VM fodbold 2022 grupper

Snart går det løs, og vi kunne ikke være mere spændte! Læs med, når vi gennemgår alle VM fodbold 2022 grupper, VM 2022 odds til alle grupper, Danmark gruppe VM 2022-chancerne, de største opgør og meget mere.

VM fodbold 2022 grupper

VM 2022 grupper

Set med danske øjne er det selvfølgelig Danmark gruppe VM 2022-ræset, der er det mest interessante. Vi fik næsten en gentagelse af VM 2018, hvor vi også blev placeret i samme gruppe som Australien og Frankrig. Dengang slæbte vi os knebent videre med 1 sejr, 2 uafgjorte og en målscore på 2-1. Denne gang må det i al beskedenhed gerne gå lidt mere overbevisende til og foregå med lidt mere tjubang i skøjterne.

I modsætning til EM er der nemlig ikke noget med, at man kan snige sig videre som treer under visse omstændigheder. Det er vind eller forsvind, hvis ikke man slutter som nummer 1 eller 2.

VM gruppe A 2022

VM gruppe A ligner på forhånd en af de svagere VM 2022 grupper. Nederlandene er tilbage ved en VM-slutrunde for første gang siden, det meget skuffende glippede i 2018. Historisk er Nederlandene blandt sværvægterne i fodbold, men det har svinget mere for dem de senere år med adskillige trænerskifter og ujævne præstationer.

Derfor er der helt sikkert glæde over, at man trak værtslandet Qatar fra pot 1 i seedningen. Som oddsene afslører er Nederlandene storfavorit, mens Senegal og Ecuador må forventes at skulle kæmpe over at følge med som toer i gruppen. Qatars VM-eventyr bør slutte efter de første tre opgør.

VM gruppe B 2022

Det er ikke alle VM grupper 2022, der ser lige spændende ud. Men en af de VM fodbold 2022 grupper, der for alvor ligner en lækkerbisken, er gruppe B. Ikke blot er det den tætteste gruppe målt på FIFA-ranglisten. Der er også masser af ondt blod. England har et historisk ambivalent forhold til sin rebelske udbryder-lillebror, USA.

Et lignende forhold eksisterer mellem Wales og England, da store dele af Wales’ eksistens har været under engelsk anneksion. Og endelig er der Iran, der har lidt atom-kvaler med USA, hvor begge parter jævnligt truer modparten med udslettelse. Vi forventer med andre ord en række modbydeligt rå slag udkæmpet på grønsværen. Helt perfekt.

VM gruppe C 2022

Vi går til endnu en af de VM grupper, hvor det ser ud til, at der er en klar favorit og to hold, der må forventes at skulle kæmpe hårdt om andenpladsen. Argentina er i klar førerposition, i hvad der ligner Messis sidste mulighed for at sikre sig et VM-trofæ.

I CONCACAF-kvalifikationen vaklede Mexico lidt mere end vanligt, men sluttede dog alligevel relativt sikkert på andenpladsen efter Canada. Deres skarpeste konkurrent må forventes at være Lewandowskis Polen, der slog Sverige ud i VM playoff. Saudi-Arabien vil i den grad skulle overpræstere, hvis de skal gøre sig gældende.

VM gruppe D 2022

Af alle alle VM grupper 2022 er denne selvfølgelig den objektivt mest spændende. Australien blev det allersidste hold til at kvalificere sig til VM, da de slog Peru efter straffespark, og set med danske øjne er australierne da også at foretrække over peruvianerne.

Faktisk må Tunesien forventes at være en større trussel, men vi kommer ikke udenom, at det vil være en eklatant skuffelse, hvis ikke Danmark går videre fra gruppen. Ideelt set kan vi også true franskmændene på førstepladsen, men her må vi omvendt affinde os med at være solide underdogs.

Det lykkedes dog som bekendt at slå Frankrig i Nations League, så håbet lever.

VM gruppe E 2022

Vi forventer, at denne gruppe bliver den, hvor der vil være hårdest kamp af alle VM grupper 2022 for at score førstepladsen. Ikke blot, fordi Tyskland og Spanien begge er blandt favoritterne til at vinde VM 2022, men også fordi nummer 2 højst sandsynligt bliver Belgien, mens nummer 2 meget vel kunne blive Kroatien.

Og med al respekt for Modric og de forsvarende sølvmedaljeindehavere, så er de altså at foretrække over de Bruyne og co. Japan og i endnu højere grad Costa Rica vil få svært ved at vriste en af de to kvalifikationspladser fra de europæiske tophold. Det afspejler de meget spredte VM odds tips da også.

VM gruppe F 2022

En anden af de mere imødesete VM fodbold 2022 grupper er gruppe F. Her er ganske vist to ret klare favoritter i Belgien og Kroatien, men hverken Marokko eller Canada kommer til at give sig uden kamp. Marokko strøg igennem sin VM-kvalifikationsgruppe med 6 sejre af 6 mulige og en målscore på 20-1.

Også Canada imponerede i kvalifikationen, hvor de som bekendt sluttede foran Mexico. Med unge stjernespillere in spe i form af Jonathan David og Alphonso Davies er der da også rigeligt med kvalitet i truppen, og forhåbentlig kan en – eller begge – af de to underdogs kaste lidt grus i favoritternes maskineri.

VM gruppe G 2022

For anden gang i træk render Brasilien og Schweiz ind i hinanden ved en VM-slutrunde. Sidst endte det med en uafgjort og begge hold avancerede fra gruppen. Det vil ingen af de to være kede af at gentage, men begge mandskaber skal især tage sig i agt for Serbien.

Serberne sluttede på fornem vis ubesejret som nummer et i sin gruppe foran Portugal. Vlahovic og Mitrovic leverede målene, mens stod for de Tadic de målgivende afleveringer i den imponerende kvalifikation. Cameroun slog Elfenbenskysten i en svær kvalifikation. Det er en flot bedrift, men de får alligevel svært ved at slutte i top 2 i gruppen.

VM gruppe H 2022

Den sidste af alle VM grupper 2022 er gruppe H, hvor vi forventer en intens duel mellem Portugal og Uruguay for at sikre sig førstepladsen i gruppen. Den betyder nemlig med al sandsynlighed, at man undgår at rende i VM favoritterne fra Brasilien.

De to sidste hold i gruppe, Ghana og Sydkorea, er de dårligst placerede lande på FIFA-ranglisten i deres respektive verdensdele og vil virkelig skulle løfte deres sædvanlige niveau, hvis du skal fravriste Portugal og Uruguay kvalifikationspladserne.

Med alle VM grupper 2022 vel overstået lad os så igen rette fokus på Danmark gruppe VM 2022-chancerne og det danske holds tidligere præstationer ved større slutrunder. 

Hvor mange point får Danmark i gruppe D?

Siden årtusindeskiftet har Danmark kvalificeret sig til 7 ud af 11 mulige EM og VM-slutrunder, nærmere bestemt fire EM-slutrunder og tre VM-slutrunder. I de fire EM-slutrunder har vi to gange avanceret fra gruppespillet, og to gange er vi røget ud. I de tre VM-slutrunder er vi to gange avanceret fra gruppen, mens vi en enkelt gang er røget ud. Altså har vi 4 gange ud af 7 mulige kvalificeret os fra gruppespillet.

Af tabellen nedenfor kan vi se, at Danmark i gennemsnit har fået 3,71 point, når de tre gruppekampe i en stor slutrunde er blevet overstået. Vi har hentet 6 sejre, 6 uafgjorte og 9 nederlag. Historisk set taler det altså for, at vi ikke henter mere end én sejr i gruppespillet, da det kun én gang er lykkedes os, nemlig ved EM 2002.

Alligevel er der grund til at tro på, at vi forbedrer vores statistik ved denne slutrunde. For nutiden tæller jo mindst lige så meget som historien. Og under Hjulmand klarer Danmark sig nemlig godt mod hold, der er undertippede.

20 gange har vi mødt hold, der lå under os på FIFA-ranglisten under Hjulmand, og det har givet 18 sejre og 2 nederlag. Mod hold over os hedder statistikken under Hjulmand 2 sejre, 2 uafgjorte og 5 nederlag.

Vi tror på den baggrund, at Danmark får mindst 6 point ved VM 2022. Med lidt held måske endda 7.

Tidligere Danmark gruppe VM- og EM resultaterDanmarks pointhøst og status i gruppen
EM 20213 point (gik videre til slutspillet)
VM 20185 point (gik videre til slutspillet)
EM 20123 point (gik ikke videre til slutspillet)
VM 20103 point (gik ikke videre til slutspillet)
EM 20045 point (gik videre til slutspillet)
VM 20027 point (gik videre til slutspillet)
EM 20000 point (gik ikke videre til slutspillet)

VM gruppe A – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe A.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Nederlandene1.45
Senegal5.00
Ecuador7.00
Qatar14.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe B – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe B.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
England1.33
Wales6.50
USA7.00
Iran19.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe C – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe C.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Argentina1.40
Mexico5.50
Polen6.50
Saudi-Arabien22.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe D – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe D.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Frankrig1.47
Danmark3.50
Australien13.00
Tunesien19.00
VM gruppe D odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe E – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe E.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Spanien1.90
Tyskland2.15
Japan12.00
Costa Rica71.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe F – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe F.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Belgien1.65
Kroatien3.25
Marokko10.00
Canada13.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe G – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe G.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Brasilien1.33
Schweiz7.00
Serbien7.00
Cameroun21.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM gruppe H – gruppevinder odds

Nedenfor kan du se de enkelte holds odds til at vinde gruppe H.

Holdunibet logo
Vinder gruppen
Portugal1.60
Uruguay3.10
Ghana14.00
Sydkorea14.00
VM gruppe odds er fra Unibet den 11. november 2022. Husk at odds kan forandres. 

VM fodbold 2022 grupper FAQ

Vi slutter af med en VM fodbold 2022 grupper FAQ.

Hvor mange point skal man have for at gå videre fra gruppen til VM 2022?

Rækker det med 3 point, hvis man vil avancere fra en af de 8 VM fodbold 2022 grupper? Kan man klare sig med færre? Eller kræver det endnu flere? Heldigvis har fodboldnørder tidligere undersøgt dette. Svaret er som følger: I 1,23% af tilfældene er 2 point (!) nok. I 7,87% af tilfældene er 3 point nok. I 54,32% af tilfældene er 4 point nok. Scorer man 5 point eller derover, er der minimum 97,53% chance for at gå videre.

Hvem er favorit til at avancere fra Danmark gruppe VM 2022-ræset?

Frankrig er den klare favorit i Danmarks VM gruppe. Vi er næststørste favorit til at avancere med en solid margin ned til Tunesien og Australien. Se de specifikke VM gruppe odds i vores gennemgang af de 8 VM 2022 grupper.

Hvilke VM 2022 grupper er de mest imødesete?

De mest imødesete grupper til VM 2022 afhænger selvfølgelig først og fremmest af, hvem man er. For en dansker er VM gruppe D selvfølgelig mest spændende. Alligevel kan vi godt pege på nogle grupper til VM 2022, som synes at få mere opmærksomhed i medierne end andre, nemlig gruppe B, E og F. De tre VM 2022 grupper udmærker sig nemlig på hver sin måde. B ligner den mest kompetitive af alle VM 2022 grupper, E rummer hele to potentielle VM-vindere og F rummer nogle af de mest spændende opgør.

Hvem er favoritterne til at vinde VM 2022?

Brasilien, Frankrig, England og Argentina er bookmakernes største VM favoritter.

Vi håber, du er blevet klædt godt på af vores gennemgang af de otte VM fodbold 2022 grupper, og vi ønsker dig en ordentlig fodboldfest, når det går løs!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening