Wimbledon 2022

Så går det løs igen. Fra 3.-16. juli står London i tennisens tegn, når Wimbledon 2019 går i gang. Her skal 256 af verdens bedste mandlige og kvindelige tennisspillere dyste om førstepladsen i verdens vel nok mest prestigefyldte tennisturnering.

Vi går i dybden med Wimbledon odds, Wimbledon Championship favoritter og alt andet relateret til Wimbledon betting. Vi ser dog også på historien, som i sagens natur er lang og fascinerende for verdens ældste tennis turnering.

Wimbledons historie

Wimbledon Championship blev første gang afviklet i 1877. Med undtagelse af et par verdenskrige er turneringen blevet afviklet hvert år. Det vil sige, at Wimbledon 2019 er den 133. udgave af turneringen. På kvindernes side blev turneringen første gang afholdt syv år senere, nemlig i 1884, og de to første udgaver blev vundet af britiske Maud Watson. Hun blev i øvrigt senere dekoreret under Første Verdenskrig, hvor hun arbejdede som sygeplejerske.

Det er ikke blot i kraft af sin alder, at Wimbledon Championship er en traditionsrig turnering. Det er nemlig samtidig den eneste af de fire Grand Slam-turneringer (Australian Open, French Open og US Open), som stadig spilles på græs.

Indtil 1967 var Wimbledon tennis stadig kun for amatører, men i ‘68 blev den altså for professionelle. Som den første professionelle mandlige vinder kunne australske Rod Levar stoppe £2.000 i lommen for bedriften. Vinderen af kvindernes single, amerikanske Billie Jean King, fik £750 for sin finalesejr. Det svarer i 2019-penge til henholdsvis cirka 90.000 og 30.000 kroner.

Det var først i 2007, der blev indført ligeløn i Wimbledon Championship. I år kan både vinderen af mændenes og kvindernes singlefinale således tage £2,35 millioner med hjem.

Wimbledon rekorder

Med sin lange historie er Wimbledon tennis-turneringen et sted for historieskrivning, for storslåede sejre, smertelige nederlag og nogle af verdens ypperste sportsudøvere. Lad os tage et kig på nogle af de mest fascinerende Wimbledon tennis-rekorder, der er blevet sat siden professionaliseringen i 1968.

Turneringssejre

 • Flest turneringssejre (mænd): Roger Federer, Schweiz, 8.
  Flest turneringssejre (kvinder): Martina Navratilova, Tjekkoslovakiet/USA, 9.
 • Flest turneringssejre i træk (mænd): Björn Borg, Sverige:5 (1976, 1977, 1978, 1979, 1980) og Roger Federer, Schweiz, 5 (2003, 2004, 2005, 2006, 2007)
  Flest turneringssejre i træk (kvinder): Martina Navratilova Tjekkoslovakiet/USA: 6 (1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987).

Kamprekorder

 • Længste kamp (mænd): Nicolas Mahut (Frankrig) vs John Isner (USA) 11 timer og 5 minutter (2010)
  Længste finale (mænd): Roger Federer (Schweiz) vs Rafael Nadal (Spanien), 4 timer og 48 minutter (2008)
 • Længste kamp (kvinder): Chanda Rubin (USA) vs Patricia Hy-Boulais (Canada) 3 timer og 45 minutter (1995)
  Længste finale (kvinder): Lindsay Davenport (USA) vs Venus Williams (USA) 2 timer og 45 minutter (2005)
 • Flest spillede kampe (mænd): Jean Borotra, Frankrig: 223 (1922-1939, 1948-1964* Bonusinfo: Borotra var 66 år, da han spillede sin sidste kampe ved Wimbledon.
  Flest spillede kampe (kvinder): Martina Navratilova Tjekkoslovakiet/USA: 326

Andre rekorder

 • Største sejrsprocent (mænd): Björn Borg, Sverige: 92,72% (51 sejre, 4 nederlag fra 1973-1981)
  Største sejrsprocent (kvinder): Steffi Graf, Tyskland: 90,36% (75 sejre, 8 nederlag fra 1984-1999)
 • Yngste vinder (mænd): Boris Becker, Tyskland, 17 år og 227 dage.
  Yngste vinder (kvinder): Steffi Graf, Tyskland, 19 år og 19 dage.

Hidtil har Wimbledon 2019 allerede sat rekord på præmiepengene. Vi er spændte på, om turneringen også kommer til at sætte nye rekorder på banen.

Hvor kan jeg se Wimbledon live?

Vanen tro er det TV2, der har sikret sig rettighederne til at vise Wimbledon tennis. Derfor skal du ty til TV2, TV2 Sport eller TV2 Play, hvis du vil følge Wimbledon 2019 live.

Alle Wimbledon 2019 kampe vises på TV2 Play. De vises derudover også alle sammen på enten TV2 eller TV2 Sport med langt de fleste på sidstnævnte.

Du kan også se Wimbledon live via stream, hvis du ikke har adgang til TV2. Der er nemlig adskillige bookmakere, som har sikret sig rettigheder til mange Wimbledon 2019 kampe.

For at kunne se Wimbledon live stream kræver det dog, at du har en aktiv konto hos en af de pågældende bookmakere. For de flestes vedkommende betyder det, at du enten skal have penge på din konto eller foretaget et væddemål for nylig, hvis du vil se Wimbledon live stream.

Under “Regler og vilkår” kan du blive klogere på de enkelte bookmakeres krav for at vise Wimbledon live.

Betting på Wimbledon tennis

Som en af de absolut største tennisbegivenheder er der selvfølgelig en overflod af muligheder, når det kommer til betting på Wimbledon 2019.

Wimbledon adskiller sig ikke fra andre sportsgrene i den forstand, at du både kan vælge kortsigtede og langsigtede Wimbledon odds – og begge kommer selvfølgelig med sine fordele og ulemper.

Langsigtede Wimbledon væddemål

Starter vi med de langsigtede Wimbledon væddemål, er det mest udbredte at spille på den endegyldige Wimbledon vinder. Du kan dog også tage den med negativt fortegn, det vil sige at spille på, at en given spiller ikke vinder Wimbledon 2019.

Det er også muligt at spille på en spiller til at ende i top X. Her spiller du eksempelvis på, at en spiller som minimum når finalen, semifinalen eller hvad du nu kan komme på.

Fordelen ved de langsigtede spil er, at jo tidligere, du kan spotte vinderen, jo højere odds vil du som regel få. Og for hyggespillerne er spil såsom Wimbledon vinder spil lig med megen underholdning for pengene.

Ulemperne er der dog også flere af. Skader er en oplagt udfordring, som du ikke kan gardere dig imod. Derudover kan ting som lodtrækning også spille en stor rolle, så husk at tjekke spillernes seedning, inden du placerer dit væddemål.

Kortsigtede Wimbledon væddemål.

Det mest udbredte er dog at spille på begivenheder her og nu. Her er det med længder mest udbredte Wimbledon odds selvfølgelig at spille på vinderen af en given kamp.

Du kan også spille på sæt. Det kan eksempelvis give mening, hvis du har en spiller til at være storfavorit, men du synes, dit Wimbledon odds er i den lave ende. Så kan du spille på vedkommende til at vinde kampen uden at tabe et sæt.

Du kan også spille med handicap, hvor en favorit eksempelvis starter med at være bagud i sæt – igen for at sikre dig et større Wimbledon odds, hvis du har læst kampen rigtigt.

Der findes også en række over/under spil. Her kan du spille på eksempelvis partier, sæt og en række andre ting.

Wimbledon odds

Lad os tage et kig på nogle bud på din foretrukne udbyder af Wimbledon odds. Vi har udvalgt 3 bookmakere, som vi har høje forventninger til, når det gælder deres Wimbledon odds og tilbud.

Unibet

Det kan godt være, det er Brian Laudrup, der er Unibets ansigt udadtil. Men som en af de førende inden for sportsbetting, er vi overbeviste om, at Unibet har en lækker Wimbledon 2019 pakke klar til dig.

Unibet er altid klar med et kæmpe spiludvalg og masser af specialvæddemål. Og som vanligt forventer vi, at Brian og co. har saftige Wimbledon odds klar på menuen.

Unibet tilbyder lige nu en 1.000 kroner velkomstbonus til nye kunder.

bet365

bet365 lader alle en stor sportsbegivenhed gå sin næse forbi, og det bliver heller ikke tilfældet med Wimbledon 2019. Hos den britiske bookmaker skal du ikke lede længe efter gode Wimbledon odds og spilmuligheder, når Wimbledon løber af stablen (næsten) i deres egen baghave. Har du ikke allerede en konto ved bet365, kan du få en velkomstbonus. Læse mere om bet365 bonuskode hér. Regler og vilkår gælder + 18 år.

Wimbledon favoritter – mænd

Vi slutter vores gennemgang af Wimbledon 2019 af med et kig på bookmakernes tre favoritter blandt henholdsvis mændene og kvinderne i årets turnering.

Novak Djokovic

Som forsvarende mester og den yngste af de tre forhåndsfavoritter er den 32-årige serbiske allround-spiller Novak Djokovic bookmakernes favorit til at vinde Wimbledon 2019. Djokovic er stærk fysisk såvel som mentalt, og selvom han er kendt for sit aggressive presspil, er der i virkeligheden ikke mange områder, hvor han ikke excellerer.

Det er da heller ikke tilfældigheder, der gør, at Djokovic allerede fire gange har kunnet kalde sig Wimbledon vinder. I alt har han15 Grand Slams under sit navn, hvilket gør ham til den tredjemest vindende nogensinde.

Djokovic kan desuden prale af at have den statistiske overhånd mod de to andre nærmeste konkurrenter. Mod Federer hedder statistikken 25 sejre mod 22 nederlag, mens den mod Nadal hedder 28 sejre mod 26. Små marginer, men ikke desto mindre taler de i Djokovic’ favør, og han er altså i skrivende stund bookmakernes bedste bud på en Wimbledon vinder.

Roger Federer

Med 8 turneringssejre taler Federers historik for sig selv. Han er Wimbledons mest vindende spiller nogensinde med 8 turneringssejre, og den er ret svært at toppe. Med sine 37 år har Federer efterhånden nogle ringe i stængerne, men vi skal altså ikke længere tilbage end 2017 for at finde schweizerens seneste Wimbledon-triumf.

Og nu vi er ved rekorder, kan Federer desuden tælle 20 Grand Slams totalt set. Det er også rekord.

De imponerende tal til trods er Federer den af de tre med den mindst flatterende indbyrdes statistik.  Han har nemlig negativ rekord mod de to andre. Værst ser det ud mod Nadal, hvor Federer har vundet 15 opgør men tabt 24.

Rafael Nadal

33-årige Nadal har med 18 Grand Slams vundet næstflest af slagsen nogensinde (efter Federer og foran Djokovic). Wimbledon har dog aldrig været Nadals bedste ven,. Det er således blevet til beskedne to triumfer i denne turnering i henholdsvis 2008 og 2010.

Ligesom Djokovic er Nadal aggressiv på baglinjen, og ligesom Federer har han en forhånd, de fleste ville sælge deres sjæl for. Men spanieren har en ulempe i forhold til de to andre. Han er nemlig den mindst succesfulde på græs af de tre.

Om det får betydning endnu engang, eller om den stolte og stædige spanier blot vil være desto mere motiveret, får vi snart svar på.

Wimbledon favoritter – kvinder

Hvor den mandlige top tre er domineret af veteraner – tilmed de tre mest vindende nogensinde i sportens historie – er et generationsskifte allerede på vej blandt kvinderne. Her er kun en enkelt af forhåndsfavoritterne er over 25 år. Lad os se på bookmakernes bud på en kvinde Wimbledon vinder 2019.

Ashleigh Barty

Det er blot en måned siden, 23-årige Ashleigh Barty vandt sin første single Grand Slam. Det skete, da hun kunne stille sig øverst på podiet ved French Open. Kort efter kravlede hun også til tops på WTA Wimbledon listen, og nu kan australieren altså kalde sig selv favorit til at vinde Wimbledon.

To af de tre forhåndsfavoritter er noget nyere på højeste niveau end hos herrerne. Derfor er det begrænset, hvad der findes af indbyrdes statistik. Barty har dog mødt begge spillere. Mod Serena Williams er det blevet til to nederlag i lige så mange kampe. Omvendt har Barty med to sejre mod et enkelt nederlag en positiv statistik mod Naomi Osaka.

Serena Williams

Selvom hun med en 11. plads er den lavest rangerede på WTA Wimbledon listen af de tre forhåndsfavoritter er 37-årige Serena Williams ikke en spiller, man nogensinde skal afskrive. Og trods den besked rangering på WTA Wimbledon listen er hun er da også den eneste tidligere Wimbledon vinder i single blandt top 3 favoritterne.

Det er i år 20 år siden, den levende legende vandt sin første Grand Slam, som det er blevet til i alt 23 af, og med nummer 23 overhalede hun Steffi Graff som den mest vindende kvinde nogensinde. Ligesom den jævnaldrende Federer kan alderen dog skabe lidt bekymring på Williams’ vegne.

I hvert fald skal Williams tilbage til 2017 for at kunne pege på sin seneste Grand Slam. Omvendt vil hun være motiveret for at hævne sidste års finalenederlag i Wimbledon, hvor hun i to sæt tabte til tyske Angelique Kerber.

Og apropos hævn har Williams sikkert også den næste på bookmakernes favoritliste, Naomi Osaka, i baghovedet. Det var nemlig Osaka, der slog Williams i sidste års US Open finale og dermed stadig er ubesejret mod Serena Williams.

Naomi Osaka

Naomi Osaka er den første asiatiske spiller nogensinde til at toppe verdensranglisten, og selvom hun i skrivende stund er faldet til andenpladsen på WTA Wimbledon listen, er den 21-årige japaner med haitianske rødder et af tennisverdenens helt store håb.

Osaka var også den første asiat til at vinde en Grand Slam, hvilket som bekendt skete sidste år ved US Open, hvor Serena Williams blev slået. I år gentog hun så bedriften, da hun vandt Australian Open

Osaka er blevet kendt for sin hårde serv og fysiske overlegenhed. Nu er spørgsmålet, om det unge tennishåb, som foretrækker ler og hardcourt, kan overføre de sidste års succeser til årets Wimbledon Championship.

Vil du læse om andet end Wimbledon 2019? Læs vores bud på en EM vinder 2022, når europamesterskabet i fodbold løber af stablen.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening