Vm håndbold kvinder

I år er der lagt op til den helt store håndboldfest i Asien, når vm håndbold 2019 for kvinder bliver afviklet i Japan for allerførste gang. Vi kigger på de forskellige favoritter og grupper til VM og ser selvfølgeligt på Danmarks chancer for at vinde turneringen. 

Danmarks resultater

24 nationer deltager i vm håndbold 2019 for kvinder som afvikles fra d. 30. november til den 15. december og Danmark er i år havnet i gruppe B.
I VM håndbold kvalifikationen klarede Danmark sig sikkert videre mod Schweiz, som blev slået med henholdsvis 26-14 og 35-22.

Siden da er det såmænd også blevet til en sejr over Norge, som Danmark ellers ikke har haft mange succesoplevelser mod i mange år. Det var da også “blot” en venskabskamp, men vi tager det hele med!

Danmarks VM håndbold program og resultater ved VM ser således ud:

DatoKampResultat
30/11/2019 kl. 12:30Danmark – Australien –
1/12/2019 kl. 12:30Sydkorea – Danmark
3/12/2019 kl. 12:30Danmark – Tyskland
4/12/2019 kl. 12:30Brasilien – Danmark
6/12/2019 kl. 12:30Danmark – Frankrig

Håndbold VM grupperne

Herunder får du et overblik over holdende i hver gruppe og spændende Håndbold VM odds 2019. Vi har udpeget favoritterne og outsiderne i hver gruppe og fundet Håndbold VM odds på en mulig slutplacering ved slutrunden.

Gruppe A

Gruppe A
Norge – videre fra gruppen
Holland – videre fra gruppen
Slovenien – videre fra gruppen
Serbien – videre fra gruppen
Angola
Cuba

Favoritten i Gruppe A er Norge

I gruppe A er Norge favorit, men det er ikke med store marginaler foran Holland. Ved det foregående VM for kvinder blev Norge sølvvindere, mens netop den anden gruppedeltager Holland tog bronze.

Norge er den mest vindende nation nogensinde med ni medaljer gennem tiden, tre af henholdsvis guld, sølv og bronze.

Nora Mørk er en meget dygtig angrebsspiller og er en af Norges største stjerner sammen med Kari Grimsbø, som vogter målet. Outsider i Gruppe A er Holland.

Holland har på den anden side oplevet en sand renæssance inden for kvindehåndbold. Den har i høj grad fundet sted siden årtusindeskiftet, og i dag regnes Holland altså som en af outsiderne til verdensmesterskabet for kvinder.

Gruppe B

Gruppe B
Frankrig – videre fra gruppen
Danmark – videre fra gruppen
Sydkorea – videre fra gruppen
Tyskland – videre fra gruppen
Brasilien
Australien

Frankrig er ifølge bookmakerne et meget sikkert bud på en sejr ved vm håndbold 2019 for kvinder.

Favorit i Gruppe B er Frankrig

I gruppe B er Frankrig den store favorit. Frankrigs største stjerne skal findes på bænken. Her styrer den bundrutinerede Olivier Krumbholz tropperne.

Krumbholz førte Frankrig til guldet i 2003 ved Håndbold VM for kvinder, men stoppede i 2013. Han vendte dog stærkt tilbage i 2016 som landstræner, hvor han tog sølv ved Håndbold OL i 2016. Og ved VM 2017 vandt han så sit og Frankrigs andet VM-guld nogensinde.

På banen er det målvogter Amandine Leynaud der skal lukke af i målet, og Allison Pineau der skal styre angrebsspillet. Outsider i Gruppe B er Danmark.

Danmark er det klart næstbedste hold i Gruppe B, men er samtidig langt fra Frankrigs niveau. Danmark gjorde det okay men heller ikke mere ved VM for kvinder 2017, hvor det blev til et kvartfinale-nederlag mod ærkerivalerne Sverige.Men det er nu, at Klavs Bruuns arbejde som landstræner gerne skulle begynde at give resultater. Et ungt dansk landshold spillede en flot EM-slutrunde sidste år i Sverige, hvor man tabte kampen om bronze mod Frankrig. Danmark kan glæde sig over at have tidligere anfører på landsholdet Line Jørgensen klar til vm i håndbold 2019 for kvinder. Hun har været ramt af mange skader, men højrebacken, som er meget vigtig for Danmark i begge ender af banen, skulle altså være klar til Japan.

Danmarks vigtigste spiller er nok Sandra Toft. Hun har ved flere slutrunder på egen hånd reddet et skidt dansk forsvar gennem flere kampe.

Gruppe C

Gruppe C
Rumænien- videre fra gruppen
Montenegro – videre fra gruppen
Ungarn – videre fra gruppen
Spanien – videre fra gruppen
Kazakhstan
Senegal

Favorit i Gruppe C er Rumænien

Rumænien vandt bronze ved håndbold VM i 2015 efter blandt andet at have slået Danmark ud i kvartfinalen. Neagu er den helt store stjerne på holdet, men desværre også den eneste. Hele fire gange er hun blevet kåret til Verdens Bedste Spiller og er det altså også i skrivende stund.

Hun ender ofte med at trække meget af læsset på sine egne skuldre. Og ved VM for kvinder 2017 blev det da også kun til en ottendedelsfinale for Rumænien, der blev slået ud af Tjekkiet. Rumænien revancherede sig dog ved EM sidste år, hvor de vandt bronze.

»Hun spiller jo som en mand. Hun er verdens bedste håndboldspiller,« Jan Pytlick til bt.dk i 2016.

Outsider i Gruppe C er Montenegro

Gruppe C er den tætteste VM 2019 gruppe. Men det er også den mest medgørlige. Montenegro er et mulehår foran Ungarn og Spanien som favorit til at slutte som toer. Ved det foregående VM for kvinder blev kvartfinalen endestationen, men det var mod de senere vindere fra Frankrig og i et i øvrigt tæt opgør.

Det bliver interessant at se, om Montenegro kan følge op ved vm håndbold 2019 for kvinder.

Gruppe D

Gruppe D
Rusland – videre fra gruppen
Sverige – videre fra gruppen
Japan – videre fra gruppen
Argentina – videre fra gruppen
Kina
Congo

Rusland er favoritten i Gruppe C, og flere bookmakere ser også Rusland som Frankrigs største konkurrent til at vinde håndbold vm 2019 for kvinder.

Rusland har været i gang med et større generationsskifte og det var derfor en stor overraskelse, at russerne vandt guld ved Håndbold OL i 2016.

Det russiske landshold er bedst kendt for deres karismatiske træner, Evgeny Trefilov. Han har chokeret håndboldverdenen utallige gange med sine voldsomme udbrud mod egne spillere. Men eftersom Trefilov har stoppet karrieren, er det nu Ambros Martin, der har overtaget tøjlerne. Det bliver interessant at se, om han kan løfte Trefilovs tossede, men succesfulde arv.

Ingen kan dog tage resultaterne fra Trefilov, som ved Håndbold VM 2019 for kvinder i år sætter sin lid til Ruslands nye superstjerne, Anna Vyakhireva. I en alder af 21 blev Anna Vyakhireva kåret til Most Valuable Player, da Rusland vandt guld ved Håndbold OL i 2016, og senest vandt hun Champions League 2019 All-Star Right Back. Outsider i Gruppe D er Sverige.

Sverige er det klart næstbedste hold i Gruppe B, men er samtidig langt fra Ruslands niveau. Sverige gjorde dog god figur ved VM 2017, hvor de ikke var langt fra at snyde Frankrig fra finalepladsen, selvom de dog måtte tage til takke med fjerdepladsen, da de tabte bronzekampen mod Norge.

Sverige har en af verdens bedste håndboldspillere i Isabelle Gulldén. Den hårdtskydende playmaker var i mange år stjernen i Viborg HK, men er nu i den franske klub Brest.

Håndbold VM Program og Stilling

Modsat EM-slutrunderne, hvor man spiller en mellemrunde med et ekstra gruppespil, er der kun et gruppe spil til VM. Holdene går altså direkte fra gruppespil til playoff-kampe.

Danmark skal ende i top-4 i gruppen for at gå videre til playoff-kampene. Danmarks gruppe B bliver parret med gruppe D.

I Gruppe D spiller som bekendt Rusland, Sverige, Japan, Argentina, Kina og Congo.

Det vil sige, at nummer 1 fra Danmarks gruppe B møder nummer 4 fra Gruppe D, mens nummer to fra Gruppe B møder nummer 3 fra gruppe D og omvendt.

Danmark kan altså i første omgang slippe for at skulle op imod storfavoritterne fra Norge. Til gengæld kan vi altså meget vel risikere at løbe ind i et andet arvefjendeopgør med Sverige.

Du kan downloade kampprogrammet til Håndbold VM for kvinder herunder.

Seneste års Håndbold VM resultater

Rusland er den suverænt mest vindende nation til Håndbold VM for kvinder. Hvis man tæller Sovjet-tiden med, er de oppe på syv verdensmesterskaber – fire uden Sovjet-tiden.

Rusland vandt tre gange i træk fra 2005-2009. Siden da, har de norske piger vundet to gange og Brasilien en enkelt gang.

Håndbold VM 2011
1. Norge
2. Frankrig
3. Spanien
Håndbold VM 2013
1. Brasilien
2. Serbien
3. Danmark
Håndbold VM 2015
1. Norge
2. Holland
3. Rumænien
Håndbold VM 2017
1. Frankrig
2. Norge
3. Holland

Til toppen

Vm håndbold kvinder in Sweden

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening