Generelle Fejl i Sportsbetting

Stort set alle laver fejl, når de satser deres penge på sportsbegivenheder hos bookmakerne. Vi præsenterer de mest almindelige fejl i sportsbetting og giver dig de bedste løsninger.

Der er to dele i denne artikel om fejl i sportsbetting. Først en oversigt over de dårligste odds tilbud, som du skal undgå, og de mest generelle fejl i sportsbetting. Derefter giver vi retningslinjer for, hvordan du spiller vellykket på betting og minimerer dine fejl i sportsbetting. Ved at kombinere de to dele kan du forbedre din præstation, især hvis du er nybegynder.

Værste spilmuligheder hos bookmakeren

Nogle af de mest populære bets på markedet kan ikke anbefales. Mange taber deres penge på især to spilmuligheder, hvilket ofte er de to mest anvendte spilmuligheder hos bookmakeren. Hvis du går uden om de to spilmuligheder, sparer du sandsynligvis penge.

Akkumulator

Mange bookmakere giver en bonus, hvis du spiller en akkumulator på tilstrækkelig mange kampe. Hvis du spiller på mellem 3 til 14 kampe, giver flere bookmakere dig en bonus på op til 100%. Sandheden er, at akkumulator væddemål er en af de vigtigste indtægtskilder for bookmakere, hvilket viser, hvor ringe værdi de egentlig har for spillerne.

Eksempel på en akkumulator

Din spillekupon indeholder følgende fem spil:

 • Chelsea vinder til odds 1.50
 • Over 2.5 mål i en kamp mellem Liverpool og Tottenham til odds 1.75
 • Newcastle og Crystal Palace uafgjort til odds 3.50
 • Manchester City udebanesejr til odds 1.90
 • Arsenal +1 på Asian Handicap til odds 2.20

De fem odds ganges med hinanden: 1,50 x 1,75 x 3,50 x 1,90 x 2,20 = 38,40.

Som du kan se, viser vores spillekupon et multispil med gode odds på 38,40, hvilket giver et afkast på 384 kroner for et indskud på 10 kroner. Sandsynligheden for en sejr på alle forudsigelse er dog mindre end 3%, og den statistik forværres, hvis du tilføjer flere spil.

Den samme teori gælder for en anden fremgangsmåde, der dog er lidt anderledes. Mange spillere vælger kun to eller tre hold til deres spillekupon, og de vælger ofte klare favoritter. Populære hold omfatter hold som Barcelona, Bayern München og Manchester City. De tre hold er sat til odds 1,30, og kombineret producerer de odds på op omkring 2.20. Det lyder som et godt odds, men der er altid overraskelser i sport. Hvis Bayern eksempelvis helt uventet spiller uafgjort mod Frankfurt, har du et mislykket væddemålet.

Spiller du på akkumulator væddemål, svarer det til at forsøge at vinde i Lotto hos Danske Spil. Hvis du er på udkig efter et kæmpe afkast, så er akkumulator væddemål noget for dig. Hvis du derimod ønsker at holde dine penge i lommen og skabe jævne gevinster, så skal du undgå akkumulator væddemål, som er en af nybegynderes fejl i sportsbetting.

Øget odds betyder øget risiko

Jo flere spil du føjer til din spillekupon, desto højere er sandsynligheden for, at en kamp ikke ender ud som forventet. Du skal altid huske, at et tabende valg kan ødelægge hele dit akkumulator væddemål.

Bookmakere begrænser overskud

Selv hvis du er heldig, og dit væddemål vinder, indser du hurtigt, at bookmakere sætte grænser for din potentielle gevinst. Det betyder, at afkastet er begrænset til et bestemt beløb. Det afhænger naturligvis af spilleudbyderen, men en typisk grænse er 100.000 kroner, som er den maksimale profit.

Som et eksempel kan vi antage, at du har valgt 12 fra 12 vindere i et akkumulator væddemål, som returnerer 80.000 kroner. På grund af restriktioner vil du desværre ikke modtage det fulde beløb. Det er temmelig irriterende, og en anden konsekvens er begrænsede indsatser i fremtiden. Mange bookmakere er faktisk helt allergiske over for vindende kunder.

I nogle tilfælde kan akkumulator væddemål dog være nyttige. Lad os sige, du identificerer et par bets med god værdi. Der er intet galt med at kombinere disse muligheder og lade odds formere sig. Desværre er det lettere sagt end gjort, specielt for nybegyndere. Det er en vigtig betting evne at finde odds med reel værdi, og dem, der er i stand til at gøre dette, er mere succesfulde i det lange løb.

Live betting

Live betting på fodbold og andre sportsgrene er blevet en af de mest populære funktioner hos online bookmakere. Der er et generelt træk ved live betting: du finder typisk ingen værdi i denne type væddemål.

Det er ikke umuligt at finde høje odds, men det kan være svært. Bookmakere er meget gode til at samle live odds, så du har kun et par sekunder til at placere et væddemål til anstændige odds. Mange professionelle er på udkig efter de gode odds, hvilket hurtigt forværrer værdien i disse odds og gør dem til en anden fejl i sportsbetting, mange begår.

Live betting illustrerer perfekt, den kontrol bookmakerne har over deres kunder. Væksten i live bets er den vigtigste årsag til, at flere begivenheder bliver streamet live hos bookmakere. De har nemlig bemærket, at antallet af indsatser stiger, når deres kunder har adgang til direkte dækning af en kamp. Her er de i en bedre position til forudse udfaldet af en begivenhed.

En anden ulempe vedrørende live betting er, at indsatser er underlagt en forsinkelse. I modsætning til live spil foretages indsatser i pre-match spil øjeblikkeligt uden forsinkelse. Forsinkelsen i forbindelse med live spil kan være ti sekunder eller mere, og det frustrerer sandsynligvis millioner af spillere hver weekend, når deres indsatser afvises.

Du kan også glemme at placere en indsats efter et mål. Mange bookmakere lukker nemlig automatisk markeder efter betydelige begivenheder såsom et mål, rødt kort eller noget helt tredje.

Er live betting totalt no-go?

Betyder det så, at live betting altid er en dårlig løsning? Ikke nødvendigvis, selv om der kun er ét muligt scenario, hvor live betting giver mening. Hvis nogle odds repræsenterer værdi, før en kamp begynder, vil de ikke forsvinde i de første par minutter af kampen. Denne situation kan opstå i nogle over/under-markeder, hvor oddsene kan stige lidt, når kampen er begyndt. Det samme kan siges om nogle Asian Handicap-markeder, men kun de positive markeder såsom +1 AH til et hold.

I betragtning af ulemperne anbefaler vi, at du for så vidt muligt undgår live betting. Live betting er overvurderet, men bliver dag for dag mere og mere populært, men støt ikke din bookmaker ved at begå denne fejl i sportsbetting.

Sats aldrig på dit eget hold

Det er ret indlysende, hvorfor det ikke er en god idé at satse på sit eget hold. For det første har folk en tendens til at overvurdere den potentielle ydeevne for det hold, de støtter. Loyalitet og tiltro får fans til at tro, at deres hold til enhver tid kan slå det andet hold. Virkeligheden er, at du aldrig skal miste din objektivitet, når du foretager et væddemål. Aldrig!

For det andet stiger smerten, når dit hold taber, og når du dertil har placeret et tabende bet. Du ser altså her ikke blot dit favorithold tabe, du taber også dine egne penge. Selv hvis du foretager en rationel beslutning om at bakke modstanderne op, kommer du i den ubehagelige situation, hvor du råber på det andet hold, og ikke det hold du egentlig støtter.

At bette på en kamp, hvor dit hold deltager, er en almindelig fejl i sportsbetting og altid en dårlig idé!

Scorecast er et no-go

Scorecast er meget populære, selv om de repræsenterer en af de værste betting muligheder. Et almindeligt væddemål kan se ud på følgende måde:

 • Manchester City vinder 3-0 og Aguero scorer – odds 9,00

Vi foreslår, at du undgår denne type væddemål. Bookmakere vælger normalt spillere, der er gode til at score, og kunder fejlbedømmer tit de sande odds for disse spillere, fordi de er populære. Resultatet er, at kunderne begår en udbredt fejl i sportsbetting og køber et ringe væddemål, og bookmakerne får en fordel mod deres kunder. Denne fordel er ikke stor, dog er den stor nok til at tjene penge, men forhåbentlig ikke dine penge.

Det er bedre at fokusere på Asian Handicap og Over/Under- markeder i stedet. Der er mere konkurrence blandt bookmakere på disse områder, og deres odds er ofte mere gunstige for kunderne. Det samme gælder for de klassiske spilmuligheder.

Generelle fejl i sportsbetting, hvor du taber penge

Vi har indtil nu forklaret om nogle af de værste spilmuligheder på markedet. Nu vil vi fokusere på nogle almindelige fejl i sportsbetting, der ofte bliver begået. Vi vil her kigge på ‘confirmation bias’, forvaltning af penge, cash-out faciliteter og bonusser.

Fald ikke for ‘confirmation bias’

“Confirmation bias” er et begreb i psykologi, der betyder, at folk udviser en tendens til at søge bekræftelse på det, de allerede formoder. Et eksempel kan være, at hold A er bedre end hold B. Det er en af de store fejl i sportsbetting, kunder ofte begår, og det sker oftest, når de søger efter oplysninger med hensyn til deres næste valg.

Den bedste research er objektiv og er baseret på en vurdering af alle de faktiske omstændigheder med henvisning til de eksisterende odds. Mange kunder kigger lidt på holdenes form, manglende spillere og andre finurligheder, der kan bekræfte dem i, at odds’et faktisk er ret godt.

Ofte fokuseres der også på et holds seneste tre kampe. Vi anbefaler dog her, at du kigger på holdets seneste 10 til 15 kampe, hvilket giver dig en mere præcis vurdering, også selv om du måske ikke bryder dig om resultatet.

Fordobl aldrig din indsats

En meget populært strategi er at fordoble sin indsats efter et tabende væddemål, selv om det faktisk ikke virker. Konceptet blev oprindeligt designet til roulette, og idéen er simpel. Hvis du taber din indsats, skal du fordoble den i det næste spil. Du skal blive ved med at fordoble din indsats, indtil du vinder, og herefter går du så tilbage og starter på din oprindelige indsats igen.

Ved hele tiden at fordoble din indsats efter et tabt spil, kan du i teorien dække dit underskud og dermed bringe balance i dit regnskab. Desværre gør to faktorer dette system mangelfuldt.

For det første stiger indsatsen eksponentielt i løbet af dit spil, hvis du taber. Hvis du for eksempel mister 100 kroner på dit første spil, skal du satse 200 kroner på dit næste spil. Hvis du også taber dette spil, skal du på dit tredje spil satse 400 kroner. På et tidspunkt løber du simpelthen tør for penge.

Den anden ulempe er bookmakerens indsatsgrænse, især hvis den er lav. Taber du mange gange i træk, kan dine indsatser nemlig blive så høje, at bookmakerens indsatsgrænse ikke tillader dem. Derved kan du ikke få dækket tabene fra de tidligere indsatser.

Hvad kan vi så konkludere? Selv om sandsynligheden for mange tabende spil i træk er lav, er det ikke helt så lavt, som du måske tror.

Den igangværende succes for online casinoer er baseret på en lignende misforståelse. Folk har en tendens til at tro, at Martingale systemet i sidste ende vil give dem en fordel som spiller. De mener, at resultatet af et spin i roulette vil medføre forskellige resultater, og at det efter en række spil fører til sejr. Farven ændres, men ofte for sent, og derfor skal kunden placere latterligt høje indsatser efter flere forkerte forudsigelser.

Moralen er her, at hvis du taber et væddemål, skal du acceptere dit tabende væddemål. Du skal ikke opveje dit tab ved at fordoble indsatsen og miste endnu mere.

Bonusser er ikke alt

Velkomstbonussen er en god ting. Den giver kunder flere penge til forskellige væddemål, men den involverer ofte nogle svære gennemspilskrav, før du kan udbetale dine bonuspenge. Disse betingelser kan føre til risikable indsatser. Bookmakere fastsætter også ofte et mindstekrav til odds, og derfor tæller indsatser på lave odds ikke med.

Eksempel på en bonus

Du indbetaler 100 kroner og får 100 kroner ekstra som en bonus. Kravene angiver ofte, at du er nødt til at satse din indbetaling og bonus fem gange til minimum odds 1,80. Det betyder, at du kan få adgang til dine bonuspenge, når du har placeret væddemål for 1.000 kroner (200 x 5). De fleste kunder vil her fokusere på risikable indsatser, hvilket er, hvad bookmakere ønsker. Resultatet er, at de fleste mister deres penge.

En yderligere ulempe for bonuskunder er, at de skal opfylde omsætningskravet inden for 60 dage efter, de har modtaget bonussen. Du skal derfor være forsigtig med disse bonustilbud, og den bedste løsning for mange er at undgå dem. Dette er dog ikke den bedste løsning for de fleste kunder, men det er værd at overveje. Der er dog et alternativ, som vi forklarer senere i artiklen.

Cash-out funktion. Ubrugelig?

Et stigende antal bookmakere har indført en cash-out mulighed. Bookmakerne tilbyder dig her muligheden for at få dine penge udbetalt lang tid før, at en kamp er spillet færdig. De tilbyder dig en pris for din kupon alt efter, hvad du har spillet på.

Du kan altså beslutte dig for at score kassen, inden kampen er slut, og dermed fjerne risikoen for at resultatet går den forkerte vej. Gevinsterne er dog mindre end afkastet ved den oprindelige indsats. Der er derfor to vigtige ting, du bør overveje:

1. Hvis bookmakere fremhæver noget på det grundlag, at det vil være nyttigt for deres kunder, vil det sandsynligvis ikke være til fordel for deres kunder. Spiludbydere forsøger at skabe en illusion, hvor kunderne tror, de er i kontrol.

2. Du kan også anvende cash-out under en live kamp. Ligesom bookmakere ofte fjerner væddemål på live begivenheder, fjerner de også cash-out funktionen. Denne vane gør hele funktionen temmelig ubrugelig.

Funktionen kan dog være gavnlig, når du har placeret et væddemål på det forkerte hold, og du ønsker at rette en fejl, du har begået, og redde noget af din indsats.

Sådan skaber du et overskud

Vi har indtil videre fokuseret på, hvilke fejl i sportsbetting man skal undgå. Vi vil nu se på potentielt gode strategier, som du kan skabe en fortjeneste med, når du spiller på sportsbetting.

Find de bedste bookmakere

Der en række problemer, der skal adresseres, men et centralt krav er at finde den perfekte bookmaker. Lad os være ærlige: det er svært at finde noget, der ikke eksisterer. Hver bookmaker tilbyder deres kunder fordele og ulemper, og hver kunde har forskellige behov og krav til deres bookmaker.

Generelt falder bookmakere inden for flere kategorier. De fleste af dem er private virksomheder med en lang historie og mange funktioner såsom live betting, live streaming samt et omfattende spiludvalg. De fleste odds ligger omkring gennemsnittet, men der er en irriterende tendens fra bookmakernes side til at begrænse succesfulde kunder.

I en bilindustri ville disse operatører være beslægtet med varevogne i og med, at de er meget komfortable, men langsomme. De er fremragende til begyndere, men ikke til gennemsnitlige eller professionelle kunder, der ønsker at spille mere aggressivt.

En anden type spilleudbyder er den såkaldte exchange bookmaker. Her satser kunder ikke mod en bookmaker, men derimod mod hinanden. Odds er her generelt bedre, og der findes ofte ingen indsatsgrænser. En ulempe er dog, at det kræver en del erfaring inden for betting at betjene exchange spillesider.

Der er også en anden ulempe. De forskellige sportsgrene er ikke nær så omfattende, og dertil er det vanskeligt at satse på lavere ligaer. Funktioner som live streaming er desuden ikke tilgængelige, og der tilbydes ofte ikke en velkomstbonus til nye kunder. I en bilanalogi kan exchange bookmakere betegnes som lille sportsvogne i og med, at de er svære at bruge, men hurtige og kraftfulde.

En tredje gruppe er de private bookmakere, der forsøger at håndtere vindere på en anden måde end deres konkurrenter. Selv om de er private og stræber efter at producere et overskud, distancerer de sig fra de største og mest populære aktører på online markedet. Et eksempel her på er Pinnacle Sports og SBObet, en asiatisk bookmaker, der er populær hos spilentusiaster på nettet.

I forhold til odds kan de private bookmakere konkurrere med exchange bookmakere, men inden for brugervenlighed sakker de bagud. Desuden er de fleste private bookmakere ikke reguleret i Danmark, men hvis du er komfortabel med spille ved bookmakere med en licens fra Curacao eller Asien, så bør disse operatører være dit første valg.

Du skal dog være opmærksom på, at det er mest sikkert at spille ved bookmakere, der har dansk licens. Når du spiller ved bookmakere med dansk licens, er du tilmed sikret 100 % skattefrie gevinster!

Det skal din bookmaker være god til

Vi anbefaler, at du fokuserer på en række punkter, når du vælger en online bookmaker. Nedenfor i vores vejledning kan du læse om de forskellige punkter.

Odds

Intet er vigtigere end gode odds, når det kommer til dit valg af en bookmaker. Hvis din bookmaker kun tilbyder gennemsnitlige odds, bør du finde en anden bookmaker, der er bedre på dette område. Odds sammenligning kan hjælpe dig med at finde frem til de bedste bookmakere.

Hvis du er i tvivl om pålideligheden af de gældende bookmakere, bør du foretage lidt research på nettet. Du kan eksempelvis besøge forskellige spillefora, hvor du kan læse om nuværende kunders oplevelse af forskellige bookmakere.

Denne proces kan tage et par minutter, men du undgår herved at registrere dig hos en bookmaker, der måske ikke tilbyder så gode odds, som du først troede. Nybegyndere er måske ikke så bekymrede for odds, men det kan hurtigt ændre sig.

Limits

Limits er en betegnelse for, når indsatser ved en given bookmaker begrænses på en eller anden måde. Ofte opererer en bookmaker med limits på to niveauer: markedslimit og personlig limit.

Mange bookmakere har en markedslimit, hvor eksempelvis en bookmaker har en øvre grænse for, hvor meget den ønsker at risikere på en given kamp.

Noget, der for de dygtige og erfarne spillere, kan være meget frustrerende, er den personlige limit. Nogle bookmakere sætter nemlig en øvre grænse for, hvilke indsatser en given kunde kan spille for, hvis den givne spiller viser et vindende mønster hos bookmakeren.

Markeder

Mange bookmakere tilbyder en bred vifte af sportsgrene og ligaer samt en række markeder inden for en begivenhed. Et af de mest populære typer af væddemål er Asian Handicap, et væddemål der bliver mere og mere populært hos bookmakerne. Ikke alle spilleudbydere tilbyder dog Asian Handicap, selv om denne type væddemål bærer på en mindre risiko end andre handicap spil.

Det er altid en god idé at tjekke, hvilke væddemål en given bookmaker tilbyder. Sørg for at spiludvalget er så stort som muligt. Det kan også være en stor fordel, hvis din bookmaker dækker nogle af de lavere ligaer. Jo flere lave ligaer, desto flere odds er der tilgængelige hos bookmakeren.

Hvilken type spiller er du?

Vi har nu opdelt bookmakere i tre grupper og givet dig råd angående de vigtigste fokusområder, før du foretager den endelige beslutning. Det er dog vigtigt at påpege, at der selv for de forskellige grupper er flere variationer.

Derfor kan det være svært at vælge en bookmaker, der passer perfekt til dine behov. Ikke desto mindre har vi nedenfor givet en række retningslinjer afhængig af, hvilken type spiller du er.

Nybegynder

Denne type kunder bør vælge traditionelle bookmakere som for eksempel Unibet. De tilbyder alt, hvad du behøver som en rookie inden for sportsbetting, og det er perfekte steder at lære det grundlæggende inden for betting. Disse selskaber er pålidelige og velkendte, hvilket er med til at skabe tillid.

Den gennemsnitlige

Så snart kunder er blevet mere bekendte med online betting, ønsker de ofte bedre odds. Her er det en god idé at finde bookmakere, der ikke begrænser ens indsatser.

Det er dog stort set umuligt at finde bookmakere, der ikke sætter grænser, hvis du er succesfuld. Det handler derfor om, at finde de bookmakere, der sætter de bedste grænser, og her kan bet365 og deres bet365 bonuskode anbefales.

Professionel

De største bookmakere er primært der, hvor professionelle kunder placerer deres indsatser. Her findes der et kæmpe udvalg af spil og gode odds på stort set alle sportsgrene og ligaer. Spil eksempelvis hos Betfair.

De har en gennemsnitlig tilbagebetaling på lidt over 95%, mens de store ligaer og sportsgrene har en tilbagebetaling helt oppe på 97 %!

Forvalt dine penge

Mens du ikke kan ændre, hvordan visse bookmakere opererer, kan du selv forvalte dine penge. Mennesker er af natur grådige, og dette bør ikke undervurderes. Mange kunder ønsker efter en sejr at forøge deres gevinst ved at spille igen. De kan vinde 500 kroner og derefter satse gevinsten, fordi de ikke kan modstå fristelsen.

Du bør ikke risikere mere end 1% af din balance på en enkelt satsning. Denne tilgang kan virke som hårdt arbejde og en anelse kedeligt, men det giver god mening, hvis du vil undgå et kæmpe tab.

Ved at bruge en lille procentdel af din bankroll kan du foretage en lang række væddemål. For at holde på dine penge skal du minimere risikoen, mens du forsøger at generere overskud. Det lyder som en umulig balancegang, men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Mange bookmakere giver dig også muligheden for at sætte dine egne grænser og budgetter for dit spil. Ved de fleste bookmakere kan du sætte en valgfri grænse for din indbetaling. Dermed kan du administrere dit spilleforbrug og samtidig bevare overblikket over dine indskud. Ofte er det muligt enten at sætte en daglig, ugentlig eller månedlig grænse for indskud.

Find bets med god værdi

Har vi sagt, at høje odds er afgørende for et vellykket væddemål? Uanset om du spiller for 6 kroner eller 6.000 kroner, vil du uden tvivl vurdere værdien af et spil enten ud fra din egen vurdering eller andre udregninger.

Værdien af et spil betyder, at din egen chancevurdering af en kamp sættes i forhold til kampens odds, idet det er de to elementer, som angiver, om et spil er værd at spille på.

Hvordan finder du værdien?

Det første skridt er at beregne den procentvise sandsynlighed for en bookmakers odds, og det kan gøres nemt. Du skal bare dividere odds med én og gange med 100 for at nå frem til procentsatsen.

Hvis Chelsea eksempelvis er favoritter til en kamp, og det gældende odds er 1,60, er den vindende sandsynlighed 62,5 %. Det beregnes på følgende måde:

1 / 1,60 x 100 = 62,5%

Du skal herefter tage dette resultat, og sammenligne det med dit personlige skøn. Du tror måske, at 62,5% er for højt, fordi nogle centrale spillere er skadet, og fordi Chelsea har været skuffende i de seneste kampe. I det tilfælde kan det mest værdifulde væddemål være at satse på, at Chelsea taber i den følgende kamp.

En af de vigtigste faktorer til at finde odds med den bedste værdi er, at du anvender din egen vurdering af et gældende væddemål. Man kan prøve denne proces uden at være utålmodig. Hele konceptet med at finde værdi skal gribes an på følgende måde. Du bør altid vurdere kvaliteten af dit skøn over en længere periode. Hvis din bankroll stiger, er dine skøn korrekte.

Ud over et personligt skøn er der også en anden avanceret metode, som du kan anvende til at finde værdi. Denne er baseret på at skabe en individuel betting model i et Excel-regneark. Hvis du ønsker mere information om dette, anbefaler vi, at du foretager en hurtig Google søgning.

Lad andre gøre arbejdet

Du kan finde mange betting forudsigelser online. Ikke alle er gratis og til fri afbenyttelse, men nogle er. Hvis du er i stand til at finde en anstændig platform som et betting forum, hvor brugere deler forudsigelser, så anbefaler vi, at du her foretager en masse research.

Tips kan ofte afsløre værdi i spil, som du ikke selv har overvejet, og hvis du også får nogle begrundelser for tippet, gør det informationen endnu bedre.

Værdien af et tip afhænger naturligvis af dens kvalitet og forfatterens kvalifikationer. Dog kan en tip analyse indeholde nogle vigtige oplysninger såsom seneste form, skader og andre pejlemærker i retning af, hvor et bet kan placeres. Det kan også anvendes som et fundament for ens egen forskning. Hvis du finder et godt og objektivt forum, hvor denne indsigt deles, så drag endelig fordel af det.

Gratis tips er nyttige, men at betale for tips er en anden sag. For det første har du ikke noget bevis for, at tipsters er så gode, som de selv skriver. Udbyttet ser måske imponerende ud, men alle kan skrive tilfældige tal på en hjemmeside.

Hvis succesfulde bettere sælger deres tip på nettet, skal du spekulere på, hvorfor de ikke bare fokusere på væddemål og tjener deres penge der? Husk altid at være kritisk.

Det handler om disciplin

Disciplin gælder både, når man vinder og taber, og det er dermed nært beslægtet med pengeforvaltning. Man skal således nyde at vinde uden at blive overmodig. Man føler sig ofte usårlig, men sandsynligvis er man ikke verdens bedste tipster, selv om man selv tror det.

Så snart man vinder, kan det føre til højere indsatser, og indsatser man efter normale omstændigheder ikke ville foretage, fordi vi grundlæggende alle er grådige.

Det at tabe kan have nøjagtig den samme effekt, men vi føler os generelt sårbare. Indsatser kan stige og foretages næsten tilfældigt. Kunder som tror, de er uheldige over en længere periode, vil desperat satse på den næste tilgængelige begivenhed, også selv om det er et spil i Singapore S-League for dermed at få dækket deres tab.

Det sker oftere om natten, og efter alkohol er blevet indtaget. Det værste, du kan gøre, er at lave et væddemål, når du stadig er fuld. Du bør også ignorere casino og poker sektionerne. Disse produkter er ideelle, hvis du gerne vil miste resten af din bankroll.

Du skal være opmærksom på, at vellykket betting er en langsom proces og kræver stor tålmodighed og disciplin.

Fokusér på få sportsgrene

Vi har allerede nævnt disciplin som et vigtigt element i betting, men der er ikke noget galt med at gentage de vigtigste oplysninger næsten som et mantra.

En vigtig regel er ikke at satse på alt og vælge tilfældige sportsgrene og begivenheder. Hvis du altid spiller på fodbold, er det altså en god idé ikke at blive fristet til at spille på mændenes spydkast ved OL.

Vi foreslår, at du fokuserer på fodbold på grund af dets omfattende udvalg af ligaer. Hvis du ved en masse om sporten, er det meget lettere at lave et skøn og sammenligne odds for at identificere værdi. Nogle professionelle bettere fokuserer på NBA og MLB på samme måde, og disse sportsgrene tilbyder også et væld af spil.

Nøglen til vellykket sportsbetting er at tage betting seriøst, hvilket burde forbedre dit vidensniveau om en gældende sportsgren. At læse artikler om avancerede betting teorier og strategier er ikke kun interessant, men kan også være nyttigt.

Det fører til en bedre forståelse af matematikken bag betting. Der er en generel opfattelse af, at væddemål handler om at vide en masse om sport, men faktisk er det ren matematik.

Registrer bets

Du skal registrere hvert eneste bet, både de gode og de dårlige. Det betyder ekstra arbejde for nogle, hvor det for andre er sjovt og underholdende. Hvis du skriver dine enkelte bets ned på papir eller ind i et regneark, giver det et glimrende overblik over din præsentation. Det er teknik, der er ren rutine for professionelle bettere.

Ved at registrere dine bets kan du få svar på nogle vigtige spørgsmål:

 • I hvilke sportsgrene har du ekspertise?
 • Hvilke ligaer er de mest profitable?
 • Hvad er de mest succesfulde typer af væddemål?

Hvis dit udbytte er relativt høj, når du better på Asian Handicap, vil et simpelt Excel-ark afsløre denne tendens. Jo mere du satser, desto mere præcise bliver dine data.

Anvend en bonus fra en anden bookmaker

Vi har nævnt, at man skal være forsigtig med bonusser. Bonusser kan dog anvendes på en fornuftig måde, når du er ny kunde, men det kræver en avanceret proces. Den grundlæggende teori er, at du placerer et væddemål med din bonus og satser på præcis det modsatte bet ved en anden bookmaker.

For at du kan spille forskellige bookmakere op mod hinanden, skal du benytte dig af odds, hvor man kan vinde ved to forskellige udfald (eksempelvis Over/Under og Ulige/Lige).

Et godt eksempel:

I en kamp mellem Liverpool og Newcastle i Premier League kan NordicBet tilbyde odds 1,83 på over 2,5 mål, hvor Betfair tilbyder odds 2,00 på under 2,5 mål. Du skal placere noget af din bonus på mere end 2,5 mål ved NordicBet. Du skal derefter spille for det samme beløb på mindre end 2,5 mål hos Betfair.

Bliver der scoret 2 mål vil oddset ende under, og hvis der bliver scoret 3 mål vil oddset ende over, da der ikke kan scores et halvt mål.

Hele formålet med disse væddemål er, at man sikrer overskud uanset udfaldet af kampen. I eksemplet er der en kamp, hvor oddset er 1,83 hos NordicBet og 2,00 hos Betfair. Her kan du satse 500 kroner på hvert udfald. Du vinder nu på kampen, hvor den gav 2,00 igen. Du har nu 500 x 2,00 = 1.000 kroner ved Betfair, hvilket er et overskud på 500 kroner. Dette overskud dækker underskuddet hos NordicBet.

Dette system virker desværre kun med udvalgte bookmakere, der udbetaler en 100 % bonus, når du indbetaler 1.000 kroner. Ved andre bookmakere giver de eksempelvis 100 % bonus op til 750 kroner, men her skal man placere sit odds, før man får sine penge. Det kan også være, at man først skal “bestå” gennemspilningskravet, hvorefter man får sin bonus.

Nu er du klar

Hvis du følger nogle af vores råd og advarsler om fejl i sportsbetting, vil du se en forbedring af din bankroll. Nogle af vores råd er avancerede – især for begyndere. Ikke alle kan fra start sætte to bookmakere op imod hinanden eller fremstille en betting model til at identificere værdi. Det er dog helt fint, men bare man starter med det grundlæggende:

 • Ingen akkumulator væddemål, live betting og væddemål på ens eget hold
 • Foretag altid et objektivt væddemål, fordobl ikke din indsats, undgå cash-out og vær omhyggelig med bonusser

Gå til toppen

Læs også om

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening