Betfair spillebørs – sådan handler du odds på Betfair

Betfair Sportsbook er Betfairs normale bookmaker, men siden 2002 har du også kunnet handle odds på Betfair Spillebørs også kendt som Betfair exchange. Du kan bruge den samme spilkonto til disse to forskellige Betfair platforme og nemt skifte mellem dem på Betfair.com.

Det er ikke så svært at trade fodbold som du tror

Når vi nu forhåbentligt har afklaret den helt forståelige forvirring der kan opstå, når man både har en Betfair Sportsbook og en Betfair Spillebørs at lege med, vil vi på en simpel måde forklare dig, hvordan du handler med odds, eller “trader” på Betfair spillebørs.

Det er slet ikke så svært som folk tror, og i denne artikel vil jeg skridt for skridt lære dig de mest grundlæggende trading begreber. Det vigtige er at forstå at Betfair Spillebørs fungerer som et aktiemarked, hvor spillere handler med hinanden.

De køber og sælger de samme odds til hinanden. Der står altså en bag skranken og sælger et odds, og der står så en køber, som eventuelt vil eller ikke vil købe oddset, afhængigt af, hvor højt eller lavt det er.

Det helt grundlæggende her, er at du skal lære at købe odds billigt og sælge de samme odds dyrt for at skabe profit. Du skal med andre ord kunne forudsige en prisudvikling enten før en kamp eller under en kamp.

Jeg forklarer nedenfor, med billedeksempler, hvordan det hele fungerer.

Betfair spillebørs

Hent en bonus hos Betfair

Du kan lige nu få en bonus hos Betfair på op til 100 kroner. Bonussen er til Betfair sportsbook, men du kan anvende pengene på Betfair spillebørs samtidigt, da din registrering også gælder Betfair spillebørs. Du skifter nemt mellem Betfair sportbook og Spillebørs på Betfairs hjemmeside. Smart ikke?

Betfair

74/100
  • Lovlig bookmaker i DK
  • Verificeret 20 april 2024

100% bonus op til 500 kroner

Udover den sædvanlige velkomstbonus, kan du løbende finde masser af kampagner hos Betfair som du kan læse om i vores artikel Betfair tilbud.

De vigtigste trading begreber du skal bruge på Betfair Spillebørs

Når du trader på Betfair spillebørs, er det vigtigt, at du forstår hvad det vil sige at købe og sælge, som er det samme som at ”backe” og ”laye”.

✅ At spille på at noget skal ske: Backing

At backe et udfald betyder sådan set bare, at du spiller på eller for noget, ligesom du gør hos en traditionel bookmaker. Med andre ord, spiller du på at noget skal ske.

✅ At spille imod at noget skal ske: Laying

Når du layer spiller du imod at noget skal ske, hvilket er det modsatte af at backe. Det at laye er selvfølgeligt dét, der er sværest at forstå.

Når jeg spiller imod noget, så betyder det, at jeg vinder på alle andre udfald end det, jeg har spillet imod. Lad mig vise dig et eksempel.

I nedenstående tilfælde har jeg spillet imod at Everton vinder kampen. Jeg vædder altså på, at udeholdet Newcastle enten vinder kampen eller spiller uafgjort. Hvilket i princippet er det samme som Newcastle double chance X2.

Du kan altså både backe og laye det samme udfald. Du vil altid gerne backe høje odds og laye lave odds. Jeg skal vise dig senere i artiklen hvorfor.

Det tager lige lidt tid at få hovedet omkring det at “laye” eller spille i mod et udfald, men så snart man forstår det, åbner det for en verden af nye betting muligheder.

Betfair lay bet

På billedet ser du blå og lyserøde knapper. De blå knapper er til at backe med og de lyserøde er til at laye med. I ovenstående tilfælde har jeg layet Everton for 100 kroner til lay odds 2.42. Det betyder, at jeg har en risiko på 142 kroner men vinder 100 kroner, hvis Newcastle vinder eller spiller uafgjort.

Din risiko med lay odds regnes ud sådan her: Lay odds (2.42) – 1 x indsats. I ovenstående tilfælde med Everton hedder det så: Lay Everton til odds 2.42 -1 = 1.42 x 100 (indsats) = 142 kroner i risiko.

Fordele ved Betfair spillebørs vs. Betfair Sportsbook

Den helt store fordel ved at trade fodbold er to ting:

1:
Du kan få meget fordelagtige odds ved at trade, når kampen allerede er gået i gang. Hvis du godt kan lide at spille på over 2.5 mål kan du få meget bedre odds 20 minutter inde i kampen, hvis det stadig står 0-0. D Da der der mindre tid tilbage af kampen til at få målene vokser oddset. Mere om det senere i artiklen.

2:
Du kan stoppe din trade/væddemål til hver en tid og tage en sikker gevinst hvis dit væddemål kommer godt fra start. Har du for eksempel væddet på, at Real Madrid vinder over Juventus til odds 2.6 og Real Madrid er foran 2-0 i første halvleg kan du vælge at tage ca. 70 -80% af din gevinst allerede hér. Du kan også minimere dit tab og til hver en tid lukke en trade/væddemål, hvis kampen/væddemålet ikke går som forventet.

Med andre ord giver trading dig mulighed for at vinde mere og tabe mindre.

Navigering på Betfair spillebørs

Når du lander på Betfair spillebørs, kan du se de forskellige sportsgrene i en menu i venstre side og de vigtigste begivenheder i midten af siden.

Øverst på billedet kan du se et søgefelt og det klart nemmeste er at søge på et hold fra en kamp, som du vil spille på.

Betfair hjemmeside

Når du har fundet den kamp du søger efter, i dette tilfælde Liverpool – Roma, ser siden således ud. Du har de forskellige markeder ude i venstre side, og de mest populære markeder midt for. På Betfair spillebørs app er det endnu nemmere at navigere. Du følger de nemt tilrettelagte menuer og har nu markederne i en top menu.

Betfair trading strategi: Sådan kan du trade over 2.5 mål

Lad os starte med en helt simpel strategi, som alle kan være med på.

Vi spiller i markedet ”over 2.5 mål”. Rigtigt mange kampe har ingen mål de første 20-25 minutter og med denne strategi, venter du med at placere dit din væddemål til dette tidspunkt i kampen. Hvis oddsene for over 2.5 mål er 2.0 fra start vil de nå op på cirka 2.4 – 2.6 20 – 25 minutter inde i kampen, hvis det stadig står 0-0.

Hvad hvis der bliver scoret et mål inden 20-25 minutter? Så finder du bare en anden kamp at spille på. Find 5 gode kampe for dagen og hold øje med dem løbende. Mulighederne dukker som regel op med lidt tålmodighed.

Når man spiller på fodbold, vinder og taber man, men hvis du vinder mere, når du vinder, end du taber, når du taber, så e kommer du profitabelt ud på den lange bane.

Som eksempel har jeg taget en kamp i den engelske Championship mellem Derby og Cardiff og bruger kampen til at lave en fiktiv trade. Du finder over 2.5 mål markedet i menuen i venstre side.

Betfair spillebørs odds

Vi siger nu at der er gået 23 minutter af kampen. Jeg spiller nu 100 kroner over 2.5 mål for 100 kroner til odds 2.6.

Over 2.5 mål trade på Betfair exchange

Exitstrategier

Når du trader, skal du altid have en strategi for, hvornår du går ind i traden, og hvornår du lukker den. Det er en god ide at bestemme sig, før man begynder at trade.

Exit strategi A

Lad traden løbe. Du gør absolut ingenting og håber på at kampen ender med 3 mål scoret inden 90 minutter.

Exit strategi B

”Hedge” dit bet. Bruger du denne exit strategi, så er det at du trader for alvor. Lad mig forklare, hvad det betyder at hedge.

Lad os sige, at du har backet over 2.5 mål i Derby Cardiff til odds 2.6. Cardiff scorer et mål lige før halvleg, og Derby udligner 12 minutter inde i anden halvleg. Du har altså 2 mål med cirka 35 minutter tilbage af kampen. Det vil sige at oddsene for over 2.5 nu daler til omkring 1.5, da markedet tror på at kampen med 40 minutter tilbage, vil ende over 2.5 mål.

Når vi hedger, så spiller vi imod dét vi oprindeligt spillede på men til lavere odds, for at sikre at vi ikke taber noget. Vi har backet over 2.5 mål til odds 2.6 og nu layer vi/spiller imod over 2.5 mål I Derby kampen til odds 1.5 for 100 kroner. Jeg skal trække 1 fra mine lay odds (1.5) og gange med indsats (100) = 50 kroner.

Lay bet på Betfair

Jeg bruger altså 50 kroner af min fulde gevinst, på at sikre at jeg ikke taber noget, hvis der ikke bliver scoret et tredje mål. Se nedenstående screendump:

Hedge et bet på Betfair
Du kan se, at jeg ikke taber noget nu, hvis kampen går under 2.5 mål. Det er fordi, jeg har spillet imod mit originale bet til lavere odds. 

TIP: Tid og odds størrelse hænger altså sammen. Jo mere tid du har i kampen og jo tættere du er på at dit bet går hjem, jo lavere er oddsene. Jo kortere tid, du har i kampen, og jo længere du er fra, at dit væddemål går hjem, jo højere er oddsene.

Exit strategi C

Brug cash out knappen. Betfair har en funktion, der hele tiden regner ud, om du er i plus eller minus i forhold til, hvordan kampen går, og hvad du har væddet på. Hvis dine tal er røde, ville du tabe penge, hvis du bruger cash out og hvis tallene er grønne, ville du tjene penge.

Hvis du forholdsvis hurtigt får 2 mål, efter du har placeret din over 2.5 mål trade, kan du vælge at bruge cash out knappen. Betfair lukker nu væddemålet/traden for dig og regner ud, hvad du vil vinde på alle de mulige udfald af kampen. Du kan også bare selv trade imod dit eget første bet til lavere odds og prøve at regne ud, hvilket beløb du skal laye med, for at få et ensartet beløb ud på både under og over 2.5 mål.

Brug af cash out knap. Jeg sikrer mig (fiktivt) 73 kroner uanset resultatet på både over og under 2.5 mål.

Betfair cash out button

Overforbrug aldrig en strategi. Vær tålmodighed og vent på den rigtige kamp. Det er vejen frem. Held og lykke.

Læse også mere om bet365 bonuskode hér.

Betfair Spillebørs FAQ

Her kan du se nogle af de oftest stillede spørgsmål til Betfair Spillebørsen.

✅ Hvordan fungerer Betfair Spillebørs?

Betfair Spillebørs fungerer kort sagt ved, at du kan købe og sælge odds fra og til andre spillere og ikke til Betfair selv.

✅ Hvad er Betfair Spillebørs kommission?

Betfair kommission er det gebyr, Betfair tager for at facilitere Betfair Spillebørs. Som udgangspunkt er den 5%, men den falder, hvis dit aktivitetsniveau stiger.

Læs også om: Super bowl odds

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening