FCK lønninger

De aktuelle FCK lønninger har aldrig været højere. Det vidner om en klub, der har haft enorm succes de seneste år.

I denne artikel dykker vi ned i de enkelte spilleres lønninger. Vi sammenligner også FCK’s lønninger med klubber fra Premier League og Bundesligaen.

FCK lønninger – tallene totalt

Senere kan du blive klogere på det aktuelle Mohamed Elyounoussi løn niveau, det nuværende Kamil Grabara løn niveau, inden han rejser videre til Wolfsburg, Andreas Cornelius løn og i det hele taget lønniveauet for alle de største stjerner i FCK.

Men inden, vi dykker ned i de enkelte spillere, så lad os kigge på de nuværende FCK lønninger alt i alt, og hvad de dækker over.

FCK har haft stor sportslig succes de seneste år – blandt andet med et lukrativt Champions League-eventyr i 23/24, som menes at indbringe mindst omkring 400 millioner kroner. Det har forplantet sig i FCK lønningerne, hvor budgettet er opjusteret markant.

FCK lønninger
Billedet er fra Imago

Af konkurrencehensyn er klubber ikke glade for alt for megen åbenhed. Så der er en vis grad af spekulationer, når det kommer til, hvad FCK lønninger er på.

Men de fleste kilder er enige om, at FCK’s lønbudget er omkring 190-210 millioner kroner på årlig basis.  Til sammenligning menes lønbudgettet i FCM at være omkring 135-140 millioner kroner – altså omkring ⅔ af, hvad FCK har at rutte med.

Lønbudgettet dækker over alle spillere, der er på kontrakt i FC København. Det vil sige alle førsteholdsspillere samt U19- og U17-holdene. FCK’s reservehold udgøres af en blanding af spillere fra førsteholdet og U-holdene, så de er medregnet her.

Det er dog selvfølgelig førsteholdstruppen, der æder langt langt det meste af lønbudgettet. Der er nemlig også ret restriktive regler for, hvad man må tjene, når man er fodboldspiller under 18 år i Danmark.

Med banen nogenlunde kridtet op lad os så tage et kig på Lukas Lerager løn niveauet, Rasmus Falk løn niveauet og alle de andre bedst betalte rødder i FC København.

Mohamed Elyounoussi løn

Det vakte i dén grad opsigt, da FCK kunne offentliggøre, at de havde hentet Mohamed Elyounoussi fra Premier League-nedrykkerne Southampton på en fri transfer.

Det norske offensive es har mere end 50 landskampe på CV’et, hvor han har leveret et tocifret antal mål, og der må have været skrap konkurrence om hans underskrift.

Men signaturen løb FCK altså med. Og det har heller ikke været billigt for dem. Mohamed Elyounoussi er nemlig både FCK’s og ligaens bedst betalte spiller.

I Southampton menes han at have tjent mere end 26 millioner kroner om året.

Den slags lønninger kan selv FCK selvfølgelig ikke matche. Det vurderes, at Mohamed Elyounoussi løn niveauet ligger på lige i underkanten af 15 millioner kroner om året.

Det svarer til knap 1,25 millioner kroner om måneden eller mere end 275.000 kroner om ugen!

Andreas Cornelius løn

Hvis der er mystik om Mohamed Elyounouissi løn niveauet, er det dog ingenting i forhold til kammeraten i offensiven, Andreas Cornelius.

Andreas Cornelius vendte under store forventninger hjem til FCK i 2022 som det dyreste indkøb nogensinde i Superligaen. Han blev udstyret med en kontrakt til 2027. Men hvor meget, den indbringer ham årligt, er straks lidt sværere at sige med sikkerhed.

Det er dog muligt at komme med et kvalificeret bud baseret på de informationer, vi trods alt har.

Vi ved nemlig, at Andreas Cornelius tjente omkring 21 millioner kroner i Trabzonspor, hvor FCK hentede ham. Og vi ved, at han tog en betragtelig lønnedgang for at komme hjem til København.

Sidst, men ikke mindst, ved vi, at Mohamed Elyounouissi blev den bedst betalte, da han skiftede til FCK. På baggrund af alle de informationer menes Andreas Cornelius løn niveauet at ligge på omkring 12 millioner kroner.

Viktor Claesson løn

Der er tre FCK lønninger, som vurderes at ligge på +10 millioner kroner. Og den sidste, der menes at hive sig op på et tocifret årligt millionbeløb, er Viktor Claesson.

Ligesom Cornelius kom Viktor Claesson til i 2022 – dog i vinteren. Det skete, efter hans kontrakt i russiske Krasnodar blev ophævet som led i sanktionerne mod Rusland ovenpå deres angreb på Ukraine.

Ligesom Elyounouissi er Viktor Claesson en erfaren herre. Han har således over 70 kampe for Sverige på cv’et, og også han har leveret et tocifret antal mål i landsholdsregi.

Den slags koster, og Viktor Claesson løn niveauet menes at ligge på omkring 10-11 millioner kroner.

Hans kontrakt løber til 2026, så Viktor Claesson spiser altså ganske godt i et godt stykke tid endnu.

Denis Vavro løn

Vi skal til den første på listen over FCK lønninger, der må nøjes med et etcifret millionbeløb årligt i løn. Denis Vavro løn niveauet menes nemlig at være omkring 9 millioner om året.

Ligesom Cornelius vendte Denis Vavro hjem til FCK efter i første omgang at være blevet solgt dyrt af klubben.

Det var italienske Lazio, der i 2019 slap godt og vel 80 millioner kroner for Denis Vavro.

Opholdet blev dog aldrig en succes, og efter flere udlejninger vendte Denis Vavro i 2022 tilbage til FCK, hvor han blev udstyret med en kontrakt til 2026.

Og Denis Vavro løn niveauet i kontrakten menes altså at ligge på omkring 9 millioner kroner om året.

Det svarer til cirka 750.000 kroner om måneden eller en sjat under 200.000 om ugen.

Rasmus Falk løn

Det har været en kilde til evig forundring, at Rasmus Falk aldrig tog det store spring til udlandet. Få har i hvert fald været i tvivl om, at niveauet var til mere end Suppen.

Et af svarene skal da sikkert findes i, at Rasmus Falk ganske enkelt er glad for livet i hovedstadsklubben. En anden del af forklaringen skal nok findes i lønposen.

Da Rasmus Falk i december 2020 forlængede sin kontrakt frem til 2025, menes Rasmus Falk nemlig at have mere eller mindre fordoblet sin løn. Inden forlængelsen tjente han omkring 375.000 kroner. Efter forlængelsen steg lønnen til samme niveau, som Vavro tjener.

Det betyder, at Rasmus Falk løn niveauet ligger på omkring 9 millioner kroner om året.

Dermed sniger han sig altså lige præcis i top 5 over de højeste FCK lønninger.

Nicolai Boilesen løn

Der sker et ret stort spring i niveauet af de nuværende FCK lønninger, når vi går fra nummer 5 til 6. Det nuværende Nicolai Boilesen løn niveau menes nemlig “blot” at være på omkring 550.000 kroner om måneden.

Det betyder, at den årlige Nicolai Boilesen løn ryger op på omkring 6,6 millioner kroner. Og det er markant under Rasmus Falk lønnen. Ligesom netop Falk har Nicolai Boilesen ad flere omgange været rygtet væk fra FCK.

I 2022 forlængede han dog sin kontrakt frem til sommeren 2025. Og det var her, hans løn i højere grad blev gjort præstationsbetinget på grund af de mange skader, han har været ramt af.

Det er en væsentlig del af forklaringen på det relativt lavere Nicolai Boilesen løn niveau.

Lukas Lerager løn

Ligesom Boilesen har Lukas Lerager kontrakt frem til 2025. I Lukas Leragers tilfælde går kontrakten dog til 31. december 2025. Derudover ligger Lukas Lerager løn niveauet faktisk ret meget på samme niveau som Boilesen.

Den rutinerede midtbanespiller, som blev hentet i Genoa, menes at tjene et sted mellem en halv million og 600.000 kroner om måneden. Dermed lander den årlige Lukas Lerager løn på mellem 6 og 7,2 millioner kroner.

Kamil Grabara løn

Den sidste af de højeste FCK lønninger tager Kamil Grabara sig af. Den karismatiske polske målmand med den store kæft og det større talent er solgt til tyske Wolfsburg. Men det er altså endnu FCK, der betaler hans løn, indtil skiftet effektueres.

Og den aktuelle Kamil Grabara løn menes at ligge på mellem 450.000-500.000 om måneden. Dermed ryger den årlige Kamil Grabara løn udbetaling op på mellem 5,4 millioner og 6 millioner kroner.

Dermed kan man godt argumentere for, at Kamil Grabara løn niveauet er overraskende lavt, når man ser på et par af de andre spillere i top 8 over de højeste FCK lønninger, som tjener mere end polakken.

Men mon ikke han også kan se frem til noget af en lønstigning, når han skifter til det tyske.

FCK lønninger sammenlignet med store udenlandske klubber

Som vi var inde på, ligger de samlede FCK lønninger altså mellem 190-210 millioner kroner årligt.

De 8 bedst betalte FCK-spillere scorer i snit i omegnen af 10 millioner kroner i snit. Derudover må det formodes, at spillere som Jordan Larsson, Birger Meling, Diogo Gonçalves, Davit Khocholava og Kevin Diks ikke ligger langt fra Kamil Grabara løn niveauet. 

Så hvordan ligger de nuværende FCK lønninger, hvis vi sammenligner med de helt store ligaer i Europa?

Kan FCK overhovedet komme i nærheden af klubber i Premier League og Bundesligaen, hvad angår budgetter? Svaret er – måske lidt overraskende – at det kan de faktisk godt.

Sammenligner vi med Premier League, ligger FCK lønningerne selvfølgelig i bunden. Men budgettet er faktisk ikke det laveste. Det tilfalder Luton Town, som har et budget, der svarer til cirka 195 millioner kroner om året. 

Næstmindste budget har Burnley med cirka 230 millioner kroner, så her kan FCK ikke længere være med. Det er dog også verdens med afstand rigeste liga.

Og sammenligner vi de nuværende FCK lønninger med Bundesligaen, klarer FCK sig da også endnu bedre. Her er der nemlig hele otte klubber, der har et mindre budget end FCK: Darmstadt, SC Freiburg, Union Berlin, Heidenheim, Mainz, Augsburg og så de to traditionsklubber VFB Stuttgart og Werder Bremen. 

Selv en klub som Köln er faktisk inden for rækkevidde for FCK. Her ligger det årlige budget nemlig omkring 220 millioner kroner. 

Alt i alt understreger tallene, at FC København er i en rivende udvikling. Som nævnt har Champions League skæppet godt i klubkassen. Klubben har også begået flere store salg.

Og ungdomsholdene har leveret flere store resultater. Alt i alt lader det også til, at det store udland i højere grad har fået øjnene op for klubben. Intet tyder på, at FCK kommer til at lette på speederen.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening