La Liga Betting Guide

Velkommen til La Liga Betting Guide 2022/2023. Vi forbereder dig til endnu en omgang af fodbold fra en af verdens bedste ligaer i solbeskinnede Spanien. Vi ser på hvilke spil, der giver bedst afkast, gode bookmakere, hvor du finder det bedste La Liga live stream, og hvilke danskere du kan se i La Liga 2022/2023 i denne omfattende La Liga betting guide.

La Liga betting guide
La Liga betting guide 2019/2020. Foto: DJ Lucifer (flickr) [CC BY 2.0]. Regler og vilkår gælder +18.

Betting på La Liga 2019/2020

La Liga kan være både nem, men også nogle gange lidt for forudsigelig, når det kommer til betting odds. Forskellen på bund og top er stor, og man ser sjældent, at de mindre hold slår nogen fra toppen af tabellen. Men det betyder også, at der er mere sikre odds at finde i ligaen, hvis man for eksempel sammenligner med Premier League.

Men selvom der er klare favoritter i nogle kampe, så betyder det ikke, at overraskelser ikke sker. I den forgangne sæson smed både Real Madrid – og i særdeleshed Atletico Madrid og FC Barcelona – point adskillige gange. Af de tre klubbers i alt 114 kampe endte 26 uafgjort og 20 blev tabt.

Det svarer til over 40% af deres samtlige opgør og vidner om en sæson, hvor der ikke som vanligt var total dominans hos topholdene.

Andre betting guides på Sportbonuskode.dk

Europæiske ligaerEuropæiske turneringer
SuperligaenChampions League odds
Premier League 
Bundesliga odds 

Unibet

Når det kommer til at spille på La Liga, så er spilgiganten Unibet, der har hjemme i et andet solbeskinnet land, Malta, et godt bud, som enhver La Liga betting guide med respekt for sig selv ikke kommer udenom.

Det er de først og fremmest på grund af deres gode velkomstbonus. Den kan du bruge som en særlig La Liga bonus, når du spiller på La Liga. Der er selvfølgelig et gennemspilskrav på bonussen, men der er stadig godt at få lidt ekstra penge at spille for.

Derudover tilbyder Unibet live betting og endda også La Liga live stream, så du kan se alle kampene i den spanske liga. Hvis du kan se, at troldmanden Karim Benzema er varm i en kamp, og måske scorer et hav af mål, så kan du bruge den fornemmelse til at lave et hurtigt live bet.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende hos rivalerne fra Atletico Madrid. Hvis en af deres spillere har det blik i øjnene, der betyder endnu et rødt kort til holdet, som så ofte indkasserer gule og røde kort, så er det med at sætte nogle penge på et rødt kort. Med live stream har du altså muligheden for at rykke hurtigt på dine La Liga odds.

Slutteligt tilbyder Unibet en helt særlig service, som også er en af grundene til, at de bliver nævnt i vores La Liga Betting Guide. De kører nemlig med en kampagne, der hedder 90+. Det betyder i alt sin enkelhed, at bliver der scoret i overtiden, så får du refunderet dit væddemål.

Det gælder for beløb i mellem 50 og 350 kroner og kun på udvalgte spilmarkeder (Korrekt score, halvleg/fuldtid, første målscorer og sidste målscorer). Du kan blive klogere på kampagnen her.

Betfair

Betfair har hjemme på de engelske øer, men det betyder ikke, at du skal overse dem, når du skal vælge en bookmaker med La Liga odds. De tilbyder regulære odds, som du kender det fra andre bookmakere. Men Betfair skiller sig ud og har fået en plads her i vores La Liga Betting Guide, fordi de også har en spillebørs. Og hvad er så en spillebørs?

En spillebørs fungerer lidt ligesom aktiemarkedet. I stedet for at spille “imod” bookmakeren, så spiller du direkte imod andre spillere. Det betyder, at du kan udbyde et odds, som ellers bookmakeren plejer at gøre. Hvis en anden spiller er interesseret i væddemålet, så laver I væddemålet imellem jer. På samme måde kan du også købe odds fra andre spillere.

Betfair tager dog en andel på 5 procent, som over tid kan blive mindre. Det betyder, at hvis du sælger et odds til 4.00, så får den person, som køber af dig, et effektivt odds på 3.85. Du kan bruge den her udregning til selv at se, hvad dit reelle odds bliver: (Dit odds-1)*0,95+1.

Vores test: Læs mere om bookmakeren og spillebørsen betfair

Betfair er herudover sponsor for FC Barcelona, hvilket betyder, at den britiske bookmakere helt naturligt har et øget fokus på det spanske. Hvis du vil støtte holdet fra Catalonien, og forsøge at lave en hurtig mønt i samme ombæring, så er Betfair et godt valg.

Et sidste plus, sponsorat af Barcelona eller ej, er, at bookmakeren ofte har forhøjede odds både på spanske kampe i La Liga, men også på andre europæiske kampe i Champions League og Europa League.

La Liga odds og tips

Unibet og Betfair er gode bookmakere, hvis du vil spille på La Liga. Men hvilke spilmarkeder er bedst at spille på? Det ser vi nærmere på.

Vi starter med at se på La Liga odds og tips for sæson-væddemål (vinder af ligaen, La Liga topscorer etc.), og derefter ser vi på de bedste spilmarkeder, når du placerer dine væddemål på de kommende kampe i La Liga.

Vinder – Barcelona eller Real Madrid?

Hvis man kigger på de seneste 18 års udgaver af La Liga, er det tydeligt, hvordan landet ligger. Kun to gang har vinderen af ligaen været en anden end Barcelona eller Real Madrid. Det var i 2013/14 og 2020/2021 sæsonerne da Atletico Madrid tog titlen, men ellers så er de sikreste bud nok en af de to andre klubber.

Der er mange spørgsmål, der skal besvares hos FC Barcelona, der sidste sæson endte langt efter rivalerne – det største er nok, hvordan man får bygget op helt fra roden?

La Liga topscorer – kan nogen true Benzema?

Sidste sæson så ud til at blive en tæt affære mellem de to hovedstadsklubber Real og Atletico Madrid. Men sidstnævnte røg helt af sporet og blev endda overhalet af kriseramte FC Barcelona, som på andenpladsen heller ikke var i nærheden af Real Madrid.

Det virker næsten utroligt, at Real Madrids aldrende stjerner kan blive ved, som var de 10 år yngre, men det lader ikke desto mindre til at være tilfældet. Sidste år scorede Benzema 27 mål, hvilket var hele 9 flere end nummer to på listen, Iago Aspas.

Med en så velsmurt maskine, som Real Madrid fremstår som, og en Benzema, der bare bliver bedre og bedre, så er spørgsmålet, om der er nogen, der kan true ham som topscorer.

1X2 – Pas på med favoritterne

I La Liga er det ofte favoritterne, der vinder kampene – og særligt når favoritterne kommer fra toppen af tabellen. Sådan har det i hvert fald lydt i mange år, hvor man har kaldt La Liga noget mere kedelig end Premier League, hvor alle kunne tage point fra alle.

Men sidste sæson blev helt modsat. Hvor Liverpool og City kørte et uovervindeligt parløb i Premier League, vaklede de tre store spanske klubber uge efter uge. Som vi var inde på, så smed de tre klubber i gennemsnit point i over 40% af kampene sidste år.

Derfor kan der formentlig ofte være god værdi i at spille handicap på deres modstandere, særligt når topholdene er på udebane. I FC Barcelonas tilfælde kan du endda gå efter den helt store gevinst ved at spille mod dem på hjemmebanen Camp Nou. Sidste sæson var de nemlig meget svagere på hjemmebanen end ude.

Dobbelt chance – for at vinde

Dobbelt chance bør du gemme til opgør imellem favoritterne, eller når holdene i bunden af tabellen møder hinanden. Fodboldkampe har normalt tre mulige udfald. Sejr, uafgjort eller nederlag. Men ved dobbelt chance reduceres de tre udfald til to mulige. Det betyder, at dine chancer for at vinde stiger, men det betyder som oftest også at oddset reduceres.

Som sagt kan det dog formentlig være værd at overveje, hvis du spiller på de undertippede, eftersom de traditionelle tophold vakler mere end tidligere.

Halvleg/fuldtid – gæt to rigtige

Hvis du nu kender til et hold, som ofte scorer alle mål i første halvleg, men derefter går død i varmen i anden halvleg og åbner op bagi, så kan et væddemål på en halvlegs sejr give god mening. Men det betyder jo, at dit odds kan være tabt allerede, når første halvleg fløjtes af.

Over/under – over 2,5 mål på favoritterne

I sidste sæson blev der scoret 2.50 mål per kamp i Spanien. Det er et ret markant fald i forhold til tidligere sæsoner, hvor snittet som regel var omkring 2,70-2,85 pr kamp.

Her er det værd at bemærke, at særligt Real Madrid og FC Barcelona er dykket gevaldigt i målscoringen. Så hvis klubberne fortsætter deres lidt vakkelvorne form, så skal man måske til at begynde at over under 2,5 mål i flere af deres kampe.

Målscorere – hvem scorer i kampen?

Når man snakker om mål og La Liga, så handler det først og fremmest om Benzema, nu hvor Ronaldo og Messi er væk. Men i den kommende sæson bliver det spændende at se, om en spiller som Aubameyang, som kom til i vinters sidste år, kan lægge på sin ret opløftende start. Eller om Benzemas kollega Vinicius kan fortsætte sin eksplosive udvikling.

La Liga live stream

Hvis du allerede har Viaplay, så kan du selvfølgelig finde et godt La Liga live stream hos dem. Men i modsætning til Premier League, så er der faktisk flere bookmakere, der gerne må vise kampene fra det spanske. En af bookmakerne som vi har fremhævet tidligere i vores La Liga Betting Guide, Unibet, tilbyder live stream af La Liga:

Adgang til Unibets La Liga live stream

  • Opret en konto.
  • Indbetal som minimum 100 kroner.
  • Tryk på sport, vælg fodbold, og se La Liga.

Rundt om La Liga

Siden 1997/98 sæsonen har La Liga bestået af 20 hold hver sæson. Konkurrenceformatet er ret simpelt. Der spilles en udekamp og en hjemmekamp mellem hvert af holdene. Når sæsonen er slut, har hvert hold spillet 38 kampe i alt, og så er den bedste spanske liga, Primera Division slut.

Strukturen i La Liga
La Liga betting guide – La Liga placeringer; europæisk pladser og nedrykkere

La Liga betting guide – La Liga placeringer; europæisk pladser og nedrykkere

Dette års version af La Liga har, som altid, to favoritter til at tage titlen. Siden ligaens første år i 1929 har Real Madrid vundet 35 ligatitler, og Barcelona har vundet 26 ligatitler. Outsideren og forfølgeren på den rangliste er Atletico Madrid, som har vundet 11 gange.

Men i de sidste 10 år er det kun sket to gange, hvor vinderen ikke har heddet Real Madrid eller Barcelona. Men Atletico sluttede som bekendt over lokalrivalerne fra Real forrige sæson, og det vil de naturligvis forsøge at gentage.

Danskere i La Liga

Der er en håndfuld danskere i La Liga efter sommertransfervinduets til- og afgange.

Andreas Christensen, FC Barcelona

Det største navn er uden tvivl Andreas Christensen, der kom til FC Barcelona på en fri transfer fra Chelsea.

Den catalanske klub har mildest talt levet livet farligt under tidligere præsident Bartomeu, der må gå over i historien som en af de både mest usympatiske og inkompetente præsidenter nogensinde.

Nu blæser nye vinde, og AC skal være med til på ny at bygge traditionsklubben op fra tæt på bunden.

Martin Braithwaite, Espanyol

Og vi bliver ved Barcelona. Sådan da. Efter at være blevet forsøgt presset ud af klubben i månedsvis skiftede Martin Braithwaite nemlig endelig væk fra FC Barcelona.

Og han behøvede ikke booke et privatfly, for da kontrakten med Barca var revet over, skiftede Braithwaite til byrivalerne fra Espanyol.

Her skal den 31-årige angriber forsøge at slå sig fast, så han kan sikre sig sin VM-billet ved VM i Qatar. Og det startede da i øvrigt godt for Braithwaite, der i sin debut blev matchvinder, da han på en flot solotur bankede bolden i nettet til slutresultatet 0-1 mod Athletic Bilbao.

Thomas Delaney, Sevilla

Thomas Delaney nyder livet i Sevilla, hvor han dog også for det meste har gjort god figur. Det er dog omvendt ikke, fordi han for alvor har sat sig som omdrejningspunktet på midtbanen, men som trupspiller med regelmæssig spilletid lader han til at være godt tilfreds.

Kasper Dolberg, Sevilla

Delaney kan desuden glæde over at få lejlighed til at bruge sit danske i hverdagen. Landsholdskollegaen Kasper Dolberg er nemlig stødt til truppen på en lejeaftale fra franske Nice. Opholdet i Nice var ikke en katastrofe for Dolberg, der i perioder leverede gode stimer og jævnligt scorede.

Omvendt satte han ikke for alvor Ligue 1 i brand. Nu er håbet, at luftforandringer og en liga, der er mindre fysisk og mere teknisk, igen kan få Dolberg tilbage på det spor, der for nogle år siden fik det store udland til at pege på ham som et af de lyseste angrebstalenter, der var.

Riza Durmisi , Leganes

En anden spiller, der er kommet til La Liga på en lejeaftale, er Riza Durmisi. Durmisi er på kontrakt i SS Lazio, men opholdet blev aldrig en succes. Nu er han udlejet til Leganes og dermed tilbage i La Liga for første gang siden 2016, hvor han blev solgt til netop Lazio efter et par succesfulde år i Real Betis.

Filip Jørgensen, Villarreal

Den sidste af de danske spillere i La Liga vækker måske ikke så stor genklang. Det er nemlig den 20-årige Filip Jørgensen, der er på kontrakt i Villarreal. Filip Jørgensen skiftede i 2014 i en meget ung alder fra Malmö FF til det spanske, hvor han først gjorde sig på U19-holdet og siden da har spillet for Villarreal B.

Måske vi en dag får den 1,90 målmand at se på Villarreals førstehold.

La Liga betting guide FAQ

Vi har samlet et par af de oftest stillede spørgsmål om La Liga og La Liga betting.

✅ Hvilke La Liga odds kan jeg spille på?

1X2, live betting og vinderspil er nogle af favoritterne. Se flere i artiklen.

✅ Hvem er La Liga 2022/23 favoritter?

Real Madrid og FC Barcelona er klare favoritter.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening