Premier League højeste lønninger: Top 10 i 2024

Premier League var i mange år synonym med markedets absolut vildeste lønninger. Og selvom de efterhånden er blevet overhalet af den bedste saudiske række, så tjener man stadig godt som Premier League-spiller. Læs vores guide til Premier League top 10 højeste lønninger i 2024.

Få klubber topper listen

Det er måske ikke så overraskende få klubber, der udgør top 10 over Premier League højeste lønninger. Alt i alt fordeler listen sig faktisk kun på fire forskellige klubber.

Og der er for eksempel ikke fundet plads til nyrige Newcastle, der ellers de facto er den rigeste klub i verden, eftersom de har hele det saudiske styre i ryggen.

Klubberne, der kan “prale” af en plads i top 10 Premier League højeste lønninger er: Chelsea, Liverpool og så de to Manchester-klubber City og United.

Liverpool har en enkelt repræsentant på listen. Chelsea har to.

Manchester City har tre og kaosklubben Manchester United er måske ikke så overraskende topscorer med fire spillere i top 10 over Premier League højeste lønninger.

Premier League højeste lønninger

(10) Premier League højeste lønninger: Jack Grealish (Manchester City)

Årsløn/ugeløn: 136.000.000/2.615.384 kroner

Efter at han i otte år havde begejstret Aston Villa og været med til at sparke dem tilbage i Premier League, skiftede Jack Grealish i 2021 til Manchester City.

City betalte kassen for Jack Grealish, der kom til at stå dem i lige under 900 millioner kroner, og som dengang gjorde ham til den dyreste spiller handlet mellem to Premier League-klubber.

Og det afspejler sig også i Jack Grealish’ løn. Den offensive ekvilibrist, som primært gør sig på venstrefløjen, scorer lidt over 2,6 millioner kroner om ugen.

Kontrakten løber i seks år, altså i første omgang frem til afslutningen på 2026/2027 sæsonen.

Til den tid vil Grealish have tjent 816 millioner kroner, altså lige knap det samme beløb, som Aston Villa scorede på salget af Grealish.

(9) Premier League højeste lønninger: Marcus Rashford (Manchester United)

Årsløn/ugeløn: 136.000.000/2.615.384 kroner

Det er som sagt Manchester United, der har flest spillere på listen over Premier League højeste lønninger.

Fire styks er der alt i alt, og den første af dem er hjemstavnsdrengen Marcus Rashford.

Marcus Rashford har spillet i Manchester United i hele sin karriere og har været et af få lyspunkter i en klub, der længe har været præget af kaos, elendig ledelse og en uforlignelig evne til at gøre gode spillere dårlige.

Marcus Rashford har flere gange været rygtet væk fra The Red Devils. Blandt andet har Qatars satellitklub PSG flere gange flirtet med Marcus Rashford.

Men i 2023 gjorde han en ende på spekulationerne for nu. Han valgte nemlig at forlænge sin kontrakt frem til 2028.

For ulejligheden tog Marcus Rashford sig betalt lidt over 2,6 millioner kroner om ugen, altså i samme luftlag som Jack Grealish på 10. pladsen.

(8) Premier League højeste lønninger: Raheem Sterling (Chelsea)

Årsløn/ugeløn: 147.000.000/2.826.923 kroner

Der er ikke mange spillere, der kan prale af både at have spillet for Liverpool, Manchester City og Chelsea. Men det kan Raheem Sterling.

Det lille boldgeni skiftede i 2022 fra Manchester City til Chelsea efter syv år i Manchester.

Handlen kostede Chelsea lidt over 425 millioner kroner, og den dengang 27-årige Raheem Sterling fik en femårig kontrakt, der løber til udgangen af 2026/27-sæsonen.

Hvis kontrakten bliver opfyldt, vil Raheem Sterling alt i alt have overført knap og nap trekvart milliard til sin NemKonto, når vi runder sommeren ‘27.

I perioden vil han nemlig have indkasseret 735 millioner kroner fra Boehly og co.

(7) Premier League højeste lønninger: Romelu Lukaku (Chelsea)

Årsløn/ugeløn: 147.000.000/2.826.923 kroner

Fra én Chelsea-spiller til en anden, og noget mindre afholdt én. For hvis der er to parter med et kompliceret forhold, så er det Romelu Lukaku og Chelsea.

Alt i alt har parterne været sammen ad to omgange. Og med mange, mange pauser i løbet af de to forhold!

Romelu Lukaku blev først købt af Chelsea tilbage som ungt stortalent i 2011. Dengang blev han udlejet til flere klubber, før klubben – lidt overraskende – valgte at sælge ham til Everton i 2014.

Lukaku blev i de følgende år en kæmpe succes, og i 2021 krøb Chelsea til korset og indrømmede sin fejl syv år forinden, da man lagde 850 millioner kroner for dengang 28-årige Romelu Lukaku.

Det startede godt, men blev hurtigt meget skidt, og allerede året efter blev Romelu Lukaku lejet ud til Inter, hvor Chelsea havde købt ham.

I 2023/24 blev Lukaku igen lejet ud, efter at Chelsea forgæves havde forsøgt at sælge ham, denne gang til AS Roma.

Med en årsløn på lige under 150 mio. kroner tjener Romelu Lukaku i underkanten af 3 millioner kroner om ugen.

Chelsea dækker ikke hele beløbet, da Roma står for en del af det.

Men da Roma som de fleste Serie A-klubber har en elendig økonomi, formodes Chelsea at afholde størstedelen af Lukakus lønpost.

Højeste lønninger i Premier League

(6) Højeste Premier League lønninger: Raphaël Varane (Manchester United)

Årsløn/ugeløn: 154.000.000/2.961.538 kroner

Det centrale forsvar har i årevis været én af de helt store akilleshæle hos Manchester United.

I sommeren 2021 forsøgte klubben sig så med løsningsforslag #473, da man hentede 28-årige Raphaël Varane.

Raphaël Varane blev hentet i Real Madrid, og United betalte 300 millioner kroner for den ikoniske franske centerforsvarer, der har et europamesterskab, et verdensmesterskab og flere Champions League-titler end mange fodboldklubber på cv’et.

Prisen på Raphaël Varane var egentlig relativt lavt taget i betragtning, at Manchester United er verdens måske dårligste købmænd i fodboldverdenen. Men lønnen var ikke lav.

Raphaël Varane tjener således en my mere end Romelu Lukaku, og Varane sniger sig dermed lige over 150.000.000 millioner kroner om året.

Han har fået en femårig kontrakt, så når den udløber i 2026, har Varane tjent omkring 770 millioner kroner.

(5) Højeste Premier League lønninger: Jadon Sancho (Manchester United)

Årsløn/ugeløn: 158.000.000/3.038.461 kroner

I årevis lignede Jadon Sancho en af verdens største offensive talenter, da han jordede al modstand til side i Bundesligaen for Dortmund.

I 137 kampe for Dortmund nåede han samlet 114 mål og assists. Derfor lignede det en dyr, men fornuftig handel, da Manchester United i 2021 købte 21-årige Jadon Sancho for omkring 700 millioner kroner.

Jadon Sancho er dog siden blevet smittet med Unititis. Det er en sygdom, der plager mange spillere, der skifter til Manchester United.

Unititis gør, at gode spillere pludselig bliver røvelendige og mister al selvtillid og kærlighed til spillet.

Sancho er stadig ung, så måske kommer han sig over de langvarige mén fra sygdommen. 

Men i skrivende stund ligner han (endnu) et dyrt fejlkøb. Og i vintervinduet 2024 tog United så konsekvensen efter en længere periode med skærmydsler mellem Sancho og manager ten Hag.

Uvenskabet begyndte, da Sancho kom for sent til træning efter at have spillet PlayStation til sent ud på natten. Ja, du læste rigtigt. Sancho nægtede efterfølgende at undskylde, og som konsekvens blev han losset ud af truppen.

Faktisk missede Sancho hele efteråret fra midt september og frem til vintervinduets åbning, før United gav op og sendte Sancho tilbage på lån til netop Dortmund. 

Sancho fik en seksårig kontrakt i United, og når han at fuldføre kontrakten, vil han have tjent 948 millioner kroner. Det er dog nok også tvivlsomt, at det kommer til at ske.

(4) Højeste Premier League lønninger: Casemiro (Manchester United)

Årsløn/ugeløn: 158.000.000/3.038.461 kroner

Og så til den fjerde og sidste Manchester United spiller på listen over de højeste Premier League lønninger.

I sommeren 2022 hentede United 30-årige Casemiro i Real Madrid for godt og vel en halv milliard.

Endnu engang forsøgte klubben at hente noget (dyr) erfaring ind og styrke balancen på et hold, der ofte ser lige så stabilt ud som Kanye West, når han har glemt at tage sin medicin.

Casemiro blev klubbens højest lønnede sammen med Jadon Sancho, da han fik en femårig kontrakt, der løber til udgangen af 2026/27-sæsonen.

Til den tid vil brasilianeren være 34 år gammel og have tjent omkring 790 millioner kroner. Tiden må vise, om han rent faktisk bliver pengene værd.

(3) Højeste Premier League lønninger: Mohamed Salah (Liverpool)

Årsløn/ugeløn: 158.000.000/3.038.461 kroner

Med blot én spiller på top over de højeste Premier League lønninger har Liverpool et noget mere reserveret forhold til åndssvage kontrakter end rivalerne fra United.

Men i 2022 så klubben sig nu alligevel nødsaget til at slække lidt på den ellers stramme tilgang til budgetterne.

Dengang 30-årige Mohamed Salahs kontrakt stod nemlig til at udløbe året efter, og Salah virkede ikke 100% overbevist om, at han var interesseret i at forlænge.

Derfor sprang Liverpool rammerne for lønbudgettet og tilbød egypteren lidt over 3 millioner kroner om ugen i en treårig kontrakt, der løber frem til 2025.

Når den udløber, vil Mohamed Salah være 32 år, og der bliver det spændende, om Liverpool endnu engang griber til lommerne, eller om Saudi Arabien kalder.

(2) Premier League højeste lønninger: Erling Håland (Manchester City)

Årsløn/ugeløn: 170.000.000/3.269.230 kroner

Oppe i Norge, der boede en bomber. Og han hedder Erling Håland og har allerede sprængt alle rammer, når det kommer til målscorere i Premier League.

Erling Håland kostede Manchester City omkring 450 millioner, da City i 2022 købte ham som 22-årig i Dortmund.

Og selvom mange siden har sammenlignet Håland med vores egen Højlund, der kostede rivalerne for United meget mere, så er der ét punkt, hvor de ikke lader sig sammenligne.

Nemlig på lønnen. Erling Håland menes nemlig at score lidt over 3,2 millioner kroner om ugen i City. Og det er endda konservativt estimeret.

Han fik en femårig kontrakt, da han skrev under med City. Og når den når sin udgang, vil Erling Håland have tjent 850 millioner eller lige knap det dobbelte af, hvad han kostede i transfersum.

(1) Premier League højeste lønninger: Kevin de Bruyne (Manchester City) 

Årsløn/ugeløn: 181.000.000/3.480.769 kroner

Måske til nogles overraskelse er det dog ikke Håland, der topper lønningslisten i Manchester City.

Nummer ét på den liste – og på vores liste over de højeste Premier League lønninger i øvrigt – er nemlig belgiske Kevin de Bruyne.

Kevin de Bruyne har været i City siden 2015. Og i 2020 forlængede han sin kontrakt, så den løber til udgangen af 2024/25-sæsonen.

Til den tid vil Kevin de Bruyne have rundet de 34 år, og han vil have tjent omkring 905 millioner kroner.

Premier League højeste lønninger – opsummering

Det var vores gennemgang af de højeste lønninger i Premier League.

Med fire spillere på listen topper underpræsterende Manchester United altså, selvom de ikke har nogen spillere i top 3.

Til gengæld har de den spiller med den kontrakt, der alt i alt er dyrest. Og den står Jadon Sancho altså for.

Kombinationen af hans løn og kontraktlængden betyder nemlig, at Jadon Sancho er snublende tæt på at kysse en milliard kroner i løn, hvis han ender med at fuldføre sin kontrakt med Manchester United.

Sker dette, vil han inklusiv transfersummen have kostet klubben omkring 1,65 milliarder kroner. Så skal der scores og assisteres en del, før pengene er tjent hjem!

Læs også om:

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening