Kommercielt indhold | 18+ | Regler og vilkår gælder

Super Bowl odds

Det er en af verdens største sportsbegivenheder spækket med vanlig amerikansk sans for det overdådige eller vulgære alt efter ens temperament. Vi gennemgår Super Bowl odds, ser på favoritterne til Super Bowl 2021, turneringens historie, rekorder og spektakulære shows.

Spil på hvem der vinder Super Bowl finalen

Spil på hvem der vinder Super Bowl finalen. Vælg dit hold, tryk på knappen og registrér dig hos bet 365 med bet365 bonuskode BIGBET.

HoldOddsBookmaker
KC Chiefs1.8

Gå til bet365

SF 49ers2.05

Gå til bet365

Reklamelink. Bonussen er kun til nye kunder over 18 år. Regler og vilkår er gældende | StopSpillet | ROFUS.nu |. Odds er fra d. 30.1.2020 og kan forandre sig.
 

Super Bowl odds
En Eagles-fan fejrer holdets første Super Bowl sejr nogensinde i 2018. Foto: Lorie Shaull CC BY-SA 2.0

Vejen til Super Bowl

Vi starter med et kig på, hvordan et hold overhovedet kommer hele vejen til Super Bowl. Super Bowl er kulminationen på hver sæson i NFL (national football league), den professionelle liga i amerikansk fodbold.

NFL er opdelt i to rækker (kaldet conferences), AFC og NFC, som hver består af 16 hold, og som er opdelt i henholdsvis nord, syd, øst og vest:

 

AFC North

Baltimore Ravens
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns
Pittsburgh Steelers

 

AFC South

Houston Texans
Indianapolis Colts
Jacksonville Jaguars
Tennessee Titans

 

AFC West

Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Oakland Raiders
Los Angeles Chargers

 

AFC East

Buffalo Bills
Miami Dolphins
New England Patriots
New York Jets

 

NFC North

Chicago Bears
Detroit Lions
Green Bay Packers
Minnesota Vikings

 

NFC South

Atlanta Falcons
Carolina Panthers
New Orleans Saints
Tampa Bay Buccaneers

 

NFC West

Arizona Cardinals
Los Angeles Rams
San Francisco 49ers
Seattle Seahawks

 

NFC East

Dallas Cowboys
New York Giants
Philadelphia Eagles
Washington Redskins

 

Play-offs

Mellem september og december spiller hvert hold 16 kampe mod dets gruppemodstandere og mod hold fra den modsatte conference.

 

De 8 divisionsvindere går videre til slutspillet, og det samme gør to hold i hver conference, som modtager et wild-card på baggrund af den bedste overordnede sæson, hvorfor vi i alt har 12 deltagere i play-off, der spilles fra januar.

 

Her seedes divisionsvinderne fra 1-4 alt efter deres sejrsprocent, mens wild-card holdene seedes 5 og 6. Wild-card holdene spiller først – i de såkaldte wild-card playoffs – og alle kampe frem til Super Bowl afvikles stadig i de respektive conferences.

 

Når vinderne af wild-card playoffs er fundet, er turneringen barberet ned til 8 hold, og kampene afvikles herefter som vi kender det herhjemme med kvartfinaler og semifinaler, hvor der spilles bedst af én kamp, til de to Super Bowl deltagere er fundet.

Super Bowl 2021

Godt så, så har vi fået styr på, hvordan en NFL-sæson forløber og hvordan, Super Bowl deltagerne findes. Lad os så kigge fremad mod Super Bowl 2021.

 

Super Bowl 2021 markerer 100-året for NFL’s stiftelse og afvikles den 2. februar på Hard Rock Stadium i Miami Gardens, Florida. I det berømte halftime show optræder Jennifer Lopez og Shakira for første gang sammen, så hvis du er til æggende hofter og tvivlsom musik, så er det med at tune ind.

 

Super Bowls halftime show er et lige så spektakulært show som selve kampen, og hvert år får det enorm dækning, ligesom også reklamerne, der vises under spilstop og i pauserne, får massiv dækning og ofte “lækkes” inden kampen for at gå viralt på nettet. Det er i fin tråd med resten af Super Bowl spektaklet, der som regel også byder på enorme fyrværkeri-opsætninger, luftshows med jagerfly og lignende.

 

Det er tv-kanalen Fox, der viser kampen, og hvis nu du gerne vil promovere din nyopstartede gesjæft med at sælge genbrugsklude for et kæmpe publikum, så kan du købe 30 sekunders reklametid for et sted mellem $5 og 5,6 millioner eller omkring 35 millioner danske kroner.

Favoritter til Super Bowl 2021

I skrivende stund (midt-december 2019) har tre hold kvalificeret sig til play-offs i januar, to fra AFC og et enkelt hold fra NFC:

AFC
Baltimore Ravens, AFC North mestre
Kansas City Chiefs, AFC West mestre

NFC
New Orleans Saints, NFC South mestre

 

Alle tre hold er da også blandt favoritterne til at løbe med Super Bowl 2021, hvor top 10 pt. (15. december 2019) ser ud som følger.

Super Bowl odds
Aktuelle Super Bowl odds (15. december 2019) hos Unibet. Regler og vilkår gælder +18

Den opmærksomme læser vil tælle sig frem til 12 hold, hvilket altså skyldes, at tre hold deler 10. pladsen med odds 41. Blot 5 hold giver altså Super Bowl odds på under 10, nemlig Baltimore Ravens, San Francisco 49ers, New England Patriots, New Orleans Saints og Kansas City Chiefs.

 

Lad os tage et kig på favoritterne:

Baltimore Ravens

Baltimore Ravens fra staten Maryland ikke langt fra hovedstaden Washington er pt. det bedst kørende hold i hele NFL med en sejrsprocent på .857, hvilket vil sige, at de har vundet 85,7% af deres opgør.

 

Baltimore er blandt de yngre klubber i NFL og blev stiftet så sent som 1996. På trods af, at klubben først lige har forladt teenagestadiet, er der tale om en enormt succesfuld klub, som har nået play-offs hele 12 gange (2000, 2001, 2003, 2006, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2018, 2019) og vundet Super Bowl to gange i 2000 og 2012.

 

Klubben ledes af John Harbaugh, der har været cheftræner helt siden 2008, hvilket gør ham til den fjerde længstsiddende træner i NFL og er noget af en bedrift i en liga, hvor 16 ud af 32 hold har skiftet træner siden 2018. I denne periode har han også overtaget rekorden som den mest vindende træner i klubbens historie.

 

I sidste sæson blev Baltimore Ravens (vanen tro) gruppevindere og kvalificerede sig til playoff. Her tabte de dog overraskende 17-23 til LA Chargers. Det skal forbedres denne sæson, hvor Baltimore Ravens altså allerede har givet sig selv en god start ved at kvalificere sig som det første hold.

 

San Francisco 49ers

Fra en NFL-vårhare til en af veteranerne. San Francisco 49ers er en institution i NFL, og selv mange, der ikke rigtig kender til amerikansk fodbold, har nok hørt om San Francisco 49ers, der under Joe Montana i 1980’erne vandt hele fire Super Bowls.

 

I de senere år har det været mere knap med succes for San Francisco 49ers, der holder til i NFC West. Sidste sæson var rædderlig for klubben, der sluttede næstsidst i rækken med blot 4 sejre i 16 forsøg.

 

I denne sæson har det dog straks set lysere ud for Kyle Shanahans tropper, der pt. fører i NFC og er på nippet til at kvalificere sig til playoff for første gang siden 2013.

 

New England Patriots

Apropos institutioner er der ingen over, ingen ved siden af New England Patriots, den med afstand mest succesfulde franchise i NFL’s historie og sportens svar på Real Madrid. New England Patriots.

 

Klubben har spillet 9 Super Bowls siden 2002 og vundet de seks, heriblandt Super Bowl 2019, hvilket altså gør dem til forsvarende mestre.

 

New England Patriots er ikke blot den mest succesfulde klub i NFL, det er også den med længder mest forhadte. Og hadet skal tages lige præcis som det kompliment, det er. Folk hader klubben, fordi de er så irriterende gode.

 

Træner Bill Belichick har været i klubben siden 2000 og er apropos (rigtigt) fodbold referencer NFL’s pendant til Sir Alex Ferguson. En koldblodig vindermaskine, der ofte virker usårlig. Det gør ikke tingene bedre, at han har Tom Brady ved sin side, den 42-årige quarterback, der ligesom Belichick er så fejlfri, at han ikke kan undgå at gå én på nerverne.

 

New England Patriots skal aldrig regnes ude og giver altså også de tredje laveste Super Bowl odds i denne sæson

 

New Orleans Saints

New Orleans Saints fra den kendte festby New Orleans var i mange år blandt de franchises, der ikke kunne prale af en Super Bowl. Men i 2010 brød klubben endelig sin forbandelse, da de smadrede Indianapolis Colts 31-17. Siden da har pilen kun peget én vej for New Orleans Saints, der ganske vist ikke har formået at gentage bedriften, men har formået at bide sig fast i toppen af NFL.

 

De har således nået playoff i 2011, 2013, 2017, 2018 og altså også i denne sæson, hvilket er en rekord, få andre klubber kan matche. I sidste sæson nåede de tilmed semifinalen, som de dog tabte med det yderste af fingerspidserne til LA Rams efter overtid.

 

New Orleans Saints kan i høj grad takke træner Sean Payton for. Træneren, som kom til i 2006, og som forlængede sin kontrakt med klubben i september 2019 frem til år 2024, er den næst længst siddende træner i NFL, og under hans ledelse har klubben altså taget syvmileskridt på og uden for banen.

 

I 2019-sæsonen har klubben som nævnt også allerede kvalificeret sig fra NFC South, hvor Tampa Bay Buccaneers, Carolina Panthers og Atlanta Falcons alle på skift har været gode til at spænde ben for hinanden, hvorfor the Saints altså allerede tidligt i turneringen ikke var til at hente for de andre.

 

Kansas City Chiefs

Den sidste i top 5 med de laveste Super Bowl odds er Kansas City Chiefs, hvis seneste Super Bowl finale såmænd ligger så langt tilbage i tiden som 1970, det sidste år inden den moderne NFL-æra gik i gang.

 

Det er altså ikke ligefrem et hold, man kan beskylde for at være vant til at vinde. Så hvorfor de lave Super Bowl odds? Jo, selvom de altså har haft vanskeligt ved at tage det sidste skridt og nå Super Bowl, så er holdet faktisk et af de få franchises, der overgår selv New Orleans Saints, når det kommer til at nå playoffs. Det har the Chiefs således formået i både 2010, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 og også i indeværende sæson.

 

Sidste sæson var de endda lige ved at slå de ellers usårlige New England Patriots, da de mødtes i semifinalen. Her var de ellers bagud med 14-0 efter de første to quarters, men i kampens sidste quarter bed de sig på forrygende vis tilbage og den ordinære spilletid sluttede 31-31.

 

Skuffende, men samtidig udtryk for en fantastisk fightervilje, som Kansas City Chiefs uden tvivl vil forsøge at tage med sig i denne sæson, hvor man da også allerede har sikret sig avancement.

 

Der har dog været lidt malurt i bægeret for Kansas City Chiefs, der således har skrantet lidt mere end flere af de andre Super Bowl favoritter og altså allerede har indkasseret fire nederlag, hvilket er det højeste blandt favoritterne.

 

Super Bowl odds og Super Bowl betting

Det var de fem Super Bowl favoritter. Med dem ad vejen lad os så tage et kig på Super Bowl odds og populære væddemål.

Som gennemgangen ovenfor viser, så er der fem store favoritter til at nå Super Bowl 2021, mens Super Bowl odds på de resterende ligger mellem 15 og helt op til 751 (beklager, Broncos!) Men der er mange andre Super Bowl odds end blot vinderen.

 

Super Bowl odds på kampe

Det er selvfølgelig også muligt at spille på resultatet af en Super Bowl finale, og her behøver det ikke være på det præcise resultat. Du kan også spille på kampen med et handicap – et spread – i amerikansk betting lingo.

 

Her kan du eksempelvis spille på, at New England Patriots slår sin modstander med mere end 7 point, hvis du tror på dem som store favoritter. Det er en almindelig måde at booste sit Super Bowl odds på.

 

Derudover er udbredte Super Bowl odds, hvor mange point et eller begge hold scorer, om kampen går i overtid, første hold til at score et touchdown, field goal etc. Det er også et populært Super Bowl odds at spille på, i hvilket quarter bestemte hændelser finder sted.

 

Super Bowl odds på spillere

Der findes også bunker af Super Bowl odds på spillere. Her kan du kaste dig ud i Super Bowl betting på, hvem der scorer touchdown’s, hvor mange yards en given spiller kaster, interceptions, hvem der bliver kampens MVP (Most Valuable Player) og meget mere.

 

Det er også muligt at gøre sig i Super Bowl betting på spillere head-to-head. Her kan du udvælge to spillere og spille på, hvem der klarer sig bedst eksempelvis to quarterbacks.

 

De skøre Super Bowl væddemål

Hvis nu du vil krydre din Super Bowl betting med lidt mere fantasifulde væddemål, så findes der heldigvis råd for det. Bookmakerne er nemlig yderst kreative til at komme op med alternative former for Super Bowl betting.

 

Sidste år kunne spillere således spille på, om Donald Trump ville komme på stadion, hvor mange tweets han ville lave under kampen, om Tom Bradys kone, supermodellen Gisele Bündchen, (igen, man forstår hvorfor mange ikke bryder sig om ham, den skarn) ville blive vist på storskærm. Man kunne sågar kaste sig ud i meta-betting i form af, hvor mange penge der ville blive spillet for på kampen.

 

Når det gælder alternativ Super Bowl betting er der få grænser for, hvor sjove og skøre væddemål, du kaste dig ud i.

 

Tidligere finaler

Vi slutter af med et dyk ned i historiebøgerne for et kig på tidligere Super Bowl vindere og en gennemgang af de mest succesfulde Super Bowl hold.

 

AFL-NFL Championships:

15. januar 1967 NFL Green Bay Packers – AFL Kansas City Chiefs 35-10 (Los Angeles)
14. januar 1968 NFL Green Bay Packers – AFL Oakland Raiders 33-14 (Miami)
12. januar 1969 AFL New York Jets – NFL Baltimore Colts 16-7 (Miami)
11. januar 1970 AFL Kansas City Chiefs – NFL Minnesota Vikings 23-7 (New Orleans)

 

NFL Championships:

I 1970 overgik NFL til det, vi i dag kender som den moderne æra. Her er vinderne fra hvert årti siden da.

 

1970erne

17. januar 1971 AFC Baltimore Colts – NFC Dallas Cowboys 16-13 (Miami)
16. januar 1972 NFC Dallas Cowboys – AFC Miami Dolphins 24-3 (New Orleans)
14. januar 1973 AFC Miami Dolphins – NFC Washington Redskins 14-7 (Los Angeles)
13. januar 1974 AFC Miami Dolphins – NFC Minnesota Vikings 24-7 (Houston)
12. januar 1975 AFC Pittsburgh Steelers – NFC Minnesota Vikings 16-6 (New Orleans)
18. januar 1976 AFC Pittsburgh Steelers – NFC Dallas Cowboys 21-17 (Miami)
9. januar 1977 AFC Oakland Raiders – NFC Minnesota Vikings 32-14 (Pasadena)
15. januar 1978 NFC Dallas Cowboys – AFC Denver Broncos 27-10 (New Orleans)
21. januar 1979 AFC Pittsburgh Steelers – NFC Dallas Cowboys 35-31 (Miami)

 

1980erne

20. januar 1980 AFC Pittsburgh Steelers – NFC Los Angeles Rams 31-19 (Pasadena)
25. januar 1981 AFC Oakland Raiders – NFC Philadelphia Eagles 27-10 (New Orleans)
24. januar 1982 NFC San Francisco 49ers – AFC Cincinnati Bengals 26-21 (Pontiac)
30. januar 1983 NFC Washington Redskins – AFC Miami Dolphins 27-17 (Pasadena)
22. januar 1984 AFC Los Angeles Raiders – NFC Washington Redskins 38-9 (Tampa)
20. januar 1985 NFC San Francisco 49ers – AFC Miami Dolphins 38-16 (Stanford)
26. januar 1986 NFC Chicago Bears – AFC New England Patriots 46-10 (New Orleans)
25. januar 1987 NFC New York Giants – AFC Denver Broncos (Pasadena)
31. januar 1988 NFC Washington Redskins – AFC Denver Broncos 42-10 (San Diego)
22. januar 1989 NFC San Francisco 49ers – AFC Cincinnati Bengals 20-16 (Miami)

 

1990erne

28. januar 1990 NFC San Francisco 49ers – AFC Denver Broncos 55-10 (New Orleans)
27. januar 1991 NFC New York Giants – AFC Buffalo Bills 20-19 (Tampa)
26. januar 1992 NFC Washington Redskins – AFC Buffalo Bills 37-24 (Minneapolis)
31. januar 1993 NFC Dallas Cowboys – AFC Buffalo Bills 52-17 (Pasadena)
30. januar 1994 NFC Dallas Cowboys – AFC Buffalo Bills 30-13 (Atlanta)
29. januar 1995 NFC San Francisco 49ers – AFC San Diego Chargers 49-26 (Miami)
28. januar 1996 NFC Dallas Cowboys – AFC Pittsburgh Steelers 27-17 (Tempe)
26. januar 1997 NFC Green Bay Packers – AFC New England Patriots 35-21 (New Orleans)
25. januar 1998 AFC Denver Broncos – NFC Green Bay Packers 31-24 (San Diego)
31. januar 1999 AFC Denver Broncos – NFC Atlanta Falcons 34-19 (Miami)

 

2000’erne

30. januar 2000 NFC St. Louis Rams – AFC Tennessee Titans 23-16 (Atlanta)
28. januar 2001 AFC Baltimore Ravens – NFC New York Giants 34-7 (Tampa)
3. februar 2002 AFC New England Patriots – NFC St. Louis Rams 20-17 (New Orleans)
26. januar 2003 NFC Tampa Bay Buccaneers – AFC Oakland Raiders 48-21 (San Diego)
1. februar 2004 AFC New England Patriots – NFC Carolina Panthers 32-29 (Houston)
6. februar 2005 AFC New England Patriots – NFC Philadelphia Eagles 24-21 (Jacksonville)
5. februar 2006 AFC Pittsburgh Steelers – NFC Seattle Seahawks 21-10 (Detroit)
4. februar 2007 AFC Indianapolis Colts – NFC Chicago Bears 29-17 (Miami)
3. februar 2008 NFC New York Giants – AFC New England Patriots 17-14 (Glendale)
1. februar 2009 AFC Pittsburgh Steelers – NFC Arizona Cardinals 27-23 (Tampa)

 

2010’erne

7. februar 2010 NFC New Orleans Saints – AFC Indianapolis Colts 31-17 (Miami)
6. februar 2011 NFC Green Bay Packers – AFC Pittsburgh Steelers 31-25 (Arlington)
5. februar 2012 NFC New York Giants – AFC New England Patriots 21-17 (Indianapolis)
3. februar 2013 AFC Baltimore Ravens – NFC San Francisco 49ers 34-31 (New Orleans)
2. februar 2014 NFC Seattle Seahawks – AFC Denver Broncos 43-8 (New Jersey)
1. februar 2015 AFC New England Patriots – NFC Seattle Seahawks 28-24 (Glendale)
7. februar 2016 AFC Denver Broncos – NFC Carolina Panthers 24-10 (Santa Clara)
5. februar 2017 AFC New England Patriots – NFC Atlanta Falcons 34-28 (Houston)
4. februar 2018 NFC Philadelphia Eagles – AFC New England Patriots 41-33 (Minneapolis)
3. februar 2019 AFC New England Patriots – NFC Los Angeles Rams 13-3 (Atlanta)

 

Super Bowl rekorder

Samlet antal Super BowlsHoldSejreNederlagSejrsprocentNoter
11New England Patriots6554,5
8Pittsburgh Steelers6275,0
8Dallas Cowboys5362,5
8Denver Broncos3537,5
6San Francisco 49ers5183,33
5Green Bay Packers4180,0
5New York Giants4180,0
5Washington Redskins3260,0
5Oakland Raiders3260,0En sejr som Los Angeles Raiders
5Miami Dolphins2340,0
4Indianapolis Colts2250,0En sejr og et nederlag som Baltimore Colts
4Minnesota Vikings040,0Avs …
4Buffalo Bills040,0Og avs …
3St. Louis Rams1325,0To nederlag som Los Angeles Rams
3Philadelphia Eagles1233,3
2Seattle Seahawks1233,3
2Baltimore Ravens20100,0
2Kansas City Chiefs1150,0
2Chicago Bears1150,0
2Cincinnati Bengals020,0
2Carolina Panthers020,0
1Atlanta Falcons020,0
1New Orleans Saints10100,0
1Tamba Bay Buccaneers10100,0
1New York Jets10100,0
1Tennessee Titans010,0
1San Diego Chargers010,0
1Arizona Cardinals010,0

 

Hold der ikke har været i Super Bowl

Cleveland Browns
Detroit Lions
Houston Texans
Jacksonville Jaguars

 

Det var alt for denne omgang. Vi håber, du er blevet klogere på Superbowl 2021 og Super Bowl betting!

Læs også om Online Super Bowl bets i USA.