EM 2021 – de bedst betalte spillere

EM i fodbold er ikke bare lig med god fodbold, det er også en af de største scener at vise sig frem på. På vores liste over EM 2023 – de bedst betalte spillere kan du få et dybere indblik i, hvordan og hvorfor de største stjerner til EM 2023 tjener så vanvittigt mange penge, som de gør.

Listen bygger på udregninger af erhvervsmagasinet Forbes fra 2023 og dækker over løn, bonusser og et skøn over spillernes sponsorindtægter. Og da det altså kun er spillere, der repræsenterer europæiske hold, er Cristiano Ronaldo for engang skyld ikke henvist til andenpladsen.

EM bedst betalte spillere

Til sidste EM slutrunde stjal Cristiano Ronaldo showet, da han først imponerede på banen og sidenhen skadet haltede skadet rundt i finalen ved trænerbænken og guidede sine medspillere til guldet.

Ronaldo har ikke bare kunnet kalde sig Europamester siden 2016, men også den med afstand bedst betalte europæiske fodboldspiller. Men hvem følger efter Ronaldo på listen over de bedst betalte spillere til EM 2023? Og hvorfor er Ronaldo så meget bedre betalt end alle de andre?

EM 2023 bedst betalte spillere: Ronaldo

 • Årlig indtjening: 740.000.000 kr.
 • Løn og bonus: 443.000.000 kr.
 • Sponsorater: 297.000.000 kr.
 • Født: 05.04.1985
 • Nation: Portugal
Ronaldo
Den ubestridte nummer 1 på vores liste over EM 2023 – de bedst betalte spillere er Cristiano Ronaldo. Foto: Илья Хохлов, Ilya Khokhlov og Ilja Chochłow under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Cristiano Ronaldo lader til at have samme egenskaber som god rødvin, han er i hvert fald ikke blevet dårligere med alderen. Og ligesom gammel rødvin i verdensklasse er mange penge værd, er Ronaldo ligeså. For som en anden rigmand er portugiseren efterhånden vurderet til at være god for lige under 3 milliarder.

Ronaldo’s eneste “problem” er, at hans evige rival Messi holder ham fra at være verdens bedst betalte fodboldspiller. Ronaldo får faktisk en langt lavere løn end Messi, da han med skiftet fra Real Madrid til italienske Juventus i 2018 gik kraftigt ned i løn. Juventus skal dog stadig overføre lige under 2 milliarder til Ronaldo’s konto over de 4 sæsoner, hans kontrakt løber.

Spil på Ronaldo som topscorer til EM 2023. Hent din EM bonus hos bet365 ved at trykke på knappen nedenfor.

 

I sin helt egen sponsorliga

Messi kan dog ikke følge med Ronaldo, når det kommer til sponsorindtægter. Her er Ronaldo i sin helt egen liga. Han har utallige sponsorater i porteføljen, og han tager sig rigtig godt betalt. Ronaldos vigtigste sponsoraftale er hans livstids-sponsoraftale med Nike. Det koster over tid tøj-giganten mere end 6 milliarder at have rettighederne til at pryde målmaskinens fødder og træningstøj. Udover Ronaldo er det faktisk kun NBA-fænomenerne LeBron James og Michael Jordan, der har livstidsaftaler med Nike.

Er du en af Ronaldos mere end 240 millioner følgere på sociale medier, kan du ikke have undgået at støde på en af portugiserens daglige sponsorerede opslag. Ronaldo har sponsoreret indhold fra firmaer som Herbalife, EA Sports og Tag Heuer. Virksomheden Izea, der forsker i sociale medier, har regnet sig frem til at Ronaldo tjente mere end 2,5 millioner kr. på hvert eneste sponsorede opslag på Instagram i 2018.

Ronaldo har allerede sørget for, at han er travlt beskæftiget, når støvlerne engang er lagt på hylden. Han er nemlig blevet så big business, at han allerede sælger sko, parfume, undertøj og sengetøj i hans eget navn eller brandet CR7. Og nå ja, så ejer han da også lige et par CR7 Lifestyle hoteller i Portugal, som han kan få lov at bestyre. Ronaldos mange aftaler og egne virksomheder taler samtidig for, at han sandsynligvis nok tjener langt mere årligt, end de tilgængelige tal antyder.

EM 2023 – de bedst betalte spillere: Mbappé

 • Årlig indtjening: 266.000.000 kr.
 • Løn og bonus: 177.000.000 kr.
 • Sponsorater: 89.000.000 kr.
 • Født: 20.12.1998
 • Nation: Frankrig
Mbappe
Mbappé var med til at vinde VM 2018 – ved Frankrigs forrige VM-triumf i 1998 var han ikke engang født! Her er han i 2017. Kilde – Biser Todorov under Creative Commons Attribution 4.0 International

Det er ikke helt tilfældigt, at Frankrig blev verdensmester i 2018, når man kan sætte to af verdens bedst betalte spillere på banen: Pogba og Mbappé. Sidstnævnte blev kåret til den bedste unge spiller til VM 2018. Men i virkeligheden var han også meget tæt på at blive kåret til den bedste af alle, selvom han kun var 19 år. I finalen scorede teenageren to gange og bragte sig selv op i en VM-liga med verdens måske bedste nogensinde: Pelé.

Der er næsten ingen grænser for, hvor god Mbappé kan blive. Derfor bliver han også af flere vurderet til at være den mest værdifulde spiller i verden, da han har mange år foran sig endnu. Det havde PSG godt luret, da de i 2017 smed mere end en milliard kroner på bordet for Mbappé, og det er helt vanvittigt at tænke på, at han i en alder af 19 allerede var en af de 20 bedst lønnede i verden.

Mbappé er allerede så stort et navn, at han har afløst sprintfænomenet Usain Bolt som frontfigur for ur-producenten Hublot. 7,5 millioner kr. betaler Hublot eftersigende verdensmesteren hvert år, for at han går med deres ure på armen.

Spil på Mbappé som topscorer til EM 2023. Hent din EM bonus hos bet365 ved at trykke på knappen nedenfor.

Den unge dreng der bare vil spille fodbold

Utroligt nok er Hublot den eneste officielle sponsoraftale, stortalentet har indgået udover hans aftale med Nike. Pengene og berømmelsen virker nemlig på ingen måde til at have steget Mbappé til hovedet. Han er tilsyneladende helt nede på jorden og vil bare gerne have lov at spille fodbold. Hans 29 millioner følgere på Instagram får i hvert fald ikke meget andet at se end billeder fra fodboldbanen, og når store stjerner som David Beckham, Pelé og Zidane lige skal have et billede med stjerneskuddet.

Angriberen har efter sigende kun én “guilty pleasure”; dyre biler. Og her er han i hvert ikke påvirket af et sponsorat, da han har købt pladen fuld. Ferrari, BMW, Mercedes-Benz, Range Rover og en Audi er bare nogen af de mærker, der er kørt på plads i hans garage.

Mbappé er ikke bare et supertalent på banen, han er også en stjerne, når det kommer til at give penge til velgørenhed. Inden VM i 2018 lovede han, at alle hans bonusser fra slutrunden ville gå til velgørenhed. Et beløb der endte med at løb op i flere millioner kroner. Mbappé har allerede lovet, at han kommer til at dele meget mere ud af de mange penge, han kommer til at tjene.

EM 2023 – de bedst betalte spillere: Pogba

 • Årlig indtjening: 215.000.000 kr.
 • Løn og bonus: 177.000.000 kr.
 • Sponsorater: 38.000.000 kr.
 • Født: 15.03.1993
 • Nation: Frankrig
Pogba
Paul Pogba får bronze på vores liste over EM 2023 – de bedst betalte spillere. Her er han for Frankrig under VM 2018. Kilde – Антон Зайцев under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Paul Labile Pogba har, ligesom Bale og Ronaldo, prøvet at være verdens dyreste spiller. Manchester United betalte i 2016 788 millioner kroner plus bonusser for at hente den franske Golden Boy i Juventus.

Pogba havde allerede været ungdomsspiller i Manchester United. Og nu var det altså en verdensstjerne, der vendte tilbage, en nyrig verdensstjerne. For Pogba var blevet for stor en stjerne til Juventus og havde ifølge flere eksperter fri buffet, da han skulle vælge sin kommende klub. Derfor havde Pogba alle kort på hånden og kunne kræve en rekordhøj løn af United for at flytte tilbage til England.

Spil på Pogba som topscorer til EM 2023. Hent din EM bonus hos bet365 ved at trykke på knappen nedenfor.

Den alt andet end stille dreng fra den parisiske forstad

Pogba har ufattelig mange fans. De elsker ham både for hans seværdige spil på banen og for at være dansende, smilende og ekstravagant. Det ene øjeblik flasher han diamantøreringe, designertøj og ny frisure. I det næste øjeblik er han det gode menneske, når han besøger kræftsyge børn, unge fans eller samler ind til Pogba Foundation. Det er Pogbas egen velgørenhedsorganisation, der stræber efter at gøre verden til et bedre sted.

Pogba har næsten 35 millioner følgere på Instagram og de har en fest med den franske verdensmester. Pogba slår nemlig alle andre fodboldspillere, når det kommer til “engagement” på hans opslag på sociale medier. På den baggrund er hver eneste følger blevet vurderet til at være 5 gange mere værd end for eksempel Messis er.

Pogba understregede i 2018 at han er ung med unge på de sociale medier. Han lancerede nemlig Pogmoji-appen, så alle hans fans kan bruge Pogba-emojis i stedet for de mere traditionelle.

Adidas har da også luret, at Pogba formentlig kun bliver en større og større stjerne med tiden. I 2016 fik de hans underskrift på en 10-årig sponsoraftale til en værdi af 270 millioner kr.

Pogba deler, og vil altid dele vandene, med sin flamboyante stil på og uden for banen. Men der er ingen tvivl om, at den unge mand med de stolte afrikanske rødder har fat i den lange ende, når det kommer til at skabe opmærksomhed om sig selv og de ting han finder vigtige. Og hvor der er opmærksomhed, er der også mange penge at tjene.

EM 2023 – de højest betalte spillere: Antoine Griezmann

 • Årlig indtjening: 209.000.000 kr.
 • Løn og bonus: 177.000.000 kr.
 • Sponsorater: 32.000.000 kr.
 • Født: 21.03.1991
 • Nation: Frankrig
 Antoine Griezmann
Godt har det ikke været i Barcelona. Men Antoine Griezmann hæver ikke desto mindre en pæn hyre. Foto: 8Dodo8 CC BY-SA 4.0

Det var en af fodboldverdenens længere flirts, der endelig mødtes i forening i 2019, da Antoine Griezmann skiftede fra Atlético Madrid til FC Barcelona.

Franskmanden, der har spillet hele sine voksne karriere i Spanien, startede i Real Sociedad, hvor han efter 5 succesfulde år skiftede til hovedstadsklubben.

Her blev det til endnu 5 år, inden Griezmann altså nåede sin foreløbige endedestination i Catalonien. Det første år hos FC Barcelona var en hård omgang for Griezmann, der ofte var lidt til overs i angrebet, da han desværre for ham dækker samme område som en vis argentinsk stjerneangriber.

Griezmann kan dog trøste sig den sidste hverdag i hver måned. Med en samlet årsløn på den gode side af 200 millioner kroner vil Griezmann lige præcis runde 1 milliard kroner i løn i FC Barcelona, hvis han ender med at opfylde sin 5-årige kontrakt.

EM 2023 – de bedst betalte spillere: Bale

 • Årlig indtjening: 183.000.000 dkr
 • Løn og bonus: 145.000.000 dkr
 • Sponsorater: 38.000.000 dkr
 • Født: 16.07.1989
 • Nation: Wales
Gareth Bale
Gareth Bale, den evige nummer to i Real Madrid, er også nummer to på vores liste over EM 2023 – de bedst betalte spillere. Her for Wales mod Østrig ved EM i 2016. Kilde – Steindy under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Havde det ikke været for Messi og Ronaldo, havde Gareth Bale formentlig stået endnu tydeligere i historiens store fodboldbog. Superstjernen fra Wales var i flere år verdens dyrest handlede spiller. I 2013 var Real Madrid således de første til at købe en spiller for magiske 100 millioner euro, eller 750 millioner kr.

Efter et par år i den spanske hovedstad havde Gareth Bale hjulpet klubben til at vinde Champions League i 2 ud af 3 sæsoner. Og rygterne begyndte at sende ham til Manchester United i en ny rekordhandel. Bale var på toppen af karrieren, og Real Madrid så ingen anden udvej end at gøre ham til den bedst lønnede spiller i verden i 2016. Det varede dog kun en kortere periode, indtil Messi og Ronaldo forlængede deres kontrakter. Dermed blev løn-hierarkiet igen sat tilbage på plads.

Bale er en meget vigtig frontfigur for Adidas, der i 2014 lavede en seks-årig aftale med den hurtige kantspiller til 170 millioner kr. Adidas er over det hele på Bale’s Instagram-profil, men i modsætning til sponsor-magneten Ronaldo, får de godt 40 millioner følgere ikke meget andet serveret end fodboldbilleder, hvor Adidas indgår.

Spil på Bale som topscorer til EM 2023. Hent din EM bonus hos bet365 ved at trykke på knappen nedenfor.

Den stille knægt fra Cardiff

For selvom Gareth Bale har haft alle muligheder i verden for at skrive under på utallige sponsoraftaler, kan berømmelsen ikke ligefrem påstås at have steget Gareth fra Cardiff til hovedet. Bale går allermest op i familien og bruger også jævnligt sin Instagram-konto til at promovere velgørenhedsprojektet Socceraid, der samler penge ind til Unicef.

På fodboldbanen er det dog gået mindre imponerende for Bale de sidste par år. Han har været ramt af skader, været sat af holdet og mange har beskyldt ham for at drive den af i Real Madrid og nyde sin enorme løncheck. Der er i hvert fald stor forargelse i Storbritannien, hvor han bliver beskyldt for at prioritere pengene og sin golf over fodbolden.

Forargelsen er så stor, at der i 2013 blev oprettet en hjemmeside kaldet “Whatbaleearns.co.uk”. Hjemmesiden er udelukkende dedikeret til at tælle alle de penge, Gareth Bale tjener i Real Madrid, sekund for sekund.

Nu er Bale vendt hjem til Tottenham for at genstarte karrieren, der er begyndt at gå på hæld.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening