Gode råd til fodbold betting

Hvordan sikrer man sig, at man får de bedste odds? Hvor finder man de bedste football betting tips? Og hvilke spil skal man for alt i verden undgå, hvis man vil maksimere sine chancer for gevinst? Vi giver dig alle svar, når vi dykker ned i football betting tips fra a-z.

Gode råd til fodbold betting

Football betting tips – typer af bets

Vi starter med en gennemgang af de forskellige typer af fodbold bets. Her kigger vi også på fordele og ulemper ved de forskellige spilmuligheder, som bookmakerne tilbyder.

1X2: Klassikeren over dem alle er stadig at spille på vinderen af en given kamp. De fleste kender til denne type spil, så lad os ikke dvæle mere ved den, men i stedet gå videre til …

Dobbeltchance: En dobbeltchance er 1X2-væddemålets ekstra forsigtige fætter. Men en dobbeltchance kan du nemlig dække dig ind og spille på to mulige udfald i samme kamp, enten 1/X, X/2 eller 1/2.

Fordelen er åbenlys, nemlig at den teoretiske sandsynlighed for at vinde væddemålet stiger fra 50% til 66,6%. Ulempen er, at dine odds ofte vil være utroligt lave. Med det sagt er dobbeltchance ikke nødvendigvis et dårligt spil.

Multier: En multi er et væddemål, hvor du har mindst 2 væddemål på samme kupon. Med en multi ganges odds for hvert enkelt væddemål med de andre væddemål på kuponen. Lad os sige, du har en kupon med 2 væddemål til odds 2,0 på.

Går kuponen hjem, vil du nu vinde 4 gange pengene igen. Risikoen ved multier er selvfølgelig, at hvert væddemål på kuponen reducerer sandsynligheden for, at du rammer rigtigt. Det er da også alment accepteret, at spiller du for at profit og ikke bare underholdning, er singler den mest sikre type væddemål.

Systemspil: Systemspil er et alternativ til multier, hvor ikke alle udfald på din kupon behøver gå hjem for at du vinder. Systemspil kan være eksempelvis 2 ud af 3, 4 ud af 5 eller 6 og så fremdeles. Dermed får du altså en buffer. Ulempen ved systemspil er, at du skal betale en indsats for hvert væddemål på kuponen, så de kan hurtigt blive en dyr affære.

Gode råd til væddemål

Der er en række generelle råd, som er essentielle, hvis du vil maksimere dine chancer for at banke bookmakerne. Lad os tage et kig på dem.

Vær konsistent med indsatsen

Uanset om du spiller for sjov eller for alvor, er bankroll management vigtigt, hvis du vil undgå at gå bust. Og det vil de fleste af os jo nok.

Derfor er det vigtigt, at der ikke er for stor variation i dine indsatser – dine units – og at du ikke satser for store dele af din bankroll ad gangen. Hvor meget, der er for meget, varierer alt efter temperament, men de fleste eksperter vil sige, at 5% af din samlede bankroll er det absolut maksimale, du må satse på et enkelt væddemål. Og for mange vil det ligge meget lavere.

Nogle foretrækker faktisk at flatbette. At flatbette betyder, at man satser det samme antal units uanset væddemålet. En anden variant af flatbetting er at satse samme procentdel af din bankroll uanset væddemålet. På den måde vil beløbsstørrelserne variere alt efter, hvilken vej det går.

Fortalere for flatbetting gør det ud fra en overbevisning om, at betvalue alligevel er en rent subjektiv vurdering, og at det derfor ikke giver megen mening at spekulere i at justere sine beløbsstørrelser efter chancevurderingen.

Her på sportbonuskode deler vi dog ikke den opfattelse. Vi mener, at der ofte er store udsving i, hvilken værdi man tilskriver et væddemål, og at det derfor giver god mening at justere antallet af units efter, hvor gode odds du får i forhold til din vurdering af sandsynligheden for, at væddemålet går hjem. Men det skal være inden for rimelighedens grænser.

Vi anbefaler, at du laver et skema for dig selv, hvor du skitserer minimum og maksimum antal units, som du må bruge. Det kan være lige så detaljeret, som du ønsker, men en simpel variant kan være:

Bankroll: 1000 kroner. Maximum bet 50 kroner. Unit værdi: 5 kroner.

Okay værdi: 1-3 units
God værdi: 4-7 units
Fremragende værdi: 8-10 units.

Fokusér på et eller få marked(er)

Det er i sagens natur svært at holde trit med bookmakerne, som har en hær af analytikere, eksperter og elektroniske værktøjer til rådighed, der hjælper dem med at give sig selv en matematisk fordel.

Men én måde at mindske afstanden på er ved at specialisere dig i et enkelt marked i stedet for at spille på adskillige forskellige. Ved at gøre det bliver det meget nemmere for dig at holde dig ajour med klubbernes form, interne styrkeforhold, skader og karantæner etc.

Det kan tilmed være en god idé at afsøge mindre populære markeder. En liga som Premier League er svær at følge intensivt. Der produceres nemlig så meget indhold og cirkulerer så mange informationer, at den er også sværere at opnå specialviden om. Der er nemlig så massivt et fokus på ligaen, at de fleste får samme viden.

Derfor kan det være en god idé at kigge til mindre populære markeder, hvor chancen for at udse dig kampe, der er prissat forkert af bookmakerne, er større.

At fokusere på alternative markeder betyder ikke, at du slet ikke kan overveje at spille på andre end disse, blot at du primært holder dig til dit ressortområde. Med de mange online eksperter, der deler råd og football betting tips, er der heldigvis rig mulighed for at holde dig ajour på flere markeder på én gang. Det vender vi tilbage til senere.

Football betting tips

Risk/reward

Der er forskellige måder at gå til betting på. Nogle foretrækker mere sikre bets som netop favoritterne på hjemmebane. Andre går i modsatte grøft og beskæftiger sig stort set ikke med odds under 2,0 ud fra en risk/reward vurdering. Risk/reward betyder, at man vurderer potentialet for gevinst mod den relative risiko for at væddemålet glipper.

Logikken bag at spille på væddemål til odds 2,0 eller derover er, at man skal ramme rigtigt i sine forudsigelser alt for ofte, hvis man better til lave odds. Lad os sige, du spiller 100 kroner på Barcelona til odds 1,10. Det er ikke svært at regne sig frem til, at for hver gang, du tager fejl og taber væddemålet, skal du ramme rigtigt 10 gange for at gå i 0.

Men lad os i stedet sige, at du begynder at kigge på underdogs i La Liga. Det kan være Real Madrid-Real Sociedad, hvor du kan få odds 3,0 på X2 (faktiske tal den 23.11 2019). Her vil du kun skulle ramme rigtig hver tredje gang for at gå i 0.

Der er mange måder at gå til betting på, og det er svært at sige, at noget er helt forkert og andet er helt rigtigt. Det vigtigste er dog, at du uanset temperament og præferencer sørger for, at du får den rette pris for dine væddemål. Du kan prøve at finde den rigtige risk/reward med bet365 bonuskode.

Research

Det er fint nok at impulskøbe en Snickers i supermarkedet, men det er generelt en virkelig dum idé at impuls-bette. Så hav tjek på:

Odds. Til at starte med betyder det selvfølgelig, at du shopper efter de bedste odds. Derfor er det en god idé at have flere betting konti. Dernæst betyder det, at du ikke blot skal overveje, om du tror, et væddemål går hjem, men om oddsene på væddemålet kan betale sig.

Det kan godt være, du ikke rigtig kan forestille dig, at FC Barcelona ikke vinder over Villarreal. Men hvis du får tilbudt odds 1,17 på Blaugrana, kan der være mange tilfælde, hvor det matematisk set er et dårligt væddemål.

Hold dig ajour. Inden du placerer dit bet, skal du selvfølgelig også have tjek på, hvordan holdene står. Så undersøg som minimum seneste form, indbyrdes opgør, skader, karantæner og lignende hold nyheder. Der kan til tider også være andre faktorer, du skal overveje.

Har det ene hold i et Champions League opgør eksempelvis allerede kvalificeret sig fra gruppespillet og er derfor mere fokuseret på at hvile sig frem mod næste opgør, end at vinde? Den slags kan få stor betydning.

Sug på andres viden

Et af de bedste football betting tips, vi kan give, er nu engang at nasse på andres football betting tips!

Der findes en række hjemmesider dedikeret til football betting tips og sportsbetting generelt. Her sidder eksperter klar til at strø om sig med guldkorn. Vi har udvalgt tre af de bedste leverandører af football betting tips.

Spilxperten logo

Spilxperten

Troværdigheden er i top hos Spilxperten, som i årevis har leveret gode football betting tips og løbende ekspanderet gesjæften med flere huseksperter. En af dem er Benjamin Leander, som du måske kender fra podcasten Mediano eller fra medierne, hvor han flere gange har optrådt.

En af de ting, der gør troværdigheden så høj hos Spilxperten, er, at du under hver ekspert kan dykke ned i deres historik og se, hvor ofte de rammer rigtigt i deres spådomme. Der er også masser af statistik tilgængelig, så du hurtigt kan danne dig det forkromede overblik.

Og endelig er der ikke lir såsom “raketter” eller spilforslag på baggrund af tre linjer. Alle forslag kommer med en solid analyse, afvejning af for og imod og chancevurderinger.

Betexplorer

Vi har tidligere været inde på, hvor vigtigt det er at afsøge de bedste odds, før du placerer et væddemål. Her er Betexplorer skræddersyet til formålet. Det er ikke her, du går hen for en overflod af football betting tips.

Til gengæld har de noget lige så vigtigt, nemlig masser af statistik og oversigter. Og de hjælper dig med at danne dig et overblik over betting markedet, priser og udviklingen i odds.

På Betexplorer kan du blandt andet se udviklingen på et givent odds og sammenligne odds mellem forskellige bookmakere. Du kan også få oversigter over odds på forskellige markeder og meget mere. Betexplorer kan dog bruges til mere end blot at blive opdateret på odds.

Du kan nemlig også finde bunker af kampstatistikker på Betexplorer, som under hvert opgør viser vigtige ting som form, indbyrdes opgør og meget meget mere.

Betexplorer er et must i din værktøjskasse, hvis du vil gå bare nogenlunde seriøst til din betting.

Den seriøse oddser

Den sidste udbyder af football betting tips, adskiller sig fra de andre ved, at der her er tale om et forum, nemlig Den seriøse oddser på Facebook.

Den seriøse oddser er et godt supplement til de to andre sider. Her sidder 70.000 spilleglade sportsfans nemlig og diskuterer odds og football betting tips på livet løs.

Med så mange brugere er der selvfølgelig også en andel af folk, der burde koncentrere deres talent om andre ting. Men det ændrer ikke ved, at sagligheden mestendels er i top.

Og hvis du tror, at to hoveder er bedre end ét, tænk så hvad 70.000 kan bruges til! Den seriøse oddser er desuden et godt sted at finde alternative spil og skjulte perler, som eksperterne måske ikke har bemærket.

Og så skal vi ikke glemme underholdningsværdien. Det er trods alt sjovt at kaste sig ud i diskussioner af både lødig og mindre karakter med fremmede mennesker på internettet. Det kan jo også noget!

Vi håber, du har fået inspiration af denne gennemgang af football betting tips. God vind med din næste kupon!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening