Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

EM topscorer

EM bringer altid spilleglæden frem hos mange fodboldfans. I denne artikel kigger vi nærmere på et af de mest populære spil på slutrunder som EM: nemlig EM topscorer betting. Så læn dig tilbage og læs vores EM turnerings tips: Topscorer-betting.

Spil på en EM topscorer

Topscorerbet365 bonuskode: BIGBETUnibet
Spil på Ronaldo

Gå til bet365

Reklamelink. Regler og vilkår gælder +18

Gå til Unibet

Reklamelink. Regler og vilkår gælder +18
Spil på Kane

Gå til bet365

Reklamelink. Regler og vilkår gælder +18

Gå til Unibet

Reklamelink. Regler og vilkår gælder +18
Spil på Mbappé

Gå til bet365

Reklamelink. Regler og vilkår gælder +18

Gå til Unibet

Reklamelink. Regler og vilkår gælder +18

| StopSpillet | ROFUS.nu |

Hvad skal man overveje, før man spiller på en EM topscorer?

Selvom det er et spil, mange foretrækker for liren snarere end på jagten på profit, så er der ingen grund til at spille med hovedet under armen. Og der en masser af overvejelser, du bør gøre dig, hvis du vil have lir og gode muligheder for at score lidt mønt på EM betting. Lad os dykke ned i dem!

Holdets muligheder

Nogle har en tendens til at vurdere spillere isoleret set uden at overveje omstændighederne. Det er en åbenlys fejl.

Det første, du bør kigge på, er hvilket hold, den pågældende spiller optræder hos. Et godt eksempel er Polens Robert Lewandowski. Med 56 mål i 104 landskampe og titlen som topscorer i VM 2018 kvalifikationen kunne den polske skarpretter umiddelbart ligne et frækt bud på en topscorer. Men tager vi et kig på Polens fodboldhistorik, tegner sig et knap så flatterende billede.

Ud af 15 europamesterskaber har landet kun kvalificeret sig til 3 slutrunder, og her lyder statistikken på 2 x gruppespil og en enkelt ottendedelsfinale som de bedste resultater. Med et foreløbigt max på 4 kampe ved en EM-slutrunde er det svært for selv den skarpeste angriber at blive EM-topscorer i en turnering, hvor finaledeltagerne vil opnå 7 kampe.

Derudover er det også vigtigt at kigge på holdets sammensætning og spillestil. Tag Spanien, der i 2012 smadrede al modstand, da de vandt europamesterskabet med en målscore på 12-1. Trods deres overlegenhed var mandskabet baseret på et kollektiv, hvor alle leverede både mål og assists, og topscorer Torres scorede således rekordlave 3 mål i turneringen.

Nogle hold er bygget op omkring en enkelt spiller, der skal score målene, andre er mere flydende. Og selvom det er en langt mindre vigtig faktor end holdets generelle styrke, er ikke uvæsentligt. Det giver også god mening at kigge på, om der er tale om et angrebsivrigt hold, der ikke stopper, når de er foran 3-0, eller om der er tale om et mere pragmatisk mandskab.

Spillerform

Udover holdets form, styrke, opbygning etc. er det vigtigste nu engang de pågældende topscorer kandidater selv. Også her er der en række faktorer, du skal være opmærksom på.

Skader og karantæner

Så du har fundet et par kandidater fra nogle af de forventede tophold i EM-turneringen. Du skal nu tage et kig på spillernes personlige historik for at vurdere, hvor mange kampe de forventes at deltage i. Skader er en åbenlys faktor, og her skal du ikke blot vurdere skadehistorik, men også holde øje med deres form op til turneringens begyndelse. Er spilleren eksempelvis med i truppen trods dårlig fysisk form, fordi han er for vigtig at udelade?

En anden faktor er karantæner. Rager spilleren mange gule – eller sågar røde – kort til sig, hvorfor han kan forventes ikke at deltage i alle holdets kampe? En enkelt kamp i skammekrogen kan give konkurrenterne den afgørende fordel i kampen om kunne lade sig krone som EM-topscorer.

Straffespark og slutrundehistorik

En omstændighed ved spilleren, du skal have i betragtning, er formen ved slutrunder og i store opgør. Nogle trives bedst under maksimalt pres, mens andre bukker under for det. Et eksempel på sidstnævnte er førnævnte Lewandowski, der ved VM 2018 fik kritik for netop at underperforme, da han måtte tage hjem med 0 mål i skoene.

Bliver vi ved 2018, understreger det en omstændighed, du heller ikke må se bort fra, nemlig om spilleren har faste roller ved dødbolde. Ved VM 2018 blev Harry Kane topscorer med 6 mål foran Griezmann, Mbappé, Cristiano Ronaldo og Denis Cheryshev, der alle scorede 4 mål. Halvdelen af Kanes mål blev scoret på straffespark.

Harry Kane
Harry Kane var Englands faste straffeskytte ved VM 2018. Det er et vigtigt parameter, når man skal forsøge at gætte en turneringstopscorer. Kilde – Антон Зайцев under CC BY-SA 3.0

EM topscorere historie

Lad os tage et kig på historikken for EM topscorere, før vi går videre og tager et kig på EM topscorer kandidater og mulige spilforslag.

ÅrSpillerLandMålKampe
1960Valentin Ivanov (+ 4 andre)Sovjetunionen22
1964Jesús María Pereda
Ferenc Bene
Dezső Novák
Spanien
Ungarn
Ungarn
2
2
2
2
2
1
1968Dragan DžajićJugoslavien23
1972Gerd MüllerVesttyskland42
1976Dieter MüllerVesttyskland42
1980Klaus AllofsVesttyskland33
1984Michel PlatiniFrankrig95
1988Marco van BastenHolland55
1992Henrik Larsen
Karl-Heinz Riedle
Dennis Bergkamp
Tomas Brolin
Danmark
Tyskland
Holland
Sverige
3
3
3
3
4
5
4
4
1996Alan ShearerEngland55
2000Patrick Kluivert
Savo Milošević
Holland
Jugoslavien
5
5
5
4
2004Milan BarošTjekkiet55
2008David VillaSpanien44
2012Mario Mandžukić (+ 5 andre)Kroatien33
2016Antoine GriezmannFrankrig67
2020

Et dyk ned i statistikken

Og hvad kan vi så bruge det til? Rigtig meget faktisk, hvis du vil kaste dig ud i EM topscorer betting. Først og fremmest er det vigtigt at være obs på, at der skete en vigtig ændring ved EM 2016. Her blev antallet af deltagere og kampe nemlig øget, så finaledeltagerne nu skulle igennem 7 kampe, før de kunne lade sig krone som europamestre.

Dermed fortsatte udvidelsen af turneringen, der i 1960’erne var overstået efter blot 2 kampe.

Selvom der er store udsving i antallet af spillede kampe gennem EM-turneringerne over årenes løb, kan vi stadig udlede statistik på turneringerne. Dividerer vi antallet af mål scoret af topscorerne med det gennemsnitlige antal mål fra topscorerne, ender vi ud med, at topscoreren i gennemsnit har scoret 1,0037 mål per kamp. Altså et mål per kamp. Og det er vigtig information, når du skal bette på EM 2021 topscoreren. Mere om det i næste afsnit.

Cristiano Ronaldo
Sammen med Platini er Ronaldo den mest scorende nogensinde ved EM. Men kuriøst nok er han aldrig blevet turnerings-topscorer. Her er han mod Tyskland ved EM 2012. Kilde Илья Хохлов, Ilya Khokhlov og Ilja Chochłow under CC Attribution-SA 3.0 Unported

Alternative spil på EM topscorere

Til slut i artiklen kigger vi på nogle af de bedste bud som EM topscorer. Men lad os først se på alternative væddemål på EM topscorere.

Hvor mange mål, der bliver scoret

Som vi viste i forrige afsnit har EM topscoreren historisk set i gennemsnit scoret præcis ét mål per kamp. Derfor er et alternativ til EM topscorer væddemål, som er værd at overveje, hvor mange mål topscoreren ender med at score, uanset hvem, der ender med den gyldne støvle.

Eftersom vinderen af EM 2021 vil skulle klare sig igennem 7 kampe, er det derfor værd at overveje et spil på, at topscoreren ender med præcis 7 mål, hvis oddset vel og mærke har god værdi.

Top 3

Et alternativ til at spille på en topscorer er at spille på, at en given spiller når i eksempelvis top 3 på den samlede topscorerliste. Fordelen er selvfølgelig, at det reducerer din risiko. Ulempen er omvendt, at det i nogle tilfælde kan barbere dit odds så langt ned, at det reelt ikke giver megen mening at kaste penge efter væddemålet.

Spiller vs. spiller

Endelig vil vi fremhæve spiller vs spiller som et bud på EM topscorer betting. Her kan du på en lang liste af kandidater udvælge to spillere, som skal dyste om at score flest mål. Det kunne eksempelvis være Mbappé mod Cristiano Ronaldo. Denne type væddemål egner sig godt, hvis du har et indgående kendskab til både de pågældende spillere og deres respektive hold.

EM turnerings tips: Topscorer kandidater

Til sidst har vi fundet en nuværende top 5 EM topscorer kandidater. Vi har målrettet kigget på spillere fra Tyskland, England, Italien, Frankrig, Spanien og Holland, ligesom Cristiano Ronaldo aldrig kan udelukkes, selvom alderen begynder at trykke. Udover hans enestående evner spiller han trods alt for de forsvarende europamestre.

Holland har vi sorteret fra, da de nuværende foretrukne i angrebet, henholdsvis Memphis Depay, Luuk de Jong etc., ganske enkelt ligner for svage kort. Det samme gælder Italien, hvor Ciro Immobile med 36 mål for Lazio i 19/20 sæsonen var ustyrlig, men med 10 mål i 41 landskampe ikke har kunnet overføre formen til Nerazzurri.

Det efterlader os med kandidater fra England, Frankrig, Spanien og altså Cristiano Ronaldo. Lad os starte med ham.

Cristiano Ronaldo

Som talisman for de regerende mestre og en af verdens giftigste angribere nogensinde er Cristiano Ronaldo selvskrevet kandidat. Han vil være 36, når EM 2021 går i gang, men få behandler deres krop så godt som portugiseren, der har scoret 9 gange i 21 EM-kampe for sit hjemland.

Harry Kane

Harry Kane er lidt af en bobler. Mest af alt fordi, England er blandt de svagere hold i Europas absolutte top. Alligevel er han kommet med af tre grunde. Han er forsvarende VM-topscorer. Hans rolle for England er som holdets offensive target-man, hvor alle andre har til opgave at sætte ham op til at score mål. Og endelig fordi, han som nævnt er holdets straffesparkskytte. Skulle oddset være godt nok, kunne Raheem Sterling være et bud på et alternativ.

EM turnerings tips: Topscorer Kylian Mbappe
Et åbenlyst bud på et EM turnerings tips: Topscorer er den unge komet Kylian Mbappé. Foto – Biser Todorov under CC Attribution 4.0 International

Romelu Lukaku

Ved VM 2018 fik Belgien bronze og lignede dermed endelig det stærke mandskab, mange i årevis har ment, de havde potentiale til. Dengang blev Lukaku topscorer for belgierne med 4 mål stærkt forfulgt af Eden Hazards 3. Lukaku og Kane minder på mange måder om hinanden, også i rollen på landsholdet, hvor han er holdets target-man.

Serge Gnabry (og Timo Werner)

Hos Tyskland var Serge Gnabry med afstand den giftigste i kvalifikationen. 8 mål blev det til, mens nummer to, Leon Goretzka, nettede halvt så mange gange. Gnabry har for både land og klub (FC Bayern München) vist uhyggelig form i de seneste år, og han forventes at få en god turnering i sommeren 2021.

Et andet bud er angrebskollegaen Timo Werner, der nu prøver sig af i Premier League for Chelsea. Werner er dog længe blevet beskyldt for at score for lidt, og i kvalifikationen blev det da også kun til 2 scoringer.

Antoine Griezmann og Kylian Mbappé

De sidste to spillere, vi har taget med, er begge franskmænd og hyper farlige. Begge blev delt toer på den samlede VM topscorer-liste med 4 mål, nemlig Antoine Griezmann og Kylian Mbappé. Mbappé ligner et talent i særklasse, der med den rette træning kan blive en af ikke blot Frankrigs, men verdenshistoriens største nogensinde, hvilket hans vanvittige præstationer som blot 19-årig ved VM 2018 vidnede om.

Mbappés kandidatur som EM 2021 topscorer bliver ikke mindre af hans fortrinlige samarbejde med medangriber Antoine Griezmann. Griezmann blev ikke blot Frankrigs delte topscorer i 2018, men var også topscorer ved EM 2016 med 6 mål.

Med Frankrigs status som forsvarende EM-sølvvinder og verdensmester, hvor de ikke ser ud til at slippe bremsen foreløbig, og to af Europas farligste angribere i sin fold, er det svært at komme på grunde til, at Griezmann og Mbappé ikke skulle være blandt favoritterne.

EM live score

Skal du holde øje med, hvordan dit bud på en EM topscorer klarer sig, selvom du ikke kan se kampen? Så er der heldigvis skarpe udbydere af EM live score klar til at hjælpe dig.

De bedste udbydere af EM live score

Vi har udvalgt tre hjemmesider, der alle leverer EM live score. Vi gennemgår hver enkelt kandidat og ser på deres fordele og ulemper.

Livescore.com

Livescore.com er lidt af en ‘grand old man’, som de fleste af os, med nogle år på bagen, kan huske helt fra internettets spæde begyndelse. Der er altså tale om en EM live score udbyder med et solidt ry og også en vis nostalgi over sig.

Livescore.com er kendt for at levere lynhurtige opdateringer, og med sit no nonsense design er det også et godt sted at besøge fra sin mobil og hurtigt få overblikket over alle større opgør, der spilles pt. Det hurtige overblik er også en af grundene til, at livescore trods meget få ændringer i årenes løb stadig er så populært blandt mange brugere.

Fordele

 • Lynhurtige opdateringer
 • Formentlig det bedste sted at få et hurtigt overblik

Ulemper

 • For nogle vil designet være kitsch og charmerende. Andre vil finde det utiltalende.
 • Få muligheder for at få detaljeret viden om de enkelte kampe

Bold.dk

Fra en grand old man til en anden. Danske bold.dk er Danmarks største fodboldsite og også et af de ældste.

Bold.dk har over årenes løb gennemgået adskillige forandringer, også på deres livescore, som er blevet opdateret og udvidet af flere omgange. Modsat livescore.com får du flere informationer uden at skulle klikke på hver enkelt kamp, da designet automatisk viser en række informationer såsom målscorere, gule og røde kort etc. Grafikken vil også tiltale flere, da der er kælet noget mere for detaljen.

På større opgør såsom EM live score kampe kan man også se flere informationer såsom skudstatistik, startopstillinger, ind- og udskiftninger.

Fordele

 • Mange flere detaljer end på livescore.com
 • Designet vil formentlig falde i fleres smag

Ulemper

 • Der er oftere fejl i bold.dks livescore end hos livescore.com
 • Vil du gennemgå resultater på mange kampe på én gang, skal du scrolle noget mere for sagen

Flashscore

Den sidste kandidat, vi har taget med, er flashscore.dk. Flashscore tilbyder lidt en blandet landhandel med noget af det bedste – og knap så gode – fra de to andre kandidater.

På flashscore.dk kan du lige som på livescore.com se resultater og live score på en lang række sportsgrene og ikke blot på fodbold, som det er tilfældet hos bold.dk. Udbuddet af livescore er også større end på bold.dk, og på flashscore.dk finder du på forsiden også livescore fra mange små ligaer verden over såsom Angola, Bahrain, mindre australske ligaer etc.

En fed, unik feature ved Flashscore er desuden, at du kan klikke på opgør, der ikke er startet, og se, hvilke spillere der er utilgængelige for de to hold.

Fordele

 • Meget omfattende livescore.
 • Unik feature med mulighed for let at se, hvilke spillere der er skadede eller har karantæne, inden opgøret er startet.

Ulemper

 • Fordi udbuddet er så stort, kan man af og til skulle klikke et par gange eller scrolle en del for at finde det, man vil se.
 • Mindre lækkert layout end bold.dk

Vi håber, du er blevet inspireret af vores gennemgang af bud på EM topscorere. Held og lykke med din kupon!

Læs mere om EM i vores artikler nedenfor: