EM 2024 grupper

EM 2024 byder både på en spændende gruppe med dansk deltagelse og en ‘Dødens Pulje’ af dimensioner, som ikke er set længe. Vi gennemgår alle EM 2024 grupper og giver vores bud på, hvem der avancerer sig videre til EM 2024 slutspillet.

Før vi går til en mere dybdegående oversigt og gennemgang af de enkelte EM grupper, får du her et hurtigt overblik over puljerne:

  • Gruppe A: Tyskland, Skotland, Ungarn. Schweiz
  • Gruppe B: Spanien, Kroatien, Italien, Albanien
  • Gruppe C: Danmark 🇩🇰, England, Serbien, Slovenien
  • Gruppe D: Holland, Frankrig, Østrig, Polen
  • Gruppe E: Belgien, Slovakiet, Rumænien, Ukraine
  • Gruppe F: Tyrkiet, Portugal, Tjekkiet, Georgien

EM grupper

EM 2024 grupper

Lige straks gennemgår vi de forskellige EM 2024 grupper. Men først skal vi lige have styr på, hvordan EM 2024 afvikles – og hvad det kræver at komme ud af gruppespillet og videre til slutspillet.

Der er seks grupper ved EM 2024, som alle består af fire hold. Dermed ender vi på 24 deltagerlande ved EM 2024. Nummer 1 og 2 fra alle EM 2024 grupper er sikret en plads i ottendedelsfinalen.

Det samme er de fire bedst placerede treere. Det betyder, at vi har 16 hold, som kvalificerer sig til playoff, mens blot 8 hold bliver siet fra i gruppespillet.

Med styr på reglerne er vi klar til at gennemgå de seks EM 2024 grupper én for én.

EM fodbold 2024 grupper: AI den første af de seks EM 2024 grupper finder vi værtslandet Tyskland, som skal op mod Ungarn, Schweiz og Skotland.

Og det kunne jo ligne en meget overkommelig opgave for tyskerne. Men men men, EM 2024 gruppe A kan faktisk godt gå hen og blive en kende kompliceret for Nagelsmanns tropper.

Først og fremmest har tyskerne været ret elendigt kørende i en del år efterhånden. Ved de seneste to VM-slutrunder er det ikke lykkedes dem at komme ud af gruppen. Og ved EM 2021 blev endestationen ottendedelsfinalen mod England.

Som værtsnation skal Tyskland ikke kvalificere sig til EM. Så de har spillet en masse venskabskampe – 11 for at være eksakt. Her er det blot blevet til 3 sejre og dobbelt så mange nederlag, hvilket kostede et trænerskifte.

Kigger vi på modstanderne, kan vi også finde lidt grund til skepsis. Af 38 indbyrdes opgør mod Ungarn har Tyskland vundet 13, mens ungarerne har 12 sejre og lige så mange er endt uafgjort. Tyskerne har heller ikke slået Ungarn i de seneste tre kampe af betydning.

Mod Schweiz har tyskerne vundet imponerende 67% af 52 indbyrdes opgør. Men her har de faktisk heller ikke vundet de seneste tre gange, de to lande er mødtes. Seneste tyske sejr findes tilbage i 2008.

Skotland har tyskerne til gengæld haft et godt tag i med tre (snævre) sejre i træk. Og mon ikke tyskerne går videre? Det kan dog godt blive mere med lodder og trisser end forventet.

Schweiz og Ungarn spås en tæt duel om andenpladsen. Og så kan det være, nummer tre kan snige sig videre blandt de bedste tredjebedste. Skotland? Bookmakerne har ikke den store fidus til Scott McTominay og co.

EM 2024 Gruppe BEM 2024 gruppe B ligner på forhånd en af de både hårdeste og mest spændende EM fodbold 2024 grupper.

Vi skal nogle år tilbage i tiden for at finde den seneste gang, hvor Spanien for alvor imponerede. Siden 2012 er det blevet til en enkelt semifinale som det bedste resultat.

Og hele tre gange er spanierne røget ud i ottendedelsfinalen. Alligevel er de bookmakernes favorit til at slutte som etter.

Det er de foran de forsvarende europamestre fra Italien. Siden da er meget vand dog løbet gennem åen. Italienerne formåede ikke engang at kvalificere sig til VM 2022.

Og de skulle have seriøs dommerhjælp for i sidste runde af kvalifikationen at sikre sig EM-billetten på bekostning af Ukraine. Enhver med lidt forstand ved dog, at man aldrig skal regne de snu italienere ude.

Tredje virkelig stærke hold i EM 2024 gruppe B er Kroatien. De imponerede ikke i kvalifikationen, hvor de sluttede som toer efter Tyrkiet. Men derudover har kroaterne flere flotte resultater bag sig ved de seneste mange slutrunder.

I de to seneste VM-slutrunder er det blevet til henholdsvis sølv og bronze. Og i Nations League blev det også til sølv efter et straffesparksnederlag til netop Spanien. Kroaterne er helt sikkert underdogs. Men de kan sagtens slå alle tre andre hold i gruppen på en god dag.

Sidste hold i gruppen er Albanien, der deltager ved et EM for blot anden gang nogensinde. Albanerne henviste på fremragende vis Tjekkiet til andenpladsen i kvalifikationen, hvor også Polen måtte se sig slået.

Det er en fremragende præstation af Albanien, der desværre har fået en regulær skodlodtrækning. De har aldrig taget point fra Italien eller Spanien i 12 forsøg, mens de endnu har til gode at møde Kroatien.

EM fodbold 2024 grupper: C


Så er det tid til at runde den mest spændende af alle EM fodbold 2024 grupper. Nemlig vores! EM 2024 gruppe C er nemlig som bekendt med dansk deltagelse.

De danske spillere skal teste niveauet mod Slovenien, Serbien og England og forhåbentlig vise markant bedre takter end i både kvalifikationen og ved VM i Qatar.

Første mulighed for at forbedre formen kommer mod Slovenien i Danmarks åbningskamp. Og her har vi statistikken med os. Vi har i 6 opgør nemlig aldrig tabt til slovenerne, men hentet 5 sejre og en uafgjort – som faldt i den netop overståede EM-kvalifikation.

Efter en forhåbentlig vellykket debut mod Slovenien venter en anderledes hårdere modstander i form af England, som har de laveste EM odds og dermed er de største favoritter til at vinde EM 2024. Det gik ikke som ønsket, da vi senest rendte i englænderne ved en EM-slutrunde, og i det hele taget lader den indbyrdes statistik noget tilbage at ønske.

I 22 kampe mod englænderne har Danmark blot vundet 4, mens englænderne 13 gange har forladt banen som vindere.

Baseret på både den indbyrdes historik og bookmakernes tiltro til Englands styrke skal vi altså næppe sætte næsen op efter tre point. Men mindre kan også gøre det – formentlig!

Læs om Danmarks EM trup.

EM 2024 puljer

Vi lukker EM gruppe C med kampen mod Serbien, hvor vi kun har smagt sejrens sødme. Vi har dog også kun mødt hinanden tre gange, så her skal man nok passe på med at tillægge statistikken alverden.

Alt i alt har vi bestemt befundet os i på papiret sværere EM 2024 grupper end denne. Spørgsmålet er, om det er Danmark anno EM 2021 eller Danmark anno VM 2022, der tropper op i juni 2024. Det bliver formentlig afgørende for de danske chancer for avancement. Læs mere i vores artikel Danmark EM.

EM 2024 Gruppe DOg så skal vi til en af de EM fodbold 2024 grupper, hvor vi endnu ikke kender alle deltagere.

Selvom vi altså har en ubekendt i gruppen, så kommer den sidste deltager dog ikke til at rokke ved favoritværdigheden i gruppen. Frankrig er nemlig favoritter med nogen afstand ned til Holland, som dog også spås som et ret sikkert bud på avancement.

Starter vi med at kigge på den forventede dyst om førstepladsen i gruppen, så kan hollænderne finde nogen lidt trøst i historikken. Men også stor grund til bekymring. I 30 opgør mod franskmændene har Holland nemlig 11 sejre og 16 nederlag, hvilket er acceptabelt.

Til gengæld har Frankrig vundet 7 ud af de 8 seneste opgør, mens hollænderne i denne periode kun har tegnet sig for én sejr.

I EM-kvalifikationen vandt Frankrig hele 4-0 hjemme og 1-2 ude. Så man kan roligt konkludere, at Frankrig har overhånden for tiden.

Hollænderne kan til gengæld finde trøst i statistikken mod Østrig. Her har de nemlig vundet de seneste 7 opgør og har altså et godt tag i denne modstander.

Den sidste deltager i gruppen er Polen, som med det yderste af neglene slog Wales i den afgørende playoff-kamp.

Her lykkedes det polakkerne at vinde efter straffe på trods af, at de ikke havde én afslutning på mål i hele opgøret.

Målt på holdenes styrke på papiret og på de senere års resultater må det forventes, at Østrig og denne sidste ubekendte formentlig kommer til at dyste om at snige sig videre blandt de bedste treere.

Og selv det kan blive svært i en af de mere jævnbyrdige EM fodbold 2024 grupper, hvor det er svært at pege på en formodet prügelknabe.

EM Gruppe EVi skal til endnu en af de EM fodbold 2024 grupper, der umiddelbart ser blødest ud.

Det er til gengæld også en af de EM 2024 grupper, hvor deltagerne har mødt hinanden færrest gange. Og det gør det til en af de mere interessante EM 2024 grupper, eftersom der er mange af opgørene, som har meget få fortilfælde.

Det er selvfølgelig svært at forestille sig, at Belgien ikke avancerer i rimelig sikker stil. Belgierne har aldrig mødt Slovakiet i en kamp af betydning, så her bliver der altså skrevet historie ved EM 2024. I de tre interne opgør er det blevet til 2 gange 1-1 og en belgisk 2-1-sejr.

Rumænien har omvendt faktisk ydet god modstand historisk set. I 12 indbyrdes opgør har begge hold vundet 5 og to er endt uafgjort. De har dog kun mødt hinanden to gange i dette årtusinde, så man skal nok være påpasselig med at tillægge historikken for stor betydning.

Rumænerne har også godt styr på Slovakiet. I 11 indbyrdes kampe er det kun blevet til én slovakisk sejr. Og den skal vi tilbage til 1942 for at finde.

Her tegner samme mønster sig dog også, som vi pegede på mellem Rumænien og Belgien. Rumænien og Slovakiet har nemlig kun mødt hinanden én gang siden 2005.

Selvom Ukraine altså var blandt de sidste tre hold til at kvalificere sig til EM 2024, er de bookmakernes favorit til at avancere næst efter storfavoritterne fra Belgien. Og det kan man jo egentlig godt forstå.

De gjorde flot figur i kvalifikationen og var utroligt tæt på at slutte foran Italien.

Gruppe FVi er nået til den sjette og sidste af alle EM 2024 grupper ved årets slutrunde. Og det ligner også en af de EM fodbold 2024 grupper, hvor vi kommer til at se en drabeligt spændende kamp om kvalifikationspladserne.

Tre af landene – Tyrkiet, Portugal og Tjekkiet – ligner nemlig umiddelbart hold, som niveaumæssigt ikke er langt fra hinanden.

Det sidste hold i gruppen er Georgien. De knuste de græske hjerter og vandt den sidste og afgørende kamp i playoff.

Det er første gang i landets historie, at Georgien formår at kvalificere sig til et EM i fodbold. Det er en flot bedrift, men det er til gengæld også svært at forestille sig, at de går videre.

Favoritten i gruppen er nu engang Portugal. Og de har da også et godt tag i de to andre formodede førsteudfordrere i gruppen.

Mod Tyrkiet har Portugal hentet 7 sejre i 9 kampe, mens tyrkerne har vundet to. Tyrkiet har aldrig prøvet at slå Portugal i en kamp af betydning, og senest, de mødtes, var ved VM 2022, hvor Ronaldo og co. vandt en sikker 3-1-sejr.

Og Portugal kan præstere en lignende overbevisende statistik mod Tjekkiet. Her hedder facit 4 sejre og et enkelt nederlag i 5 indbyrdes opgør. Også her skal vi tilbage til 2022 for at finde de seneste indbyrdes opgør. I Nations League vandt Portugal nemlig med overbevisende 2-0 og 4-0.

Mellem Tyrkiet og Tjekkiet bliver sol og vind omvendt historisk set fordelt lige. I 11 opgør har begge lande 5 sejre, og en enkelt er endt uafgjort. I nyere tid har Tyrkiet dog overtaget med tre sejre i de seneste tre opgør.

Bookmakerne har da også Tyrkiet som førsteudfordrer til forhåndsfavoritterne fra Portugal.

EM grupper FAQ

Nedenfor giver vi dig de vigtigste svar på spørgsmål omkring europamesterskabet i fodbold 2024.

✅ Hvornår starter EM i fodbold 2024?

EM i fodbold 2024 starter fredag d. 14. juni med kampen mellem Tyskland og Skotland.

✅ Hvem er Danmark i pulje med til EM i fodbold 2024?

Danmark er ved dette Europamesterskab parret med Slovenien, England og Serbien.

✅ Hvem er favorit til at vinde EM 2024?

England, Frankrig og Tyskland er de tre største favoritter til at vinde EM 2024.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening