Sådan Oddser Du På NBA

Sådan oddser du på NBA. Vi tager et kig på, hvad du specifikt skal være opmærksom på, når du better på NBA.

Vi gennemgår også de mest populære odds markeder til NBA. Og så giver vi dig tips og tricks samt områder, som er vigtige at researche, når du kaster dig ud i betting på NBA. Så læs med og få finpudset din NBA betting!

Sådan oddser du på NBA
Sådan oddser du på NBA. Foto – Victor Araiza CC-SA 4.0

Sådan oddser du på NBA: NBA odds markeder

Der er en række forskellige væddemål, du kan give dig i kast med, når du better på NBA. Mange af væddemålene vil du kunne genkende, hvis du er vant til betting på andre sportsgrene.

Men der er også nogle odds markedet til NBA, som er unikke, eller som har helt særlige karakteristika inden for betting på NBA.

Kampvinder (moneyline)

Det klassiske væddemål, som vi kender fra alle andre sportsgrene, er, hvem der vinder. Hvis du følger amerikanske spilinteresserede, vil du opdage, at denne type betting på NBA kaldes for “moneyline”.

En af de måder, hvor betting på NBA adskiller sig fra mange andre sportsgrene, er, at man ikke opererer med uafgjort som udgangspunkt. Når du better på NBA, spiller du derfor på kampen + overtid. Det vil sige, at der ikke er tale om et 1X2 væddemål, som vi er vant til fra eksempelvis fodbold eller håndbold.

Dermed fjernes et af de tre mulige udfald, som eksisterer inden for mange andre sportsgrene. Det skal du selvfølgelig have in mente, når du better på NBA.

Handicap (spread)

Et andet træk, som går igen ved betting på NBA, er, at de er virkelig glade for handicapspil. Det kaldes et “spread” eller at “beat the spread” inden for amerikansk betting lingo.

Med handicap betting på NBA tildeles det ene hold en teoretisk ulempe, som danner grundlaget for ens kupon. Lad os tage et eksempel. Du overvejer at spille på, at Boston Celtics slår Detroit Pistons, for du er overbevist om, at de vinder. Bookmakerne har dog også Celtics som store favoritter, så de tilbyder meget lave odds på dem.

Du spiller derfor på Celtics med handicap -7,5 point. Det betyder, at for at dit væddemål skal gå hjem, så skal Celtics vinde med mindst 8 point. Til gengæld har du scoret dig et højere odds på kuponen.

Total eller over/under

Når du better på NBA, kan du også helt se bort fra, hvem der vinder og taber kampen. I stedet kan du eksempelvis spille på, hvor mange eller få point, der scores i kampen.

Denne type betting på NBA kan eksempelvis være en overvejelse værd, hvis der er tale om to hold, der ofte spiller tætte kampe, som er svære at spå om, hvem vinder. Det kan også være, at du har bemærket, at der ofte scores få eller mange point i kampe mellem to hold.

Betting på NBA: perioder

Når du better på NBA, kan du også spille på de fire perioder i en kamp. Her kan du eksempelvis spille på, hvilket hold vinder en given periode, hvor mange point, der bliver scoret i de forskellige perioder etc.

Denne type betting på NBA kan være en overvejelse værd, hvis du mener at have spottet mønstre i holdenes momentum i løbet af en kamp. Det kan være, at det ene hold har for vane at starte med bulder og brag.

Eller måske har modstanderen for vane at økonomisere med deres kræfter, så de kan slutte stærkt af.

Prop bets og langtidsvæddemål

De sidste to former for betting på NBA, som vi har taget med, er prop bets og langtidsvæddemål.

Med prop bets kan du eksempelvis spille på, hvordan en specifik spiller klarer sig. Det kan være, hvor mange point, vedkommende scorer, antal rebounds, antal udvisninger, om vedkommende bliver MVP etc.

Blandt langtidsvæddemål er de mest udbredte, om et hold bliver mester. Men også denne form for betting på NBA findes i mange afarter. Det kan være, om et hold kvalificerer sig til slutspillet, hvor langt de når og så videre.

Og her kan du selvfølgelig spille på individuelle spillere – eksempelvis en spiller til at vinde Rookie of the Year, MVP of the Year og så fremdeles.

Sådan oddser du på NBA: Lav dine lektier

Sådan oddser du på NBA, hvis du vil øge dine chancer for at slå bookmakerne. Det handler dybest set om det samme, som da du gik i 2. klasse: du skal lave dine lektier! Her er nogle af de basale ting, du skal have styr på, når du better på NBA.

Skader, form, indbyrdes form etc.

Grundlæggende skal du selvfølgelig have styr på begge hold, når du better på NBA. Det betyder, at du skal have styr på skader og karantæner hos begge mandskaber. Du skal også have tjek på begge holds form og ikke mindst deres indbyrdes form.

NBA er ekstremt kompetitivt og er kendt som en liga, hvor alle kan slå alle. Derfor skal du ikke lade dig narre af stillingen – et meget lavere rangeret hold kan sagtens have et rigtig godt tag i et på papiret bedre mandskab.

Pas på hjemmebaner

Noget, som gør sig særligt gældende for NBA som en af få sportsgrene, er, at man ikke må overvurdere hjemmebanens betydning.

Hvis du er vant til at følge med i fodbold eller håndbold, vil du være vant til, at hjemmebanefordelen betyder, at man skal lægge en del procenter til et holds chancer.

Det gør sig i langt mindre grad gældende ved betting på NBA. Her er der selvfølgelig stadig hold, som er kendt for at være virkelig stærke hjemme. Der er også hold – typisk de mere uerfarne eller unge trupper – som typisk klarer sig dårligt ude.

Derfor er det godt at have styr på de respektive holds ude- og hjemmebaneform. Men! I over et årti har trenden faktisk været, at hjemmebanefordelen har betydet stadigt mindre i NBA.

Derudover medregner bookmakerne selvfølgelig denne faktor, når de prissætter deres NBA odds. Så når du better på NBA, skal du ikke tillægge dette for megen vægt.

Hold øje med skemaet

Noget, du til gengæld ikke må undervurdere, når du better på NBA, er kampprogrammet. En NBA sæson består nemlig af morderligt mange kampe.

Alene fra oktober til april, hvor holdene afvikler grundspillet, skal hvert mandskab på banen 82 gange. Klarer et hold sig til playoff, kan de ende med så mange som 28 kampe yderligere. Det vil sige 110 kampe på en sæson + eventuelt All Star-kampen midt i sæsonen.

Derfor er det ikke unormalt, at hold spiller op mod fire kampe på seks dage. Det er heller ikke et særsyn, at et hold spiller to dage i træk!

Med så mange kampe er træthed og økonomisering af spillernes kræfter to kæmpe faktorer på en sæson. Og de seriøse NBA oddsere benytter sig da også af schedule trackers, som netop holder øje med holdenes program og pres.

Gør du også det, kan du i den grad øge dine chancer for at vinde, når du better på NBA.

Sådan oddser du på NBA: opsummering

Tak, fordi du har læst med så langt i vores sådan oddser du på NBA artikel. Vi håber, du er blevet klogere på, hvordan du better på NBA, og hvad du skal holde særligt øje med.

Der er en række faktorer, som gør sig ret unikt gældende for betting på NBA. Husk altid at tage højde for dem, før du spiller på NBA. Gør du det, bliver dine chancer for at få succes med din NBA betting markant større.

Husk at spille ansvarligt og god vind med din kupon!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening