Sådan spiller du på under og over 2,5 mål

At spille på under og over 2,5 mål i en fodboldkamp er ganske simpelt og en temmelig smart måde at vædde på. Da der ikke findes halve mål i fodbold kan kampen ikke ende på 2,5 mål og der findes kun to udfald af væddemålet: Enten går kampen over 2,5 mål, ellers går den under 2,5 mål.

Med væddemålet over eller under 2,5 mål er det begge holds mål, vi lægger sammen for at finde ud af, om vi har vundet eller ej.

Hvis kampen har 0-2 mål går den under 2,5 mål. Hvis kampen ender på 3 eller flere mål, er den gået over 2,5 mål.

Sådan finder du kampe med stor chance for at gå over 2.5 mål

Hvad er det man skal kigge efter når man gerne vil finde gode væddemål til over 2.5?

Nedenfor har vi lavet en quick liste af ting du kan kigge efter og ting du skal undgå når du leder efter de rigtige kampe.

✅ Du skal undgå at spille på hold der er gode til at forsvare sig, eller kommer ind til en kamp med intentioner om at forsvare sig. Det siger sig selv at det gør chancen for mål væsentligt mindre.

Kig efter hold der ofte ender med slutresultater, hvor begge hold scorer i kampen, altså 1-1, 2-1, 1-2, 2-2 etc.

Hvis vi kigger på de store ligaer over de sidste 5 år, altså Premier League, Bundesliga 1, La liga og Serie A, så vil du finde, at cirka 80% af de kampe der er gået over 2.5 mål, ender med et resultat, hvor begge hold har scoret.

Husk at holds resultater kan variere utroligt meget ude og hjemme. Nogle hold bør kun spilles som væddemål på hjemmebane og vice versa.

✅ Kig efter form. Det siger sig selv at hold i dårlig form præsterer ringe.

✅ Undgå hold fra midten af tabellen. Hold fra midten af tabellen ligger netop dér, på grund af svingende resultater. Med midterhold kan det som oftes både blive en dreng eller en pige, og det er temmeligt inkonsistente resultater der leveres, hvilket gør at disse hold er “upålidelige” i forhold til et over 2.5 væddemål.

✅ Gå efter topholdene i tabellen. Dem der både scorer mange mål og lukker mål ind. Tænk Arsenal. Tophold er tophold fordi de leverer konsekvent og er i form og det de leverer er mål, der vinder dem kampe.

✅ Lad være at tage for lave odds. Du vinder ikke hver gang, så det er vigtigt at sørge for at du for ordentlige odds der har value på dit over 2.5 væddemål fra odds 1.7 og op efter. Ellers bliver det svært at slå markedet på den lange bane.

Hvad er over/under?

Over/under væddemål fungerer på samme måde uanset sportsgrenen. Bookmakerne sætter forskellige linier op for over/under.

Den mest populære linie i fodbold er under og over 2,5 mål, men du kan også spille på over eller under 1,5 mål og 3,5 mål og over eller under 8,9,10,11 hjørnespark.

I basketball kan du for eksempel spille på over eller under det samlede antal point for begge hold i kampen.

Der findes masser af disse over/under markeder og det er så din opgave at finde ud af, om du tror at der bliver scoret mere (over) eller mindre (under) end den linie du vælger at spille på.

Det smarte ved over og under væddemål, er, at der kun er to mulige udfald af væddemålet: At kampen går over eller under. I modsætning til match odds markedet, det klassiske 1 X 2, skal vi ikke være bange for en udligning. Det betyder ingenting hvem der vinder og hvilket hold der scorer, så længe vi får 3 mål fra begge hold, når vi spiller på over 2,5 mål.

Spil på under og over 2,5 mål med halve mål

Så hvad betyder under og over 2,5 mål? Lad os tage fodbold som eksempel. Et typisk antal mål for et over/under væddemål er 2.5. Men hvorfor er det egentlig 2.5 og ikke 2 eller 3?

Det er fordi, at man ikke kan score et halvt mål i fodbold. Hvis der falder 2 eller færre mål, så er resultatet under 2,5 mål, mens det er over 2,5 mål, hvis der er 3 eller flere scoringer. Med 2,5 mål som udgangspunkt vil det altså altid blive afgjort, om der er tale om over eller under. Skemaet nedenfor viser tydeligt, hvordan væddemål på over 2,5 mål og under 2,5 mål fungerer.

Lad os nu sige at jeg spiller på over 2,5 mål i en kamp mellem Chelsea og Arsenal. Slutresultatet er 3-1 og der blev scoret fire mål i kampen. Jeg vinder mit væddemål på over 2,5 mål.

Under og over væddemål med 2,5 mål

 • 2 eller færre mål = under
 • 3 eller flere mål = over
Under og over 2.5 mål

Under og over væddemål med 3,5 mål

 • 3 eller færre mål = under
 • 4 eller flere mål = over
Over og under væddemål med 3.5 mål

Over/under væddemål med hele mål

Men der findes også over/under væddemål med hele mål, hvor du ikke spiller på under og over 2,5 mål. Det er for eksempel muligt at spille et over/under odds på over/under 2.00 mål. Hvis det endelige resultat så er 4-0 eller 1-0, så er det jo nemt at finde ud af om det er over eller under.

Men hvad nu, hvis kampen ender 1-1 eller 2-0? Så har du ramt præcis det du spillede på og væddemålet går “Void”, hvilket vil sige, at du får din indsats tilbage uden at vinde eller tabe noget.

Under og over væddemål med 2.0 mål

 • 1 eller færre mål = under
 • 2 mål = indsats refunderes
 • 3 eller flere mål = over
Under og over væddemål med 2.0 mål

Over/under væddemål med 3.0 mål

 • 2 eller færre mål = under
 • 3 mål = indsats refunderes
 • 4 eller flere mål = over
Over/under væddemål med 3.0 mål

Asian Handicap på over/under

Der findes en særlig form for over/under væddemål, som hedder asian over/under væddemål. Det bygger videre på konceptet asian handicap. For eksempel over 2,25 mål eller under 2,75 mål i fodbold. Det betyder at en indsats på for eksempel 2,25 mål bliver til to væddemål.

Over 2,25 består af de to følgende væddemål:

 • Over 2.00 mål
 • Over 2.50 mål

Det kan man se ved at oddset ligger imellem de to. Nemlig på 2,25. Det dobbelte væddemål er grunden til at den type spil er blevet populære.

De to spil afgøres hver for sig. Afhængig af udfaldet af kampen, kan du ende med at få gevinst for begge væddemål eller miste det hele. Men også få halv gevinst eller halvdelen af væddemålet tilbage.

Over 2.25 mål

 • Ingen eller 1 mål: Væddemålet er tabt
 • Præcis 2 mål: Halvdelen af indsatsen refunderes
 • 3 eller flere mål: Væddemålet er vundet
Over 2.25 mål

Over 2.75 mål

 • 2 mål eller færre: Væddemålet er tabt
 • Præcis 3 mål: Halvdelen af gevinsten udbetales
 • 4 eller flere mål: Væddemålet er vundet
Over 2.75 mål

Under 2.75 mål

 • 2 mål eller færre: Væddemålet er vundet
 • Præcis 3 mål: Halvdelen af indsatsen refunderes
 • 4 eller flere mål: Væddemålet er tabt
Under 2.75 mål

Særlige muligheder med over/under væddemål

Hvis du spiller over/under væddemål, får du nogle muligheder, som du ikke får med et klassisk 1X2 væddemål eller med asian handicap væddemål. Hvis du for eksempel satser på over en hvis score, så kan du vide, om du har vundet længe før slutfløjtet.

Hvis du vædder på, at der bliver scoret mere end 3 mål, og der er efter 55 minutter står 2-2, så er dine penge sikre.

Det modsatte gør sig gældende for et væddemål med under, som meget hurtigt kan være afgjort. Her kan du, i princippet, holde dine muligheder åbne til sidste fløj, lige som i et klassisk 1X2-spil.

Begreber

Der findes en række begreber som bruges når man spiller over/under væddemål. Her er de vigtigste:

 • Over/under
 • Samlet antal mål
 • Samlet antal point

Over/under væddemål i andre sportsgrene

Over/under væddemål er også populære i andre sportsgrene. Du finder dem i alt lige fra boksning (runder), baseball (antal løb), basketball (antal point) og en række andre andre. Inden for fodbold er over/under væddemål, generelt set, mindre populære end asian handicap og 1X2 væddemål.

Læs og så om: Premier League transfers

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening