Tour de France odds 2024

Tour de France 2023 køres mellem lørdag d. 1. juli – søndag d. 23. juli. Med danske øjne håber vi selvfølgelig, at Tour de France 2024 byder på en gentagelse af sidste års løb.

I denne artikel gennemgår vi Tour de France odds og ser på favoritterne, herunder Jonas Vingegaards chancer, og kigger også på alternative Tour de France betting muligheder.

Tour de France vinder odds

Nedenfor kan du se en tabel med favoritterne til Tour de France 2024. Vi har samlet en top 20 over de nuværende Tour de France favoritter hos en af de største Tour de France bookmakere.

TdF Vinder oddsunibet logo
Jonas Vingegaard2,10
Tadej Pogacar2,25
Enric Mas15,00
Jai Hindley26,00
Richard Carapaz34,00
David Gaudu34,00
Daniel Felipe Martinez34,00
Mikel Landa41,00
Tom Pidcock41,00
Adam Yates41,00
Ben O’Connor67,00
Wout Van Aert67,00
Simon Yates67,00
Romain Bardet67,00
Carlos Rodriguez81,00
Tao Georghegan Hart81,00
Aleksandr Vlasov81,00
João Almeida101,00
Wilco Kelderman101,00
Odds fra 9.5.2023. Husk at odds er genstand for forandring.

Tour de France favoritter

Sidste år tog en vis dansker fusen på mange af os, da han slog Pogacar, som med længder var forhåndsfavoritten. Kan Vingegaard gøre det igen? I skrivende stund har bookmakerne i hvert fald noget større tiltro til ham. Det kan vi se på hans odds på Tour de France 2024. Lad os se på de aktuelle Tour de France favoritter.

Tour de France odds
Foto: brandsoftheworld.com, Public Domain

Tour de France vinder odds: Tadej Pogacar

Som ‘98er er Tadej Pogačar stadig en vårhare. Han betragtes som et af de største cykeltalenter, vi længe har set, og hans Tour de France odds sidste år var da også med længder de laveste.

Tadej Pogačar er svær ikke at holde af. En vældigt sympatisk rytter, der kører for Tour de France holdet UAE-team Emirates.

Trods sin unge alder har han et enormt overskud og en stor karisma. Og så så vi, at han også er en stor sportsmand, da han og Vingegaard sidste år havde flere rørende stunder med god sportsmanship.

Udover at virke som en ganske sympatisk fætter, er han først og fremmest virkelig god til at cykle hurtigt. Trods sin unge alder har Pogačar allerede to Tour de France titler til sit navn, ligesom det altså er blevet til en andenplads samt en tredjeplads i Vuelta Espana af de allerstørste tours.

Derudover har han en bunke af løbssejre på alle niveauer, der er så stor, at vi undlader at opremse det her for ikke at udmatte dig som læser alt for meget.

Meget kan kan selvfølgelig nå at ændre sig alt efter form, skader, løbsprioriteringer og så videre.

Men som udgangspunkt vil Pogačar være Tour de France favorit i langt de fleste scenarier.

Tour de France vinder odds: Jonas Vingegaard

Den danske Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard sikrede sig et livs forbrug af gratis pølser i Kastrup Lufthavn, da han sidste år vandt Tour de France.

Vingegaards Tour de France odds dengang var de næstlaveste, men der var altså et godt stykke op til Pogačar. Til Tour de France 2023 må deres respektive Tour de France odds forventes at ligge noget tættere.

Som ‘96er er Vingegaard ligesom sin slovenske rival stadig en vårhare. Han var blot 25 år, da han vandt Tour de France. Til sammenligning var Bjarne Riis 32 år, da han trådte øverst på podiet. Der er med andre ord masser af cykling tilbage i Vingegaards stærke stænger.

Udover Tour de France sejren i 2022 har Vingegaard en andenplads i samme løb på CV’et. Den fik han året forinden, hvor han dog endte langt efter Pogačar. Forhåbentlig får de to en lang og episk rivalisering mellem sig – det er de i hvert fald allerede godt på vej til!

Tdf odds
Jonas Vingegaards Tour de France odds afslører, at han er (lille) favorit til at gentage sidste års triumf. Foto: Gavin Anderson, CC BY-SA 3.0

Tour de France betting odds: Enric Mas Niculau

Med de tredje laveste Tour de France odds finder vi spanske Enric Mas, som kører for Movistar Team. 28 årige Enric Mas er fra ‘95 og har hidtil deltaget i fem Tour de France løb med en femteplads som hidtil bedste resultat.

Derudover har han fem Vuelta España-deltagelser med tre andenpladser som bedste resultat. Det bliver sjette år i træk ved touren for Mas, når det går løs i Tour de France, dog måtte han udgå sidste år. Mas er en stærk bjergrytter, som er blevet kaldt den nye Contador.

Mulige outsidere i Tour de France

Med top 3 Tour de France favoritterne på plads så lad os kigge på et par Tour de France outsidere.

Jai Hindley

Den 27-årige australske bjergrytter Jai Hindleys lave Tour de France odds er måske en smule overraskende. Det er trods alt første gang, at Bora–Hansgrohe-rytteren nogensinde skal køre i touren.
Selvom Jai Hindleys Tour de France odds er blandt de laveste i feltet, så vil det opmærksomme øje da også bemærke, at de er mange gange højere end Tour de France favoritterne.

Richard Carapaz

En anden Tour de France outsider med relativt lave Tour de France odds er ecuadorianske Richard Carapaz. Den 30-årige Education-EasyPost-rytter har, modsat Jai Hindley, nogen erfaring ved Tour de France. Og ikke mindst flotte resultater på bagagebæren. Han har deltaget i to Tours i 2020 og 2021, og ved hans seneste deltagelse blev det til en flot podieplads med en tredjeplads.

Richard Carapaz har derudover flotte resultater ved både Vuelta a España og Giro d’Italia. Han har nemlig en andenplads i begge løb. Derudover har han også prøvet at score guldet ved Giro d’Italia. Det gjorde han nemlig i 2022.

Richard Carapaz’ lave Tour de France odds er derfor ikke så svære at forstå.

Andre Tour de France odds

Det mest udbredte Tour de France betting odds er selvfølgelig at spille på, hvem der vinder hele skidtet, altså den Gule Trøje.

Der er dog mange andre Tour de France odds markeder, som sagtens kan være interessante enten for dig, der har øje for løbet, eller for dig, der bare vil mixe det lidt op. Lad os se på et par andre almindelige Tour de France betting odds markeder.

TdF odds på den Prikkede Bjergtrøje

Et populær Tour de France odds alternativ er den Prikkede Bjergtrøje. Som navnet antyder spiller man her på, hvem der klarer sig bedst i de barske bjerge i Tour de France.

Alle særlige bjerge i Tour de France bliver kategoriseret fra 1-4, hvor 1 er hårdest og 4 er mildest. Altså “mildest” – de milde er også pænt modbydelige for os dødelige. Kategorierne inddeles på baggrund af stigningsgrad og længde.

Over dem alle er stigninger uden for kategori, der betragtes som endnu hårdere end kategori 1-bjerge. Disse giver dobbelt op på point.

TdF odds på den Grønne Pointtrøje

Et andet populært Tour de France betting odds marked er på den Grønne Pointtrøje.

I Tour de France får de første 15 ryttere til at krydse målstregen point. Jo højere placering, jo flere point. For at tilgodese sprintere over bjergryttere giver flade etaper flere point. Med den Grønne Pointtrøje spiller man altså på, hvem der rager flest point til sig.

Uanset om du går med Tour de France odds på den prikkede eller den grønne, handler det selvfølgelig om at lave sine lektier på forhånd. Hvad er rytternes spidskompetencer, hvordan er den pågældende etape indrettet, hvilke roller har rytterne på holdet og i det specifikke løb.

Bookmakerne har tjek på den slags, når de prissætter deres Tour de France odds, så det skal du også have, hvis du skal have held med din betting.

TdF odds på Ungdomstrøjen

Den sidste trøje, man typisk kan spille på, er Ungdomstrøjen. Her spiller man på, hvem under 26 år, som ligger højest i den samlede klassifikation. Denne trøje har været en del af Tour de France siden 1987.

Jævnligt vil denne trøje altså blive båret af den samme rytter, som har den den Gule Trøje, eksempelvis under Tour de France 2022, hvor Jonas Vingegaard var under 26, da han tog den samlede føring i klassementet.

Andre TdF 2024 odds markeder

Det sidste Tour de France betting odds marked, vi har taget med, er “andet”-kategorien. Der findes et væld af mere eller mindre skøre alternative markeder, man kan dykke ned i ved Tour de France 2024.

Et af de populære TdF odds under denne kategori er H2H. Med dette TdF odds udvælger du to ryttere, som du spiller op mod hinanden. Det kan være Vingegaard til at slå Primož Roglič på en bestemt etape, i den samlede stilling eller lignende.

Der er også Tour de France handicap odds. Med denne type TdF odds kan du spille på eks. en rytter, som tildeles en fordel eller ulempe af bookmakeren.

Dette kan man gøre for eks. at sikre sig højere TdF odds på en rytter, man tror er storfavorit.

Tour de France live stream

Det skal dog ikke handle om Tour de France betting odds det hele. For mange er selvfølgelig også interesserede i, hvordan de kan få adgang til Tour de France live stream. Så det har vi selvfølgelig også undersøgt.

Den helt klassiske Tour de France live stream udbyder er selvfølgelig først og fremmest TV2. Her kan du se Tour de France i fjerneren, eller du kan se dit Tour de France live stream via TV2 Play.

Hvis du går med Tour de France live stream via TV2 Play, skal du af med 189 kroner om måneden, hvis det skal køre med reklamer. Du kan også betale 219 kroner og slippe for reklamer.

Du kan også få et Tour de France live stream via Discovery+, hvor Eurosport står for dækningen af det populære løb. Her skal du af med 149 kroner om måneden.

Det er dog også muligt at få et helt gratis Tour de France live stream. Populære bookmakere som Unibet og bet365 tilbyder nemlig Tour de France live stream til deres kunder. Her kræver det blot, at du har en konto med et indestående, eller at du for nylig har foretaget et væddemål.

Tour de France odds FAQ

Her er nogle hyppigt stillede spørgsmål, når det gælder odds på Tour de France.

✅ Hvem tilbyder odds på Tour de France?

Alle bookmakere tilbyder odds på Tour de France. Nogle af de populære bookmakere med odds på Tour de France er Unibet, bet365 og Bet25, som vi har med i vores TdF odds oversigt.

✅ Hvad kan jeg spille på, når det gælder odds på Tour de France?

De fleste TdF odds går på den endelige vinder samt de enkelte etapevindere. I vores Tour de France odds gennemgang finder du andre eksempler på TdF betting markeder.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening