Formel 1 Odds & Guide

20 biler holder klar på start-gridden, lysene slukkes og 16.000 hestekræfter slippes løs med et brøl. Formel 1 er motorsportens kongeklasse, hvor dueller bliver udkæmpet med over 300 km/t og med kørernes liv som indsats. I vores Formel 1 Guide giver vi tips og råd til Formel 1 odds, Formel 1 nyheder og en beskrivelse af den nuværende Formel 1-sæson.

Formel 1 betting guide

Om Formel 1

1,6 milliarder. Det var antallet af seere, der fulgte med i Formel 1 på TV i 2024-sæsonen.

Det svarer til tre gange samtlige EU-landes (512 mio.) befolkninger lagt sammen. Hertil skal man så også tilføje de titusindvis af tilskuere, der fulgte med fra tribunerne ude på banerne.

Formel 1 er motorsportens “Kongeklasse” og den er forbundet med dødsforagtende kører, grænsebrydende teknik og international glamour. Dette image har været med til at sikre, at selv folk, der ikke interesserer sig for motorsport, vil kunne fortælle dig, hvad Formel 1 er.

Formel 1 guide for begyndere

Er du en af de personer, som først for nylig er begyndt at interessere dig for Formel 1? Og kunne du tænke dig at få et nærmere kendskab til hvordan et Formel 1 Grand Prix hænger sammen, og hvordan man kan forudsige en mulig vinder?

Denne Formel 1 guide vil kort forklare, hvordan Formel 1 hænger sammen samt, hvordan du kan øge dine chancer for at vinde penge på Formel 1 odds.

+20 Grand Prix’er om året

En Formel 1 kalender består af ca. et par og tyve Grand Prix’er, der køres i 20 forskellige lande på forskellige kontinenter.

Det enkelte Grand Prix (GP) er opkaldt efter det land, de køres i – f.eks. Australiens GP, som er det første løb på løbskalenderen.

Et GP er meget mere end bare et enkelt racerløb og afholdes over en weekend fra fredag til søndag.

En typisk Formel 1 GP weekend

Et GP består af tre træningssessioner, en kvalifikation og et løb. En GP weekend indledes om fredagen, hvor der køres to træningssessioner á halvanden times varighed (P1 og P2).

Træningssessioner:

Træningssessionerne benytter kørerne og deres teams til at finde den optimale opsætning til bilen, så den kan komme hurtigst muligt rundt på den specifikke bane under kvalifikationen og løbet.

På nær nogle få testdage før og under sæsonen, så er træningerne den eneste mulighed for at afprøve og teste bilerne på en bane, da det ellers ikke er tilladt. Man skal dog passe på med at komme med de helt store forudsigelser omkring en mulig løbsvinder efter fredagens træninger er overstået.

De forskellige teams tester nemlig forskellige strategier og scenarier under de første træninger.

Lørdagen indledes med den tredje og sidste træningssession á en times varighed. Denne træning bruges ofte som forberedelse til kvalifikationen, der finder sted senere på dagen. Under denne træning vil man få et bedre overblik over styrkeforholdet mellem de forskellige kørere og teams. Sætter man en god tid under denne træning vil det ofte også resultere i en god tid under kvalifikationen.

Kvalifikationen

Kvalifikationen køres ca. to timer efter den tredje træning er afsluttet og det er her det bestemmes hvor på startgridden (bilerne starter i to kolonner, der er lidt forskudt) en kører skal starte løbet.

Kvalifikationen varer ca. time i alt og er delt op i Q1, Q2 og Q3. Alle kørere deltager i Q1, der har en varighed af 18 minutter. Her gælder det for kørerne om at sætte en omgangstid, der er blandt de 15 hurtigste inden tiden løber ud. Når tiden er løbet ud elimineres de fem langsomste kørere, der kommer til at starte søndagens løb fra plads 16-20.

Efter en kort pause nulstilles de resterende 15 køreres omgangstider og Q2 startes. Q2 varer 15 minutter og herefter bliver de fem kørere med de langsomste omgangstider elimineret. Efter en pause og en nulstilling af tiderne starter Q3 med de resterende 10 kørere. Q3 har en varighed á 12 minutter og køreren med den hurtigste omgangstid vil starte søndagens løb helt i front.

Formel 1-løbet:

Om søndagen køres selve løbet i Formel 1. Løbet har en varighed af knapt to timer, hvor bilerne tilbagelægger ca. 300 km. Når alle bilerne holder klar på deres plads på gridden tændes fem rækker røde lamper og når de slukkes, så er løbet sat i gang.

Som tidligere nævnt, så er det køreren med den hurtigste omgangstid i Q3, der har den forreste startposition. Starten af et løb kan hurtigt blive en rodet affære og det er ikke ualmindeligt, af en eller flere biler må udgå p.g.a. sammenstød.

Når der er faldet lidt mere ro på løbet efter de første omgange, så gælder det for kørerne og deres teams om at vælge den rigtige strategi.

Strategien omhandler f.eks. valg af dæk, hvornår dækkene skal skiftes og hvordan man ligger placeret i forhold til de andre biler på banen. Vælger man den helt rigtige strategi, er chancen for at score point i et løb stor.

Formel 1 odds på næste løb

Er du interesseret i Formel 1 odds, så kan du besøge bookmakerne herunder, der alle er klar med Formel 1 odds.

Når det kommer til Formel 1, så er der stor forskel på både kørere, biler og baner. Nogle baner er små, snævre og teknisk svære bybaner, hvor kørerne bliver straffet for den mindste fejl.

Andre baner er store motorsportsanlæg med et specialdesignet bane-layout og asfalt så langt øjet rækker.

Selvom bilerne på afstand minder meget om hinanden, så er de faktisk meget forskellige, når man kigger nærmere.

Nogle af bilerne har motorer, der er hurtigere end de andres. Andre har en aerodynamik, der gør dem mere stabile og gør det muligt for dem at køre igennem sving med højere hastigheder.

Til sidst er der kørerne og her er der især en stor forskel. Nogle er f.eks. strategisk dygtige, andre er teknisk dygtige og så er der nogle få kæmpetalenter, der kan køre fra alt og alle når det virkelig gælder.

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med Formel 1 odds, så er det værd at følge med i, hvad der sker i både træningerne og især i kvalifikationen. Her vil du ofte kunne få en forsmag på magtbalancen på den enkelte bane både mellem kørerne, men også deres biler.

Mercedes har f.eks. en overlegen motor, men på en snæver bybane som den i Monaco, der kan det ikke udnyttes p.g.a. banens layout. Kørerne har også både baner, de elsker, men også baner som de ikke kan fordrage.

På nogle baner er det mere reglen end undtagelsen, at det er køreren på forreste startposition, der tager sejren. Men har du fulgt lidt med under de indledende træninger, så har du måske allerede spottet hvem der kunne finde på at tage forreste startposition, allerede inden kvalifikationen er gået i gang.

Formel 1 2024 sæsonen

Næste punkt i vores Formel 1 Guide er de tekniske forandringer og de kørerskift, der følger med Formel 1 2024-sæsonen.

Når Formel 1-racerne kører rundt på banen, så vil de fleste kunne spotte en forandring i forhold til de biler, der kørte på banen sidste sæson. Hvis du vil spille på F1 kan du gøre det hos bet365.

Læs om vores bet365 bonuskode hér.

Højere benzin-loft

En af de større forandringer, som de senere år har budt på, er tungere biler med mere downforce. Det har betydet, at kørerne har brændt mere benzin af.

Da de tidligere maksimalt har måttet bruge 105 kilo benzin under et løb, har det betydet, at flere kørere har lettet på speederen mod slutningen af løbet. Det bliver nu opvejet, idet kørerne nu må forbruge 100 kilo benzin.

MERCEDES DOMINANSEN BRUDT

I mange år var Formel 1 præget af et overlegent Mercedes-team. Fra 2014-2020 vandt Mercedes-kørere syv år i træk!

Men i 2021 blev dominansen brudt af Red Bull, da Max Verstappen tog titlen. Og sidste sæson gentog han bedriften.

Den kontroversielle hollænder er bare 25 år gammel, så det er muligt, at Red Bull nu kan sætte en lignende stime sammen, omend der er hård konkurrence fra de andre teams, der vil gøre alt for, at det ikke kommer til at ske.

Op til denne sæson har der været rekordmange udskiftninger på holdene. Det vidner om, at konkurrencen er skærpet.

KØRER-KABALEN ER LAGT PÅ NY

Der er blevet skiftet rigeligt ud i sæderne i denne sæson.

Et af de mere dramatiske skift trådte imidlertid ikke engang i kraft denne sæson, men først fra næste. Det skete, da McLaren meldte ud, at man ville ophæve samarbejdet med Daniel Ricciardo et år før tid.

Daniel Ricciardo havde oprindeligt kontrakt to år endnu. Men han kommer altså ikke til at fuldføre det sidste år af aftalen.

Kører-kabalen for Formel 1 2024 ser således ud:

Formel 1 2024 holdKører 1Kører 2
MercedesLewis HamiltonGeorge Russell
Red BullMax VerstappenSergio Perez
FerrariCharles LeclercCarlos Sainz
Kick SauberValtteri BottasZhou Guanyu
McLarenLando NorrisOscar Piastri
AlpineEsteban OconPierre Gasly
RBDaniel RicciardoYuki Tsunoda
Alpha TauriYuki TsunodaNyck de Vries
WilliamsAlex AlbonLogan Sargeant
Aston MartinFernando AlonsoLance Stroll
Alfa RomeoValtteri BottasGuanyu Zhou
HaasKevin MagnussenNico Hülkenberg

Klare favoritter – og alle de andre

Kigger man på Formel 1 odds for kørernes verdensmesterskab, så havde bookmakerne en klar tidlig favorit – Max Verstappen.

Det er næppe så overraskende, eftersom Red Bull-teamet ser utrolig stærkt ud, og Verstappen som bekendt også er forsvarende mester på tredje år.

Den unge Max Verstappen erstattede undervejs i 2015 russeren Daniil Kvyat i Red Bull-raceren.
Verstappens kørestil var grundlag for flere kontroverser, men han formåede at skabe gode resultater og han pressede de erfarne kørere helt ud over kanten.

26-årige Verstappen var i mange år regnet som et kæmpe talent, og i 2021 lykkedes det ham så altså endelig at vinde.

Nærmeste forfølger, når det kommer til Formel 1 odds, er Ferraris Charles Leclerc, og derefter kommer veteranen Lewis Hamilton.

Begges Formel 1 odds er dog milevidt fra Verstappens, som er Formel 1 favorit med en mildest talt solid margin.

Formel 1 løbskalender

Herunder kan du se Formel 1 løbskalenderen samt resultaterne hidtil.

Formel 1 2024 løb nummerDatoLandPole positionTop 3
12. marts 2024Bahrain
29. marts  2024Saudi-Arabien
324. marts  2024Australien
47. april 2024Japan
521. april  2024Kina
65. maj  2024USA (Miami)
719. maj  2024Italien
826. maj  2024Monaco
99. juni  2024Canada
1023. juni  2024Spanien
1130. juni  2024Østrig
127. juli  2024England
1321. juli  2024Ungarn
1428. juli  2024Belgien
1525. august  2024Holland
161. september  2024Italien
1715. september  2024Aserbajdsjan
1822. september  2024Singapore
1920. oktober  2024USA
2027. oktober  2024Mexico
213. november  2024Brasilien
2223. november  2024Las Vegas (USA)
231. december  2024Qatar
24.8. december  2024Forenede Arabiske Emirater

Hold dig opdateret på Formel 1 2024

De seneste nyheder i Formel 1. Denne Formel 1 guide er lavet for at give dig et let indblik i motorsportens kongeklasse og give dig mere indsigt i Formel 1 odds.

Er du interesseret i at vide mere eller følge med i de seneste nyheder, så kan vi anbefale følgende websites:

  • Formula1.com: Det officielle Formel 1 website med de seneste nyheder på engelsk. Live Timing af træninger, kvalifikation og løb.
  • BMF1.dk: Folkene bag Bilmagasinet giver dig de vigtigste Formel 1 nyheder, analyser og meget mere – alt sammen på dansk. Ønsker du at følge Kevin Magnussen på nærmere hold, så skriver de også en del artikler og nyheder om ham.
  • Motorsport.com/f1: Artikler, analyser og videoer om Formel 1. Siden er på engelsk.

Gå til toppen

Formel 1 odds 2024 FAQ

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.

✅ Hvem tilbyder Formel 1 odds?

Alle danske bookmakere har Formel 1 odds.

✅ Hvem er Formel 1 favoritter 2024?

Se vores odds oversigt. Her kan du se odds på kørerne.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening