Sådan Oddser Du På Håndbold

Sådan oddser du på håndbold. Vi giver dig gode håndbold betting tips og viser, hvad du skal være opmærksom på, når du better på håndbold. Læs om populære odds markeder til håndbold, spilkategorier og meget mere. Så kan du få finpudset din håndbold betting og forhåbentlig slå bookmakerne.

sådan oddser du på håndbold
Sådan oddser du på håndbold. Få gode tips og tricks. Foto: Armin Kuebelbeck CC-SA-3.0

Betting på håndbold – populære spilmarkeder

Betting på håndbold er relativt populært herhjemme, selvom håndbold globalt set er en ret lille sport. Her er nogle af de mest populære håndbold betting markeder.

Sådan oddser du på håndbold: 1X2

Håndbold betting markedet har aldrig haft så mange forskellige spilmuligheder som i dag. Men selvom du aldrig har haft flere muligheder, når du better på håndbold, så er klassikeren over dem alle nu engang 1X2.

Når du better på håndbold 1X2, placerer du dit væddemål, før kampen begynder. Her gælder det om at forudse kampens vinder. 1 for hjemmeholdet, 2 for udeholdet og X for uafgjort.

Hvis du er vant til eksempelvis at spille på fodbold, vil du mærke en tydelig forskel, når du better på håndbold, nemlig at oddsene på uafgjort er meget højere. Det skyldes, at håndboldkampe langt sjældnere ender uafgjort end fodboldkampe.

Tager vi en stikprøve fra grundspillet i Superligaen i fodbold sæson 22/23, så endte 28,82% af alle kampene uafgjort. For herrehåndboldligaen var tallet 6,29% i grundspillet i samme sæson. Det er bare en af mange store forskelle på de to sportsgrene. Resten vender vi tilbage til senere i denne sådan oddser du på håndbold guide.

Handicap

Handicapvæddemål er også populært inden for håndbold betting. Som navnet antyder, tildeler man med handicapvæddemål typisk det ene af holdene en teoretisk fordel eller ulempe. Et eksempel:

Danmark skal møde Angola ved VM i håndbold. Angola er ikke ligefrem en stolt håndboldnation, så Danmark er storfavoritter. Det betyder dog også, at håndbold oddsene på Danmark til at vinde blot er 1,06 x pengene igen.

Derfor er der ikke meget ved at spille på Danmark, for gevinsten er for lav. Man kan derfor vælge at spille på Danmark til at vinde med handicap -7,5. Det vil sige, at præmissen for ens håndbold væddemål er, at Danmark skal vinde med mindst 8 mål for, at kuponen går hjem.

Nu er sandsynligheden for, at væddemålet går hjem, blevet mindre. Men dine håndbold odds er til gengæld også blevet højere, hvis væddemålet går hjem.

Over/under

Over/under er også ret populært inden for håndbold odds og betting. Her spiller du, som navnet antyder, på, om et udfald ender over eller under. Og denne type håndbold væddemål kan komme i mange forskellige former.

Det kan eksempelvis være, om der bliver scoret over eller under et vist antal mål i en kamp. Det kan også være, om en spiller scorer over eller under x antal mål. Du kan også spille på, om der kommer over eller under et vist antal udvisninger i en kamp.

Det kan eksempelvis være en overvejelse værd, hvis du spiller på en kamp mellem to rivaler, hvis der er meget på spil, hvis holdene har for vane at spille hårdt etc.

Håndbold live betting

Live betting er en form for sportsbetting, der er steget mest i popularitet over de senere år. Her spiller du på kampen, mens den bliver spillet, og altså ikke før kampstart som med eksempelvis 1X2 væddemål.

Sådan oddser du på håndbold live betting: gå til live betting på bookmakerens hjemmeside. Find kampen, du vil spille på og vælg det væddemål, du ønsker at placere. Bemærk, at væddemålet skal godkendes, så det kan tage lidt længere tid for bookmakeren at processere din anmodning end normalt.

Når du better på håndbold live, skal du være opmærksom på de potentielle faldgruber. Nogle undersøgelser viser nemlig, at mange kan have en tendens til at ignorere den viden, de i forvejen har om en kamp, fordi de bliver påvirket af, hvad de ser på banen. Det kan føre til uinformerede beslutninger, hvis ikke du er påpasselig og tænker dig om.

Vinderspil

Den sidste type af håndbold væddemål er langtidsvæddemål – også kaldet vinderspil. Her spiller du ikke på en specifik kamp, men på den længere bane. Det kan være, hvem du tror vinder et VM, et nationalt mesterskab, hvem der bliver topscorer i en given turnering etc.

Når du better på håndbold vinderspil, skal du være opmærksom på, at variablerne kan spille en stor rolle. Skader, fyringer etc. kan i dén grad påvirke et holds vinderchancer på den lange bane, og den slags kan samtidig være svært at forudse.

Det skal du være obs på når du better på håndbold

Sådan better du på håndbold: lav dine lektier! Der er en masse variabler, der kan påvirke udfaldet af en håndboldkamp, og jo flere, du kender, jo større chancer for at vinde har du, når du better på håndbold.

Her er nogle af de ting, du bør have mindst nogenlunde styr på, før du spiller på en håndboldkamp.

Skader, form og karantæner

Som minimum skal du have styr på, hvem begge hold har til rådighed, når du better på håndbold. Det vil sige alle spillere, som er ude med enten skader eller karantæner. Derudover er det også nødvendigt at have styr på holdenes nuværende form.

Er et af holdene højt flyvende og med stor selvtillid og moral? Eller er moralen helt i bund efter en dårlig periode med ringe resultater? Den slags kan få stor indflydelse på udfaldet af en kamp.

Indbyrdes statistik

Du bør også bruge tid på at tjekke holdenes indbyrdes statistik. Det kan godt være, at nummer 1 i rækken har været flyvende og nu møder et af bundholdene.

Men måske er netop bundholdet et af de mandskaber, der ofte driller det på papiret ellers meget bedre førerhold. Hjemmebanen er også en faktor, der spiller en meget stor rolle i håndbold – også højere end i eksempelvis fodbold.

I forlængelse af det er det også en god idé at tjekke, om der er tale om et lokal- eller rivalopgør. Har de to hold en betændt historik? Den slags kan manifestere sig på banen på en måde, som umiddelbart kan være svær at kvantificere. Så den slags viden kan være guld værd, når du better på håndbold.

Hav styr på alt det andet

Derudover gør du dig selv en tjeneste ved at tjekke en række andre faktorer omkring kampen. Hvordan ser holdenes kampprogram eksempelvis ud? Hvis det ene hold skal spille en europæisk kamp få dage efter, vil det måske få dem til at spare spillere eller ikke spille sig helt ud.

Det er også smart at tjekke holdnyheder omkring mandskaberne. Er der intriger i en trup eller andet, der kan påvirke moralen? Nettet bugner af nørder, som du kan hente gode tips hos.

Shop efter de bedste håndbold odds

Vi anbefaler også, at du sammenligner håndbold odds hos flere bookmakere, før du accepterer et væddemål. De få procenters forskel fra bookmaker til bookmaker kan hurtigt løbe op. Så hav gerne flere konti, så du altid får de bedste håndbold odds.

Sådan oddser du på håndbold: opsummering

Vi er nået til vejs ende i vores sådan oddser du på håndbold gennemgang. Betting på håndbold er som alt anden betting et område, der tager lang tid at blive god til.

Megen af din succes, når du better på håndbold, afhænger af, om du er villig til at arbejde for sagen. Betting på håndbold kræver, at du sætter dig ind i både sporten og de specifikke kampe, som du overvejer at spille på.

Det er ikke det mest spændende i verden at sidde og sammenligne odds på en håndboldkamp. Men det kan være de få procenter, der gør forskellen på, om du er vindende eller ej med din håndbold betting.

Vi ønsker dig held og lykke med din betting på håndbold. Husk at spille ansvarligt.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening