EM 2022 mestre i fodbold

Ja, det er jo the million dollar question, som vi endnu må vente med svar på. Men det skal da ikke afholde os i at kaste os ud i en grundig analyse af – og selvfølgelig vores svar på – spørgsmålet: hvem er de bedste bud på EM mestre i fodbold i 2022? Vi giver EM fodbold tips til de seks forhåndsfavoritter og runder også kort historien over tidligere EM vindere.

Hvem bliver EM mestre i fodbold?

em mestre i fodbold

Tidligere EM mestre

En hurtig gennemgang viser, at tyskerne ikke overraskende er mest vant til at slæbe guldet med hjem i bussen.

Det er måske en smule mere overraskende, at tyskerne sammen med Sovjetunionen også er det hold, der oftest har tabt en finale, når nu Gary Lineker har lært os anderledes: Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.

RangeringLandGuldmedaljerSølvmedaljerBronzemedaljer
1Tyskland332
2Spanien31
3Frankrig21
4Sovjetunionen13
5Italien121
6Portugal113
7Holland14
8Tjekkiet12
9Danmark11
10Grækenland1
11Jugoslavien2
12Belgien11
 Tjekkiet11
14England2
15Ungarn
Sverige
Rusland
Wales
Tyrkiet
1

EM mestre i fodbold: de seks favoritter

Lad os tage et kig på de mest oplagte bud på de kommende EM mestre i fodbold. 24 hold deltager, men selvom alle i sagens natur har en chance, er der seks hold, der skiller sig ud som bookmakernes favoritter og er en del foran det resterende felt, nemlig Frankrig, England, Belgien, Holland, Tyskland, Spanien.

I feltet af nærmeste forfølgere finder vi hold som Italien, de forsvarende mestre fra Portugal og med lidt større margin Kroatien. Oversigt over kampprogram EM.

Endelig er der en gruppe med Danmark, Polen, Rusland, Schweiz og Ukraine, som alle får et pænt stykke over odds 50 hos bookmakerne. Det er de sjove outsidere, der dog ikke kommer ind.

Så med ranglisten på plads lad os tage et kig på de bedste bud på en EM vinder.

Frankrig

Sidst, Frankrig vandt EM, var tilbage i 2000, men det ændrer ikke ved, at der er tale om et fransk hold i absolut topform. Franskmændene er forsvarende verdensmestre og ved det seneste EM i 2016 blev det til sølv. Det gør dem i sagens natur til et godt bud på en kommende EM vinder.

Men det stærkeste argument er at tage et kig på Frankrigs hold. Her er opstillingen mod Danmark ved VM 2018.

Bortset fra Varane, Hernández, Kante, Griezmann og Giroud, var der tale om Frankrigs reserver. Og det er jo bare ulækkert. Og eftersom Frankrig samtidig har et meget ungt hold, er samtlige spillere landsholdsaktuelle ved EM 2022.

Skal vi finde lidt tro på, at franskmændene kan overvindes, skal vi kigge på deres EM-kvalifikation. Frankrig endte ganske vist som etter foran Tyrkiet, men de imponerede ikke i store dele af kvalifikationen, og deres målscore på 25-6 var eksempelvis ikke meget bedre end Danmarks, som lød på 23-6.

Derudover er der det med de franske egoer. Deschamps har stået i spidsen for Les Bleus i mange år og banket en god holdånd ind i spillerne. Men faren for implosion er altid til stede på et hold, der tæller divaer, egoer og enkelte dårer som Griezmann, Pogba, Dembele etc.

Hvad taler for Frankrig som EM mestre i fodbold?

Ingen når dem til sokkeholderne, når det gælder kvalitet spiller for spiller. De har tilmed kontinuitet på trænerbænken.

Hvad taler imod?

Trods en klar spilfilosofi er de franske stjerner med jævne mellemrum undervældende.

England

Three Lions fik sit bedste resultat siden 1996, da de ved VM 2018 nåede semifinalen, og der lader til at blæse nye vinde over de britiske øer, som under Gareth Southgate spiller med en identitet, vilje og spilleglæde, der har været tæt på ikke-eksisterende efter knap to årtier med resultat ryttere som Sven Göran Eriksson og Fabio Capello og andre fuldstændig bizarre valg som Steve McClaren og Sam Allardyce (som dog ikke nåede en kamp, før han blev knaldet for at modtage bestikkelse).

Nu sprudler England i det offensive, og i det defensive har de stærke karakterer som Trent-Alexander Arnold, Maguire og Henderson, som ikke er bange for at tage ansvar. I EM-kvalifikationen var England da også det næst flittigst scorende hold sammen med Italien efter Belgien.

37 mål blev det til, hvor Harry Kane stod for de 12 og desuden assisterede yderligere 5. Det må på en gang vække glæde og uro og er samtidig symptomatisk for holdet. Kane er allerede den sjette mest scorende i Englands historie, og holdet er utroligt afhængigt af hans mål.

Går han i stykker, gør Englands titelhåb det nok også. Og det gælder på adskillige pladser, hvor der er masser af talent, men måske knap så mange, der kan tage over her og nu, hvis førstevalgene bliver skadet.

Hvad taler for, at England vinder EM?

Endelig ligner spillerne nogen, der kan lide at spille fodbold. Begge semifinaler og finalen ved EM spilles på Wembley, så de kan potentielt ende med hjemmebane i turneringens to største opgør.

Hvad taler imod?

Truppen er tynd, og selvom der er enormt mange spændende unge talenter, så er spørgsmålet, om ikke for mange af dem endnu er for unge til at være afgørende ved et EM.

Belgien

Som vi netop beskrev, var der ingen hold, der scorede flere gange end belgierne i EM-kvalifikationen. Der var heller ingen, der lukkede færre ind end belgiernes 3 mål. Og nå ja, så gjorde de rent bord med 10 sejre i 10 kampe. Dermed fortsatte de deres flotte form fra VM 2018, hvor det blev til bronze.

Assist maskinerne de Bruyne og Hazard leverede hver 7 af slagsen i kvalifikationen, og i det offensive er der få grunde til panderynker. Til gengæld ser defensiven mere skrøbelig ud, hvis der skulle komme skader.

Særligt stopperparret Vertonghen og Alderweireld, som har spillet sammen i både Ajax, Tottenham og altså for Belgien, har tidligere set mere sikre ud, både fysisk og på banen. For Belgien spiller det ganske vist stadig, men i Tottenham er historien en anden.

Hvad taler for, at Belgien vinder EM?

Under Martinez lader Belgien endelig til at forløse de mange enorme talenter, truppen besidder.

Hvad taler imod?

Skader i defensiven. Boyata og Vermaelen er svære navne at forestille sig i startopstillingen hos en guldvinder.

Holland

Som vanligt er det ikke kedeligt at følge Holland. Efter at have misset VM 2018 efter en skandaløst ringe kvalifikation, er der dog ved at komme styr på Oranje, som først imponerede ved Nations League, hvor de vandt deres gruppe, og siden kom i finalen, hvor de dog tabte knebent til Portugal. Dernæst gjorde de god figur i EM-kvalifikationen, hvor de spillede to brag af kampe mod Tyskland.

Holland har fundet melodien under Ronald Koeman, som ligner den helt rette mand til jobbet. Spørgsmål er dog, om ikke talentmassen stadig er for lille i denne generation af hollændere. Ganske vist er der navne fra allerøverste hylde som van Dijk, de Ligt og Frenkie de Jong.

Men jævnlige startere inkluderer også navne som Davy Pröpper, Joël Veltman og Luuk de Jong. Og med al respekt for disse spillere, er det lidt samme sang som hos Belgien: der skal eddermame være styr på AUTOMATISMERNE, hvis spillere som disse skal føre Holland hele vejen til guld.

Hvad taler for Holland som EM mestre i fodbold i 2022?

De har set stærke ud og vist, at de på gode dage kan slå de bedste.

Hvad taler imod?

På lidt for mange pladser er det ikke blot reserven, men rent faktisk førstevalget, som ser svag ud.

Tyskland

Ligesom Holland chokerede Tyskland ved VM 2018. Tyskerne kom ganske vist med, men sluttede sidst i gruppen med Mexico, Sverige og Sydkorea. Træner Löw beholdt jobbet, men det gjorde spillere som Jerome Boateng og Mats Hummels ikke, da Löw brugte anledningen til at lave et tidligt generationsskifte.

Resultaterne har været svingende, og i Nations League gruppe A blev det til en læsterlig omgang klø på 0-6 mod Spanien.

Tyskerne fik hævn i kvalifikationen, hvor de sluttede som etter foran Holland, men spørgsmålene bliver ved med at hobe sig op. Senest er det Neuer’s førstevalg mellem stængerne, der stilles spørgsmålstegn ved, nu hvor ter Stegen banker stadig hårdere på.

Hvad taler for, at Tyskland vinder EM?

Tyskerne er på mange pladser det hold, der er næstbedst dækket ind efter Frankrig. Og Löw er den længst siddende træner i Europæisk landsholdsregi.

Hvad taler imod?

Men er Löw træt?  Hvem skal vogte målet? Hvem skal score målene? Der er mange spørgsmålstegn at sætte ved holdet.

Spanien

Det sidste hold, vi har taget med, har mange lighedstegn med Tyskland. Og desværre for dem er det alle kedelige lighedstegn. Spanien har også gennemført et generationsskifte og befinder sig nu i år 1 efter Iniesta og Xavi. Spanien har heller ingen, der kan score deres mål, hvilket den delte topscorer i kvalifikationen, Sergio Ramos, kan skrive under på.

Og Spanien har også uro på bænken, dog med noget mere tragisk bagkant, eftersom Enrique måtte tage orlov i en længere periode, da hans barn blev alvorligt sygt og tabte kampen til kræft.

Alle problemer til trods sluttede Spanien som etter i kvalifikationen med otte sejre og to uafgjorte i en gruppe, der ellers talte mange trælse midterhold som Sverige, Norge og Rumænien

Hvad taler for, at Spanien vinder EM?

De var stabile i en af EM-kvalifikationens sværeste grupper.

Hvad taler imod?

Alt andet.

EM vinder odds: Det skal du overveje, når du spiller

Det kribler måske allerede nu for at placere et væddemål eller to på EM. Men selvom det har sine fordele at være tidligt ude, eksempelvis at odds ikke er faldet, fordi mange har fundet det samme gode væddemål, så skal du træde varsomt, når du er i god tid. Det gælder især, når du spiller på et væddemål som vinderen af EM, hvor du skal overveje en række faktorer.

Holdenes aktuelle stand

For at kunne lave et kvalificeret gæt på et væddemål som den endegyldige vinder er du nemlig nødt til at kende en række omstændigheder:

Skader og karantæner: Skader og karantæner har enorm betydning for et holds chancer. Forestil dig Spanien uden Ramos, England uden Kane eller Danmark uden Eriksen. Det er en del procenter, der ryger af disse holds chancer med dette ene fraværende navn på holdkortet. Derfor bør du ikke spille, før du ved, hvilket hold der er blevet udtaget.

Form: derudover er det selvfølgelig også nødvendigt at kigge på holdenes aktuelle form. Det gælder både resultater og spil, men også ting, der kan kræve lidt mere research. Er nogle spillere i truppen i skrantende tilstand? Er der harmoni i truppen, eller er der skærmydsler mellem de højtbetalte egoer? Den slags kan få stor betydning, tænk bare på Frankrig ved VM 2010.

Holdets historiske form

Det er også værd at tage et kig på de forskellige landes historiske meritter ved store slutrunder. Nogle vil måske indvende, at det ikke har megen betydning for Tjekkiet, at det daværende Tjekkoslovakiet vandt EM i 1976, og det er da heller ikke fordi, den slags informationer er lige så vigtige som holdets nuværende form.

Men et fodboldholds historiske evne (eller mangel på samme) til at levere under det maksimale pres er ikke uden betydning. Spørg du bare Steven Gerrard og Paul Scholes, om ikke de af og til var tynget af, at hele verden altid ventede på det forventede engelske kollaps.

Eller spørg en tysker, om ikke deres ry med en uforlignelig vindermentalitet har været med til at redde et resultat eller to hjem.

Grupperne og hvordan de parres i knockout fasen

Det har også stor betydning, hvilken vej til EM-finalen de forskellige hold har. Det kan være, du har stor fidus til England, men skulle de komme i en gruppe med Frankrig, Portugal og Rumænien og med udsigt også at møde stærk modstand i ottendedelsfinalen, så ville selv den største fan nok genoverveje deres EM kandidatur.

Derfor bør odds som minimum afspejle den svære lodtrækning.

Hvem vinder EM odds

Med et par generelle råd, når det gælder EM vinder odds lad os så tage et kig på de bedste leverandører af odds. Det er i skrivende stund, november 2019, ikke alle bookmakere, der tilbyder EM vinder odds, men heldigvis er de store bookmakere selvfølgelig allerede ude med odds.

Vi har sammenlignet top 9 hos alle bookmakere og udregnet gennemsnittet. Og det kan virke underligt ikke at sige lige top 10. Men det er der nu en god grund til. Alle bookmakernes 10. favorit giver pengene over 50 gange pengene igen. Så ikke blot er kandidaten urealistisk, det skævvrider også sammenligninger. Så er der styr på metoden, lad os så få bookmakerne sammenlignet!

Så hvem bliver EM mestre i fodbold i 2022?

Det er ikke blandt vores mest opfindsomme EM fodbold tips, men … Frankrig.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening