gruppe D, hvor Argentina, Kroatien, Island og Nigeria render i hinanden.

Argentinas talisman Lionel Messi står med sin nok sidste mulighed for at hjemføre det VM-trofæ, hans kritikere mener, han mangler for at kunne nævnes i sammenhæng med ikonet Diego Maradona. Favoritter til at gøre det kan Argentina, der først i sidste runde af CONMEBOL-kvallen sikrede sig VM-billetten, næppe kalde sig. Men alligevel står de med bedre chancer for at tage førstepladsen end de tre andre hold.

Hos Kroatien skal den absolutte stjerne Luka Modric forsøge at lede sit hold frem til succes og til det kan han søge hjælp fra en perlerække af navne fra særligt den italienske Serie A i form af Ivan Perisic, Mario Mandzukic, Nikola Kalinic, Marcelo Brozovic samt Liverpool-forsvareren Dejan Lovren. For de fleste fodboldfans er det navne, der indgyder respekt, og alligevel måtte Kroatien se sig slået i VM-kvallen af Island, som tog førstepladsen i gruppen.

Islændingen har … ja, hvem har de egentlig udover et fantastisk kollektiv, som er svært ikke at blive forelsket i, når de, som ved EM 2016 slår Englands stjerner ud, og opfører vikinge-sejrsritualer. Det er selvfølgelig en sandhed med modifikationer, for Island er mere end blot et knoklehold, og de tæller blandt andre Premier League-stjernen Gylfi Sigurdsson, som Everton i sommeren 2017 pungede over 300 millioner kroner ud for.

Et unikt sammenhold fra ø-nationen med 300.000 indbyggere synes ikke desto mindre at være en vigtig ingrediens i Islands succes, som Kroatien nu skal forsøge at hævne i Rusland. Og det vidner kvallen da også om, hvor Gylfi ganske vist blev topscorer, men med beskedne 4 mål (og 0 assists).

Kroatiens jagt på oprejsning kan dog blive forpurret af Nigeria, som bestemt ikke skal undervurderes. De sluttede på en sikker førsteplads i gruppespillet på vej til VM, og er efterhånden fast inventar ved den største slutrunde af alle, særligt anført af et kuld af Leicester-spillere.

Her render nemlig både Kelechi Iheanacho, Wilfred Ndidi og Ahmed Musa rundt, hvilket må siges at være bemærkelsesværdigt. Det er dog ikke det eneste Premier League-islæt, idet også Arsenals Alex Iwobi folder sig ud for Nigeria, ligesom den tidligere Chelsea-spillere John Obi Mikel i øvrigt gør det. Nigeria, som danskerne har gode minder om fra 1998, skal bestemt ikke undervurderes, og hvis tingene flasker sig rigtigt – eller forkert – kan vi rende i hinanden igen 20 år senere.

Gruppe D
Argentina
Kroatien
Island
Nigeria

VM gruppe E

I gruppe E lægger Brasilien, Schweiz, Costa Rica og Serbien op til endnu en fortælling, hvor vi alle kender slutningen. Førstepladsen synes i hvert fald let at spå om, men andenpladsen er straks lidt mere knudret. Brasilien behøver næppe nogen videre introduktion, så lad os springe videre til resten.

Schweiz imponerede i kvallen, hvor Portugal kun endte foran dem i kraft af en bedre målscore. 9 sejre, 0 uafgjort og 1 nederlag sluttede begge lande med. Det kunne de i høj grad takke Benfica-angriber Haris Seferovic, der blev topscorer i kvalifikation, for.

Derudover kan man selvfølgelig ikke snakke Schweiz uden at nævne Arsenal-oprydderen Granit Xhaka, Schalke-angriber Breel Embolo, Milan-back Ricardo Rodríguez, Stoke-winger Xherdan Shaqiri eller Mönchengladbach-målmanden Yann Sommer, der jævnligt rygtes til større jagtmarker. Schweiz præsterer stjernenavne i samtlige kæder, og er en spændende outsider ved VM.

Sydøst på finder vi Serbien, der i gruppe med blandt andre Østrig, Wales og Irland tog en flot førsteplads anført af Aleksandar Mitrovic fra Newcastle og Southamptons Dusan Tasic, der scorede 10 ud af deres 20 mål i kvalifikationen. Den ligeledes profilerede centrale midt for serberne udgøres af en hårdfør duo i form af Nemanja Matic fra Manchester United og Lazio-spilleren Sergej Milinkovic-Savic, og dette firkløver skal altså forsøge at lede serberne videre fra gruppespillet for første gang siden 1998.

Det sidste hold, der vil forsøge at forhindre det, er Costa Rica. De sluttede efter Mexico i den mellemamerikanske kvalifikation og kvalificerede sig dermed til VM for femte gang. Den tidligere FCK-spiller Bryan Oviedo er en vigtig figur for mellemamerikanerne, der også kigger til den centrale midtbanespiller Celso Borges for nogen, der kan gøre dem kunsten efter fra 2014, hvor de nåede helt frem til kvartfinalen.

Gruppe E
Brasilien
Schweiz
Costa Rica
Serbien

VM gruppe F

I gruppe F skal vore svenske naboer op mod kvalificeret modstand i form af Tyskland, som var suveræne i den europæiske kval, Mexico, der var suveræne i den mellemamerikanske kval, og Sydkorea, der fik sneget sig med i den asiatiske kvalgruppe A.

‘Deutschland, Deutschland über alles’ er ganske vist ikke velanset at synge længere, men i dette tilfælde er den nu meget passende, for i feltet af forhåndsfavoritter til at hjemtage trofæet befinder tyskerne sig ganske enkelt over alle andre. Vi afstår fra at remse spillermaterialet op, for der er simpelthen ikke plads til at nævne alle stjernerne, men vi gentager lige udbyttet fra kvalifikationen: 10 kampe, 10 sejre og en målscore på 43-4. Bum.

Sverige kommer også til Rusland med selvtilliden i orden efter at have ekspederet fodboldstormagten Italien ud i playoff-kampene, og de skal efter alt at dømme kæmpe om andenpladsen mod Mexico, der også kan mønstre et spændende hold.

Anført af deres all-time topscorer Javier Hernández, som flankeres af Eresdivisie-stjernen Hirving Lozano, Sociedad-fløjen Carlos Vela og den hårde Roma-centerforsvarer Héctor Moreno har Mexico på papiret et hold, der kan byde svenskerne op til dans, mens Sydkorea nok skal fæste deres lid til Tottenham-spilleren Heung-Min Son, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at drille de tre andre.

Gruppe F
Tyskland
Mexico
Sverige
Sydkorea

VM gruppe G

Belgien, England, Tunesien og Panama skal fordele pladserne mellem sig i den anden gruppe ved VM, hvor de to første pladser synes givet.

Belgierne kan som tidligere nævnt præstere en sand kavalkade af stjernenavne, og selvom landet har en evne til at implodere i fnidder og interne stridigheder, som i årevis har afholdt landet fra at forløse sit potentiale, så er det svært at forestille sig Tunesien og en af VM’s svageste deltagere, Panama, true spillere som Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Kevin de Bruyne, Eden Hazard og Romelu Lukaku.

Og apropos implosioner så byder vi i VM 2018 også velkommen til England, den moderne fodboldtragedie, der stadig ønsker sig tilbage til 1966, og som har en imponerende evne til at ende som punchline i det kollektive fodboldeuropas joke. Som belgierne er de dog velsignet med en gruppe, hvor de da for fa’en ikke kan glide i svinget. Vel..?

Gruppe G
Belgien
England
Tunesien
Panama

VM gruppe H

Gruppe H kommer til at levere en række kampe, der på papiret ser både uhyre jævnbyrdige og spændende ud, når Polen, Colombia, Senegal og Japan skal dyste mod hinanden.

Polen, og ikke mindst Robert Lewandowski, verdens måske bedste 9’er, kender vi danskere fra kvalifikationen, hvor han gjorde ondt. Meget ondt.

Colombia både startede og sluttede deres kvalifikation frygteligt dårligt, og vandt ikke én af deres seneste fire opgør. I midten af programmet gjorde det dog så godt, at det rakte til fjerdepladsen, der giver direkte kvalifikation. På klubplan har det ikke været sjovt at hedde James Rodríguez siden rekordskiftet fra Monaco til Real Madrid efter det seneste VM, hvor han blev topscorer. På landsholdet giver han den dog stadig gas, og i kvalifikationen var han Colombias topscorer med 6 mål.

Han skal søge hjælp fra angrebsmakker Carlos Bacca, midtbaneveteranen Juan Cuadrado og centerforsvarer Davinson Sánchez, der trods sine blot 21 år har gjort kometkarriere i først Ajax og sidenhen Tottenham, der købte ham i sommeren 2017 for 375 millioner kroner og dermed gjorde ham til det dyreste salg i Holland nogensinde.

Senegal gik ubesejret gennem deres gruppespil og fik dermed en sikker førsteplads. Og det er ikke overraskende, eftersom landet kan stille med stjerner som offensivspillerne Sadio Mané og Keita Baldé, midtbanestyrmanden Idrissa Gueye og Napoli-stjernen Kalidou Koulibaly i bageste række. Senegal har god grund til at være optimistiske forud for VM.

Sidste land i gruppen er Japan, der også sluttede som nummer 1 i deres kvalifikationspulje foran Saudi Arabien. Japanerne kan liste en del navne, der vækker genklang hos de fleste, men de kan ikke prale af de samme superstjerner som Polen, Colombia og Senegal. Alligevel skal de taktisk velorganiserede japanerne ikke undervurderes, hvilket vi danskere nok husker fra 2010, da vores VM-lys blev slukket med 1-3 nederlaget til japanerne.

Gruppe H
Polen
Colombia
Senegal
Japan

Strukturen i VM-slutrunden

VM er i mere end én forstand verdens største fodboldturnering. Siden 1998, hvor den seneste udvidelse fandt sted, har 32 hold dystet om pokalen.Det udmønter sig i sammenlagt 64 kampe, der afvikles over fire uger. Gruppespillet består af otte grupper a fire hold, hvoraf to kvalificerer sig til knockoutfasen. Disse grupper sammensættes altså ud fra, hvor på verdensranglisten, landet ligger, samt hvorfra de kommer.

Til VM 2018 er Europa tildelt 13 pladser samt den ene plads til værtslandet Rusland, mens fem afrikanske lande skal forsøge at hive den første VM titel til det afrikanske kontinent. Sydamerika har fire sikre pladser og dyster derudover om en ekstra mod Oceanien. Asien har 4,5 pladser og Nord- og Centralamerika har 3,5, hvilket altså også betyder, at der her skal dystes om en af pladserne.

Vi håber, du har nydt vores VM Betting Guide, som forhåbentlig har klædt dig på til at foretage de helt rigtige VM odds, når VM 2018 sparkes i gang!