La Liga Betting Guide

Velkommen til La Liga Betting Guide 2019/2020. Vi forbereder dig til endnu en omgang af fodbold fra en af verdens bedste ligaer i solbeskinnede Spanien. Vi ser på hvilke spil, der giver bedst afkast, gode bookmakere, hvor du finder det bedste La Liga live stream, og hvilke danskere du kan se i La Liga 2019/2020 i vores omfattende La Liga betting guide.

La Liga betting guide
La Liga betting guide 2019/2020. Foto: DJ Lucifer (flickr) [CC BY 2.0]. Regler og vilkår gælder +18.

Betting på La Liga 2019/2020

La Liga kan være både nem, men også nogle gange lidt for forudsigelig, når det kommer til betting odds. Forskellen på bund og top er stor, og man ser sjældent, at de mindre hold slår nogen fra toppen af tabellen. Men det betyder også, at der er mere sikre odds at finde i ligaen, hvis man for eksempel sammenligner med Premier League.

Men selvom der er klare favoritter i nogle kampe, så betyder det ikke, at overraskelser ikke sker. Hvis et mindre hold klarer sig overraskende godt, og de møder et vaklende storhold, så kan det godt give mening at satse på den lille. Men det kræver, at man har sin research på plads.

Andre betting guides på Sportbonuskode.dk

Europæiske ligaerEuropæiske turneringer
SuperligaenChampions League odds
Premier League 
Bundesliga odds 

Unibet

Når det kommer til at spille på La Liga, så er spilgiganten Unibet, der har hjemme i et andet solbeskinnet land, Malta, et godt bud, som enhver La Liga betting guide med respekt for sig selv ikke kommer udenom.

Det er de først og fremmest på grund af deres gode velkomstbonus. Den kan du bruge som en særlig La Liga bonus, når du spiller på La Liga. Der er selvfølgelig et gennemspilskrav på bonussen, men der er stadig godt at få lidt ekstra penge at spille for.

Derudover tilbyder Unibet live betting og endda også La Liga live stream, så du kan se alle kampene i den spanske liga. Hvis du kan se, at troldmanden Lionel Messi er varm i en kamp, og måske scorer et hav af mål, så kan du bruge den fornemmelse til at lave et hurtigt live bet.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende hos rivalerne fra Real Madrid. Hvis Sergio Ramos har det blik i øjnene, der betyder endnu et rødt kort til den varmblodede forsvarer, så er det med at sætte nogle penge på et rødt kort. Med live stream har du altså muligheden for at optimere dine La Liga odds.

Slutteligt tilbyder Unibet en helt særlig service, som også er en af grundene til, at de bliver nævnt i vores La Liga Betting Guide. De kører nemlig med en kampagne, der hedder 90+. Det betyder i alt sin enkelhed, at bliver der scoret i overtiden, så får du refunderet dit væddemål.

Det gælder for beløb i mellem 50 og 350 kroner og kun på udvalgte spilmarkeder (Korrekt score, halvleg/fuldtid, første målscorer og sidste målscorer). Du kan blive klogere på kampagnen her.

Betfair

Betfair har hjemme på de engelske øer, men det betyder ikke, at du skal overse dem, når du skal vælge en bookmaker med La Liga odds. De tilbyder regulære odds, som du kender det fra andre bookmakere. Men Betfair skiller sig ud og har fået en plads her i vores La Liga Betting Guide, fordi de også har en spillebørs. Og hvad er så en spillebørs?

En spillebørs fungerer lidt ligesom aktiemarkedet. I stedet for at spille “imod” bookmakeren, så spiller du direkte imod andre spillere. Det betyder, at du kan udbyde et odds, som ellers bookmakeren plejer at gøre. Hvis en anden spiller er interesseret i væddemålet, så laver I væddemålet imellem jer. På samme måde kan du også købe odds fra andre spillere.

Betfair tager dog en andel på 5 procent, som over tid kan blive mindre. Det betyder, at hvis du sælger et odds til 4.00, så får den person, som køber af dig, et effektivt odds på 3.85. Du kan bruge den her udregning til selv at se, hvad dit reelle odds bliver: (Dit odds-1)*0,95+1.

Vores test: Læs mere om bookmakeren og spillebørsen betfair

Betfair er herudover sponsor for FC Barcelona, hvilket betyder, at den britiske bookmakere helt naturligt har et øget fokus på det spanske. Hvis du vil støtte holdet fra Catalonien, og forsøge at lave en hurtig mønt i samme ombæring, så er Betfair et godt valg. Et sidste plus, sponsorat af Barcelona eller ej, er, at bookmakeren ofte har forhøjede odds både på spanske kampe i La Liga, men også på andre europæiske kampe i Champions League og Europa League.

La Liga odds og tips

Unibet og Betfair er gode bookmakere, hvis du vil spille på La Liga. Men hvilke spilmarkeder er bedst at spille på? Det ser vi nærmere på.

Vi starter med at se på La Liga odds og tips for sæson-væddemål (vinder af ligaen, La Liga topscorer etc.), og derefter ser vi på de bedste spilmarkeder, når du placerer dine væddemål på de kommende kampe i La Liga.

Vinder – Barcelona eller Real Madrid?

Hvis man kigger på de seneste 11 års udgaver af La Liga, er det tydeligt, hvordan landet ligger. Kun en gang har vinderen af ligaen været en anden end Barcelona eller Real Madrid. Det var i 2013/14 sæsonen da Atletico Madrid tog titlen, men ellers så er de sikreste bud nok en af de to andre klubber. Der er mange spørgsmål, der skal besvares hos kongeklubben, der sidste sæson endte langt efter rivalerne – det største er nok, hvordan man kompenserer for tabet af Ronaldo?

La Liga topscorer – kan nogen true Lionel Messi?

Gennem de seneste sæsoner har der tegnet sig et tydeligt mønster, når det gælder, hvem der ender som La Liga topscorer. Vinderen af topscorerprisen er en af de to giganter Lionel Messi og Cristiano Ronaldo – lige med undtagelse af en enkelt sæson, hvor Luis Suarez stjal prisen.

Og det er altså ikke blot Real Madrids titelchancer, man nu kan sætte spørgsmålstegn ved. For med Ronaldos tur til støvlelandet er spørgsmålet, om nogen kan true Messis krav på La Liga topscorer tronen?

1X2 – Favoritten er ofte et godt bud

I La Liga er det ofte favoritterne, der vinder kampene – og særligt når favoritterne kommer fra toppen af tabellen.

Når der bliver taget imod gæster på Santiago Bernabeu eller Camp Nou, så er 1-tallet et sikkert bud. For det meste altså. Men når de mindre hold møder hinanden, så kan det være sværere at gætte et resultat. Når favoritterne sjældent taber, så betyder det jo sikre væddemål, men dermed også ofte lidt lavere odds. Faktisk er odds ofte så lavt på Real Madrid og Barcelona, at det sjældent kan betale sig, hvis ikke man spiller på dem til at vinde med adskillige mål eller finder andre særlige spil,

Handicap odds – bedre odds på favoritterne

Handicap odds kan ofte være en god idé i La Liga. Her kan du spille på, at favoritterne skal vinde med mere end et, to eller flere mål, og på den måde få et bedre odds på favoritten.

Den store forskel i kvaliteten på holdene i La Liga betyder, at når favoritterne spiller imod hold fra den nederste del af stillingen, så er der gode muligheder for helt vilde resultater. I 2015 slog Real Madrid for eksempel Rayo Vallecano 10-2. Så hvis du havde haft spillet et solidt handicap på den kamp, havde der været gode penge at hente på det væddemål.

Dobbelt chance – for at vinde

Dobbelt chance bør du gemme til opgør imellem favoritterne, eller når holdene i bunden af tabellen møder hinanden. Fodboldkampe har normalt tre mulige udfald. Sejr, uafgjort eller nederlag. Men ved dobbelt chance reduceres de tre udfald til to mulige. Det betyder, at dine chancer for at vinde stiger, men det betyder som oftest også at oddset reduceres.

Halvleg/fuldtid – gæt to rigtige

Hvis du nu kender til et hold, som ofte scorer alle mål i første halvleg, men derefter går død i varmen i anden halvleg og åbner op bagi, så kan et væddemål på en halvlegs sejr give god mening. Men det betyder jo, at dit odds kan være tabt allerede, når første halvleg fløjtes af.

Over/under – over 2,5 mål på favoritterne

I sidste sæson blev der scoret 2.94 mål per kamp i Spanien. Så hvis de teknisk begavede spillere gentager det i år, så giver spil på over 2.5 mål altså mening i det lange løb.

Men en ting er gennemsnit, og her er det vigtigt, at Real Madrid og Barcelona stod for 193 mål ud af de 1024, der blev scoret i sidste sæson. Det er hele 18,8%. Derfor er over 2,5 mål særligt attraktivt, når et af de to storhold spiller.

Målscorere – hvem scorer i kampen?

Når man snakker om mål og La Liga, så handler det først og fremmest om Lionel Messi, nu hvor Ronaldo er væk. Men i den kommende sæson bliver det spændende at se, om en spiller som Marco Asensio, fortsætter hans lovende udvikling fra sidste sæson, og om Atleticos Antoine Griezman kan fortsætte sin ditto.

Man bør også holde øje med Coutinho som har taget turen fra Liverpool til Barcelona i vinterens transfervindue og altså kun havde et halvt års tid til at finde sig til rette. Der vil helt sikkert være et enormt pres på ham for at bryde igennem.

La Liga live stream

Hvis du allerede har Viaplay, så kan du selvfølgelig finde et godt La Liga live stream hos dem. Men i modsætning til Premier League, så er der faktisk flere bookmakere, der gerne må vise kampene fra det spanske. En af bookmakerne som vi har fremhævet tidligere i vores La Liga Betting Guide, Unibet, tilbyder live stream af La Liga:

Adgang til Unibets La Liga live stream

  • Opret en konto.
  • Indbetal som minimum 100 kroner.
  • Tryk på sport, vælg fodbold, og se La Liga.

Rundt om La Liga

Siden 1997/98 sæsonen har La Liga bestået af 20 hold hver sæson. Konkurrenceformatet er ret simpelt. Der spilles en udekamp og en hjemmekamp mellem hvert af holdene. Når sæsonen er slut, har hvert hold spillet 38 kampe i alt, og så er den bedste spanske liga, Primevera Division slut.

Strukturen i La Liga
La Liga betting guide – La Liga placeringer; europæisk pladser og nedrykkere

Dette års version af La Liga har, som altid, to favoritter til at tage titlen. Siden ligaens første år i 1929 har Real Madrid vundet 33 ligatitler, og Barcelona har vundet 24 ligatitler. Outsideren og forfølgeren på den rangliste er Atletico Madrid, som har vundet 10 gange. Men i de sidste 10 år er det kun sket en gang, hvor vinderen ikke har heddet Real Madrid eller Barcelona. Men Atletico sluttede som bekendt over lokalrivalerne fra Real sidste sæson, og det vil de naturligvis forsøge at gentage.

Danskere i La Liga

Når man skal snakke om danskere i La Liga, er det nødvendigt at nævne en klub først – Celta Vigo. Her er både Pione Sisto, Mathias Jensen og Andrew Hjulsager på græs.

Man kan dog ikke sige, at nogen af dem havde en stærk 18/19-sæson. Sisto var inde og ude af holdet, og Andrew Hjulsager havde, trods få perioder med fast spilletid, ikke meget tid på førsteholdet. Værst så det ud for Mathias Jensen, der stort set ikke så førsteholdsfodbold.

Der er dog også to lyspunkter på den danske La Liga-himmel. Daniel Wass er smuttede opad i rækken til Valencia, hvor han gjorde rigtig fin figur og fik meget mere spilletid, end de fleste eksperter havde forventet/frygtet. Det blev til 32 La Liga-kampe og 50 kampe i alt for et velspillende Valencia-hold, der sikrede sig den fjerdeplads, der giver CL-kvalifikationsbold.

I Sevilla fortsatte forsvarsstyrmanden Simon Kjær med at være en stærk næstsidste skanse, og klubbens stærkeste kort i defensiven.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening