Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

EM 2020 grupper

De seks EM 2020 grupper er fundet, og EM 2020 byder både på en spændende gruppe med dansk deltagelse og en ‘Dødens Pulje’ af dimensioner, som ikke er set længe. Vi gennemgår alle EM 2020 grupper og giver vores bud på, hvem der avancerer videre til EM 2020 slutspillet.

EM 2020 grupper
Vi gennemgår alle EM 2020 grupper, der afvikles i 12 forskellige værtsbyer. Foto: Sportsbonuskode

EM 2020 grupper: regler for avancement

Inden vi gennemgår EM grupperne en efter en så lad os lige få styr på, hvordan man kan kvalificere sig til slutspillet ved EM 2020.

Turneringen følger samme opbygning som EM 2016. Det betyder, at 24 hold i gruppespillet skal barberes ned til 16 ottendedelsfinalister. De to bedst placerede hold i hver gruppe kvalificerer sig, og det samme gør de 4 bedst placerede treere. Treerne rangeres ud fra:

  • Antal point.
  • Målforskel.
  • Mål scoret.
  • Sejre.
  • Fair play point.
  • Præstation i EM 2020 kvalifikationen.

Det er altså blevet nemmere at gå videre fra gruppespillet, end det var da der kun var 16 deltagere. Til gengæld er det ikke uvæsentligt, hvilken plads et land ender på, da det determinerer, hvem de trækker. De værst placerede parres således med de bedst placerede, hvorfor der kan være stor forskel på modstanden i ottendedelsfinalen.

Og lad os så tage et kig på de seks EM 2020 grupper.

EM Gruppe A (Rom, Baku)

Italien
Schweiz
Tyrkiet
Wales

Den første af de seks EM 2020 grupper tæller to 2’ere i deres respektive kvalifikationsgrupper og Tyrkiet og Wales, der begge sluttede som toer. Italien kom igennem kvalifikationen med lutter sejre og sluttede 12 point foran nummer 2 i gruppen, Finland. De sluttede tilmed af med at skille Armenien ad med 9-1.

Alligevel vil mange nok mene, at Tyrkiet havde en endnu mere imponerende kvalifikation. Hvor Italien var i en enormt blød gruppe, blev Tyrkiet parret med Frankrig, som de formåede at hente fire point imod. Med kun 3 indkasserede mål havde Tyrkiet kvalifikationens bedste forsvar sammen med Belgien, og de kommer til EM 2020 med stor optimisme.

Det var en mere blandet landhandel for Schweiz i kvalifikationen. De sluttede som etter i gruppen foran Danmark, men det var en kvalifikation med adskillige bump på vejen, blandt andet den katastrofale formøbling af en 3-0 føring mod netop Danmark med blot 6 minutter tilbage af ordinær spilletid.

De sidste 10 minutter var generelt ikke gode for Schweiz, der også ude mod Danmark tabte kampen i de afgørende fase, ligesom de også mod Irland formøblede sejren i det 85. minut. Der er meget at arbejde med for schweizerne, hvis de skal ende blandt de to bedste.

Også Ryan Giggs’ Wales klarede sig videre til EM for anden gang i træk og såmænd også anden gang totalt. Wales chokerede alle, da de ved EM 2016 nåede semifinalen blandt andet takket være en flot 3-1 sejr over Belgien. Ambitionen må være, at mindre kan gøre det, men Wales har før vist, at de går ganske uimponeret til værks mod større hold.

Vores bud på slutstillingen i gruppe A:

Vi spår en meget tæt gruppe, hvor ingen hold falder igennem og 3’eren er en stærk kandidat til at gå videre blandt de bedste treere.

Italien
Tyrkiet
Schweiz
Wales

Du kan spille på hvem der bliver nr. 1 og 2 i gruppe A. Hent din bonus hos bet365 og brug bonuskoden BIGBET ved registrering.

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

DANMARKS EM Gruppe B (Sankt Petersborg, København)

Belgien
Rusland
Danmark
Finland

Danmarks EM gruppe, byder på en hård modstander i form af Belgien. Belgierne fik ligesom Italien lutter sejre i deres kvalifikation, blandt andet mod netop Rusland, som blev slået 3-1 hjemme og hele 4-1 ude! 40-3 lød målscoren, da de 10 kampe var overstået, og de belgiske stjerner gang på gang havde foldet sig ud i begge ender af banen.

Belgien er blandt bookmakernes største favoritter til at vinde EM 2020, og med navne som Courtois, Vertonghen, Alderweireld, de Bruyne, Hazard, Lukaku og mange flere er det ikke svært at forstå hvorfor.

I Danmarks EM gruppe, har Rusland ligesom Danmark hjemmebanefordel, og skal således spille to af deres tre kampe foran hjemmebanepublikummet. Selvom russerne var langt fra Belgien (6 point), var de dog endnu længere foran nummer 3 i gruppen, Skotland, som endte hele 9 point efter.

Faktisk vandt russerne alle deres kampe udover de to mod Belgien, og de fortsatte dermed de positive takter fra VM 2018, hvor de nåede kvartfinalen og blandt andet ekspederede Spanien ud.

Danmarks kvalifikation var godkendt, men som debatten i kølvandet på Irland-kampen afslørede, er der en vis utilfredshed med det til tider noget kyniske danske spil. Omvendt er det positivt at se, hvor mange af spillerne, der tager ansvar, og holdet virker som en sammentømret enhed, der ikke er bange for at slås.

Det er dyder, der på tidligere danske hold af og til har været savnet, og forhåbentlig får det ikke indvirkning på denne korpsånd, at general Hareide allerede nu ved, at han skal have sig et nyt job efter EM. Danmark må forventes at skulle kæmpe med Rusland om andenpladsen, og forhåbentligt gør de tre hjemmekampe i Parken den afgørende forskel.

Pukki plaffede Finland til sit første EM nogensinde, og vi er glade på finnernes vegne. Men må forventes at slutte sidst i gruppen.

Vores bud på slutstillingen i Danmarks EM gruppe B:

Belgien smadrer Rusland, og Danmark sniger sig på snu vis videre på en bedre målscore end russerne.

Belgien
Danmark
Rusland
Finland

Du kan spille på hvem der bliver nr. 1 og 2 i Danmarks EM gruppe B. Hent din bonus hos bet365 og brug bonuskoden BIGBET ved registrering.

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Holland skal forsøge at klare sig videre foran hjemmepublikummet på Cruijff Arena i Amsterdam. Foto Quistnix [CC BY 3.0]

EM Gruppe C (Amsterdam, Bukarest)

Ukraine
Holland
Østrig
Vinderen af playoff Path D (Georgien, Nordmakedonien, Kosovo eller Hviderusland)*

*Hvis Rumænien vinder Path A, går de i gruppe C, og vinderen af Path D går i gruppe F.

Gruppe C er en af de EM 2020 grupper med en ubekendt. Men vi satser på, at Island vinder via playoff, og at det manglende medlem i denne gruppe bliver mellem Georgien, Nordmakedonien, Kosovo eller Hviderusland. Og her tror vi mest på Nordmakedonien.

Ukraine vandt på fornem vis sin kval gruppe foran Portugal og tabte ikke i processen. Med den tidligere stjerneangriber Andrij Sjevtjenko på bænken har ukrainerne fået skabt et hold, der ikke scorer mange mål (17 i kvallen), men som til gengæld er godt organiseret og defensivt stærke. Ukraine kan sagtens udfordre Hollands bud på førstepladsen i EM gruppe C.

Netop Holland er kommet godt efter det siden den mislykkede kvalifikation til VM 2018. De vandt deres Nations League gruppe foran Tyskland og Frankrig og i kvallen spillede de så endnu engang nogle fantastiske kampe mod tyskerne, der dog tog førstepladsen foran hollænderne. Gruppe C ser umiddelbart overkommelig ud, så mon ikke Holland og Ukraine går relativt sikkert videre.

Østrig sluttede som toer i sin gruppe efter Polen og foran netop Nordmakedonien. Der var ikke megen slinger i valsen, men østrigerne imponerede omvendt heller ikke på noget tidspunkt med 1 uafgjort og 3 nederlag i en gruppe med mange svage hold. Nordmakedonien får en svær ved til EM, men gjorde det også godt i sin Nations League gruppe, og vi tror, de kan overraske.

Vores bud på slutstillingen i gruppe C:

Ah, vi tager Holland til at slutte først på en bedre målscore end Ukraine. Gruppe C er blandt de svagere EM 2020 grupper, og 3eren i denne gruppe kunne meget vel være blandt de ringeste, som ikke går videre.

Holland
Ukraine
Østrig
Nordmakedonien

Spil på hvem der bliver nr. 1 og 2 i gruppe C. Hent din bonus hos bet365 og brug bonuskoden BIGBET ved registrering.

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

EM Gruppe D (London, Glasgow)

England
Kroatien
Tjekkiet
Vinderen af playoff Path C (Skotland, Norge, Serbien eller Israel)

Endnu en af de fire EM 2020 grupper, hvor vi ikke kender den sidste deltager, som skal findes mellem Skotland, Norge, Serbien eller Israel. Her tror vi på Serbien, som næsten snød Portugal for andenpladsen i kvalifikationen.

England er blandt bookmakernes favoritter og har hjemmebanefordel. De har allerede erfaring med Tjekkiet, som de var i kval gruppe med, og selvom det på flot vis lykkedes tjekkerne at slå England hjemme med 2-1, var der aldrig rigtig tvivl om førstepladsen i gruppen, som England tog med 21 point og en målscore på 37-6.

De forsvarende VM-sølvvindere fra Kroatien var ikke alt for imponerende i deres kvalgruppe, hvor det blev til 5 sejre, 2 uafgjorte, 1 nederlag og en beskeden målscore på 17-7. Kroaterne sluttede dog som etter, men det er spændende, om den nuværende generation af kroatiske profiler efterhånden synger på sidste vers. Man skal aldrig undervurdere kroaterne, som tilmed har for vane at drille netop England.

Men Kroatien og England skal ikke blot fokusere på hinanden, men også på Tjekkiet. Tjekkerne var ikke alt for prangende i kvalifikationen, men de er notorisk kendt som et hold, der aldrig er nemme at møde.

Vi går ud fra, at Serbien ender med at blive den sidste deltager i Gruppe D. Og i så fald er der tale om endnu en hård nød at knække. Serberne var som nævnt ikke langt fra at snyde Portugal for den direkte plads i kvalifikationen, hvor Mitrovic scorede efter forgodtbefindende, og den brandvarme Tadic assisterede flittigt. Der er lagt op til en tæt og hård gruppe.

Vores bud på slutstillingen i gruppe D:

Det er en af de sværeste grupper at spå om, for ikke en eneste placering synes givet på forhånd. Vi ender på:

England
Kroatien
Serbien
Tjekkiet

Du kan spille på hvem der bliver nr. 1 og 2 i gruppe D. Hent din bonus hos bet365 og brug bonuskoden BIGBET ved registrering.

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

EM Gruppe E (Bilbao, Dublin)

Spanien
Polen
Sverige
Vinderen af playoff Path B (Bosnien, Slovakiet, Irland eller Nordirland)

Endnu en af de EM 2020 grupper med gengangere fra kvallen, hvor Spanien og Sverige mødte hinanden. Her mangler vi også at finde den sidste deltager, som vi satser på bliver Irland.

Spanien kom bedst ud af det med gruppens førsteplads. Men selvom spanierne sluttede ubesejret, er alt ikke fryd og gammen i år 1 post Xavi/Iniesta-æraen. Ikke blot har Spanien haft svært ved at finde en stabil målscorer udover Ramos, de har også haft uro på trænerbænken, hvor Luis Enrique måtte afløses i en periode af familieårsager. Spanien er garvede slutrundedeltagere og da også det bedste bud på en etter. Men det bliver næppe en dans på roser.

Polen, anført af Piatek og Lewandowski i front vandt deres gruppe foran Østrig, og er klar til EM ikke blot for fjerde gang i træk, men for fjerde gang nogensinde. Sidste gang gik de for første gang videre fra gruppespillet, og det skal de forsøge at gentage, selvom det bliver svært.

Sverige er nemlig et rigtig godt bud på et hold til at avancere fra Gruppe E. Svenskerne er, som Danmark, ikke altid lige prangende at se på, men de er snu og godt organiseret. Ved deres sidste slutrunde var de også i en svær gruppe med Tyskland, Mexico og Sydkorea, men her sluttede svenskerne som etter. Det vil ikke være et chok, hvis de gentager det.

Det sidste hold i gruppen tror vi bliver Irland. Viser det sig at være korrekt, er det endnu en EM gruppe uden en formodet prügelknabe, men hvor der tværtimod vil blive kæmpet for hver centimeter i alle 6 x 90 minutter. Irerne scorer ikke mål, men de lukker dem heller ikke ind. For hvem gider score, når man kan slås?

Vores bud på slutstillingen i gruppe E:

Den bliver modbydeligt tæt, og vi tror på mange uafgjorte og små marginaler.

Spanien
Sverige
Polen
Irland

Du kan spille på hvem der bliver nr. 1 og 2 i gruppe E. Hent din bonus hos bet365 og brug bonuskoden BIGBET ved registrering.

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

Tyskland røg ud af gruppespillet ved VM 2018. Det er ikke usandsynligt, at de vil lide samme skæbne ved EM 2020. Foto: Granada – CC BY-SA 4.0

EM Gruppe F (München, Budapest)

Tyskland
Frankrig
Portugal
Vinderen af playoff Path A (Island, Bulgarien, Ungarn eller Rumænien)*

*Hvis Island, Bulgarien eller Ungarn vinder Path A, går de i gruppe F, og vinderen af Path D går i gruppe C.

Vi slutter af med Dødens Pulje, hvor vi spår Island til at tilslutte sig Frankrig, Tyskland og Portugal. Og føj for en gruppe!

Tyskland sluttede som nævnt som etter i deres gruppe efter en tæt dyst mod Holland. Men alt er ikke fryd og gammen for tyskerne, der har gennemgået et halvt generationsskifte siden chok elimineringen i gruppespillet ved VM 2018. Löw formåede at holde fast i sit job, men der er stadig en del sprækker i den tyske mur.

Frankrig vandt også deres gruppe, men også her var der ikke tale om den mest overbevisende præstation. Træner Deschamps har dog omvendt lang snor som forsvarende verdensmester og EM-sølvvinder, og den franske trup er uhyggeligt god.

Vi runder stjerneparaden af med de forsvarende europamestre og Nations League vindere fra Portugal, der også vaklede i kvallen. Portugiserne har ikke imponeret vildt, men er ofte gode ved slutrunder, hvorfor man aldrig skal undervurdere dem.

Og undskyld til Island for ikke at inddrage dem i “stjerneparaden”, men går de videre til EM, venter der dem altså en regulær møggruppe.

Vores bud på slutstillingen i gruppe F:

Det bliver så tæt og brutalt. Island kommer til at drille alle tre hold men tabe knebent. Frankrig kommer til at trække det længste strå, mens Tyskland og Portugal finder en måde, hvorpå den ene kan gå videre som toer og den anden som bedste treer.

Frankrig
Portugal
Tyskland
Island.

Spil på hvem der bliver nr. 1 og 2 i gruppe F. Hent din bonus hos bet365 og brug bonuskoden BIGBET ved registrering.

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende.

 

Læs mere om EM nedenfor: