Hvordan oddser man – brug 5 minutter og forbedre dine tips til odds

Det er kun mellem 3-5 % af dem der spiller på verdensplan, der tjener penge på at oddse.

Vi bilder os alle ind, at vi er odds eksperter og ved en masse om fodbold. Men ovenstående tal, vidner jo om, at det er temmeligt svært at slå bookmakerne på regulær basis. Så hvordan oddser man?

I denne artikel viser vi dig, hvorfor det er så svært at slå bookmakernes odds og hvad du kan gøre for at forbedre din chance for at vinde på dine odds.

Derfor taber du penge på betting

Hvad vi gennemgår i denne artikel

Hvis du vil vinde på oddset, skal du kunne mestre nedenstående 4 discipliner simultant. Selv de bedste oddsere laver fejl og mister disciplinen indimellem, så det mentale aspekt af betting er uhyre vigtigt.

Vi gennemgår disse tips til odds i dybden længere nede i artiklen.

 • Rammesætning af dine betting aktiviteter
 • Betting disciplin
 • Value betting
 • Bank management

Skal nogle rammer for dine betting aktiviteter

“Keep it simple, stupid”. Der er en grund til at denne sætning går igen og igen, ligesom “less is more” gør det. Du kan tro at undertegnede selv har lært dette på den hårde måde.

Da jeg selv begyndte at oddse, researchede jeg og afprøvede flere hundrede odds systemer som jeg fandt, opfandt, eller købte på nettet. Ligeledes afprøvedde jeg en masse tipsters som serverer tips til odds, for at se deres approach. Jeg synes det var spændende at undersøge om man kunne “knække” oddsene.

Og det er der jo i og for sig ikke noget galt i. Bortset fra at din betting bliver noget umanerligt rod og at du i stedet for at vinde på dine odds, taber penge.

Du kan variere din approach til alle betting markeder, mixe dine strategier og markeder og tilføje og fjerne ligaer der virker, eller ikke virker til den enkelte strategi.

Der er tusindsvis af muligheder. Det vigtige er, at du finder ud af, hvilke sportsmarkeder, ligaer og strategier, der virker for dig og lukke alt andet ude.

Det siger sig selv at man mister fokus, hvis man har gang i for mange ting på én gang.

Og. Der findes ingen hellig gral af et betting system der uden videre “knækker” og vinder på oddsene. Det kan matematisk ikke lade sig gøre.

Men vi kan bruge og sammensætte en række principper, der eventuelt gør det muligt at tjene penge på betting. Læs med nedenfor!

Eksempel på rammesætning af bettingaktiviteter

Der er mange måder at skabe rammer på og det bedste du kan gøre, er at afgrænse det felt og den data du afsøger. Mine egne begrænsninger hedder for eksempel:

 • Jeg spiller kun i 12 bestemte ligaer jeg kender.
 • Jeg spiller kun på tophold fra disse ligaer.
 • Jeg spiller kun på over 2.5 mål i fodboldkampe.
 • Jeg spiller kun på over 2.5 mål in-play når oddsene har betvalue.
 • Jeg må max. sætte 2 bets om dagen.
 • Jeg har ikke 100 måder at kigge efter de rigtige kampe at spille, jeg har 2.

Det har taget lang tid for mig, at komme til denne måde at skabe rammer omkring mine spil. Men der er et klokke klart fokus på markeder og ligaer og det fokus giver resultat.

Bliv bedre til at oddse

Kend de sportsgrene og hold du spiller på

Hvis du kun kender et hold pr. deres statistikker, er du ikke gået dybt nok i din research. Kender du de vigtige spillere på holdet? Er de skadede? Hvad er trænerens grundlæggende måde at spille på, hvordan har holdet historisk set performet?

Der er så mange vigtige brikker der skal lægges i odds puslespillet og du vil ikke være foruden halvdelen af den vigtige information.

Test dine strategier

Når du har fundet en indgangsvinkel til at oddse, er det vigtigt, at du afprøver din strategi på papir eller for små beløb over mange spil. 100 spil er ikke nok. Et godt minimum er ca. 300 spil.

Nogle gange vil du kunne trække ældre data fra forskellige statistik sider, eller finde værktøjer på nettet som kan hjælpe dig med at teste din strategi historisk.

Dobbelt check dig selv

Når du har findet dine tips til odds, er det vigtigt at du lige sunder dig og går en tur for så at vende tilbage og tjekke om alle dine kriterier for spille netop dette væddemål er mødt. Det er så vigtigt at give dig selv den hjælp til dine odds.

Det er faktisk også nemmere at acceptere et tabt væddemål, når du ved, at du har lavet dine odds analyser ordentligt, da du hermed kan konstatere at du ikke var uforsigtig, men at bolden simpelthen bare ikke gik ind.

For det gør bolden bare ikke altid, ligemeget hvor meget du har researchet dine tips til odds.

Disciplin og tålmodighed

Uha, uha. Det er hér 90% af alle der oddser falder på halen. Handler du på impulser eller lyst, er det klart at du før eller senere havner i spil der ikke møder dine egentlige kriterier.

Det er netop disse spil der taber og udvinder alt godt forudgående arbejde og eventuelle penge du har vundet på at oddse. Tro mig, jeg har været der. Skabt rammer og faldt i hullet om og om igen.

Det er hundesvært at bevare kontrollen over lang tid. Og det er der en grund til.

Sport og betting er som skabt til impulsiv adfærd. Der sker ting i løbet af en kamp eller et løb der giver nye forudsætninger for at bette og du er måske allerede “høj” af adrenalin, der gør det endnu lettere at trykke på odds knappen.

Den biologiske effekt og stimulans fra betting er velbeskrevet i denne artikel fra Healthnews.com. Jeg har oversat en frase fra teksten nedenfor.

“Når folk spiller, strømmer der dopamin til hjernen – en neurotransmitter der frigøres, når du laver noget du synes er sjovt. Når du rammer en jackpot eller et vindene bet, gennemstrømmes du af dette “feel-good” kemikalie, der giver dig en følelse af at være høj”

Men det er lige netop denne trang og impulsivitet du skal lære at tæmme. Det er så meget nemmere sagt end gjort. Jeg har været over det med mig selv 100 gange.

Forberedt mig mentalt på en lørdag eftermiddag med Premier League, for 10 minutter efter kampstart at være engageret i 4 væddemål.

Det er herfor rammerne for din betting er så vigtige.

Hvis der kun er få ting du må og du lærer at mestre dit set up og din disciplin, er du godt på vej til at gå i profit med din betting. Omvendt vinder aldrig på dine odds, hvis du ikke kan være disciplineret omkring din betting.

I stedet for at bette meget, er det bedre at bruge din tid på at gøre dine få strategier bedre! Fokus, fokus, fokus! Og tålmodighed.

Specielt i sommerperioden hvor de store fodboldligaer holder pause kan der indfinde sig en fodbold tørke, der udfordrer ens tålmodighed. Det er så vigtigt at kunne vente med at oddse indtil markedet har noget at tilbyde.

Du får den lige tilbage i dit fjæs, hvis du prøver at manipulere dig selv til at tro at der findes et bet, når du udemærket godt ved at trediedivisions fodbold i Rumænien ikke er på kortet i dit betting setup.

Odds test: Kan du holde en uge uden at sætte et bet? Test det. Det er en kæmpe lærermester i, hvordan du agerer når du eventuelt gerne vil bette. Og som et fremtidigt værktøj gør det dig hårdfør, når du kan mærke at disciplinen er på vej ud af vinduet.

Der findes utallige gode bøger på nettet omkring betting disciplin og psykologi og hvordan man lærer at mestre den.

Value betting

Udover at udelukke vindende spillere, trimmer og vejer bookmakerne i forvejen deres odds til deres fordel. Den såkaldte “overround” som betyder at bookmakerne vejer deres odds mod statisikkerne og trimmer oddsene så de har en 5-10% tilbagebetaling, uanset hvordan en event ender.

Men nogle gange er bookmakerne ikke vågne nok. Eller måske er du ikke enig med bookmakerne. Specielt de mindre ligaer som har mindre fokus kan betyde profitable bet value muligheder.

Men hvad er value betting?

Value betting betyder, at du får højere odds en den statistiske chance antyder, når statistikkerne matematisk bliver oversat til odds. 50% chance for at en begivenhed sker er = odds 2.0. Hvis du kan få odds 2.10 med en statistik chance på 50%, spiller du med betvalue.

Kan du finde konstant betvalue på dine bets, vil du vinde på den lange bane. Man skal blot være klar over at man ramme dét der kaldes varians, altså at man vinder på den lange bane med opadgående profitkurver der brydes af mindre nedadgående tabskurver.

Dette er illustreret nedenfor i en artikel om value og varians fra Rebelbetting:

Betvalue og varians

Betting bank

Det er en rigtig god ide at afsætte et beløb til din betting som du kan tåle at tabe og derefter spill med en lille procentdel af din bank, for hvert bet du tager.

Det er anbefalet at spille for 1-5% af din samlede bank for hvert bet, alt efter din strategi og risiko.

Der findes rigtigt mange forskellige staking planer du kan bruge. De mest kendte er:

 • Fibonacci
 • Labouchere
 • Martingale (brug den aldrig!)
 • Fixed staking
 • 10% staking

Vi vil ikke komme videre ind på de enkelte staking planer, men blot understrege, at de er til for at maksimere din profit over tid og / eller beskytte din bank, når du har en stribe af tabere.

Vi anbefaler dog helt simpelt at bruge den samme indsats hver gang, det man kalder “flat staking”. På den måde kan du nemmere overskue, hvordan du klarer dig. Du kan så vælge at fordoble din indsats når du eventuelt har fordoblet din betting bank.

Skriv dine resultater ned

Skriv alle dine resultater, profit, ligaer og odds ned i et sheet. Det er dejligt med et godt overblik og det er meget værdifuldt til at finde fejl i din strategi eller til at forbedre den.

Spil altid hos bookmakere med dansk licens

Det er vigtigt at du altid spiller hos en bookmaker med dansk licens, da det sikrer dig at bookmakeren overholder vigtige lovkrav og sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Spil ansvarligt

Husk altid at spil ansvarligt. Oplever du at have problemer med ikke at kunne stoppe med at spille eller at du beløbsmæssigt spiller for meget kan du afmelde dig fra alt spil på ROFUS.nu eller ringe til Spillemyndighedens hjælpelinie Stopspillet.dk.

Odds og betting FAQ

✅ Kan jeg slå oddsene når jeg better?

Det kan du kun på den lange bane, hvis du har betvalue når du oddser. Læs mere i vores artikel.

✅ Kan man tjene penge på odds?

Ja, du kan godt tjene penge på at oddse, men det kræver stor tålmodighed, matematisk indsigt og disciplin.

✅ Hvordan oddser man?

Der er 4 vigtige ingredienser i at blive god til at oddse, nemlig rammesætning, disciplin, value betting og bank management.

Den bedste betting strategi

Der findes ingen hellig gral eller spil strategi der giver dig nogen form for profit, med mindre du anser matched betting eller value betting som en strategi i sig selv.

At vinde på odds, handler mere om at implementere de 4-5 vigtige principper som vi har listet ovenfor.

Vi håber at vores artikel har givet dig et værktøj eller to til at forbedre din betting edge og sammenlagt gøre den mere profitabel.

Held og lykke med din betting!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening