Premier League transfers og nyheder 2024

Få alle de seneste transfer nyheder og lukkede transfers fra Premier League 2024 sommervinduet.

Vi bringer løbende de bekræftede Premier League transfers og de varmeste rygter fra årets Premier League transfervindue, der åbnede 14. juni 2024 og lukker 30. august 23:59.

Læs også om de største Premier League transfers, PL handler til og fra udlandet og meget mere.

Transfer rygter Premier League: Mulige Premier League transfers sommer 2024

Premier League sommer transfervinduet 2024 er åbnet på vid gab.

Og efter en historisk stille vintervindue er der lagt i kakkelovnen til en forbrugsfest, der får Black Friday til at blegne.

Her kan du se de seneste Premier League transfer rygter:

🔥 Premier League transfer rygter: Real jagter igen Trent Alexander-Arnold

Ifølge adskillige medier jagter Real Madrid igen Liverpools Trent Alexander-Arnold, som de ønsker at tilknytte her til sommer.

Interessen skulle have fået en presset Liverpool-ledelse til at skubbe på for at få Trent Alexander-Arnold til at forlænge sin kontrakt, som udløber til næste sommer.

Om de lykkes med at overtale den 25-årige stjerne er straks mere tvivlsomt.

🔥 Transfer rygter Premier League: United meldes enige med Manuel Ugarte

Ifølge Fabrizio Romano er Manchester United nået til enighed med Manuel Ugarte om et skifte fra PSG til Manchester.

Klubben mangler dog stadig at blive enige med PSG om et beløb for uruguayaneren, der havde en svær første sæson i Ligue 1.

🔥 Premier League transfer rygter: Kante til West Ham?

Det er blot et år siden, at N’Golo Kanté forlod Chelsea og Premier League til fordel for et skifte til Al-Ittihad i Saudi Arabien.

Men nu kan den 33-årige midtbaneslider være på vej tilbage til Premier League.

Det forlyder nemlig, at West Ham er interesseret i N’Golo Kanté, og at London-klubben ikke er afskrækket af prismærket på omkring 180 millioner kroner.

🔥 Premier League transfer rygter: Arsenal jagter spansk EM-helt

Han var med til at sparke Spanien videre i kampens døende minutter, da de mødte Tyskland i EM-kvartfinalen.

Nu er Arsenal-manager Mikel Arteta øjensynligt interesseret i at hente Real Sociedads Mikel Merino.

Den 28-årige spanier har kun et år tilbage af kontrakten, og ifølge The Daily Telegraph kan han derfor fås til spotpris.

Omkring 150 millioner danske kroner menes Mikel Merino at stå i.

Selvom Mikel Merino altså ikke koster meget på transferbudgettet, kan han dog blive et heftigt bekendtskab på lønkontoen.

Der er nemlig rift om Merino, som både FC Barcelona og Atlético Madrid også skulle lure på.

🔥 Premier League transfer rygter: Galatasaray øjner United-midt og Championship-dansker

De forsvarende tyrkiske mestre, Galatasaray, har rettet blikket mod England, hvor de både skeler til den bedste og næstbedste række.

Tyrkerne sættes ifølge Manchester Evening News således i forbindelse med den skotske midtbaneslider, Scott McTominay. 

Manchester Evening News har dog retfærdigvis ry for at være nogenlunde så troværdigt som En Skør, Skør Verden, så tiden må vise, om rygterne holder stik.

Galatasaray kan desuden få konkurrence fra Fulham, som angiveligt både kigger på McTominay og Tottenhams Pierre-Emil Højbjerg.

Galatasaray meldes også interesseret i Leeds’ Rasmus ‘Nissen’ Kristensen. Her kan de dog også få konkurrence om en eventuel signatur, nemlig fra Bundesligaklubben Frankfurt.

🔥 Premier League transfer rygter: Amadou Onana rykker til Villa

Der mangler penge på kistebunden i Everton, som er i fare for at lægge sig ud med financial sustainability rules (FSR), arvtageren for FFP

Derfor skal der penge i kassen. Og det lader til, at der kommer 375 millioner kroner i den om ganske kort tid. 

Det skulle nemlig være så godt som sikkert, at den 22-årige belgiske midtbaneslider, Amadou Onana, snart skifter til Aston Villa.

🔥 Transfer rygter Premier League: Everton vil have Lindstrøm

En del af pengene, som Onana vil indbringe Everton, kan være dansk øremærket.

Ifølge Fabrizio Romano har London-lillebroren nemlig udset sig Napolis Jesper Lindstrøm som manden, der kan levere det offensive input, som klubben pt. savner.

Lindstrøm har ikke ligefrem sat de italienske fodboldbaner i brand siden skiftet fra Eintracht Frankfurt, og Napoli er derfor ikke afvisende overfor et skifte.

Der er ingen meldinger om, hvad den 24-årige offensivspiller forventes at komme til at koste, skulle en handel gå igennem.

🔥 Premier League transfer rygter: City vil aktivere Olmos klausul

Dani Olmo har gjort god figur for både RB Leipzig og under EM. Og det har ifølge Guianluca di Marzio fået City til at rette sigtet mod den 26-årige spanier.

Og Dani Olmo kan faktisk fås til spotpris efter de nuværende markedsstandarder. For frem til den 20. juli har han nemlig en frikøbsklausul på “blot” 450 millioner kroner.

Og det beløb skulle altså ikke afskrække olierige City.

Dani Olmo kan måske komme til at erstatte Julián Álvarez. For andetsted meldes det, at den unge argentiner ønsker at forlade Pep og co.

Julián Álvarez skulle være træt af at spille konsekvent andenviolin efter seriebomberen Erling Håland.

🔥 Transfer rygter Premier League: Bruun Larsens PL-eventyr kan være forbi

Jacob Bruun Larsen gjorde fremragende figur for Burnley, som lejede ham i Hoffenheim. I sidste ende var Bruun Larsen dog ikke i stand til at redde klubben fra nedrykning, og det har længe stået klart, at Bruun Larsen skulle videre.

I længere tid gik der rygter om, at Everton var interesseret i den 25-årige offensivspiller. Nu forlyder det dog i stedet, at en Bundesliga-retur kan være i kortene.

VFB Stuttgart, som på flot vis formåede at vinde sølv sidste år, skulle nemlig være interesseret i at sikre sig Bruun Larsen.

🔥 Premier League transfer rygter: Gang i svingdøren hos United

Der er næppe nogen klub, der er mere omgærdet af transferrygter end Manchester United.

Men selv efter deres standarder er der gang i rygtebørsen på både ind- og ud-siden for tiden, så nu er det med at holde tungen lige i munden! 

Af potentielt nye ansigter i United-tråden meldes både Bayerns Matthijs de Ligt og Bolognas Joshua Zhirkzee snublende tæt på regnvåde Manchester.

Kuriøst nok har udsigten til at miste førstnævnte i øvrigt fået mere end 68.000 Bayern til at skrive under på en underskriftindsamling, hvor de trygler ledelsen om ikke at lade hollænderen smutte.

Omvendt meldes Donny van de Beek tæt på et skifte til Girona, som får ham til spotpris. Under 10 millioner skulle hollænderen i første omgang koste – beløbet kan dog stige betragteligt, hvis han får karrieren på ret køl og bliver en succes.

Og slutteligt skulle Marseille være yderst interesseret i at overhale Lazio i jagten på Mason Greenwoods underskrift.

Her er vi dog ude i nærmest modsatte scenarie som med Bayern-fansenes ønske om at beholde de Ligt.

Marseilles borgmester har nemlig opfordret byens fodboldhold til at droppe handlen med Greenwood grundet hans fortid med meget betændte voldtægsanklager.

Aldrig en stille dag i showbiz…

🔥 Transfer rygter Premier League: Liverpool vil have Nico Williams

For en sjælden gang skyld var der en spiller, der var for dyr for Chelsea.

London-klubben var nemlig ikke villig til at aktivere klausulen på 375 millioner kroner, som Athletic Bilbao har på det 21-årige stjerneskud.

Nu forlyder det dog, at Liverpool er villige til at betale, hvad Ahtletic vil have. Det melder i hvert fald Fabrizio Romano.

🔥 Premier League transfer rygter: Arsenal vil på rov i Bologna

Bologna chokerede fodboldverdenen, da de i den netop overståede sæson kvalificerede sig til Champions League. Det fik hurtigt de større klubber til at gå på rov i klubben. Først røg manager Motta til Juventus. Så meldtes United tæt på angriberen Joshua Zirkzee. 

Og nu forlyder det ifølge flere medier, at Arsenal også blander sig i blodbadet.

London-klubben skulle nemlig være klar til at lægge omkring 400 millioner kroner for den 22-årige centrale forsvarer, Riccardo Calafiori.

Calafiori skulle allerede være nået til enighed med Arsenal om en pakke, der vil give ham cirka 30 millioner om året.

🔥 Premier League transfer rygter: Arteta vil holde på dansk supertalent

Vi startede i det danske, og her slutter vi også for i dag – dog med en mulig non-transferhistorie.

For efter at FC Bayern tidligere på sæsonen udviste interesse for det 16-årige dansk-engelske stjerneskud, Chido Obi, har Arsenal åbenbart fået travlt.

Ifølge Fabrizio Romano har Arsenal nemlig stukket Chido Obi et nyt og markant forbedret kontrakttilbud.

🔥 Transfer rygter Premier League: Liverpool vil have Gordon

Et noget kontroversielt skifte kan være undervejs. Ifølge Fabrizio Romano er Liverpool nemlig interesseret i Newcastles Anthony Gordon, som har en fortid i Everton.

Handlen beror dog på, at Newcastle sænker prisen, som Liverpool pt. mener er for høj.

🔥 Premier League transfer rygter: PL-trio lurer på Kimmich

Og vi runder dagens rygter af med en tur tilbage til det sydtyske. For ifølge Mundo Deportivo er både Manchester City, Liverpol og Arsenal ude efter Joshua Kimmich fra Bayern München.

Kimmich har været en bærende profil i årevis i Bayern. Men hans kontrakt udløber til næste år, og med udsigten til at kunne miste ham på en fri transfer skulle Bayern være vilige til at acceptere omkring 300 millioner kroner for ham.

🔥 Transfer rygter Premier League: Lukaku prøver lykken i tredje italienske klub

Midt i deres transfer-frenzy er Chelsea også klar til at sende lidt ud af døren.

I hvert fald lyder det på rygtebørsen, at Napolis nye træner, Antonio Conte, er klar til en genforening med Romelu Lukaku, som han havde under sig i Inter i 2021.

Spørgsmålet er, om den syditalienske klub har råd til at honorere Romelu Lukakus høje hyre. Adspurgt om interessen var til stede, var Conte fåmælt på sin første pressekonference:

Romelu er en stærk spiller og en fortræffelig fodboldspiller ligesom Osimhen. Jeg har ingen yderligere kommentarer, men man håber altid at have den slags spillere med sig og ikke imod.

🔥 Transfer rygter Premier League: Minteh fra Newcastle til Lyon

Det er blot et år siden, at OB solgte Yankuba Minteh for en rekordsum til engelske Newcastle. Men allerede nu kan Minteh være på vej videre.

Ifølge Fabrizio Romano er Newcastle nemlig villige til at sende Yankuba Minteh videre i karrieren, og det franske galehus, Lyon, skulle være interesseret i at hente Minteh til det franske.

🔥 Transfer rygter Premier League: Fulham lurer på Chelseas Chalobah

Trevoh Chalobah kan være på vej til at skifte én London-adresse ud med en anden.

Flere medier melder nemlig, at Fulham skulle have henvendt sig til Chelsea med henblik på at sikre sig Trevoh Chalobahs underskrift.

Chelsea skulle have sat et relativt højt prisskilt på Chalobah, men det har angiveligt ikke skræmt Fulham væk.

Transfers: Premier League

Premier League transfers sommer 2024: Bekræftede handler

Nedenfor kan ud se de største bekræftede handler fra årets Premier League transfervindue. 

Bekræftede transfers Premier LeagueFraTilPris
SavioTroyes (læs: Girona)Manchester City195 millioner kroner
Leny YoroLilleManchester United420 millioner kroner
Mason GreenwoodManchester UnitedMarseille230 millioner kroner
Joshua ZirkzeeBolognaManchester United300 millioner kroner
Liam DelapManchester CityIpswich110 millioner kroner
Jacob GreavesHullIpswich160 millioner kroner
Renato VeigaBaselChelsea100 millioner kroner
Cameron ArcherSheffield UnitedAston Villa110 millioner kroner
Caleb OkoliAtalantaLeicester100 millioner kroner
Michael OliseCrystal PalaceBayern München400 millioner kroner
Willy KambwalaManchester UnitedVillarreal75 millioner kroner
Raphael VaraneManchester UnitedComoFri transfer
João PalhinhaFulhamBayern München375 millioner kroner
Max KilmanWolverhamptonWest Ham350 millioner kroner
Jørgen Strand LarsenCelta VigoWolverhampton225 millioner kroner
Mika BierethArsenalSturm Graz35 millioner kroner
Mats WiefferFeyenoordBrighton225 millioner kroner
Elliot AndersonElliot AndersonNewcastle315 millioner kroner
David RayaBrentfordArsenal240 millioner kroner
Ian MaatsenChelseaAston Villa350 millioner kroner
Daichi KamadaLazioCrystal PalaceFri transfer
Kiernan Dewsbury-HallLeicester CityChelsea265 millioner kroner
Omari KellymanAston VillaChelsea180 millioner kroner
Marc GuiuFC BarcelonaChelsea45 millioner kroner
Chadi RiadBetisCrystal Palace105 millioner kroner
Taylor Harwood-BellisManchester CitySouthampton175 millioner kroner
Omari HutchinsonChelseaIpswich175 millioner kroner
Iliman NdiayeMarseilleEverton145 millioner kroner
Issahaku FatawuSportingLeicester125 millioner kroner
Joel MatipLiverpool?Fri transfer
ThiagoLiverpool?Fri transfer
Tosin AdarabioyoFulham FCChelseaFri transfer
Ben GodfreyEvertonAtalanta85 millioner kroner
Ben JohnsonWest HamIpswichFri transfer
Yankuba MintehNewcastleBrighton265 millioner kroner
Douglas LuizAston VillaJuventus375 millioner kroner+ Samuel Iling-Junior
Lewis DobbinEvertonAston Villa85 millioner kroner
Moussa NiakhatéNottingham ForestLyon240 millioner kroner
Orel MangalaNottingham ForestLyon175 millioner kroner
Archie GrayLeedsTottenham350 millioner kroner
Lucas BergvallDjurgårdenTottenham75 millioner kroner
Saïd BenrahmaWest HamLyon100 millioner kroner
Rodrigo GomesBragaWolverhampton105 millioner kroner
Igor ThiagoClub BruggeBrentford260 millioner kroner
Lewis HallChelseaNewcastle 260 millioner kroner
Luis SinisterraLeedsBournemouth 180 millioner kroner  
Luis GuilhermePalmeirasWest Ham175 millioner kroner
Taylor Harwood-BellisMan CitySouthampton175 millioner kroner
Ibrahim OsmanFC NordsjællandBrighton170 millioner kroner
Mike TrésorKRC GenkBurnley125 millioner kroner
Enes ÜnalGetafeBournemouth125 millioner kroner
Chadi RiadBetisCrystal Palace110 millioner kroner
Rodrigo GomesSC BragaWolves105 millioner kroner
Thilo KehrerWest HamMonaco82 millioner kroner
Lucas BergvallDjurgårdenTottenham75 millioner kroner

Premier League transfers: Hvor finder de fleste transfers sted?

Fra at se på Premier League transfers, som måske finder sted, retter vi nu blikket mod de Premier League transfers, der har fundet sted.

I det følgende kigger vi nemlig på Premier League spillerkøb og ser på, hvor Premier League klubberne bruger de fleste penge. Alle tal er fundet hos transfermarkt.

Og lad os sige det med det samme: det gælder om at holde tungen lige i munden, når vi gennemgår Premier League transfers.

For det er svimlende beløb, der er blevet fyret af i jagten på succes!

Pr. 13. juni 2024 er der blevet hentet spillere for €30,05 milliarder i den bedste engelske række.

Når vi siger “den bedste engelske række” mener vi altså også tiden før 1992, hvor ligaen hed 1. Division og ikke Premier League.

Det er dog klart i tiden fra 1992 og efter, at de fleste penge er blevet brugt. Og forbruget er kun steget, jo tættere vi kommer op på nutiden.

Omregnet til danske kroner svarer €30,05 milliarder til lidt over 225,38 milliarder kroner.

Det svarer til, at Premier League klubberne siden 1992, hvor Premier League opstod og pengen for alvor kom til, år har brugt lidt over 7 milliarder på spillerkøb om året eller 352 millioner pr. klub.

Af de €30,05 milliarder er €8,50 milliarder blevet brugt internt blandt Premier League klubberne.

Yderligere €3,97 milliarder er blevet lagt i lavere engelske rækker –  Championship, League 1 og League 2.

Det efterlader os med godt €17,58 milliarder, som er blevet overført til klubber uden for Englands grænser. 

I procenter har Premier League klubberne brugt pengene således:

  • Premier League: 28,29%
  • Lavere engelske rækker: 13,21%
  • Andre europæiske ligaer: 55,19% 
  • Resten af verden: 3,31%

Forbruget i udenlandske klubber er bemærkelsesværdigt. Hver gang en Premier League klub bruger 1 krone i en anden Premier League klub, bruger klubben mere end 2 kroner i en klub i en anden europæisk liga.

Premier League transfers
Raheem Sterling og Antony Martial. Martial er det tredje dyreste spillerkøb fra Ligue 1 til PL nogensinde. Foto: Ben Sutherland, CC-SA 2.0

Premier League transfers: I disse ligaer handler PL klubberne

Lad os se nærmere på, hvilke udelandske ligaer Premier League klubberne lægger flest penge i.

Her er top 20 over de ligaer, hvor Premier League klubberne bruger flest penge.

LigaAntal spillereSamlet beløb
Ligue 1 (Frankrig)308€3,01 milliarder
La Liga (Spanien)216€2,94 milliarder
Serie A (Italien)200€2,40 milliarder
Bundesligaen (Tyskland)163€2,32 milliarder
Liga Portugal103€1,44 milliarder
Eredivisie (Holland)146€1,40 milliarder
Jupiler Pro League (Belgien)68€498,79 millioner
Campeonato Brasileiro Série A (Brasilien)38€334,25 millioner
Scottish Premiership99€339,92 millioner
Premier Liga (Rusland)30€300,61 millioner
Premier Liga (Ukraine)18€275,18 millioner
Bundesligaen (Østrig)18€157,43 millioner
Superligaen (Danmark)40€149,43 millioner
Super League34143,63
Professional Football League (Argentina)14137,25
Stoiximan Super League (Grækenland)29€122,73 millioner
SuperSport HNL (Kroatien)15€118,50 millioner
MLS (USA)31€113,20 millioner
Süperlig (Tyrkiet)32€115,87 millioner
Eliteserien (Norge)50€101,67 millioner

Både målt på antallet af spillere og det samlede beløb er det altså den franske Ligue 1, der er i front.

Kigger vi på, hvad Premier League transfers koster i de forskellige ligaer, så er det dog Bundesligaen, La Liga og Serie A, der er blandt de dyreste.

Her koster en spiller nemlig i snit henholdsvis 14,23, 13,61 og 12 millioner euro.

Her er den gennemsnitlige Ligue 1 transfer altså noget billigere med et snit på €9,77 millioner.

Det er altså Bundesligaspillere, der er dyrest med en gennemsnitspris på €14,23 millioner eller lige over 106 millioner kroner pr. næse.

De næstdyreste spillere kommer dog fra en måske uventet kant. Det er nemlig spillerne fra den bedste portugisiske række, der indtager denne plads med en gennemsnitspris på 104,85 millioner kroner.

Premier League transfers fra Danmark

Kigger vi for en kort bemærkning på den danske Superliga i forhold til Premier League transfers, så ligger vi altså nummer 13 på listen over udenlandske ligaer, hvor Premier League klubberne lægger flest penge, med alt i alt omkring 1.120 millioner kroner.

Det er det højeste beløb af de skandinaviske lande og mere end fem gange så meget, som Allsvenskan har hevet ind. Her har man i tidens løb kun solgt for 208 millioner danske kroner.

Måske lidt overraskende er det også højere end lande som både Tyrkiet og Argentina.

Og så svarer den samlede sum cirka til, hvad den bedste polske og tjekkiske række har hevet ind til sammen.

I snit koster en Superliga spiller €3,73 millioner eller 28 millioner kroner, når han bliver solgt til Premier League.

Det er den fjerde laveste snitpris i top 20 på listen over Premier League transfers. Kun spillere fra MLS, Süperlig og Eliteserien handles billigere.

Til gengæld er har vi set stigning i gennemsnitsprisen, hvis vi sammenligner med for et år siden. Her var gennemsnitsprisen omkring 25 millioner kroner.

Premier league salg: Salg af engelske spillere til udlandet

En af de bedste britiske angribere nogensinde, Ian Rush, forsøgte engang at forklare et mislykket ophold i italienske Juventus med ordene: “Jeg kunne ikke finde mig til rette i Italien – det var som at leve i et fremmed land.” Og det er jo svært at argumentere imod!

Nu skal stakkels Ian Rush selvfølgelig ikke stå på mål for alle briter, men der lader til at være noget om, at folk på øerne har det lidt svært med kontinentet.

I hvert fald kan vi konstatere, at når det gælder de udgående Premier League transfers, så er det noget mere magert end trafikken den anden vej.

Et massivt minus i Premier League transfers

I hvert fald kan vi konstatere, at der i hele den bedste engelske fodboldrækkes historie er blevet solgt spillere til udlandet for €4,48 milliarder, svarende til 33,36 milliarder kroner. 

Vi minder om, at Premier League transfers ind løb op i €30,5 milliarder, altså 3,8 x så meget.

Så når en Premier League klub sælger en spiller til udlandet for 100 millioner kroner, erstatter klubben ham groft sagt med en spiller købt i udlandet til 380 millioner kroner.

Det er det, man vil betegne som en ringe betalingsbalance.

De største udenlandske markeder, som Premier League klubberne sælger til, er:

LigaAntal spillereSamlet beløb
La Liga (Spanien)177€1,69 milliarder
Serie A (Italien)135€852,50 millioner
Bundesligaen (Tyskland)100€570,30 millioner
Ligue 1 (Frankrig)135€527,15 millioner
Saudi Pro League22€342,40 millioner
Super League (Kina)18€192,78 millioner
Süper Lig (Tyrkiet)89€166,88 millioner
Premiership (Skotland)131€138,27 millioner
Premier Liga (Rusland)  21€131,20 millioner
Eredivisie (Holland)54€121,95 millioner
Liga Portugal43€87,65 millioner
MLS (USA)53€44,60 millioner
Jupiler Pro League (Belgien)47€41,48 millioner
Stoiximan League (Grækenland)41€37,32 millioner
Qatar Stars League6€34,00 millioner
Premier Liga (Ukraine)10€23,80 millioner
Campeonato Brasileiro Série A (Brasilien)30€22,50 millioner
Liga MX Clausura11€16,50 millioner
Superligaen (Danmark)39€15,86 millioner
UAE Premier League9€14,5 millioner
Premier League trasfers fra Danmark
Christian Eriksen er en af de danskere, der i den grad har sat sit aftryk på Premier League. Han har repræsenteret hele tre forskellige klubber. Foto: Ardfern, CC-SA 3.0

Premier League transfers – spillere i udlandet

Det er altså med afstand La Liga, der både på antal handler og samlet sum handler flittigst ind i Premier League.

Det er også her, de største summer pr. spiller bliver lagt med et snit på lige under €10 millioner stykket.

Eller, sådan var det. For siden Saudi Arabien har kastet sig fuldt ud i projekt “vask blodet af vores hænder med fodbold”, er de skudt op på ranglisten fra en 16. plads til en 5. plads.

Alene i 2023 lagde de saudiske klubber mere end 2 milliarder kroner i Premier League.

Til en gennemsnitspris på €15,56 millioner – 117 millioner danske kroner – er den saudiske liga med afstand der, hvor man betaler mest pr. spiller.

Vi bemærker også, at Tyrkiet er det eneste europæiske land, der formår at have en negativ betalingsbalance, når det kommer til Premier League transfers ind og ud.

Her slutter de sig altså til andre stolte fodboldnationer som Kina, Qatar og Saudi Arabien.

I de senere år er der begyndt at komme mere skub i antallet af engelske spillere i udvalgte ligaer. Det gælder eksempelvis La Liga og Bundesligaen, som ellers ikke tidligere har været overrendt af englændere. 

Men særligt i Bundesligaen har man taget notits af, at man med ret stor succes kan hente unge briter relativt billigt, udvikle dem og sende dem tilbage til mange gange, hvad man selv betalte for dem.

Det har sat gang i en trend, der har varet i en lille håndfuld år efterhånden.

Englændere i udenlandske ligaer op til Premier league transfervinduet 2024

LigaAntal engelske spillere
Eredivisie8
Serie A7
Bundesligaen6
Ligue 13
La Liga2

Udenlandske spillere i Premier League

Vi har kigget på hvor mange penge, Premier League klubberne historisk har brugt på udenlandske spillere.

Lad os så tage et kig på Premier League i dag, og hvor mange udlændinge der spiller i ligaen.

LandAntalProcentdel
Brasilien307,5%
Frankrig307,5%
Irland225,5%
Portugal215,3%
Wales215,3%
Holland205,0%
Skotland184,5
Spanien174,3%
Belgien143,5%
Argentina143,5%
Danmark143,5%
Tyskland102,5%
Italien92,3%
Nigeria82,0%
Sverige82,0%
Ghana71,8%
USA71,8%
Jamaica71,8%
Senegal71,8%
Elfenbenskysten61,5%

Danmark klarer sig altså virkelig godt i dette regnskab, når man kigger på vores beskedne størrelse.

Danmark ligger således side om side med store fodboldnationer som Argentina og Belgien.

Vi er også langt foran store fodboldnationer som Tyskland og Italien og også over befolkningsrige lande som USA og Nigeria.

Og nå ja, så er vi også her de stærkest repræsenterede i Skandinavien.

Mange af spillerne befinder sig selvfølgelig i danskerkolonien Brentford. Men forklaringen på den stolte danske repræsentation kan ikke bare findes her.

De danske spillere repræsenterede syv forskellige klubber i 23/24 sæsonen. Med Lutons nedrykning skrumper tallet så til 6, men det er stadig enormt solidt gået af et land med så få indbyggere.

Faktisk er der ingen andre lande uden for de britiske øer, der kan prale af flere PL-spillere i relation til befolkningstallet end Danmark.

Udviklingen i antallet af udenlandske Premier League transfers er kun gået én vej. I Premier League 23/24 var der 399 udlændinge i ligaen.

I den første Premier League sæson i 92/23 var tallet 176, altså langt under halvdelen.

De største Premier League transfers gennem tiderne

Vi går et smut ned ad memory lane og kigger på nogle af de største Premier League transfers i tidens løb.

Her kigger vi ikke kun på størrelsen rent monetært, men også på, hvor megen opmærksomhed transferen fik, hvor succesfuld spilleren blev etc.

Der var mange spillerkøb at vælge imellem, så vi har måttet foretage nogle benhårde fravalg. Men de udvalgte spillerkøb er nogle af de mest markante.

Alan Shearer – Southampton til Blackburn (1992)

Det var en af de største Premier League transfers, da Alan Shearer skiftede til nyrige Blackburn i 1992. Og det skulle vise sig også at være en af de mest succesfulde.

De næste fire sæsoner scorede Shearer 112 mål i Premier League alene (!), altså et snit på 28 mål pr. sæson.

I sin sidste sæson for klubben i 1995/96 var de mange mål fra Shearer med til at sikre Blackburn et historisk mesterskab på sidste spilledag.

Herefter blev han solgt videre i endnu en af de største Premier League transfers nogensinde, da Newcastle købte ham for 135 millioner kroner og i et kort stykke tid gjorde ham til verdens dyreste spiller.

Eric Cantona – Leeds til Manchester United (1992)

En anden af de største Premier League transfers skulle egentlig ikke have fundet sted.

For da Eric Cantonas skifte fra Leeds til Manchester United blev født i Premier League transfervinduet i 1992, var det egentlig Leeds, der kontaktede Manchester United for at spørge til muligheden for at købe Denis Irwin.

Det afviste manager Alex Ferguson, men han nåede dog at spørge til muligheden for at hente Leeds’ problembarn Eric Cantona. 

Det lykkedes, og mange peger på Cantona som manden, der endelig fik en varig vindermentalitet ind i klubben. I Cantonas første sæson vandt United mesterskabet, og det gjorde de fire ud af de næste fem sæsoner.

Det ene år, mesterskabet glippede, sad Cantona ude halvdelen af sæsonen og afsonede en 8 måneder lang karantæne for at sparke en tilskuer.

Cantona gik på pension efter sin femte sæson i United.

Thierry Henry – Juventus til Arsenal (1999)

Han er af mange blevet kaldt den bedste angriber nogensinde i Premier League. Og det havde næppe mange andre end Wenger set komme, da han hentede den unge Thierry Henry i Juventus.

Her havde han spillet fløj – uden nogen form for succes – og han lignede ikke et bud på en kommende PL bomber. Men det var han.

Over de næste 8 år fik han fire topscorer titler med Arsenal, som han også vandt to mesterskaber og tre FA Cups med.

Han blev også kåret til Årets spiller i Premier League to gange, og af alle disse grunde er han blandt de største Premier League transfers nogensinde.

Er du interesseret i flere Premier League rekorder, kan du læse vores artikel Premier League statistikker, som berører de mest utrolige rekorder i Premier League.

Sol Campbell – Tottenham til Arsenal (2001)

Få handler i England har sendt chokbølger igennem landet, som da Tottenham-legenden Sol Campbell i 2001 skiftede på en fri transfer til de forhadte rivaler fra Arsenal.

“Judas”, som han blev kendt, blev udsat for et had så massivt, at han helt sikkert er glad for, at han skiftede, inden sociale medier ødelagde vores privatliv.

Campbell fik dog endelig det, han sukkede efter hele livet, nemlig det engelske mesterskab. Endda to gange.

For Wenger var han altså et perfekt spillerkøb, der tilmed kostede gratis.

Fem år efter oplevede Arsenal så selv noget lignende, da Ashley Cole skiftede til deres forhadte rivaler fra Chelsea og scorede sig øgenavnet Ca$hley hos mange fans.

Premier League transfers FAQ

Her er nogle af de hyppigst stillede spørgsmål til Premier League transfers.

✅ Hvad er antallet af danske fodboldspillere i Premier League?

Pt. 14 stk. De største navne er Rasmus Højlund, Christian Eriksen og Joachim Andersen.

✅ Hvad er det dyreste spillerkøb i Premier League?

Den største Premier League spillerkøb er Enzo Fernández, som Chelsea købte i januar 2023 for lidt over 900 millioner kroner.

Læs også om:

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening