Fodbold VM for kvinder 2023

Den niende udgave af VM i fodbold for kvinder bliver fløjtet til start 20. juli, hvor blandt andre damelandsholdet fra Danmark kommer til at tage turen til Australien og New Zealand for at konkurrere om det største trofæ i sporten.

Det er første gang, at fodbold VM for kvinder kommer til at have 32 lande repræsenteret over otte grupper, hvor der tidligere blot har været 24 deltagere.

Hvem vinder VM i fodbold for kvinder?

I de foregående otte udgaver af VM fodbold for kvinder har USA stået øverst på skamlen fire gange. Tyskland har kunne krone sig som verdensmester to gange, mens Norge og Japan har snuppet en hver, men hvem vinder VM i fodbold for kvinder i år?

HoldUnibet logo
USA
England
Spanien
Tyskland
Frankrig
Sverige
Australien
Brasilien
Odds fra 2.6.2023. Husk at odds kan ændre sig løbende.

Favoritterne til kvinde VM 2023

Det er svært at placere favoritværdigheden endegyldigt på et enkelt land, da der er sket en enorm udvikling i den internationale kvindefodbold over de seneste fire år, siden der sidst var VM fodbold for kvinder.

Man kan ikke komme uden om USA, som er bookmakernes primære favorit til at løbe med hæderen, og dermed deres tredje VM-titel på stribe. 

Den amerikanske trup har også stadig en solid rygrad af spillere, der har været med i lang tid, men de kan ikke længere lægge deres fulde tillid til de samme spillere som tidligere. Derfor bliver spørgsmålet, om nogle af deres unge spillere kan steppe op og udfylde den plads, som nogle af de tidligere stjerner har efterladt.

Bookmakerne ser også god mulighed for, at England kan bringe fodbold hjem igen til VM fodbold for kvinder, da de brød den engelske forbandelse i 2022 og blev europamestre.

Det afhænger også i høj grad af, at Beth Mead, der var Englands absolut bedste spiller under EM sidste år, kan blive sin skade kvit og agere spydspids for et engelsk landshold, som er bundsolide, men har brug for at score flere mål.

USA og England er de klare favoritter til slutrunden i Oceanien, men uden for den gruppe samler der sig et outsiderfelt, som Spanien, Tyskland, Frankrig og Australien, der alle godt kan spille sig øverst på skamlen, hvis tandhjulene kører som smurt.

USA – hvorfor vinder de VM

USA tog verdensmesterskabet i både 2015 og 2019, og de vil helt sikkert gøre alt, der står i deres magt for at snuppe det tredje på stribe. Selvom stammen på truppen, som slog Japan i finalen i 2015, er ved at nå karrierens efterår, har de flere nye til at overtage ansvaret.
De har en bred trup med flere topspillere på verdens bedste hold – særligt den unge Catarina Macario er værd at holde øje med.

USA er aldrig sluttet uden for top tre og har vundet de seneste to udgaver.

VM i fodbold for kvinder
Italien fejrer en scoring mod Australien ved VM 2019. Foto: Liondartois – Own work CC BY-SA 4.0

England – hvorfor vinder de VM

England kronede sig selv som europamester, da de på deres egen national arena, Wembley Stadium, slog Tyskland i forlænget spilletid. 

Den selvtillid og opbakning, de samlede om sig i England sidste år, kan sagtens katapultere dem i retning af en kroning på værket af det store projekt kvindefodbold i England med en VM-titel.

England er forsvarende europamester med vild udvikling de seneste fem år.

Spanien – hvorfor vinder de VM

Hvis nogle taler om klubfodbold på kvindesiden lige nu, så går der ikke lang tid før pilen peger mod FC Barcelona, og det er også en af årsagerne til, at Spanien kan nå til tops ved VM i fodbold for kvinder.

FC Barcelona besidder en stamme af spillere fra det spanske landshold, hvor særligt Alexia Putellas brillerer, når de muligvis for anden sæson i træk vinder samtlige kampe i den spanske liga. 

Holdet besidder verdens bedste kvindelige fodboldspiller, Alexia Putellas.

Danmarks chancer til kvinde VM  i fodbold 2023

Det er første gang i 16 år, at Danmark bliver repræsenteret ved et VM i fodbold for kvinder. Og det kan også mærkes, når man skal tage temperaturen på Damelandsholdets chancer for at gøre god figur af sig i Australien og New Zealand.

Bookmakerne giver heller ikke de danske kvinder stor mulighed for at nå hele vejen. Dog bliver de alligevel spået chancer for at nå ud af gruppen, hvor de er trukket sammen med den forsvarende europamester England samt Kina og Haiti.

Danmark kommer særligt til at skulle hænge sin hat på Pernille Harder, der for nylig har fået comeback fra en muskelskade, hun pådrog sig i november 2022.

Derudover skal man holde et vågent øje med stortalentet Katrine Kühl, der i januar skiftede til Arsenal og plejer at styre midtbanen med sin arbejdsvillighed og finesse.

VM for kvinder 2023: Topscorer

Der kan være mange om buddet, når snakken falder på, hvem der kommer til at sparke bolden i nettet flest gange i Australien og New Zealand. Et navn springer dog særligt i øjnene, og det er Beth Mead.

Beth Mead har haft to helt fænomenale år, hvor hun har været blandt verdenseliten med blandt andet en topscorertitel til EM for to år siden. Desværre blev hun ramt af en knæskade i slutningen af 2022, så det er stadig ikke helt sikkert, om hun overhovedet får en rolle ved VM i fodbold for kvinder.

Fodbold VM kvinder

Sam Kerr fra Australien har også vist sit værd på et sprudlende Chelsea-hold denne sæson, mens Viviane Miedema også kan anses som outsider til hæderen.

Pernille Harder har også en mulighed for at blande sig, hvis Danmark formår at komme så langt i turneringen, som de håber på. Det ville dog være et langskud at sætte hende til at sende bolden flest gange i mål under den kommende VM-slutrunde.

VM for kvinder 2023: Grupperne

Det er første gang nogensinde, der kommer til at være 32 deltagende lande ved et VM i fodbold for kvinder. Det kan virke uoverskueligt, derfor giver vi det fulde overblik herunder.

VM for kvinder 2023: Gruppe A

 • New Zealand
 • Norge
 • Schweiz
 • Filippinerne

New Zealand får æren af at sparke turneringen i gang 20. juli mod Norge, hvilket godt kan blive en svær kamp for værterne.

Norge anses som storfavoritter til at gå videre fra gruppen, mens New Zealand og Schweiz højst sandsynligt kommer til at konkurrere om andenpladsen. Filippinerne bliver ikke spået nogen chance ved dette VM.

VM for kvinder 2023: Gruppe B 

 • Australien
 • Nigeria
 • Canada
 • Irland

Den anden værtsnation, Australien, er også klar favorit til at avancere fra denne gruppes førsteplads. Dernæst bliver meget sandsynligt Canada, der snupper andenpladsen, hvis ikke Irland overrasker stort. Nigeria får meget svært ved at gøre figur af sig.

VM for kvinder 2023: Gruppe C

 • Spanien
 • Japan
 • Zambia
 • Costa Rica

I gruppe C har vi to af turneringens største favoritter i Spanien og Japan. Derfor må man nok spå de resterende to hold, Zambia og Costa Rica, en minimal chance for at kunne opnå andet end at repræsentere sit land ved en VM-slutrunde for kvinder.

VM for kvinder 2023: Gruppe D 

 • Danmark
 • England
 • Kina
 • Haiti

Nu kommer vi til Danmarks gruppe, hvor man desværre også skal forbi europamestrene fra England. Heldigvis har Damelandsholdet rigtig gode muligheder for at gå videre fra gruppen, da de bliver anset som et stærkere hold end Haiti og Kina.

VM for kvinder 2023: Gruppe E 

 • USA
 • Holland
 • Portugal
 • Vietnam

Hvis der skulle være en dødens gruppe, skulle det være denne – og så alligevel ikke. Mastodonterne fra USA får stor konkurrence af Holland. 

Dernæst skal alt virkelig spille for Portugal, hvis de skal kunne drille de to favoritter, mens man nok må sande at Vietnam ikke er nået til et punkt, hvor de kan spille med i den liga.

VM for kvinder 2023: Gruppe F

 • Brasilien
 • Frankrig
 • Jamaica
 • Panama

I gruppe F må man anse Frankrig som at være favoritter til at toppe gruppen, og det ville ikke overraske, hvis de gjorde det med maksimumpoint. Udover det får både Jamaica og Panama nok meget svært ved at fravriste andenpladsen i gruppen fra Brasilien.

VM for kvinder 2023: Gruppe G

 • Sverige
 • Italien
 • Argentina
 • Sydafrika

Sverige bliver klart anset som gruppens favorit, og det er der også god grund til. Andenpladsen i gruppen kan der dog komme stor konkurrence om, hvor både Italien og Argentina kan byde op til dans.

Sydafrika har også en svag mulighed, men den falder nok hos Italien eller Argentina.

VM for kvinder 2023: Gruppe H

 • Tyskland
 • Colombia
 • Sydkorea
 • Marokko

Endnu en situation hvor der ikke kan være nogen diskussion om, hvilket hold, der kommer til at tage førstepladsen. Det er Tyskland for stærke til.

Men igen kommer vi nok til at se en tvekamp om andenpladsen mellem Colombia og Sydkorea, mens Marokko nok må trække det korteste strå og rejse tidligt hjem fra Oceanien.

VM fodbold

Vigtige datoer til VM i fodbold for kvinder

Turneringen kommer til at strække sig over en måned, og selvom mange nok godt kunne tænke sig at sætte sig klistret foran skærmen fra 20. juli til 20. august, så har vi her fundet frem til de datoer, der er særligt vigtige at få omkredset i sin kalender.

Turneringen starter som sagt 20. juli, hvor den ene værtsnation New Zealand tager imod Norge.

En kamp, der godt kan komme til at sætte tonen for resten af turneringen. Norge skal helst kunne vise, at de er favoritterne i gruppen, men vil opbakningen fra newzealænderne kunne skubbe hjemmeholdet til en stærk start på turneringen?

Man kan ikke komme udenom Danmarks kampe, hvor Damelandsholdet skal forsøge at gøre Danmark stolte efter 16 år uden deltagelse i VM.

Den sekstenårige tørke slutter nøjagtigt 22. juli kl. 14 dansk tid, når kvinderne byder Kina op til dans i en kamp, som skal vindes for danskernes vedkommende.

Seks dage senere 28. juli kl. 10:30 dansk tid, kommer Damelandsholdets første store prøve, når de forsvarende europamestre fra England står over for de danske kvinder. En sejr kommer forhåbentlig til at sikre videre avancement og et kæmpe rygstød til de danske kvinders forhåbninger om en lang slutrunde.

Gruppekampene bliver for Danmarks vedkommende afrundet 1. august kl. 13:00 dansk tid, hvor Damelandsholdet forhåbentlig runder en flot indledende runde af med en pligtsejr over Haiti.

Den 20. august kl. 12:00 dansk tid bliver hele slutrunden afrundet med en finale på det enorme Stadium Australia, der kan huse 83.500 tilskuere, og mon ikke der bliver fyldt på, når verdensmesteren i VM fodbold for kvinder skal findes.

Hvor spilles kvinde VM i fodbold 2023? 

Fodbold VM for kvinder bliver i denne omgang spillet i Australien og New Zealand, der med deres fælles bud vandt værtsrollen over Colombia og Japan, som hver især også havde budt på at afholde slutrunden.

I Australien bliver turneringen spillet på seks forskellige stadions i fem forskellige byer. Australiens største by Sydney ligger to stadions i puljen, mens Brisbane, Melbourne, Perth og Adelaide alle har stillet et stadion til rådighed hver.

VM i fodbold for kvinder kommer omkring fire stadions i New Zealand, hvor der skal spilles fodbold i Auckland, Wellington, Dunedin og Hamilton.

Turneringens største stadion er Stadium Australia, der lægger græs til finalen, som har plads til 83.500 tilskuere. I den anden ende af spektret ligger Hindmarsh Stadium i Adelaide, der kan rumme omtrent 16.500 tilskuere. 

TV og streaming af fodbold VM for kvinder 2023 

Når VM i fodbold for kvinder bliver skudt i gang i Australien og New Zealand bliver det Viaplay som rettighedshaver i Danmark. 

Hos Viaplay har de påsat sig flere kompetente duoer til at kommentere samtlige 64 kampe fra slutrunden. 

Derudover har Viaplay besluttet sig for at sende både Per Frimann og Daniel Ortved ned til Oceanien for at være tæt på Damelandsholdet, når de skal spille med i en VM-slutrunde for første gang i 16 år.

Hvis man ikke har lyst eller råd til at erhverve sig et abonnement hos Viaplay, er det også muligt at følge flere kampe hos flere bookmakeres streaming muligheder, hvor blandt andre bet365 stiller et stream til rådighed.

Steder at se VM i fodbold for kvinder:

 • Viaplay
 • TV3 Sport
 • TV3 Max
 • Diverse bookmakers streamingtjenester

VM for kvinder FAQ

✅ Hvornår starter kvinde VM i fodbold 2023?

Den niende udgave af VM i fodbold for kvinder starter 20. juli, når New Zealand som den ene af to værtsnationer tager imod Norge på Eden Park i Auckland.

✅ Hvor spilles kvinde VM i fodbold 2023? 

Fodbold VM for kvinder bliver i denne omgang spillet i Australien og New Zealand.

✅ Hvem er favoritterne til at vinde fodbold VM for kvinder 2023?

Oddsene hos bookmakerne vidner om, at USA, England og Spanien er de tre største favoritter til at vinde verdensmesterskabet i fodbold for kvinder.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening