De mest almindelige fejl hos bookmakere

I en tidligere artikel diskuterede vi de mest generelle fejl i betting. Nybegyndere er mest i fare for at begå de dumme fejl, men både øvede og meget erfarne spillere kan også udvikle en vane med dårlig disciplin, uforsvarlige væddemål og forsømmelse af de fundamentale regler for succesfuld betting.

Men hvor det er normalt, at spillere laver fejl, når de spiller på sport, er det måske overraskende, at man også finder fejl hos bookmakere. De kan også være tilbøjelige til at dumme sig – eller i hvert fald ufrivilligt give spillerne større mulighed for at forøge deres overskud.

I denne artikel diskuterer vi de mest almindelige fejl hos bookmakere, samt hvordan spillere kan drage fordel af det.

1. Unøjagtige odds – value bet

Lad os begynde med det mest indlysende. Selvom bookmakere har nogle af de skarpeste sportsbetting-hjerner ansat og nogle af de bedste analyseværktøjer inden for betting til rådighed, når de sætter betting odds på tusinder af betting-markeder hver dag, så laver de stadig og gentagne gange fejl.

Fejl hos bookmakerne
Labeled for reuse by google. Regler og vilkår gælder +18

Algoritmer og automatiseret markedsadministration styrer en stor del af bookmakerens arbejde, men alligevel sker der stadig fejl hos bookmakere, når det kommer til at sætte odds. Faktisk mener nogle, at det netop er automatiseringen og den store afhængighed af algoritmer, der gør bookmakerne mere sårbare over for den skarpsindige spiller.

Hvor en data-afhængig algoritme måske giver en given fodboldklub en bestemt sandsynlighed for at vinde en kommende kamp, er kunderne typisk i besiddelse af en meget mere intim og personlig viden om et givent hold og den liga, som holdet konkurrerer i. Derfor vil han være i stand til at få øje på fejl i algoritmen og udnytte det til sin fordel.

At identificere fejlagtige odds og drage fordel af dem bliver typisk kaldt for “value betting”, og det er disse value bets, som er grundlaget for enhver profitabel betting-strategi. Hvis du som sports-gambler ikke er i stand til at identificere value odds eller odds med værdi, kommer du ikke til at vinde penge i det lange løb. Hvis du ikke holder fast i en god betting-disciplin og kun spiller, når du har identificeret value bet-mulighederne, kommer du højst sandsynligt til at tabe penge. Så simpelt er det.

Beregn odds med værdi

At identificere odds med værdi betyder i essensen, at man er i stand til at afgøre, om et givent udfald er mere sandsynligt end det, bookmakerens odds siger.

Hvis du for eksempel mener, der 65 % chance for, at en fodboldkamp vil ende med, at der er scoret mere end 2.5 mål, men bookmakerens odds siger, at der er 50% chance for det, så har du identificeret det, som kan vise sig at være en mulighed for et value bet.

Hvis man bruger decimal-odds, kan et value bet udregnes på følgende måde:

Vi spiller på en forestående fodboldkamp mellem Liverpool og Chelsea. Liverpools odds for at vinde ligger på 4.50. Vi udfører vores research, laver vores udregning og fastslår, at Liverpools chancer for at vinde ligger på 30%. Er det et value bet at spille på Liverpool?

For at finde ud af det, ganger vi Liverpools odds med 30%.

Værdi = decimal-odds x chancen for det forekommende resultat.

 • 4.50 x 0.30 = 1.35

Hvis svaret ligger over 1, har vi et value bet. Værdien kan udregnes ved simpelt at trække 1 fra. I vores eksempel givet det 0,35 eller med andre ord et value bet på 35%.

Hvis svaret derimod er under 1, er der ikke tale om et odds med værdi, og vi bør ikke placere en indsats.

At identificere ukorrekte odds

Det lyder alt sammen meget inspirerende, men hvordan ved vi, at vi har identificeret et sandt value bet?

Selvom det at opretholde en stærk disciplin og kun at satse penge, når man har identificeret odds med værdi, er det teoretiske grundlag for al succesfuld betting, vil du alligevel tabe penge i længden, hvis du ikke får udviklet et øje for at spotte sande odds med værdi.

Ligegyldigt hvor disciplineret, du er, vil du ikke holde længe som en seriøs sports-gambler, hvis ikke dine value bets rent faktisk er den ægte vare.

Der er en række forskellige muligheder for at identificere værdispil. Men ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, er det, der adskiller en profitskabende spiller fra en ikke-profitskabende spiller, viden og erfaring.

For at tjene penge på at spille på sport i det lange løb, skal en succesfuld gambler være i besiddelse af et mere intimt kendskab til et givent sportsbetting-marked, end bookmakeren er.

Her er specialicering et nøgleord. Hvis du vil drage fordel af fejl hos bookmakere, skal du fokusere på et begrænset udvalg af markeder og gøre dig så bekendt med disse og deres dynamikker, at værdi-identifikation nærmest bliver helt selvfølgeligt for dig.

Mange spillere fokuserer på sekundære markeder for at identificere odds med værdi. Argumentet er, at på grund af mængden af ressourcer, der er lagt i de primære markeder som for eksempel 1X2 og Asian handicap i de store fodboldligaer i Europa som Premier League og Champions League, er det mere sandsynligt at finde frem til value bets i de sekundære markeder og mindre kendte ligaer.

For eksempel vælger nogle kun at spille på 2. Divisions-ligaer rundt omkring i Europa, andre vælge at fokusere på Begge hold scorer-markeder eller Total antal mål, 1. halvleg og lignende.

Kort sagt, hvis du vil finde odds med vœrdi, skal du kigge efter de steder, hvor bookmakerne er mere sårbare over for fejl, og hvor der er større sandsynlighed for at finde value bets – og dette er typisk i:

 • Mindre populære ligaer i fodbold (1. divisoner og 2. divisioner)
 • Mindre populære konkurrencer og sportsgrene
 • Mindre populære betting-markeder (over/under, begge hold scorer, total antal mål)

Margin – en ekstra sværhedsgrad

Hvordan man end ser på det, er det den sværeste, men samtidig mest essentielle opgave at identificere fejl hos bookmakere. Og opgaven bliver endnu sværere af det faktum, at bookmakere altid tager en andel af oddset, bedre kendt som margin. Og derfor finder man aldrig et 100% value bet.

Vi vil ikke gå for meget i detaljer, men i stedet skitsere et kort men informativt eksempel. Lad os sige, at vi vil satse penge på møntkast. Vi bliver tilbudt følgende odds:

 • Plat: 1.90
 • Krone: 1.90

Sandsynligheden for hvert udfald ved møntkast er 50%, men de tilgængelige odds repræsenterer ikke en 50/50 chance. Hvis de gjorde det, ville både plat og krone have odds på 2.00.

Hvis vi i dette eksempel ville satse penge på plat, ville vi være nødt til at have en overordnet succesrate på 52.7% bare for at få en lille profit.

 • 0.527 x 1.90 = 1.0013

Men da vi kun kan regne med at få 50% af vores indsatser på plat i det lange løb, vil vi tabe penge.

Hvorfor anvender bookmakere denne margen?

Bookmakerne anvender en margen netop for at beskytte sig selv imod, at fejlagtige betting odds bliver udnyttet af snedige spillere. Det er derfor, du nogle gange ser, at bookmakere lægger højere margener på de markeder, de føler sig mest udsatte på. Ligeledes sætter de ofte en øvre grænse på, hvor meget man kan spille for på udsatte markeder.

For eksempel tilbyder en bookmaker måske odds på 1.95 på Asian handicaps i Premier League-kampe, men kun odds 1.90 på Asian handicaps i English National League-kampe. Derfor gør margenen det sværere at drage fordel af ukorrekte betting-odds, men mange spillere tjener fortsat penge på de mindre kendte markeder, hvor de udnytter de mindre årvågne bookmakere.

Et andet problem er det, der er kendt som den “gennemskuelige” eller “håndgribelige” fejl. Og hvad er det så?

En gennemskuelig fejl er, når en bookmaker, efter at et betting-marked er blevet lagt fast, finder ud af, at de tilbudte odds tydeligvis var en fejl, og derfor annullerer de alle væddemål på markedet. Dette er selvsagt et omstridt problem, og mange spillere bliver vrede, når deres vindende bets bliver ugyldiggjort af bookmakeren.

Dog er det værd at bemærke, at alle bookmakere netop forsikrer sig imod dette i deres regler og vilkår. Her forbeholder de sig nemlig retten til at annullere alle væddemål, hvis der er tale om åbenlyse fejl.

2. Afledte markeder

En anden fejl, som bookmakere begår, er at udbyde afledte markeder. Hvad er et afledt marked?

Jo, det vil sige, at oddsene på et resultat i en given kamp hænger sammen med oddsene på et andet resultat i den samme kamp.

Lad os se på et velkendt eksempel. I en given fodboldkamp, hænger oddsene på 1X2-markedet typisk sammen med oddsene på Asian Handicap-markedet. Lad os for eksempel sige, at Arsenal er vært for Tottenham i en forestående Premier League-kamp.

Oddsene 1X2-markedet er som følger:

 • Arsenal – 2.10
 • Uafgjort – 3.50
 • Tottenham – 4.20

Oddsene på Asian handicap-markedet er som følger:

 • Arsenal -0.5 – 2.10
  Tottenham +0.5 – 1.91

Dette er et simpelt eksempel, men det viser, hvordan to umiddelbart forskellige betting-markeder alligevel er forbundet.

Oddsene for, at Arsenal vinder kampen, er 2.10, og deres odds for at vinde med handicap -0.5 er præcis de samme. Omvendt er oddsene for, at kampen ender uafgjort, eller at Tottenham vinder, dækket af det samme odds under Tottenham +0,5 til odds 1,91.

Udnyt de afledte markeder

At drage fordel af disse markeder er ikke en let opgave, men det kan til gengæld være meget profitskabende, hvis man mestrer den. De store bookmakere tilbyder en overflod af betting-markeder på store fodboldkampe, især i de store, europæiske ligaer.

De fleste af disse markeder er lavet ud fra modeller, der bruges til at udregne en kamps udfald – de såkaldte goal expectation models. En goal expectation model fastlægger, hvor mange mål, der vil blive scoret i en given kamp ud fra de data, de har samlet fra de forskellige klubber. En goal expectation model for en forestående kamp kan for eksempel se således ud:

 • Everton 1.15 mål
 • Newcastle 1.05 mål
 • Totalt antal mål: 2.20

Ud fra denne basale prognose bliver oddsene for massevis af betting-markeder udregnet, inklusive ikke bare kampenes resultater og handikap, men også de totale antal mål, sandsynligheden for, hvor mange mål, de respektive hold vil score og så videre.

Så hvordan kan vi udnytte disse markeder? Den grundlæggende opgave er at finde frem til uoverensstemmelser og konflikter mellem to eller flere markeder og derefter spille på begge for potentielt at kunne skabe en value bet-mulighed.

For eksempel kigger nogle gamblere efter uoverensstemmelser mellem over/under 2.5 mål og Begge hold scorer. Her ser man efter tilfælde, hvor oddsene på over 2.5 mål og Begge hold scorer, NEJ – begge er over 2.00.

Det skal siges, at du ikke finder sure bets (hvilket vi vil forklare om lidt), når du spiller på afledte bettingmarkeder. Men hvad du kan finde, er tendenser, som markedet ikke har taget højde for.

Hold øje med holdenes tendenser

For eksempel lægger en kløgtig fodbold-gambler måske mærke til, at et givent hold har en tendens til at yde indsatsen i anden halvdel af kampen, mens andre holder hælder mere til at gøre det modsatte. Dette er bare en simpel observation, men er alligevel et vigtig element, som bookmakernes odds typisk ikke tager højde for.

At observere de forskellige holds tendenser på banen kombineret med dataanalyser kan hjælpe dig med at finde frem til sand betting value på de mindre kendte markeder.

Lad os sige, at du har lagt mærke til, at Manchester United generelt starter langsomt ud på hjemmebane og har spillet på den måde, siden de fik en ny manager for to sæsoner siden. Lad os også antage, at West Ham har udvist en tendens til at spille aggressivt i starten af en kamp, når de er på udebane.

Hvis vi kan identificere en sådan kombination af tendenser, vil det være et godt value bet at spille på, at West Ham enten vinder første halvleg eller spiller uafgjort. Markedets odds vil nemlig typisk ikke have taget højde for holdenes spilletendens og vil bare reflektere chancerne for, at et af holdene vinder hele kampen og ikke bare én halvleg.

Netop fordi at bookmakerne ved, at det er muligt at finde frem til sådanne value bet-muligheder, beskytter de sig selv med højere margener på afledte markeder som disse. Alligevel er der stadig masser af chancer for at finde denne type odds med værdi, og at tage sig tid til at analysere markedets for value bets er bestemt det værd.

Spil på live betting

Live betting giver gamblere en lang række muligheder for at drage fordel af de afledte markeder. Der er en grund til, at bookmakere for manges vedkommende har sat sig imod den tiltagende live betting, og hvis det ikke var fordi, at live betting var blevet så populært, ville bookmakerne nok aldrig have tilbudt live betting i første omgang.

Hvorfor? Fordi ligesom på de afledte markeder, er der i live betting mange muligheder for udnytttelse for den kløgtige gambler.

Hvor bookmakerne i live bettingens tidlige dage kun tilbød et begrænset antal markeder på live betting selv på de mest populære ligaer og turneringer, kan man nu spille på hundredevis af markeder på live betting. Det åbner op for en lang række muligheder for at finde value bets.

Lad os for eksempel sige, at Chelsea er vært for Crystal Palace og fører 3-0 i det 65. minut. Din analyse har slået fast, at Crystal Palace har en tendens til at kollapse, når de spiller på udebane og er bagud med flere mål. Du placerer en indsats på, at der i hele kampen vil blive scoret mere end 4.5 mål. I de sidste 25 minutter scorer Chelsea to gange, og kampen ender 5-0 til dem.

For at gentage det: Bookmakernes live bettings-odds er regnet ud i forhold til, hvad de på forhånd forventer af hver enkelt klub, dens score og den tilbageværende tid af kampen. De tager sjældent højde for subjektive tendenser hos de konkurrerende hold.

3. Arbitrage betting (surebets)

Hvad end du kalder det arbitrage betting eller surebets, så er det en anden fejl hos bookmakerne, som du kan udnytte.

Hvad er et arbitrage bet? Et arbitrage bet (også kendt som ‘surebets’ eller ‘arbs’) er en kombination af indsatser, som sikrer dig en profit, ligegyldigt hvad udfaldet af en kamp bliver. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men der er faktisk en række arbitrage bets at finde.

Hvordan finder du frem til sikre væddemål? Man finder frem til et surebet ved at finde to bookmakere, der tilbyder odds på en kamp, som er i konflikt med hinanden. Lad os tage følgende eksempel på markedet Over/Under 2.5 mål:

 • Bookmaker A tilbyder odds til 2.10, Over 2.5 mål
 • Bookmaker B tilbyder odds til 2.05, Under 2.5 mål

Som vi kan se på det ovenstående eksempel, vil vi, ligegyldigt hvilket resultat, vi spiller på, vinde en profit. Dette er et sikkert væddemål – et surebet.

Hvor de fleste surebets kun skaber en lille profit, er der lejligheder, hvor bookmakerne er langsomme til at reagere på breaking news og dermed for en stund er sårbare over for spillere, der sidder klar til at udnytte situationen.

Lad os tage et eksempel:

Manchester City har odds til 3.00 på at vinde den forestående Premier League-kamp. Man forventer, at de vil sende nogle af deres spillere i hvile. Et par dage før kampen viser det sig, at de i stedet vil stille med fuldt hold. Med disse nyheder falder de gennemsnitlige odds på, at Manchester vinder til 2.50.

Hvor de fleste bookmakere nu mindsker deres odds, er en af dem sen på den og fastholder derfor sine odds på 3.00. Hermed opstår der et hul for et surebet.

Det er, sandt nok, usandsynligt at finde et surebet på markeder med de helt store sportsbegivenheder. Sikre væddemål er mere almindelige på de mindre kendte betting-events som for eksempel de nedre fodboldligaer, regionale tennisturneringer og nationale basketball og hockey-ligaer.

For eksempel er det mere sandsynligt, at det skaber en surebet-mulighed, hvis en vigtig angriber bliver udelukket fra en forestående Austrian 2. Division-kamp, end hvis en Premier League-spiller gør det samme.

Andre markeder, man kan undersøge, er Group Winner og Group Qualifier-markeder for Champions League, Europa League, World Cup og Euro-turneringer. Dette gælder især, når markederne er første-listet. Man vil ofte finde surebet-muligheder hos en bred rang af bookmakere, indtil disse markeder bliver fastlagt, hvilket kan tage flere dage.

Betting-tip: At finde et surebet

Hvordan spotter du et surebet? For at få styr på det, får du brug for en lille smule matematik.

Når det kommer til at udnytte et arbitrage-marked, er der to ting, man skal se på.

 • For det første: Hvordan ved vi, at vi har adgang til et surebet?
 • For det andet: Hvor meget skal man satse for at få fingrene i profitten af dette sikre væddemål?

For at identificere et surebet, skal du udregne og tillægge den forventede sandsynlighed af de bedste odds, der er til rådighed for ethvert resultat af det marked, du vil spille på. Dette er heldigvis ganske enkelt. Alt, du skal gøre, er at dividere decimal-oddsene med 1.

Lad os tage en Champions League-kamp mellem Barcelona og Bayern Munich som eksempel. De bedste odds til rådighed for over/under 2.5 mål er som følger:

 • Bookmaker A, over 2.5 mål, 2.10
 • Bookmaker B, under 2.5 mål, 2.05

Bookmaker A, over 2.5 mål, 2.10. Forventet sandsynlighed:

 • 1 / 2.10 = 0.476 = 47.6%

Den forventede sandsynlighed for over 2.5 mål med odds på 2.10 er altså 47.6%.

Lad os nu se på oddsene for under 2.5 mål., hvor bookmaker B har odds 2,05 på under 2.5 mål. Forventet sandsynlighed:

 • 1 / 2.05 = 0.4878 = 48.78%

Den forventede sandsynlighed for Under 2.5 mål, odds på 2.10 er 48.78%.

 • Ialt: 47.6% + 48.78% = 96.38%

Når den totale forventede sandsynlighed på et betting-marked er mindre end 100%, har du opdaget en mulighed for et sikkert væddemål. Jo lavere den totale forventede sandsynlighed er, desto større er værdien af det surebet, du har fundet.

Lad os se på et andet eksempel: En NBA-kamp mellem Boston Celtics og Chicago Bulls har følgende odds til rådighed:

 • Bookmaker A, Boston Celtics, 1.30
 • Bookmaker B, Chicago Bulls, 7.00

Bookmaker A, Boston Celtics, 1.30. Forventet sandsynlighed:

 • 1 / 1.30 = 0.7692 = 76.92%

Bookmaker B, Chicago med odds på 7.00. Forventet sandsynlighed:

 • 1 / 7.00 = 0.1429 = 14.29%

Sammenlagt sandsynlighed:

 • 76.92% + 14.29% = 91.21%

Udregn indsats på surebets

Mens det at opdage betting-tips som surebets er en ting, er nøglen til at udnytte dem at udregne den optimale betting-indsats.

Dette kan i nogle tilfælde være nemt, for eksempel når oddsene er identiske. Men i praksis er de fleste odds ubalancerede og kræver af os, at vi afvejer vores indsatser i forhold til dem. Hvordan gør man det? Der er tre ting, du skal gøre:

 1. Udregn de forventede sandsynligheder for hvert markedsudfald.
 2. Udregn summen af alle de forventede sandsynligheder.
 3. Divider hvert udfalds forventede sandsynligheder med summen af alle forventede sandsynligheder.

Dette gør det muligt for dig at bestemme den optimale betting-indsats og at sikre dig en garanteret profit.

Lad os se på eksemplet med NBA igen: Boston mod Chicago. Her har vi allerede udregnet den forventede sandsynlighed for:

 • Bookmaker A, Boston Celtics, 1.30 = 76.92%
 • Bookmaker B, Chicago med odds på 7.00 = 14.29%
 • Samlet sandsynlighed = 91.21%

For at fastlægge den optimale betting-indsats, dividerer vi den forventede sandsynlighed for hvert udfald med markedets sammenlagte forventede sandsynlighed.

 • Boston Celtics: 76.92% / 91.21% = 84.33%
 • Chicago: 14.29% / 91.21% = 15.67%

Lad os sige, at vi vil have et sure bet på 1.000 kroner. I dette eksempel ville vi placere 84.33% af vores 1.000 kroner på Boston og 15.67% af vore 1.000 kroner på Chicago. Vores væddemål ville se nogenlunde sådan her ud:

 • 1.000 kr. x 84.33% = 843,3 kr. på Boston til odds på 1.30
 • 1.000 kr. x 15.67% = 156,7 kr. på Chicago til odds på 7.00

Så ligegyldigt hvad, der sker i kampen, er vi garanteret en profit på omkring 90 kroner.

 • Hvis Boston vinder, får vi (843,3 kr. x 1.30 – 1.000 kr.) en garanteret profit på 95,9 kroner.
 • Hvis Chicago vinder, får vi (156,7 kr. * 7.00 – 100 kr.) en garanteret profit på 96,9 kroner.

Men hvad så med fodboldkampe? Eller et hestevæddeløb med 10 eller endnu flere deltagere?. Til disse væddemål, kan du bruge den samme metode. Som demonstreret tidligere:

 1. Udregn de forventede sandsynligheder for hvert markedsudfald.
 2. Udregn summen af alle de forventede sandsynligheder.
 3. Divider hvert udfalds forventede sandsynligheder med summen af alle forventede sandsynligheder.

Lad os sige, at vi har en forestående Premier League-kamp mellem Liverpool og Manchester United.

De bedste tilgængelige odds er som følger:

 • Liverpool vinder, odds på 2.90
 • Uafgjort kamp, odds på 3.50
 • Manchester United vinder, odds på 3.10

Har vi et surebet i markedets odds på 1X2-kampen? Lad os se. Som vi gjorde det i vores tidligere eksempel, skal vi først udregne den forventede sandsynlighed for hvert af de mulige resultater.

Liverpool vinder til odds på 2.90. Forventet sandsynlighed

 • 1 / 2.90 = 0.3448 = 34.48%

Uafgjort kamp til odds på 3.50. Forventet sandsynlighed:

 • 1 / 3.50 = 0.2857 = 28.57%

Manchester United vinder til odds på 3.10. Forventet sandsynlighed

 • 1 / 3.10 =0.3226 = 32.26%

Nu lægger vi hver forventede sandsynlighed sammen for at få vore samlede markedsum.

 • 34.48% + 28.57% + 32.26% = 95.31%

Ja, vi har fundet en surebet-mulighed, fordi den totale markedssum er under 100 %.

Det næste skridt er nu at finde ud af, hvor meget vi skal satse på hvert resultat for at belønne os selv med en balanceret profit ligegyldigt hvilket hold, der vinder kampen. Lad os sige, at vi i alt vil satse 2.000 kroner.

Nu udregner vi, hvor stor en procentdel af vores 2.000 kroner, som vi skal spille på hvert resultat:

 • Liverpool som vinder til odds på 2.90: 34.48% / 95.31% = 36.18%

Vi satser 36.18% af 2.000 kroner på Liverpool som vinder. Det udgør en indsats på 723,6 kroner.

 • Uafgjort kamp til odds på 3.50: 28.57% / 95.31% = 29.98%

Vi satser 29.98% af 2.000 kroner på uafgjort kamp. Det udgør en indsats på 599,6 kroner.

 • Manchester United som vinder til odds på 3.10: 32.26% / 95.31% = 33.85%

Vi satser 33.85% af 2.000 kroner på Manchester United som vinder. Det udgør en indsats på 677 kroner.

Hvis vi spiller på hvert af disse beløb, har vi en sikker profit på denne kamp på omkring 98,5 kroner. Ligegyldigt hvad der sker i kampen, vil vi kunne trække denne profit ud.

Sure bets – sværere end det ser ud

Naturligvis er det at finde og udregne surebets sværere, end det ser ud til.

Den første udfordring er, at de fleste sikre væddemål kun er tilgængelige i en meget kort periode ad gangen. Faktisk er det sjældent, at et surebet er muligt i mere end 15 minutter ad gangen. Mange professionelle gamblere har endda udviklet værktøjer, som gør dem opmærksomme på surebet-muligheder og giver dem chancen for at udnytte dem lige så snart, de opstår.

Et andet problem er, at for hvert surebet er profitten relativt lav, og det kræver derfor en høj omsætning for, at man kan hente en ordentlig profit hjem. Faktisk er det sjældent, at man finder en surebet-mulighed på mere end 3%. For at få en ordentlig profit, skal man derfor investere en del kapital og en del tid.

Man er også nødt til at tage med i overvejelserne, at bookmakerne limiterer og i nogle tilfælde sågar lukker de kontoer, som de tror vil være genstand for surebetting. Selvom dette kan virke unfair, er det sådan, det er, og det er altså en hindring, enhver succesfuld surebet-jæger må tage i betragtning. Læs mere om bet365 og om vores bet365 bonuskode hér.

Den nemmeste måde at undgå at blive fanget som en surebetter, er at bette med upræcise indsatser. Hvis du for eksempel udregner en optimal indsats til at være 27.10 kroner, så skal du placere en indsats på 27 kroner eller bedre endnu, en indsats på enten 25 kroner eller 30 kroner. Det giver dig måske ikke præcis den profit, du forventede, men det hjælper til at holde dig under radaren.

4. Akkumulator med værdi (Oddset-kupon med værdi)

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor bookmakere promoverer oddset-kuponer så aggressivt, er det fordi, de fleste kunder er store tabere her.

Mange kunder ved ikke, hvordan man identificerer sand værdi i akkumulator (oddset-kuponer). De flest oddset-kuponer genererer kæmpe profitter for bookmakerne hele året og især i fodboldsæsonen.

Men hvorfor er oddset-kuponer typisk af så dårlig værdi? Primært er det på grund af margenerne, som bookmakerne tager ud af deres odds.

Lad os se på et simpelt eksempel med fem asian handicaps på en forestående weekend i Premier League-fodbold. Vores akkumulator (kombinationsvæddemål) består af de følgende valg:

 • Liverpool +0.5, odds 1.90
 • Chelsea -1, odds 1.90
 • Arsenal -0.5, odds 1.90
 • Tottenham, _0.5, odds 1.90
 • Everton +0, odds 1.90

Her har vi fem valg, hver til et odds på 1.90. For at udregne oddsene på vores oddskupon, ganger vi de fem odds med hinanden:

 • 1,90 x 1,90 x 1,90 x 1,90 x 1,90 = 24.76

Nu udregner vi oddsene igen, men denne gang bruger vi de rene odds (hvor bookmakernes margin ikke er med). Her vil hvert odds være 2.00 i stedet for 1,90:

 • 2,00 x 2,00 x 2,00 x 2,00 x 2,00 = 32.00

Hvor margenen på hvert odds bare var 5%, det vil sige 1.90 til forskel fra 2.00, bliver margenen på vores akkumulator med fem kampe hele 22.6%.

For at sætte det i perspektiv: Hvis du skulle spille på et single Asian handicap-udvalg med en margen på 22,6%, ville dine odds cirka være på 1,55 sammenlignet med margenen, hvorimod de ville være på 2,00 uden margin. Kunne du finde på at placere en indsats på et single Asian handicap med så uhyrligt dårlige odds? Selvfølgelig ikke.

Sådan øger du din værdi

Men her er et tip til din betting-kupon:

Hvis du kun inkluderer odds, som virkelig har værdi, så forøger du faktisk værdien af din akkumulator for hvert odds, du inkuderer på din oddset-kupon. Lad os sige, at vi har tre odds med værdi på en forestående Premier League-weekend. Vi har:

 • Liverpool som vinder til odds 2.10
 • Chelsea/Tottenham til mere end 2.5 mål i alt til odds 1.90
 • Newcastle/Everton til at spille uafgjort til odds 3.50

Vi har lavet vores udregninger og tror på, at hver af disse er odds med værdi.

 • Liverpool har 50% chance for at vinde: 0.5 x 2.10 = 1.05
 • Chelsea/Tottenham har 55% chance for at gå over 2.5 mål: 0.55 x 1.90 = 1.045
 • Newcastle/Everton har 30% chance for at spille uafgjort: 0.3 x 3.50 = 1.05

Som vi kan se, er hvert af disse udvalg en oddset-kupon med værdi, da værdien i hver af dem er over 1. Oddsene, som vi får af vores bookmaker vil være på 13,97.

Lad os udregne sandsynligheden for denne oddset-kupon baseret på vores forventede sandsynlighed:

 • 0.5 x 0.55 x 0.3 = 0.0825

Sandsynligheden for, at denne oddset-kupon vinder baseret på vores forventede sandsynligheder er 8.25%. Og lad os så udregne værdien af denne oddset-kupon:

 • 13.97 x 0.0825 = 1.153

Så her har vi det altså. Hver af vores odds havde cirka en værdi på 5% (1.05), men ved at kombinere dem i en triple (akkumulator med tre kampe) har vi forøget den værdi til over 15%. Ikke så dårligt et tip til din oddset-kupon.

Så mens det tilfældigt at placere akkumulator-bets med negativ værdi kun mindsker dine chancer for at være en profitabel spiller i det lange løb, kan du ved at inkludere udvalg af virkelig værdi forøge dine chancer betydeligt.

Hvad, der er endnu bedre, er, at hvis du i det lange løb er en profitabel spiller, kan du risikere, at din spillekonto bliver limiteret eller ovenikøbet lukket – men ved på denne måde at sætte akkumulerende indsatser signalerer du til din bookmaker, at du måske bare er én af de andre mange tabende spillere, som er villige til at acceptere ringe værdi-odds.

Faktisk opfordrer mange bookmakere til at spille på akkumulerende bets ved at tilbyde forøget returnering på akkumulatorer hele vejen op til 12 udvalg, hvilket giver dig en god mulighed for vedvarende at tjene penge. Du har måske også været ude for, at akkumulator-bonusser tilbyder 55% i profitbonus på kuponer med 6 kampe eller mere. At udnytte disse fordelagtige bonusser, når du laver dine betting-kuponer kan i den grad din tid værd.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening