Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

 Håndbold EM Herrer 2019

håndbold em for herrer
Nikola Karabatic og Frankrig er favoritter til EM. Foto: Steindy [CC BY-SA 3.0]

Det nye år kastes traditionen tro i gang med Håndbold EM for herrer. Frankrig er favoritter, men der er høje odds at hente på både Danmark og Norge. 

Gå direkte til:

EM Odds på DanmarkHåndbold EM bookmakere – EM odds på favoritter – Kampprogram

Der er garanti for håndbold i verdensklasse når Hansen, Landin, Karabatic, Gensheimer og alle de andre stjerner skal kæmpe om guldet ved Håndbold EM for herrer.

I januar afholdes VM i håndbold for 13. gang. Kroatien er værtsnation, og der er virkelig lagt op til heksekedel-stemning, når flere af landene fra Balkan-regionen tørner sammen.

Sidste gang EM Håndbold for herrer blev afholdt i Balkan-regionen var 2012 i Serbien. Her vandt Danmark guldet foran Serbien og netop Kroatien på 3. pladsen.

Håndbold EM odds på Danmark

Danmark har set stærke ud efter, at Nikolaj Jacobsen har taget over som landstræner. På trods af de gode præstationer, er der for første gang i flere år odds på over 5,00 på guld til Danmark ved en slutrunde.

Lidt overraskende er der meget høje odds på Norge som vinder af EM håndbold for herrer. De unge nordmænd, anført at Sander Sagosen, vandt i 2017 sølv ved VM.

Odds på Håndbold EM Herre fra Unibet (opdateret 16. januar)

LandsholdOdds – vinderOdds – 1-3
Frankrig3,05
Danmark4.00
Kroatien8.00
Norge8.00
Spanien9.00
Tyskland9.00

Se alle odds hos Unibet

Bedste Håndbold EM bookmakere

Vi har udvalgt tre bookmakere, som vi mener, er de bedste Håndbold EM bookmakere, hvis du vil spille åå Håndbold EM odds.

BookmakerStartbonusSpil her
Unibet100% op til 1.500 kronerUnibet.dk
NordicBet100% op til 2.000 kronerNordicBet.dk
Betfair100% op til 2.000 kronerBetfair.dk

Unibet

Unibet er sponsor for Dansk Håndbold Forbund. Du kan derfor godt forvente interessante spil på Danmark under slutrunden.

Hvis du vil spille hos en bookmaker med stort fokus på EM-slutrunden, så er Unibet et godt valg.

Anmeldelse: Læs vores anmeldelse af Unibet bonuskode

Unibet er en erfaren bookmaker med mange års erfaring, og i Danmark har de officielt tilbudt online betting siden 2012. Unibet er også kendt for at have høje odds på live kampe.

Spil på EM hos Unibet

NordicBet

NordicBet har stort fokus på nordiske sportsgrene og ligaer. Derfor kan du også godt forvente et stort fokus på Håndbold EM for herrer.

Anmeldelse: Læs vores anmeldelse af NordicBet bonussen

NordicBet vil sandsynligvis have ekstra gode spil på de nordiske deltagere, Sverige, Norge og Danmark. Sidste håndboldslutrunde bød på flere risikofrie væddemål fra NordicBet.

Spil på EM håndbold hos NordicBet

Betfair

Betfair tilbyder typisk tårnhøje odds på enkelte kampe, hvis man opretter en bruger. Det vil ikke komme som en overraskelse, hvis Betfair vil gøre noget lignende til Danmarks kampe ved Håndbold EM.

Så det kan godt betale sig at vente med at oprette en konto hos Betfair, indtil Danmark skal i aktion.

Anmeldelse: Læs vores anmeldelse af Betfairs Promokode

Betfair er både en traditionel bookmaker, men tilbyder også en spillebørs, hvor du vædder med andre brugere. Spillebørsen kræver lidt at sætte sig ind i, men det er ofte her, at du finder bedre odds på håndbold, fodbold og meget andet.

Spil på EM håndbold hos Betfair

Håndbold EM odds på favoritter

16 hold har kvalificeret sig til Håndbold EM for herrer og er blevet inddelt i fire grupper.

I gruppespillet handler det om at undgå 4. pladsen, da 1-3 pladsen er kvalificeret til mellemrunden. De tre første hold tager point med over i mellemrunden, så hver eneste kamp er vigtig.

I mellemrunden bliver Gruppe A og B parret sammen, og Gruppe C og D bliver parret. Herunder får du et overblik over favoritterne i de fire indledende gruppespil.

Favoritter til Håndbold EM i Gruppe A

Gruppe A
Kroatien
Sverige
Serbien
Island

Favorit i gruppe A er Kroatien

Kroatien har i flere år været i gang med et generationsskifte efter, at legenden Ivano Balic og resten af hans generation takkede af. Med Balic som den store stjerne vandt Kroatien både OL og VM-guld i 00’erne.

Derfor er der altid enorme forventinger til landsholdet, når de trækker i trøjen. Og med hjemmebanen som fordel skal kroaterne helst vinde Håndbold EM for herrer – for første gang nogensinde.

Se odds på Kroatien hos Unibet

Største profil: Domagoj Duvnjak

Kroatiens helt store stjerne og playmaker Domagoj Duvnjak blev i foråret opereret for springer-knæ, og THW Kiel-stjernen har stadig ikke været på banen siden operationen.

Den nu 27-årige Duvnjak blev i 2013 kåret til Verdens bedste håndboldspiller, men han mangler endnu at vinde en international slutrunde med landsholdet.

håndbold em 2018
Domagoj Duvnjak (i midten). Foto: Steindy [CC BY-SA 3.0]
Duvnjak skulle efter planen vende tilbage til håndboldbanen i december. Kroatien beder uden tvivl til de højere magter om, at superstjernen når at blive klar til Håndbold EM.

Gruppe B

Gruppe B
Frankrig
Hvideruslnd
Norge
Østrig

Favorit i gruppe B er Frankrig

Frankrig har i mange år ikke kunnet møde op til en slutrunde uden at være favorit, og sådan er det også denne gang.

De franske stjerner vandt i Håndbold VM 2017 på hjemmebane, hvor man samtidig sagde farvel til legender som Thierry Omeyer og Daniel Narcisse.

Frankrigs træner, Didier Dinart, brugte dog allerede VM-slutrunden til at spille flere af de franske stortalenter ind på holdet.

Hvis man skal pege på en svaghed hos de franske stjerner, er det uden tvivl på målmandsposten. Thierry Omeyer var i mange år berygtet for at lukke målet helt af, når kampene skulle afgøres, det kan ikke helt siges om hans arvtager, Vincent Gerrard.

Odds på Frankrig hos Unibet

Største profil: Nikola Karabatic

Tre gange EM-guld, tre gange OL-guld, fire gange VM-guld og tre gange Verdens bedste håndboldspiller!

Det er ikke tilfældigt, at Karabatic bliver nævnt som den måske bedste håndboldspiller gennem tiden. Superstjernen er efterhånden fyldt 33 år, men han er nok stadig den bedste tovejs-spiller i verden.

Håndbold EM odds
Nikola Karabatic. Foto: Steindy [CC BY-SA 3.0]
Der hviler dog et endnu tungere pres på Karabatic, nu hvor hans mangeårige holdkammerater Omeyer og Narcisse har takket af på landsholdet.

Gruppe C

Gruppe C
Tyskland
Makedonien
Montenegro
Slovenien

Favorit i gruppe C er Tyskland

Tyskland tog fusen på hele håndboldverdenen, da de vandt håndbold EM 2016 i Polen. Frankrig og Danmark var de store favoritter, men begge hold røg tidligt ud af turneringen.

De forsvarende mestre manglede dengang deres største stjerne, Uwe Gensheimer, men det unge hold viste utrolig stort sammenhold og fantastisk fight.

En del af forklaringen på sejren, var målmanden Andreas Wolff, som fik sit helt store gennembrud. Han har dog ikke fået meget spilletid i THW Kiel, efter at han har skrevet en forhåndskontrakt med Kielce.

Odds på Tyskland hos Unibet

Største profil: Uwe Gensheimer

Uwe Gensheimer er den type spiller, man som håndboldfan tænder tv’et for at se i aktion. Teknisk har den 31-årige tysker taget spillet til et helt nyt niveau.

Hvis du synes Lars Christiansen var en spektakulær afslutter, så vil du nemt falde ned af stolen, når Uwe Gensheimer for alvor folder sig ud.

Håndbold Em program
Uwe Gensheimer. Foto: Armin Kübelbeck [CC BY-SA 3.0]
Han er en af de sikreste straffeskytter i verden og Tyskland håber på at PSG-stjernen er i det helt store målhumør når det går løs i Kroatien.

Gruppe D

Gruppe D
Spanien
Danmark
Tjekkiet
Ungarn

Favorit i gruppe D er Danmark

Mikkel Hansen, Niklas Landin og resten af landsholdet er faktisk den mest vindende nation ved Håndbold EM for herrer. Men Danmark har ikke vundet turneringen siden 2012 i Serbien.

Efter at Nikolaj Jacobsen har overtaget landsholdet, er der ikke særlig meget der taler imod dansk EM-guld.

Den mangeårige profil Kasper Søndergaard har takket af på landsholdet, men i efterårets Golden League-stævne havde Nikolaj Jacobsen allerede en afløser klar, som imponerede mod Norge og Frankrig: Morten Balling.

Odds på Danmark hos Unibet

Største profil: Mikkel Hansen

Ingen over og ingen ved siden af – 30-årige Mikkel Hansen er Danmarks største stjerne. Hans makkerskab med Niklas Landin i målet, har allerede ført til VM-sølv, EM-guld og OL-triumfen i 2016.

Det er sandsynligvis en meget sulten Mikkel Hansen der møder op Håndbold EM for herrer. Hans klub, PSG, hentede i sommers Sander Sagosen, som i mange kampe er blevet foretrukket foran Hansen.

Mikkel Hansen Håndbold Herrer
Mikkel Hansen. Foto: Wesley Pardin [CC BY-SA 3.0]
Men på landsholdet kan Mikkel Hansen være sikker på spilletid og ansvar. Så man kan godt skrue forventningerne op til den danske superstjerne, som to gange er blevet kåret til Verdens bedste håndboldspiller.

Håndbold EM Program og Stilling

Modsat VM-slutrunderne, hvor man ryger direkte i knockout-kampe, bliver der til Håndbold EM for herrer spillet et mellemspil efter at de første grupper er blevet afgjort.

De tre bedst placerede hold i hver gruppe går videre til mellemspillet, hvor man i såkaldte mellempuljer spiller om at komme direkte i semifinalerne.

I mellempuljen tager man de point med over, som man har fået imod de tre andre tophold i det indledende gruppespil.

Danmark er i Gruppe D som bliver parret med Gruppe C i mellemspillet. Dermed undgår Danmark at møde Kroatien og Frankrig før en eventuel semifinale.

Store Balkan-brag i vente

Med både Kroatien og Serbien i pulje A og Montenegro, Makedonien og Slovenien i Gruppe C, er der lagt op til mange drabelige opgør allerede i det indledende puljespil.

Balkan-regionen er kendt og berygtet for at danne ramme om meget høj-intense opgør, hvor stemningen ikke rigtig kan matches andre steder i verden.

Håndbold EM program og stilling

Allerede på turneringens første spilledag får vi et Balkan-brag, når Kroatien, i kystbyen Split, tager imod nabolandet Serbien.

Dagen efter er der også lagt op til dansk drama, når Nikolaj Jacobsens tropper skal op imod Ungarn som slog Danmark ud ved VM i Frankrig 2017.

Download  EM håndbold Program herunder:

Download Håndbold EM program her

Kroatien vil have hævn

I 2009 var Kroatien vært for VM Håndbold for herrer, men her tabte man i finalen til Frankrig. Finalen blev spillet i Arena Zagreb foran 15.000 tilskuere.

Håndbold EM finale
VM-finalen i 2009. Foto: Michael Panse [CC BY-SA 3.0]
Semifinaler og Finalen i EM håndbold for herrer vil også blive spillet i Arena Zagreb. Kroatien tørster efter at hævne det smertelige nederlag fra 2009.

Danmark får ikke fornøjelsen af den imponerende hal i Zagreb før en eventuel semifinale. Danmark og resten af Gruppe D må nøjes med Varazdin Sport Hall i det nordlige Kroatien med plads til 5.000 tilskuere. Du kan købe billetter til Danmarks kampe her.

Håndbold EM live stream

Nordicbet, Betfair og Unibet tilbyder alle live stream. Det kræver dog oftest, at du har oprettet en konto hos den pågældende bookmaker for at se live stream.

Bemærk dog, at muligheden for live stream kan være afhængig af din geografiske lokation. Det er altså afgørende, hvilket land du befinder dig i.

I Danmark bliver det højst sandsynligt ikke muligt at se Håndbold EM live stream grundet rettigheder. Dog har TV2 og DR1 oftest rettighederne til Håndbold EM kampene, så du har god mulighed for at følge med.

Resultater i Håndbold EM for herrer

Danmark er som sagt den mest vindende nation ved Håndbold EM for herrer. Danskerne har dog kun vundet guld to gange, hvor Frankrig har vundet tre og Sverige fire.

Håndbold EM 2012
1. Danmark
2. Serbien
3. Kroatien
Håndbold EM 2014
1. Frankrig
2. Danmark
3. Spanien
Håndbold EM 2016
1. Tyskland
2. Spanien
3. Kroatien

Til toppen