Top 10 bedste Superliga mål

Mål, mål, mål! Vi elsker mål og især de lækre af dem. Derfor har vi sat os for at finde top 10 bedste Superliga mål nogensinde.

Læs med og se de mest hæsblæsende, arrogante og rent ud vanvittige mål, der nogensinde er scoret i Superligaens historie.

Top 10 bedste Superliga mål: her er vores kriterier

Inden vi dykker ned i de bedste Superliga mål nogensinde, så skal vi lige have kridtet banen op så at sige. For hvordan har vi udvalgt de 10 Superliga scoringer, vi er endt med?

Først og fremmest har vi selvfølgelig kigget på det rent æstetiske. Smag og behag er selvfølgelig subjektivt.

Men de fleste af os kan nok alligevel blive enige om, at et tordendrøn af Roberto Carlos eller et frækt chip af Eric Cantona er lidt mere labert end en Jon Dahl Tomasson tap-in to meter fra stregen. Så sidstnævnte finder du altså ingen af. 

I stedet har vi skelet til mål, der er teknisk vanskelige at udføre, eller som leverer det uventede. Og de fleste af os har for eksempel oplevet at sidde måbende tilbage, efter et skud fra 30 meter tog røven på både os og målmanden og styrede op i krogen.

Et mindre vigtigt kriterie er kampens betydning og rammerne. Der er trods alt mere schwung over et afgørende mål i det 90. foran et fyldt stadion, end der er over et forladt Covid-stadion i anden spillerunde.

Vi har også forsøgt at lave en blandet pose med guf. Vi elsker eksempelvis alle langskud. Men hvis vi skal glo på ti af dem i træk, så mister de lidt nyhedsværdien.

Så vi har efter bedste evne rystet posen en smule. Det sidste, vi vil sige, før vi kaster os ud i vores top 10 bedste Superliga mål, er, at listen er i vilkårlig række.

Den eneste undtagelse fra dette er nummer 1 på listen. Det er ganske enkelt det bedste mål, der nogensinde er scoret i Superligaen.

Bedste Superliga mål nogensinde: Nummer 10

André Bjerregaard for AC Horsens mod Viborg (4-2). 2016/2017

Top 10 bedste Superliga mål. Se nummer 10, der starter fra 2:03.

Vi starter vores gennemgang af de bedste Superliga mål nogensinde med Årets Mål i 2016. Det scorede André Bjerregaard for AC Horsens, da de ude mod Viborg vendte 0-2 til en fremragende 4-2 sejr.

André Bjerregaard leverede scoringen til 2-3, da han i et kort øjeblik lod til at blive besat af Michael Laudrups ånd og frækt udspillede to Viborg-forsvarere, før han flåede netmaskerne i stykker med en fremragende first-timer.

Viborg endte i øvrigt med at rykke ned den sæson, mens AC Horsens lige præcis reddede skindet med en 10. plads. De sluttede 6 point foran Viborg og med en markant ringere målscore.

Så hvis nu Viborg havde holdt føringen, kan man aldrig vide…

Top 10 bedste Superliga mål: Nummer 9

Erik Mykland for FCK mod OB (4-0). 2001/02

Norske Erik Mykland er lidt af en legende i FC København.

Midtbanespilleren, der nåede imponerende 78 landskampe for Norge, skiftede som 31-årig til de danske mestre fra 1860 München. Og Mykland viste hurtigt, at han var et niveau over de fleste andre Superliga-spillere.

Trods sin overlegenhed blev det faktisk kun til en enkelt scoring for FCK. Det var til gengæld et vidunderligt mål, som i den grad fortjener en plads i top 10 over de bedste Superliga mål.

Ikke blot var der tale om et fremragende drøn fra Erik Myklands side; forarbejdet fra Sibosisu Zuma var i verdensklasse.

Det blev desværre kun til 2 år i det danske for Erik Mykland, før han måtte støvlerne på hylden på grund af gentagne skader. Fire år senere annoncerede “Myggen” dog et overraskende comeback for Start i hjemlandet.

Bedste Superliga mål nogensinde: Nummer 8

Simon Tibbling for Brøndby mod Silkeborg (4-1). 2017/2018

Målet starter ved 1:00.

Efter 10 år med hvad der lignede en endeløs deroute, begyndte der endelig at ske lidt på Vestegnen, da Alexander Zorniger i 2016 blev hyret som cheftræner.

Den kompromisløse tysker fik rusket godt op i truppen, som blev tilført adskillige udenlandske ben. 

En af dem var svenske Simon Tibbling, der i 2017 blev hentet i Groningen. I 2017 leverede han Årets Mål, da Brøndby i et veritabelt tiki-taka-angreb flåede Silkeborgs forsvar i laser, før han knaldede bolden via overliggeren og i mål.

Et mål, der både leverer på det hurtige samspil og på de tekniske detaljer, før det kulminerer med et fantastisk drøn, er selvfølgelig selvskrevet blandt top 10 bedste Superliga mål.

Bedste Superliga mål nogensinde: Nummer 7

Peter Foldgast for Brøndby mod FC Midtjylland (4-0). 2002/2003

Vi skal mere end 20 år tilbage i tiden for at finde nummer 7 i vores top 10 bedste Superliga mål. Det faldt, da Peter Foldgast scorede Årets Mål i 2003 efter en hjørnesparkskombination, som var ude af denne verden.

Målet faldt, da FC Midtjylland blev ødelagt med 4-0, efter Mads Jørgensen leverede et hjørnespark langt ude fra feltet. Her stod Peter Foldgast klar til at helflugte kuglen i nettet bag et fortabt FCM-forsvar.

Skal man være lidt polemisk, var det måske målet, der, fik solgt en middelmådig angriber til Tyskland.

Okay, det er måske lidt af en stramning, men i hvert fald blev Peter Foldgast trods et ret middelmådigt målsnit senere hentet af tyske Rot Weiss-Essen.

Her blev det da også kun til et kort ophold, før Peter Foldgast vendte hjem til AGF. 

Bedste Superliga scoring: Nummer 6

Søren Berg for AGF mod FC Midtjylland (4-2). 2011/12

Målet starter ved 2:25.

Elegantieren Søren Berg leverede Årets mål 2011, da AGF satte FC Midtjylland på plads med 4-2. På dagen var det måske angrebskollegaen Søren Larsen, der med et hattrick løb med overskrifterne.

Men Søren Berg skrev sig ind i Superliga historiebøgerne, da han tæmmede en bold i luften med ryggen mod målet, drejede 180 grader og knaldede den i det lange hjørne.

Med 332 kampe, 69 mål og 64 assists (tak til Superstats!) for henholdsvis OB, Randers, AGF og det kortlivede FC Vestsjælland er Søren Berg lidt af en Superliga-legende.

Spørg bare, om man stadig husker ham i Randers.

Bedste Superliga mål nogensinde: Nummer 5

Morten Nordstrand for AGF mod FCK (2-2). 2015/16

Da Morten Nordstrand i 2015 stjal to point fra FCK i kampens døende minutter, gjorde han det på den flottest tænkelige måde, da han saksesparkede bolden i nettet.

Og det var faktisk ikke engang det eneste saksesparksmål, Morten Nordstrand straffede FCK med i løbet af karrieren.

Se bare her, hvor han for FC Nordsjælland også saksede den ind i kampens døende fase, og også udlignede til 2-2.

Begge mål blev i øvrigt kåret til årets mål – i henholdsvis 2013 og 2015.

Bedste Superliga mål nogensinde: Nummer 4

Ailton Almeida for FCK mod AC Horsens (2-0). 2008/09

Da FC København i 2006 hentede brasilianeren Ailton Almeida for 21 millioner kroner i svenske Örgryte, blev den 21-årige angriber det dyreste indkøb i Superligaens historie.

Fire år senere blev Ailton Almeida solgt til cypriotiske APOEL. Status på opholdet i hovedstaden lød på 93 Superligakampe, 21 mål og 9 assists.

Derfor kan man altså godt sætte spørgsmålstegn ved, om brasilianeren levede op til prisskiltet og forventningerne. Men der er ingen tvivl om, at han havde en fodboldmæssig begavelse, der var over det gennemsnitlige Superliga-niveau.

Det viste han blandt andet, da han med en fantastisk solotur to gange udklasserede Horsens’ målmand, før han fra en spids vinkel lagde bolden i nettet.

Bedste Superliga scoring: Nummer 3

Stefan Gislason for Brøndby IF mod FC Nordsjælland (3-0). 2007/08.

Da Stefan Gislason i 2007 skiftede til Brøndby, var nedturen for vestegnsklubben desværre allerede begyndt.

Derfor blev opholdet aldrig den succes, som den 27-årige islænding havde håbet på, selvom han kunne være sine tre år i Brøndby bekendt.

Brøndby havde hentet Stefan Gislason foran flere store klubber fra både Frankrig og Tyskland, da de gaflede den store stærke midtbanespiller i norske Lyn.

Hans rolle var primært som boks-til-boks og som nedbryder af modstanderens spil. Alligevel nåede han flotte 6 scoringer og 4 assists i 70 Superliga-kampe for Brøndby.

Og det mest mindeværdige af hans mål faldt altså i 28. spillerunde i 2008. Her parerede en Nordsjælland-spiller et Brøndby-indlæg væk, som landede i retning af Stefan Gislason.

Med et spektakulært spark i luften tordnede Gislason til bolden, som efterlod FCN-målmand Jesper Hansen fuldstændig chanceløs. Bolden strøg i det lange hjørne og brød dødvandet ved stillingen 0-0.

Herfra kunne Brøndby køre en sikker sejr på 3-0 i hus. Stefan Gislason blev sidenhen et af ofrene for galehuset, der var Brøndby fra midt-nullerne og et årti frem.

Og efter hård kritik af klubben blev han fritstillet af klubben, hvorfra han returnerede til det norske.

Trods det hårde brud kan Stefan Gislason altså lune sig ved, at hans mål indskrev i top 10 bedste Superliga mål nogensinde.

Top 10 bedste Superliga mål: Nummer 2

Mohamed Zidan for FC Midtjylland mod Randers FC (3-1). 2004/05

Målet starter ved 0:48.

Det er næsten af gøre vold mod Mohamed Zidan, at alle hans highlights dels ser ud som om, de er optaget med et stykke russisk spionudstyr fra 1968, og dels er sovset ind i så dubiøse underlægningsmusikstykker, at man næsten ønsker, at man var hørehæmmet.

Så vi beklager altså på forhånd! Men vi kan simpelthen ikke lave en top 10 over de bedste Superliga mål uden Mohamed Zidan.

Den egyptiske ekvilibrist tog hele ligaen med storm, da han i 2000 debuterede for AB og senere fra 2003-2005 traumatiserede den ene forsvarsspiller efter den anden for FC Midtjylland. 

I august 2004 gik det ud over Randers, hvor Zidan opførte sig som en pædagog på fodboldbanen med en flok 3-årige, før han satte bolden i nettet til 2-0.

Mohamed Zidans evner kan ikke overdrives. I 2003/04 sæsonen blev han delt nummer 1 på topscorerlisten og delt nummer 3 på assistlisten.

Alt i alt lød hans total for midtjyderne på 30 mål og 15 assists i 47 kampe på blot halvanden sæson.

Desværre for Zidan var hovedet ikke altid lige så skarpt som talentet, og trods en hæderlig karriere efterfølgende i flere tyske klubber som Werder Bremen og Dortmund, så kom det internationale gennembrud aldrig helt.

Men få spillere har gjort Suppen så sjov, som Zidan gjorde.

Top 10 bedste Superliga mål: Nummer 1

Sibusiso Zuma for FC København mod Brøndby IF (3-1). 2000/01

Nummer 1 på vores top 10 bedste Superliga mål kommer næppe som en overraskelse for de fleste.

Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om en anden af de spillere, der har gjort Superligaen allersjovest at følge, nemlig sydafrikanske Sibusiso Zuma.

Hvem ellers kunne afgøre en mesterskabsduel i næstsidste spillerunde på et saksespark omkring 15 meter fra mål?

25-årige Sibusiso Zuma tog røven på de fleste, da han kom til FCK fra Orlando Pirates i hjemlandet. Der var næppe nogen, der havde hørt om ham, da skiftet gik igennem. Men det kom vi alle hurtigt til, da Zuma uge efter uge gjorde lige, hvad der passede ham på banen.

De næste to sæsoner nåede Zuma 55 Superligakampe for FCK, hvor han leverede 20 mål og 22 assists.

I 2001 sluttede han på en delt 29. plads i FIFA’s World Player of the Year.

De tre efterfølgende sæsoner kunne Zuma ikke følge op på den fremragende start, og han blev efterfølgende solgt til Arminia Bielefeld.

I dag bor han i Sydafrika, hvor han driver et firma, der bygger træningsfaciliteter og anlægger fodbold- og træningsbaner.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening