Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

VM outsidere

Når VM sparkes i gang, skiller Tyskland, Brasilien, Spanien og Frankrig sig ud som bookmakernes favoritter. Men er der idé i at spille på hold som Portugal og Uruguay? Vi tager pulsen på VM-outsiderne og forsyner dig med de bedste spiltips og VM odds. Alle odds i denne artikel om VM outsidere er hentet fra Unibet, hvor du som ny spiller kan hente en VM bonus på op til 1.500 kroner. Regler og vilkår gælder +18. Bonussen er kun til nye kunder.

Hent din Unibet bonus

VM i fodbold
Når slaget skal slås på den største scene, kan selv de dyreste ben blive til gummi. Kan en af de mange VM outsidere lukrere på det? Foto: pixabay.com. Licens: Creative Commons CC0

I denne artikel kigger vi på tre VM outsidere, der ikke er de mest sandsynlige bud på en kommende verdensmester, men som til gengæld giver store afkast, skulle de ende på toppen. Vi har kigget på følgende VM outsidere: Portugal, Uruguay og Kroatien, og vi gennemgår holdenes profiler, styrker, svagheder, modstandere og endelig deres VM odds sammenlignet med alle de andre informationer.

Vi har udeladt to øjensynligt åbenlyse valg i form af Belgien og England. England fordi, ja, let’s face it, det sker ikke, og Belgien af lidt andre årsager. Egentlig er der god ræson i at smide lidt mønt på belgierne, der både på papiret og i kvalifikation ser utroligt stærke ud. Men et odds på 12 er for dårlig en pris for at skyde penge efter en outsider. Derfor klarer de heller ikke cuttet i denne artikel.

Lad os så få kigget på de forskellige VM outsidere.

Portugal

Portugal er en af de klareste VM outsidere og derfor vores første valg. Deres bedste resultat ved et VM er bronzemedaljerne ved VM i 1966. De er forsvarende Europamestre, men deres VM-form har været noget mere svingende. Siden 2000 har de præsteret en fjerdeplads, men er derudover røget ud i ottendedelsfinalen én gang og to gange har gruppespillet været endestationen.

Profiler

Cristiano Ronaldo behøver vist ingen nærmere introduktion, og med 15 mål i kvalifikationen var han den næstmest scorende spiller i kvalifikationen efter Robert Lewandowski. Ronaldo er samtidig den portugiser, der har spillet flest VM-kampe nogensinde. Han er imidlertid ikke den store målsluger ved VM-turneringerne med blot 2 mål i 13 kampe. Alligevel er han nok det bedste bud på en portugisisk topscorer.

André Silva er en anden målsluger, man ikke bør overse. Han scorede hele 9 mål i kvalifikationen, hvilket betyder, at han og Ronaldo tilsammen stod for 75% af de portugisiske mål.

Bernardo Silva tørner til dagligt ud for Manchester City, hvilket i sig selv giver et fingerpeg om hans kvaliteter. Sammen med Ronaldo og den aldrende Ricardo Quaresma leverede han flest assists i kvalifikationen med tre styk. Det bliver hans opgave at fortsætte med at levere den næstsidste fod op til målet.

Styrker

Det ville være dumt at afskrive en regerende europamester, og Portugal fortsatte da også de sikre takter i kvalifikationen med 9 sejre og 1 nederlag i 10 kampe. Det var dog også på en lidt billig baggrund, da portugiserne var parret med Schweiz, Ungarn, Færøerne, Letland og Andorra. De slap blot 4 mål ind i 10 kampe, og det vidner om, at holdet som altid er godt organiseret. Samtidig har de de individuelle profiler, der ud af det blå kan afgøre en kamp.

Svagheder

Selvom forsvaret lukkede få mål ind, må det bekymre, at flere af profilerne som Pepe, Bruno Alves og José Fonte er godt oppe i trediverne. Det kan få indflydelse, når kampprogrammet bliver tætpakket. Derudover har portugiserne, som vi har været inde på, ikke en imponerende historik. De lader ganske enkelt til at føle sig bedre hjemme ved EM end VM. Endelig må det bekymre, at så mange af målene er kommet fra blot to spillere. Mon ikke portugiserne er klar til at pakke Ronaldo og André Silva ind i vat, til de skal på græs, for ak og ve, hvis de skulle gå i stykker.

Vejen til guld

Portugal er havnet i en af grupperne med to klare forhåndsfavoritter, nemlig dem selv og Spanien. De to resterende hold er Marokko og Iran, og selvom førstnævnte næppe bliver en walk-over, så skal Portugal kunne slå dem. Selvom Spanien må være favorit til at ende som nummer 1 i gruppen, er det ikke med mange procenter.

Klarer de sig videre, skal de møde nummer 1 eller 2 fra gruppe A, der består af Egypten, Rusland, Saudi-Arabien og Uruguay. Uanset hvem, det måtte blive, er Portugal formentlig bookmakernes favorit, omend det er tæt på 50/50, hvis de skulle blive parret mod Uruguay.

I en eventuel kvartfinale vil de skulle møde vinderen fra enten gruppe C, som Danmark befinder sig i, eller fra gruppe D med Argentina, Kroatien, Island og Nigeria. Først i en eventuel semifinale vil de kunne møde eksempelvis Tyskland eller Brasilien.

Oddset

I skrivende stund, 31. maj 2018, giver Portugal odds 26. Det kan godt synes generøst. Selvom holdet i kvalifikationen på papiret er blevet båret af få spillere, har træner Fernando Santos, som har været i stillingen i fire år, fået opbygget et stærkt kollektiv. Derudover har Portugal fordel af at være kommet i en overkommelig gruppe, ligesom de står til at få en overkommelig modstander i en eventuel ottendedelsfinale.

Først i kvartfinalen risikerer de at løbe ind i en af de absolutte forhåndsfavoritter i form af Frankrig. Derfor kan man bestemt argumentere for, at der kan værdi i at spille Portugal til odds 26. Regler og vilkår gælder +18.

Spil på Portugal

Uruguay

De dobbelte VM-vindere fra Uruguay (1930 og 1950) kommer til VM med en andenplads i kvalifikationen i bagagen efter suveræne Brasilien. De har kvalificeret sig til tre ud af de sidste fire verdensmesterskaber, som er udmundet i et gruppespil, en ottendedelsfinale og en fjerdeplads i 2010.

Brasilien VM
Brasilien er en af forhåndsfavoritterne. Men netop Uruguay har en gang tidligere slukket de brasilianske VM-drømme i en finale. Foto: Pexels.com. Licens: Creative commons CC0.

Profiler

Luis Suárez skiller sig ud på et ellers stjernespækket hold. Barcelona-angriberen scorede 25 mål og lavede 12 assists i La Liga i den forgangne sæson og viste, at han stadig er en topangriber. I Uruguays kvalifikation lavede han fem mål, hvilket rakte til en andenplads på deres interne topscorerliste.

Edinson Cavani kunne Suárez dog ikke måle sig med. Hele 10 mål blev det til fra hans side, og det gjorde ham til den mest scorende i den sydamerikanske kvalifikation foran Messi på andenpladsen.

Diego Godin er det defensive bindeled, der med sin ro og sit overblik holder styr på forsvaret på forbilledlig vis. Ligesom Suárez og Cavani har Godin rundet de 30 år, og for alle tre kan det være sidste chance for at føre det tredje VM guld hjem.

Styrker

Træner Oscar Tabárez har været landstræner i hele 12 år for Uruguay, og han lader til at have fået banket disciplin ind i de iltre uruguayanere. I hvert fald var de et af de hold, der ragede færrest kort til sig i kvalifikationen, hvilket man normalt ikke er vant til at se fra deres side.

Derudover har han skabt et hold, der spiller angrebsivrigt fodbold, og de var da også med afstand det hold, der efter Brasilien scorede flest mål. Kan Suárez og Cavani fortsætte det gode makkerpar, bliver Uruguay meget svære at lukke ned for.

Svagheder

Selvom Uruguay for første gang i lang tid kvalificerede sig direkte til VM på en sikker andenplads, var der malurt i bægeret. I de sidste syv kampe hed statistikken således 2 sejre, 2 uafgjorte, tre nederlag og en målscore på lidet flatterende 9-12.

Måske afledt af den slingrende kurs op mod målstregen i kvalifikationen har Oscar Tabárez pillet en del ved midtbanen, som nu synes mere angrebsorienteret. I de to foreløbige testkampe har det dog kastet en 0-0’er mod Polen og et 1-2 nederlag til Østrig af sig, så måske der skal pilles videre. Det kan blive en stor svaghed, hvis Uruguay er nødt til at fortsætte eksperimenterne under VM.

Vejen til guld

Uruguay er kommet i gruppe med Egypten, Rusland og Saudi-Arabien. Det er en af grupperne, der på forhånd ser mest lige ud, og selvom Saudi-Arabien næppe kommer ud med alverden, er der formentlig mere bid i hjemmebaneholderne fra Rusland og Mohammed Salahs Egypten. Uruguay må dog stadig betragtes som favoritter til at tage førstepladsen, og gør de det, kan de se frem til at møde Portugal eller Spanien i ottendedelsfinalen. Det er altså kvalificeret modstand fra første færd, omend de mod Portugal som nævnt kun må forventes at være små underdogs. Skulle de klare skærene og komme videre, vil de kunne gå samme vej som Portugal.

Oddset

Til odds 34 er der god værdi i Uruguay, som ofte gør god figur ved VM, selvom de også altid er VM outsidere. I 2010 klarede de sig hele vejen til semifinalen, hvor de trak det korteste strå mod Holland. Med erfarne profiler i alle kæder er det bestemt ikke utænkeligt, at de kan kravle et skridt eller to længere denne gang. Regler og vilkår gælder +18.

Spil på Uruguay

Kroatien

VM grupper
Kroatiens svære gruppe med Argentina, Island og Nigeria er en af grundene til, at vi ikke tror på dem ved VM. Foto: Pixabay.com. Creative commons CC0

Efter den flotte bronzemedalje i 1998 har VM været en noget mere trist oplevelse for Kroatien. Siden da har de kvalificeret sig til 3 af 4 verdensmesterskaber, men det er kun blevet til gruppespillet i alle tre forsøg og blot 2 sejre i 9 forsøg.

Profiler

Luka Modric er den altoverskyggende stjerne, der netop har kunnet lade sig krone som Champions League vinder for tredje gang i træk. For Kroatien sluttede han som assistkonge sammen med Ivan Rakitic i kvalifikationen med tre assists, og han dirigerer midtbanen med sit kølige overblik.

Ivan Rakitic er til daglig hård rival til Modric, da han hver uge tørner ud for rivalerne fra Barcelona. Hos Kroatien indgår han dog i et stærkt partnerskab med Modric, hvor han tager mange af de hårde kampe og støtter op om den mere vævre Modric.

Mario Mandzukic var den mest scorende kroat i kvalifikationen med fem mål. Den bomstærke forward bliver næppe nogensinde en +25 mål per sæson-spiller, men han er en habil målscorer, der fylder enormt meget på en bane. Han er bomstærk, intelligent og ikke mindst frygteligt irriterende at spille overfor.

Styrker

De mange profiler må siges at være Kroatiens største styrke. De har mange strenge at spille på i alle kæder og kan udover førnævnte profiler prale af navne som Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Mateo Kovacic, Ivan Perisic, Marko Pjaca og Marcelo Brozovic for nu at nævne nogle få. Derudover er de kendt for ikke blot at kunne præsentere en række bomstærke spillere, men holder også et højt teknisk niveau. Derudover har de mange spillere omkring de 30. Udover at være på toppen af deres karrierer, må de derfor forventes at være ekstra motiverede, eftersom det for mindst en håndfuld vil være sidste VM.

Svagheder

Kroatien har typisk været et hold med mange profiler, men de er også kendt som et hold, der sjældent får forløst potentialet. Ligesom mange Balkan-hold har de ry for at være overtændte og ikke altid håndtere modstand særlig godt. Om det var udslagsgivende i kvalifikationen skal være usagt, men i hvert fald måtte de skuffende nøjes med andenpladsen efter Island og scorede blot 15 mål i 10 kampe, hvilket ikke er bestået. Det kostede også et trænerskifte, og Kroatien slog overbevisende Grækenland ud i playoff-kampen. Men det kan ikke rette op på, at Kroatien ser yderst sårbare ud.

Vejen til guld

Kroatien er havnet i gruppen, der har fået tilnavnet “Dødens pulje”. Her skal de op mod deres onde ånder fra Island, Kroatien og Nigeria. Det ligner på forhånd en yderst tæt gruppe, hvor Kroatien kun er svage favoritter sammen med Argentina. Det ser dog på forhånd ud til, at Kroatien skal smøge ærmerne op, hvis ikke de for fjerde gang i træk skal tjekke ud af VM-hotellet efter gruppespillet.

Klarer de sig videre, venter nummer 1 eller 2 fra Danmarks gruppe, og overvinder de den modstander, skal de efter al sandsynlighed op mod hold som Spanien, Portugal eller Uruguay i kvartfinalen.

Oddset

Ligesom Uruguay giver Kroatien 34 gange pengene igen i Fifa VM odds. Holdet kan prale af masser af spillere fra Europas topklubber og er på papiret nok det stærkeste af de tre kandidater, vi gennemgår i denne artikel. Alligevel virker Uruguay, som Kroatien netop kan rende i en kvartfinale som et bedre bud. Dertil har Kroatien for dårlig en VM-historik og vigtigere endnu, udvist for store svaghedstegn i kvalifikationen.

Læg dertil, at de står med en relativt ny træner og er havnet i en svær gruppe, som meget vel kan blive endestationen, og vi ender med et facit, der siger, at det til den nuværende pris ikke kan betale sig at spille på Kroatien, selvom de er en af de spændende VM outsidere.  Regler og vilkår gælder +18.

Få din Unibet bonus her

Vi håber, du er blevet klogere af at læse om VM outsidere. Vil du læse om andet end VM outsidere, anbefaler vi, at du læser vores store VM betting guide.