EM topscorer

EM i fodbold bringer altid spilleglæden frem hos fodboldfans. I denne artikel kigger vi nærmere på et af de mest populære spil på Europamesterskabet i fodbold: nemlig EM topscorer betting. Så læn dig tilbage og læs vores EM turnerings tips: Topscorer-betting.

Spil på en EM topscorer

Det er jo selvfølgeligt nogen af angriberne fra de bedste hold til EM som topper EM topscorer listen. Bland andet Lukaku har været i forrygende form for Inter denne sæson og Harry Kane har denne sæson igen leveret en stabil indsats med 23 mål for Tottenham. Derfor er de to spillere at finde helt øverst på listen med de laveste EM odds for topscorere.

EM topscorer 2021

Topscorer EM: Kandidater til den gyldne støvle

Til sidst har vi fundet en nuværende top 4 EM topscorer kandidater. Vi har målrettet kigget på spillere fra  England, Belgien og Frankrig ligesom Cristiano Ronaldo aldrig kan udelukkes, selvom alderen begynder at trykke. Udover hans enestående evner spiller han trods alt for de forsvarende europamestre.

Harry Kane

Kane´s rolle for England er som holdets offensive target-man, hvor alle andre har til opgave at sætte ham op til at score mål. Og endelig fordi, han som nævnt er holdets straffesparkskytte.

Romelu Lukaku

Ved VM 2018 fik Belgien bronze og lignede dermed endelig det stærke mandskab, mange i årevis har ment, de havde potentiale til. Dengang blev Lukaku topscorer for belgierne med 4 mål stærkt forfulgt af Eden Hazards 3. Lukaku og Kane minder på mange måder om hinanden, også i rollen på landsholdet, hvor han er holdets target-man.

em 2021 topscorer

Kylian Mbappé

Mbappé ligner et talent i særklasse, der med den rette træning kan blive en af ikke blot Frankrigs, men verdenshistoriens største nogensinde, hvilket hans vanvittige præstationer som blot 19-årig ved VM 2018 vidnede om.

Mbappés kandidatur som EM 2021 topscorer bliver ikke mindre af hans fortrinlige samarbejde med medangriber Antoine Griezmann.

Cristiano Ronaldo

Som talisman for de regerende mestre og en af verdens giftigste angribere nogensinde er Cristiano Ronaldo selvskrevet kandidat. Han vil være 36, når EM 2021 går i gang, men få behandler deres krop så godt som portugiseren, der har scoret 9 gange i 21 EM-kampe for sit hjemland.

Hvad skal man overveje, før man spiller på en EM topscorer?

Selvom det er et spil, mange foretrækker for liren snarere end på jagten på profit, så er der ingen grund til at spille med hovedet under armen. Og der en masser af overvejelser, du bør gøre dig, hvis du vil have lir og gode muligheder for at score lidt mønt på EM betting. Lad os dykke ned i dem!

Holdets muligheder

Nogle har en tendens til at vurdere spillere isoleret set uden at overveje omstændighederne. Det er en åbenlys fejl.

Det første, du bør kigge på, er hvilket hold, den pågældende spiller optræder hos. Et godt eksempel er Polens Robert Lewandowski. Med 56 mål i 104 landskampe og titlen som topscorer i VM 2018 kvalifikationen kunne den polske skarpretter umiddelbart ligne et frækt bud på en topscorer. Men tager vi et kig på Polens fodboldhistorik, tegner sig et knap så flatterende billede.

Ud af 15 europamesterskaber har landet kun kvalificeret sig til 3 slutrunder, og her lyder statistikken på 2 x gruppespil og en enkelt ottendedelsfinale som de bedste resultater. Med et foreløbigt max på 4 kampe ved en EM-slutrunde er det svært for selv den skarpeste angriber at blive EM-topscorer i en turnering, hvor finaledeltagerne vil opnå 7 kampe.

Derudover er det også vigtigt at kigge på holdets sammensætning og spillestil. Tag Spanien, der i 2012 smadrede al modstand, da de vandt europamesterskabet med en målscore på 12-1. Trods deres overlegenhed var mandskabet baseret på et kollektiv, hvor alle leverede både mål og assists, og topscorer Torres scorede således rekordlave 3 mål i turneringen.

Nogle hold er bygget op omkring en enkelt spiller, der skal score målene, andre er mere flydende. Og selvom det er en langt mindre vigtig faktor end holdets generelle styrke, er ikke uvæsentligt. Det giver også god mening at kigge på, om der er tale om et angrebsivrigt hold, der ikke stopper, når de er foran 3-0, eller om der er tale om et mere pragmatisk mandskab.

topscorer em

Spillerform

Udover holdets form, styrke, opbygning etc. er det vigtigste nu engang de pågældende topscorer kandidater selv. Også her er der en række faktorer, du skal være opmærksom på.

Skader og karantæner

Så du har fundet et par kandidater fra nogle af de forventede tophold i EM-turneringen. Du skal nu tage et kig på spillernes personlige historik for at vurdere, hvor mange kampe de forventes at deltage i. Skader er en åbenlys faktor, og her skal du ikke blot vurdere skadehistorik, men også holde øje med deres form op til turneringens begyndelse. Er spilleren eksempelvis med i truppen trods dårlig fysisk form, fordi han er for vigtig at udelade?

En anden faktor er karantæner. Rager spilleren mange gule – eller sågar røde – kort til sig, hvorfor han kan forventes ikke at deltage i alle holdets kampe? En enkelt kamp i skammekrogen kan give konkurrenterne den afgørende fordel i kampen om kunne lade sig krone som EM-topscorer.

Straffespark og slutrundehistorik

En omstændighed ved spilleren, du skal have i betragtning, er formen ved slutrunder og i store opgør. Nogle trives bedst under maksimalt pres, mens andre bukker under for det. Et eksempel på sidstnævnte er førnævnte Lewandowski, der ved VM 2018 fik kritik for netop at underperforme, da han måtte tage hjem med 0 mål i skoene.

Bliver vi ved 2018, understreger det en omstændighed, du heller ikke må se bort fra, nemlig om spilleren har faste roller ved dødbolde. Ved VM 2018 blev Harry Kane topscorer med 6 mål foran Griezmann, Mbappé, Cristiano Ronaldo og Denis Cheryshev, der alle scorede 4 mål. Halvdelen af Kanes mål blev scoret på straffespark.

EM topscorere historie

Lad os tage et kig på historikken for EM topscorere, før vi går videre og tager et kig på EM topscorer kandidater og mulige spilforslag.

ÅrSpillerLandMålKampe
1960Valentin Ivanov (+ 4 andre)Sovjetunionen22
1964Jesús María Pereda
Ferenc Bene
Dezső Novák
Spanien
Ungarn
Ungarn
2
2
2
2
2
1
1968Dragan DžajićJugoslavien23
1972Gerd MüllerVesttyskland42
1976Dieter MüllerVesttyskland42
1980Klaus AllofsVesttyskland33
1984Michel PlatiniFrankrig95
1988Marco van BastenHolland55
1992Henrik Larsen
Karl-Heinz Riedle
Dennis Bergkamp
Tomas Brolin
Danmark
Tyskland
Holland
Sverige
3
3
3
3
4
5
4
4
1996Alan ShearerEngland55
2000Patrick Kluivert
Savo Milošević
Holland
Jugoslavien
5
5
5
4
2004Milan BarošTjekkiet55
2008David VillaSpanien44
2012Mario Mandžukić (+ 5 andre)Kroatien33
2016Antoine GriezmannFrankrig67

Et dyk ned i statistikken

Og hvad kan vi så bruge det til? Rigtig meget faktisk, hvis du vil kaste dig ud i EM topscorer betting. Først og fremmest er det vigtigt at være obs på, at der skete en vigtig ændring ved EM 2016. Her blev antallet af deltagere og kampe nemlig øget, så finaledeltagerne nu skulle igennem 7 kampe, før de kunne lade sig krone som europamestre.

Dermed fortsatte udvidelsen af turneringen, der i 1960’erne var overstået efter blot 2 kampe.

Selvom der er store udsving i antallet af spillede kampe gennem EM-turneringerne over årenes løb, kan vi stadig udlede statistik på turneringerne. Dividerer vi antallet af mål scoret af topscorerne med det gennemsnitlige antal mål fra topscorerne, ender vi ud med, at topscoreren i gennemsnit har scoret 1,0037 mål per kamp. Altså et mål per kamp. Og det er vigtig information, når du skal bette på EM 2021 topscoreren. Mere om det i næste afsnit.

Alternative spil på EM topscorere

Til slut i artiklen kigger vi på nogle af de bedste bud som EM topscorer. Men lad os først se på alternative væddemål på EM topscorere.

Hvor mange mål, der bliver scoret

Som vi viste i forrige afsnit har EM topscoreren historisk set i gennemsnit scoret præcis ét mål per kamp. Derfor er et alternativ til EM topscorer væddemål, som er værd at overveje, hvor mange mål topscoreren ender med at score, uanset hvem, der ender med den gyldne støvle.

Eftersom vinderen af EM 2021 vil skulle klare sig igennem 7 kampe, er det derfor værd at overveje et spil på, at topscoreren ender med præcis 7 mål, hvis oddset vel og mærke har god værdi.

Top 3

Et alternativ til at spille på en topscorer er at spille på, at en given spiller når i eksempelvis top 3 på den samlede topscorerliste. Fordelen er selvfølgelig, at det reducerer din risiko. Ulempen er omvendt, at det i nogle tilfælde kan barbere dit odds så langt ned, at det reelt ikke giver megen mening at kaste penge efter væddemålet.

Spiller vs. spiller

Endelig vil vi fremhæve spiller vs spiller som et bud på EM topscorer betting. Her kan du på en lang liste af kandidater udvælge to spillere, som skal dyste om at score flest mål. Det kunne eksempelvis være Mbappé mod Cristiano Ronaldo. Denne type væddemål egner sig godt, hvis du har et indgående kendskab til både de pågældende spillere og deres respektive hold.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening