Disse 3 spillere har en fremtid på det danske fodboldlandshold og i Europa

Intet er så svært at spå om som fremtiden. Ikke desto mindre har vi forsøgt at gøre netop dette inden for fodboldverdenen.

Vi har nemlig udset os tre af de største unge danske talenter, som vi tror på kan nå den højeste hylde i fremtiden.

Sådan har vi udvalgt vores talenter

Der er heldigvis mange unge danske talenter at vælge imellem. Derfor har vi sat nogle kriterier op for at kunne skære listen ned til blot tre spillere.

Først og fremmest har vi udelukkende udvalgt spillere under 18 år. Vi har derudover sat os for at vælge talenter, som er mindre kendte.

Du finder altså ingen Oscar Schwartau eller Tobias Slotsager blandt vores udvalgte talenter. Vi tror nemlig, at de fleste fodboldnørder kender alt til dem.

Faktisk er der ingen af de tre stortalenter, der endnu har fået debut på førsteholdet i deres respektive klubber. En enkelt af dem kan dog sagtens nå det, inden 2023/24 sæsonen er ovre.

Disse 3 spillere har en fremtid på det danske fodboldlandshold

Chidozie Obi-Martin, Arsenal (født 29. november 2007)

Det første af vores udvalgte talenter har faktisk allerede fået en dansk træner eller to til at bide negle.

Dansk-nigerianske Chidozie Obi-Martin har nemlig alle kort på hånden. For udover at kunne vælge mellem, om han vil spille for Nigeria eller Danmark, kan Obi-Martin også stille op for England, hvor han har boet det meste af sit liv.

Vi vender tilbage til slagsmålet om Chidozie Obi-Martin. Men lad os først tage et kig på, hvad det så er, vi kæmper med i særdeleshed England om.

Trods sin unge alder er Chidozie Obi-Martin en ret stor angriber med en solid fysik. De fleste data placerer ham omkring de 180 centimeter.

Det er en ret solid størrelse for en knægt, der ikke engang er klar til gymnasiet endnu.

Trods sin størrelse får Chidozie Obi-Martin dog også anerkendelse for sin agilitet. Derudover har han et udmærket blik for spillet og er god til at holde på bolden og kreere på egen hånd.

Højrepoten er klart den foretrukne, men Chidozie Obi-Martin har også en habil venstrefod.

Hidtil er det blevet til 3 mål i 7 kampe for Arsenals U18 og 19-hold. Og Obi-Martin har såmænd også fået debut for U21-holdet.

Og så vender vi tilbage til det med landsholdet. Obi-Martin fik nemlig først debut for Danmarks U16-landshold, hvor han nåede 3 scoringer i 6 kampe.

Efterfølgende skiftede han dog til Englands ditto, hvor han i starten af 2023 nåede 2 kampe og gav udtryk for, at han ønskede at repræsentere Three Lions.

Siden har han dog skiftet mening igen og er vendt tilbage til det danske U17-landshold. Her er det blevet til imponerende 7 mål i 9 kampe.

Det forlyder, at Obi-Martin har udtrykt, at han vil spille for Danmark. Vi krydser fingre!

Lasse Abildgaard, Ajax (født 27. februar 2007)

I dag skal vi alle være omstillingsparate. Og det kan være svært at se, hvordan det gavner en HR-medarbejder i en mellemstor midtjysk konservesfabrik.

Til gengæld er det ikke svært at forstå kvaliteterne ved, at unge Lasse Abildgaard er ekstremt omstillingsparat.

Lasse Abildgaard kan således spille på begge fløje, som 10’er og som rendyrket angriber. Derudover sparker unge Abildgaard godt med begge ben, selvom det venstre da er det foretrukne. Og det gør ham til lidt af en offensiv altmuligmand.

Lasse Abildgaard nåede et målengagement på 1,28 mål pr. 90 minutter for Silkeborgs U17-hold i 22/23 sæsonen.

Her ramte han målrammen på næsten 70 af sine afslutninger, og han kan både levere de hårde afslutninger og de kælne, placerede spark.

Abildgaard kan dog mere end blot score. Han er også en dygtig playmaker og kreatør, som er stærk til at levere de giftige pasninger.

Med sin tekniske begavelse, solide balance og relativt høje fart kan han også sætte en forsvarer på egen hånd.

De åbenlyse kvaliteter og det store udviklingspotentiale fik hollandske Ajax til at lægge 7,5 millioner kroner for Abildgaard. Og det er til gengæld måske lidt af en streg i regningen.

Den hollandske traditionsklub er et galehus i disse år, og i de seneste mange år er rigtig mange danske talenters udvikling gået helt i stå i den hollandske hovedstad.

Forhåbentlig ender Abildgaards skæbne med knap så mange splinter i røven og flere minutter på græs.

Peter Villum Berthelsen, FC Nordsjælland (født 14. april 2006)

Vi runder de største danske talenter af med et smut til FC Nordsjælland.

Her render unge Peter Villum Berthelsen rundt på den centrale midtbane, hvor han både kan gøre sig på den defensive, på den centrale og på den offensive midt.

Villum Berthelsen har i skrivende stund spillet +10 kompetitive kampe for FC Nordsjællands U19-hold trods sin unge alder.

Derudover er det blevet til 3 U18-landsholdkampe for Danmark.

Villum Berthelsen er teknisk begavet og har et godt blik for spillet. Han er en solid balancespiller, som også er hurtig og god til at bryde modstanderens spil.

Han er placeringsstærk og god til at finde rummene i banen.

I foråret 2023 gjorde Villum Berthelsen sig i den grad bemærket, da FC Nordsjællands unge herrer vandt den internationalt anerkendte Future Cup i Amsterdam.

Her blev han kåret til turneringens spiller og kom dermed i fint selskab.

Af tidligere vindere af Future Cup MVP’s kan vi nævne slagkraftige spillere som Nicolo Fagiolo, Ryan Gravenberch og Matthijs de Ligt.

Mon ikke det har fået et par udenlandske scouts til at notere sig Villum Berthelsens navn.

Dansk talentudvikling har aldrig været stærkere

Vi har udvalgt tre af de største danske talenter i herrefodbold. Men listen af talent er meget længere.

Dansk fodbold giver resten af Skandinavien baghjul i disse år. Alene siden 2021/22 sæsonen har der været 7 Superliga-salg på +100 millioner kroner.

Til sammenligning er der sket ét salg fra Eliteserien til mere end 100 millioner kroner. Og det var John Obi Mikel tilbage i 2006/07.

Og i Allsvenskan har man endnu til gode at score bare 75 millioner kroner på et salg.

Samme mønster tegner sig på ungdomsniveau. Her har FCK, FCM og FCN alle lavet flere bemærkelsesværdige salg af unge spillere for store millionbeløb.

Og i det store udland har man da også taget notits af alle tre klubbers evne til at udvikle toptalenter. Cases som især Rasmus Højlund har givet genlyd i verdens allerstørste klubber.

Store resultater i udenlandske ungdomsturneringer

Klubbernes præstationer i internationale ungdomsturneringer er heller ikke gået ubemærket her. Her har særligt FC København og FC Midtjylland ført an i Champions League for U18, Youth League.

I 2019/20 nåede FC Midtjylland kvartfinalen, og 2021/22 nåede de ottendedelsfinalen, hvor de tabte snævert med 2-3 til Benfica. Benfica vandt sidenhen turneringen ved at slå RB Leipzig 6-0 i finalen.

I løbet af turneringen slog de blandt andet Rosenborg med 10-1, og af de tre delte topscorere i hele turneringen var to af dem FCM-spillere.

De unge danske stjerner har sparket røv i 2023

FCK’s unge løver kvalificerede sig ikke fra gruppespillet i Youth League 2022-23.

Men i 23/24 sæsonen kom de fremragende fra land med 3 sejre i 3 kampe i en ellers modbydelig gruppe med Manchester United, Bayern München og Galatasaray.

Med en efterfølgende uafgjort sikrede de sig faktisk avancement allerede efter fire runder.

Også i andre turneringer har de unge talenter slået sig løs.

I foråret 2023 vandt FCM den internationale ungdomsturnering Dallas Cup ved blandt andet at slå Real Madrid og den notoriske talentfabrik, São Paulo, der har udklækket stjerner som Rivaldo, Kaka, Cafu, Casemiro og mange flere.

Og i U17-turneringen Future Cup i Amsterdam, som vi tidligere har omtalt, var FC Nordsjælland nådesløse.

Her slog de blandt andet Chelsea med 4-1, før både PSG og Juventus blev elimineret med to x 1-0.

Og i finalen i den prestigefyldte ungdomsturnering blev hjemmeholdet Ajax ødelagt med 3-0.

Det går altså, for at sige det på godt jysk, helt fint med dansk (ungdoms)fodbold!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening