Sådan oddser du på golf

Hvad er vigtigst at holde øje med, inden du kaster dig ud i golf betting? Hvilke golf odds og markeder er de mest populære? Og hvilke faldgruber skal du passe på inden for betting på golf? Få alle svarene, når vi forklarer: sådan oddser du på golf.

Sådan oddser du på golf: golf odds markeder

Vi starter vores gennemgang af golf betting med et kig på nogle af de mest populære markeder inden for betting på golf.

Vinder

Klassikeren blandt de mest populære golf odds er selvfølgelig vinderspil. Og det er nok ikke så svært at lure, hvad dette golf odds handler om.

Det er selvfølgelig, hvem der vinder en given turnering. Du kan spille på dette golf odds som både pre-match og efter, turneringen er gået i gang.

Typisk vil odds selvfølgelig variere alt efter, hvornår du vælger at spille.

Slutter i top X

Det kan være, du har et godt øje til en golfspiller, som er i god form. Men du har alligevel dine tvivl, om han ligefrem kan vinde turneringen.

I så fald kan et alternativt golf odds være på, at spilleren slutter i top 3, 5, 10 etc.

Med dette golf odds dækker du dig ind, så du også kan vinde væddemålet, selvom spilleren ikke vinder turneringen.

Med denne type væddemål får du selvfølgelig også et lavere golf odds, end hvis du spillede på, at den pågældende spiller ville vinde.

Der er også (få) bookmakere, som udbyder golf betting, som tillader denne type væddemål som såkaldte “each ways” eller på dansk “begge veje”.

Her splitter man indsatsen op, så man satser en del af indsatsen på, at spilleren vinder, og den resterende del af indsatsen bliver satset på, at spilleren slutter i top 3, 5, 10 eller hvad man nu beslutter sig for.

Spil imod

Det kan også være, du omvendt ikke har et godt øje til en given spiller. I så fald kan du vælge at “spille imod” vedkommende.

Her spiller du altså på, at en spiller ikke vinder en turnering/klarer sig i top 5 eller 10 etc.

Klarer cuttet

Mange bookmakere, som tilbyder betting på golf, vil også tilbyde spil på, om en spiller klarer cuttet eller ej.

Cuttet sættes halvvejs i en turnering og betyder, at spillere skal klare sig bedre end en given grænse for antallet af slag for at fortsætte i turneringen.

Med denne type væddemål får man selvfølgelig ikke høje golf odds på at spille på favoritterne i en turnering.

Men hvis du har god fidus til en lavt rangeret spiller, som dog ikke er i nærheden af at kunne vinde en turnering, kan denne type betting på golf være en overvejelse værd.

Fører 

En anden type golf betting er spil på en given spiller til at føre på et bestemt tidspunkt i turneringen.

Det kan for eksempel være en bestemt spiller til at føre i en turnering efter første eller anden runde.

Spiller vs. spiller

En anden type betting på golf, man kan begive sig ud i, er et matchup mellem to forskellige spillere.

Her udvælger man to spillere i en given turnering, og så spiller man på, hvem af dem der vil klare sig bedst – eller på at de klarer sig lige godt!

Denne type golf odds kan være værd at overveje, hvis du har et særligt kendskab til to spillere i en turnering, men måske er mere i tvivl om resten af feltet i turneringen.

Her kan du også vælge, om du vil spille på eksempelvis én eller to runder. Du kan også vælge at spille på tre spillere sat op mod hinanden i stedet for to.

Andre typer golf væddemål

Der findes også alternative typer betting på golf. En af de populære – og mere specielle golf odds – er, hvem der vinder Ryder Cup.

Ryder Cup er en turnering mellem USA og Europa, som spilles hvert andet år.

Her dyster et udvalgt hold af de bedste spillere fra hvert hold om håneretten i den prestigefyldte turnering.

Et meget populært golf væddemål i Ryder Cup er selvfølgelig, om det bliver amerikanerne eller europæerne, der vinder turneringen.

Vi kan i den henseende fortælle, at vi i Europa desværre er et godt stykke bagud. I alltime stillingen står der nemlig 27-14 i amerikansk favør.

I denne kategori af alternative former for golf betting har vi også “bedste spiller fra X”. Her spiller du på, hvilken spiller der klarer sig bedst fra et givent land.

Sådan oddser du på golf: værd at vide inden du oddser

Vi fortsætter vores sådan oddser du på golf guide med et kig på, hvad man skal undersøge, før man bruger sine hårdt tjente penge på betting på golf.

Uanset hvad man oddser på, er det altid vigtigt at foretage sin research.

Men hvad man skal holde øje med adskiller sig ofte enormt meget alt efter den specifikke sportsgren.

Og her er golf ingen undtagelse. Lad os se på, hvad du skal holde øje med, inden du begiver dig ud i golf betting.

Banen

En af de vigtigste ting at undersøge, når du kaster dig over golf betting, er banen, der spilles på.

Der er nemlig enormt stor forskel på de forskellige golfbaner, og hvordan de passer til forskellige spillere.

Nogle baner tiltaler spillere, der er stærkest på de lange slag. Andre baner appellerer i højere grad til spillere, som eksempelvis har deres forcer på greenen.

Derfor har det ekstremt stor betydning, hvilken bane der er tale om, og hvordan de forskellige spillere historisk set har klaret sig på en bane.

Du kan være forvisset om, at bookmakerne justerer deres golf odds ud fra, hvilken bane der er tale om. Derfor bør du gøre det samme.

Spillernes erfaring

Erfaring betyder meget i sport. Og golf er ingen undtagelse – tværtimod.

Der er tale om en individuel sport, hvor det i modsætning til mange andre sportsgrene gælder om at holde hovedet koldt og pulsen nede.

Derfor ser man jævnligt unge og/eller urutinerede spillere bukke under presset og misse, når det gælder. Især ved de store begivenheder.

De fleste golf-eksperter vil derfor være enige om, at man skal være meget varsom med at spille på unge og urutinerede spillere.

Især hvis der er tale om en prestigefuld turnering, hvor der er stor mediebevågenhed.

Spillernes form

Det er selvfølgelig også en god idé at have styr på, hvilken form spillerne befinder sig i. Som sagt er sport en individuel sport med meget små marginaler.

Derfor kan det have stor betydning for en spillers præstationer, om vedkommende kommer ind til en turnering i god form og med stor selvtillid.

Her kan du alternativt også lige tjekke (sociale) medier for at se, om der er andre sager uden for banen, som kunne have indflydelse på spillernes koncentration og fokus på banen.

Hav styr på statistikkerne

Er du mere seriøs i din tilgang til betting på golf, kan det også være en idé at dykke lidt dybere ned i statistikkerne.

Her kan begreber som stroke putter statistik, average, driving distance, driving accuracy og greens in regulation være relevante at blive bekendt med og tjekke ud hos de respektive spillere.

Sådan oddser du på golf FAQ

Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål om betting på golf.

✅ Sådan oddser du på golf: Hvilke golf odds er der typisk på en turnering? 

De mest almindelige golf odds er vinderspil, klarer cuttet, spiller vs. spiller etc. I toppen af denne artikel kan du læse flere almindelige væddemål inden for betting på golf.

✅ Sådan oddser du på golf: Hvad skal jeg holde øje med inden jeg better på golf? 

Som minimum banen og de respektive spilleres tidligere resultater. Du bør også undersøge spillernes form op til turneringsstart.

✅ Sådan oddser du på golf: Hvor kan jeg oddse på golf?

Alle de store bookmakere tilbyder odds på golf.

Sådan oddser du på golf opsummering

Så er vi ved vejs ende i denne “Sådan oddser du på golf” artikel. Vi har taget et kig på nogle af de mest populære væddemål inden for golf. 

Vi har derudover også gennemgået, hvad du bør holde øje med, inden du kaster dig ud i betting på golf.

Og så har vi set på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om golf betting.

Vi håber, du er blevet klogere på betting på golf, og vi ønsker dig held og lykke med kuponen. Husk at spille ansvarligt!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening